Az építési és közlekedési miniszter beszállt a kiskereskedelemi hálózatot támadó kormányzati szereplők közé. Lázár János szerint az osztrák cég „meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett.”

Nyílt hadüzenetet küldött a Sparnak egy csütörtöki építőipari konferencián Lázár János, vette észre az mfor.hu. A lap szerint az építési és közlekedési miniszter azt mondta, hogy a kormány nem tűri a fenyegetéseket a Spartól, amely a „korrumpált osztrák sajtón keresztül” üzenget.

Lázár János megfenyegette a Spart – majd közölte, „vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

Lázár János építési és közlekedési miniszter. Fotó: Facebook

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

– mondta a miniszter, majd hozzátette: nem kiszorítani akarja az osztrák céget és általában a külföldi multikat, hanem rászorítani őket arra, hogy

„tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek”.

„A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett”

- folytatta egy szóviccbe csomagolt hadüzenettel Lázár János, aki szerint a gazdasági szuverenitás megteremtése nélkül nincs politikai szuverenitás – írja az mfor.hu

„Nem a tőkével van a problémánk, hanem azzal, hogy a multik beavatkoznak, leuralják az országot és extraprofitot termelnek, amit kivisznek”

– mondta a miniszter, aki szerint három fejlesztési irányt kell nagy lendülettel támogatni: az autóipart, a hadiipart és az élelmiszeripart.

A miniszter ezen a ponton nem kis ellentmondásba navigálta önmagát, amikor így folytatta: 

„Azt akarjuk, hogy a három nagy német autógyár minél drágább autókat gyártson és minél nagyobb profitot érjen el.”

A Spar és a kormány közötti üzengetés még a hétvégén kezdődött, amikor a kiskereskedelmi hálózat vezetője azt mondta: Orbán Viktor azt szerette volna elérni, hogy az egyik rokona befektethessen a magyar leányvállalatba.

Forrás: Mfor.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az egész olyan jellemző a Fideszre; mind a vezérek bornírtsága, mind a lelkes hívek korlátoltsága !! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
jobb lenne ausztriát megvenni

ne aprózzuk el
KisTehen
úgyis odajár a fél dunántúl dolgozni
Billibácsi
Neked elment az eszed pinokkió! Romokban az egészségügy, nincs orvos, nincs ápoló! Sorolhatnám még mi minden lenne sokkal fontosabb. Hogy lehetsz ennyre hülye? Érzéketlen, fafejű tuskó, semmi helyed a politikában!
CsipkeRózsa
Már Lázár János is bosszúálló lett!
RonaGyuri
az egész olyan jellemző a Fideszre; mind a vezérek bornírtsága, mind a lelkes hívek korlátoltsága !! =))
Pálinkás Pál
ez egy ritka görény...emlékszem még ,mikor papcsák táskahordozó csicskája volt...akkor kellett volna kitörni a nyakát...
namihami
Nem kellene már a többit is hozzácsapni? Nehogy már a Lidl vagy az Aldi (stb) ittmaradjon és kétségek között hányódjon! Elég nekünk a baráti magyar CBA, a választékával! Ja, és az áraival!
Nehogy már megint túl nagy zsemlékbe kelljen a hazai vásárlónak belebotlania! Hiszen már Bécs is élhetetlen lett a migráncsok miatt! (pont ő adott hírt erről is) Így legalább nem jönnek ide, ha nem lesz mit enni!
Pálinkás Pál
@Pálinkás Pál: bocsi,elütöttem, természetesen rapcsákról van szó...
Philip Marlowe
Egyszer vóóót itt egy ember! Azt mondta: Nem tetszik? El lehet innen menni!!!
Emlékeztek erre a "nagyszerű emberre"!?
Akkor most mi ez a hiszti eftársak!?
Menőmanó
"gazdasági szuverenitás megteremtése nélkül nincs politikai szuverenitás"

A kínai akkugyárakban tán szuverenitást termelnek, te féreg?
Azok sokkal jobban leuralják az országot és ugyanúgy kiviszik az extraprofitot amit itt termelnek, csak mindeközben lemérgezik az országot.
A Spár viszont ellát minket normális megfizethető élelmiszerrel, nem úgy mint az echte ungarische coop meg cba.
Dr. Proktor
@Menőmanó: ... nade jattolnak a fidesznek! Ez mindent megmagyaráz! Kínában nincsenek könyvelési aggályok...
Pusztai
@Pálinkás Pál: Papcsákot Karácsonynak kellett volna igéretéhez híven elszámoltatni, de baszott rá. már akkor gyenge beszari volt.
Pági
@Philip Marlowe: jó lenne, ha arra is emlékezne, hogy kinek is mondta az, akire célozgat!
csak úgy....
egy kubai,magyarországot jól ismerö ismerösöm szerint,0rbánt és a társulatát castrohoz és annak a bandájához lehet a legjobban hasonlítani, - akik szintén jól éltek, dözsöltek,hazudoztak,szép jövöt ígértek,mindenki ellen harcoltak, közben kinyalták a ruszkik,kinaiak seggét ,- a hívek is hasonló értelmi szinten mozogtak mint most az 0rbán-fidesz hívek!
tönkre is tették kubát, azt a gyönyörü szigetországot!
Pusztai
most hallom lazár szövegét, szerinte a spar hazudott de ha már azt hazudták g3czi rokony be akar szállni akkor vegyük meg a spár ötlete alapján az egészet!
ez a faszi orvosi eset, és kormánytag.
HÍMTAG!!
human
Ennek a vége mint mindig az lesz, hogy a szolgáltatás drágább és rosszabb színvonalú lesz.
Orbánék a pénzek kilapátolásához értenek csak.
Aki Én
@Philip Marlowe: te buta vagy ehhez a példálózáshoz.
Is.
KisTehen
@Pági: csak nem a választóknak mondta? :)
rücsü41
Jani!Maga nooormális?Kommunista tempó az amit mondogat, és amit csinálni akar.Azt hiszi, hogy ez egy olyan ország lett amiben Orbán mindent meg tehet, ha üzletrészt akar a rokonnak azt is megveheti még akkor is ha nem eladó!Elüldözzük a piszok ellenállót, és ingyen odaadja az egész tulajdont!Volt már ilyen rendszer a történelmünkben , de azt úgy emlékszem elzavarták.Bár ha megcsinálják, akkor én tévedtem.
Pusztai
@human: nem kilapátolják, hanem be!!
ELLOPJÁK!
justhpeter
@KisTehen: Születésed óta ez az első normális ötleted. Brüsszel elfoglalása után hazafelé majd beugrunk és megvesszük Ausztriát.
justhpeter
Amikor a Jóisten Lázárt összerakta, bizony felelőtlenül járt el, mert a G-betűsöket egyszerűen kihagyta, így Janiba nem került gátlás és gerinc sem.
Qqberci
LisztFerihegy nem jött össze, a spanyol vasúti gépgyár nem jött össze, hát akkor legalább egy kis SPAR...
balos
@Qqberci: A rohadt nemzethy gecik!A coop nevű maffia hálózat kb másfélszeres áron adja a cuccot,azért höbörög a gigoló,mert a spar olcsóbb és jobb!Persze a falukban a coop a diktátor!
Eladott Ország
Szarjankó a vöröscsillag letiltásából, mint tiltott ökényuralmi jelképből sem lett semmi. Apropó a búvárok keresik még a tengeri csillakokat, mert ott sem lehet és a sörös üvegen sem!?
Pusztai
@Eladott Ország: F1 tele van azóta is 10 méteres vörös csillaggal.
kereső
@Philip Marlowe: 15:28 Ismétlés a tudás anyja, de nem gondoltam, hogy ennyi kiselefánt van közöttetek, aki nehezen tanul, vagy sehogy sem és könnyen felejz. Igérem utoljára rakom be, de csak azért, ha legközelebb idézni akarsz, akkor ne legyen problémád- mert ugye tudod, hogy klasszikust, csak pontosan és szépen:
"Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát, a kormányfő élesen bírálta őket, és közölte: el lehet menni Magyarországról – tudósít a Hír TV.

Az ülésen a szakszervezetek az eddig bejelentett intézkedések hatástanulmányait hiányolták, a munkaadói szervezetek pedig a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát kérdőjelezték meg. Gyurcsány Ferenc emiatt élesen bírálta a munkaadókat, és közölte velük, akinek nem tetszik a programja, elhagyhatja az országot.

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” – mondta Magyarország miniszterelnöke."
Az időpont meg . 2006 junius.
kereső
Én egyébként gratulűlok orbán viktornak, hiszen a szlovák nyugdijak , a szlovák életszinvonal már el is hagyott bennünket, bár a "gyurcsány korszakban" még jóval mögöttük voltak.
Béla333
"...„vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”

Vedd meg hülyejános!
A saját lopott pénzedből! Az adóforintjainkat meg csak hagyd békében!
rücsü41
Ma reggelre változott a kormány álláspontja !A Spar volt korrupt!A Spárosok , ahogy Lézer Jani mondta, a fűszeresek keresték meg Orbán Viktor egyik rokonát, hogy vegyen már ezekből az ócska Spar részvényekből , amiért nem is kell neki fizetni, mert mindjárt a Spar fizet a részvény vásárlásért.Hát nem érdekes?Az Orbáni korrupciót így "derítik"ki a tényfeltárók, az ügyészek!Még hogy Orbán Viktor?Na ezt azért már nem lehet, a hatalmasok nem szoktak korrupciót elkövetni,a korrupcióra az jellemző.hogy mindig a gyengébb akar ingyen előnyhöz jutni, s Viktor ilyen esetben soha nem volt a gyengébb!Orbán mindig ilyenkor a sor végén áll, de kivárta a sorát, és sorra is került!
kereső
@rücsü41: Természetesen igy volt- azért vitték ki a "részvényeiket" a befektetők Svájcba- a részvényeiket megtestesitő, könyveikben(mérlegükben) meglévő vagyon egy részét- mert el akarták adni ezeket a részvényeket / a vagyon egy részét orbán viktor rokonának.
vitriol
lázár ne ötleteljen hülyeségeket, ne akarja ez a kormány megvenni a fél világot, már eddig is erősen túltolták a vásárlásokat az üres kincstár ellenére, s ez csak úgy lehet, hogy eladósították szegény Magyarországot. A kormány fizesse ki a kórházi beszállítókat, mert anélkül a magyar egészségügy már csak emlékeinkben él tovább, úgy lerohasztotta ez a banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.