A kegyelmi botrány 5 közéleti hatása. Még az „előző nyolc év” időszakában született a „következmények nélküli ország” kifejezés, amely a hazai politika felelőtlenségének eposzi jelzője lett. Az elmúlt hetekben olyat éltünk át, amelyet eddig talán csak egyszer, a G-napon: alapjainál remegett meg a NER. Nem parasztok kerültek le a sakktábláról, hanem tisztek. A kegyelmi botrány és az azt követő turbulencia – hívjuk csak K-heteknek – elhasznált egy köztársasági elnököt, egy exminiszter-listavezetőt, egy kormányfői bizalmasnak számító püspököt, adott az ellenzéki reményteleneknek egy megtért Facebook-jedit, a civileknek egy gigatüntetést, a gyermekvédelem ügyének pedig végre reflektort. Csak nem a következmények országává lettünk? Nem hinném. Ahhoz nem csupán a politika, de a társadalmi szemlélet változására is szükség lenne, és ez a feladat még bőven előttünk áll. Ha a következmények országáról nem is beszélhetünk tehát egyelőre, a K-hetek országos közéleti következményeiről igen...

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igen most is itt is a megszokhatatlan orbáni értelmezés

„Ez lenne a következmények országa?” – teszi fel a kérdést Vona az index.hu-s irkodmánya címében

Mottó:
Igenis Orbániában is vannak következmények
csak sajátos módon case-sensitívek

A cikk szándék szerintíségét egyértelműen elkottyantja az, amit a 16.-ai tüntetés kapcsán írt: „nem keletkezett politikai output. Az ott lévő és az eseményt követő sokaság nem kapott politikai iránymutatást. ” Ő és a 2RK ezt szívesen pótolná! =))
Ettől függetlenül, na meg a követlen választás kapcsán tett idétlenkedésen túl vannak szellemes gondolatai is, pl.:
„az EU megtalálta az Orbán-áfium ellen való brüsszeli orvosságot”! =))
Ami kapcsán meg kell jegyezzem, hogy a héten volt egy elszólás, ami az orbáni elszólás egyik legdurvább példája, de ennek ellenére érdekes:
„nem a nemzetközi nyomás miatt enged a kormány a svéd NATO-csatlakozás ügyében”
éshogy
„Bár Magyarország álláspontját sokan a csatlakozás felesleges lassításaként értékelték, a magyar stratégia biztosította a NATO megerősödését, és saját nemzeti érdekei szempontjából is fontos eredményeket ért el ”!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.