Történész és családfakutató azt állítja: az államfőnek nem lehet közeli rokona Sulyok Dezső.

Nem találják a nyomát annak, hogy milyen rokonságban áll Sulyok Tamás köztársasági elnök és Sulyok Dezső egykori kisgazda politikus – írta a nepszava.hu. Karsai László történész egy családfakutató szakértő segítségével arra jutott, hogy semmilyen nyilvános adat nem támadja alá azt, amit az államfő korábban állított, miszerint apai ágon távoli rokona lenne Sulyok Dezső.

Sulyok Tamás: ez már több mint kínos, újabb furcsaság derült ki a családfájáról

Egyre tovább bonyolódik Sulyok Tamás családfája/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Sulyok Dezső távoli rokonom volt apai ágon, az ő szellemi öröksége, a demokrácia melletti feltétlen kiállás a mai napig meghatározó a számomra”

– mondta Sulyok Tamás államfő még az Alkotmánybíróság elnökeként, 2018-ban. Mint arról a propeller.hu is beszámolt, Sulyok Dezső a két világháború közötti politikai élet jelentős szereplője volt.

A hirado.hu idén márciusban tényként írta le, hogy Sulyok Tamás nagyapja, Sulyok Dezső testvére volt. Ez az információ az államfő és az egykori kisgazda Wikipédia-oldalán is így szerepel.

Karsai és a családfakutató arra jutottak:

Sulyok Tamás nagyapja és Sulyok Dezső nem testvérek, és semmi jele annak, hogy a két család a névazonosságon kívül rokoni kapcsolatban állt volna.”

A Népszava megkereste a Sándor-palotát, és kérte az államfőt, tájékoztasson arról, miért és mi alapján állította, hogy rokoni kapcsolat fűzi Sulyok Dezsőhöz, de eddig még nem kaptak választ.

Forrás: nepszava.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
ez mindent elmond aAb-ról, egy ilyen hazug rohadékvolt az elnöke.
ALKALMAS kelnöknek is!
1 percig!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
ez mindent elmond aAb-ról, egy ilyen hazug rohadékvolt az elnöke.
ALKALMAS kelnöknek is!
1 percig!
Béla333
Egy maffiózó rosszul érzi magát, ha igazat mond...Ezért inkább még akkor is hazudik, amikor senki sem kérdezte!
Sakk Matt
Viszont Leninnel való rokonsága még bebizonyosodhat!
Philip Marlowe
Hogy tudtak nyugodtan aludni a magyarok, amíg nem értesültek erről!?
Eszméletlen!
De most már minden ok!...:D
RonaGyuri
miért kell állandóan hazudozni? Ja hogy Orbánnak tetszen! =))
Yoda69
Nem eleg hogy az apja egy mocsok nyilas tetu volt, utana meg kommunista besugo, most meg masok tollaval is akar ekeskedni. Jobban tenne ha most mondana le, semmint hogy hetente kelljen szembesulnie az ujabb es ujabb hazugsagaival.
Eladott Ország
Te! Az alaptörvény elnöke nem ma kezdte a hazudást. A köztársasági elnök azt állította, hogy Sulyok Dezső, egykori kisgazda politikus a rokona. Szakemberek ezt nem látják bizonyítottnak...
twitter.com/janos_hary/status/1771112299689849099/photo/1
Philip Marlowe
@Yoda69: És a tetves büdös bulgár tehened a bikájával mikor takarodik el!?
Gondolkozz már egy picit te agyhalott idióta!
Méhes
miért kell hazudni?egyfolytában ov is megnézhetné kit hova jelöl tudja kikből áll a bagázs
Eladott Ország
Náci apukát demokratává mosdatja, a valódi demokratát meg rokonnak hazudja. Tökéletes választás a NER “köztársasági” elnökének. Hogyaszongya: "filoszemita" (a zsidósággal rokonszenvező). Aztán kiderült, hogy levelet írt a hatóságnak egy kis zsidó vagyont zabrálandó. Hát ja, nem mindegy, hogy valakinek a javát akarod, vagy a javait. Filo, anti, kicsit összezavarodott szegény, csak a lipsik megint felfújják. Az vesse rá az első követ, aki nem keverte még soha össze Teréz anyát Reinhard Heydrich-hel (német nemzetiszocialista politikus, SS katona és a holokauszt kitervelője.) Láttam én már zsidó eredetű ékszereket hordani "úrhölgyeken" ,volt akinek a nagyapja egy zsák burgonyáért szerezte, pálinkával lefizetve az őrt, a városi gettóban.
vacsi
Nagyanyám azt mondta: aki egyszer is hazudik, az hazudós!
kereső
Szép kis sor orbán választottjai? schmitt- a csaló, novák a képmutató, sulyok a hazudós...és a magyaroknak ez igy tetszik.Még mindig nem rángatták ki a parlamentből a 135 bátorokat.
Pálinkás Pál
és ez a nyilasivadék volt az AB elnöke...egyébként töketlen ellenzék...emiatt nem hallom hogy tüntetésre buzdítanátok...,sőt, valahogy nem látom ennek a hazug féregnek a lemondatására irányuló igyekezetet...
colibri
Ismét bebizonyosodott orbánnak az a nagyon jó kiválasztási képessége. Megint úgy beletalált, ahogy szokott: pontosan a közepébe! Pedig lehetett volna elővigyázatosabb is ennyi megbukott embere után...
nezelodo
@colibri: Isteni jó keze van a Viktornak! Tuti, megtenném lottó számhúzónak, mindig telitelálata lenne a lottón!
Eladott Ország
Arra volnék kiváncsi, Sulyok úr ki? Mert az őseit már ismerjük. Legalabb is az elmesélésekből. De az elnök úr múltját? A kommunisták álltal elnyomott gyerekét, akiből jogász lehetett? Mert, vagy demokratikusabb volt a komcsi rendszer mint a mai? Vagy ? Az nem kérdés, hogy a cucu demokratikusabb, és élhetőbb volt a jelenleginél! Még derengenek a külföldről hazajött 56-osok különböző médiákban megjelent történetei, amikor elmesélték, hogy szinte egytől-egyik üldözött/hátrányosan megkülönböztetett polgári családból származtak (jelentsen ez bármit is), és 56-ban első-másod ... éves egyetemisták voltak, és a "megtorlás" elől mentek nyugatra. Mindig úgy sajnáltam őket, hogy szegények mennyire hátrányosan megkülönböztetettek lehettek, ha a Rákosi rendszerben felvették őket az egyetemre. Az meg teljesen megszokott volt, hogy a kiemelkedően tehetséges vidéki/kistelepülésen élő gyerekeket az általános iskola után nagyvárosi/budapesti erős gimnáziumokba felvételiztették, és kollégiumi férőhelyet is biztosítottak nekik. Volt társadalmi átjárhatóság!A történetek között van olyan is, hogy egyszer május 1.-én Kádárt szem elől vesztették a testőrei. Később az egyik egyetemi koleszban találták meg amint az ott lévő egyetemistákkal beszélgetett. Egyszerűen nem volt félnivalója a lakosságtól, mert fejlődött az ország a protekcionista nyugati gazdaságpolitika, az embargó (COCOM lista), meg a hidegháborús nagypolitika ellenére.
Az orbánrezsimhez képest a Kádárrendszer az erkölcs és a tisztesség csúcsa volt, pedig akkor is a fejesek nagyrésze sudribunkó volt és lopott is volna, ha hagyják. Mellesleg akkor tényleg volt esélye a szegényebbeknek is a felemelkedésre, sőt tolták is őket, ha tehetségesek voltak. Ez azért nem zárta ki, hogy a volt "polgári elemek" gyerekei is bármeddig emelkedhessenek, ha alkalmasak voltak, csak nem kedveztek nekik annyira, mint a "fizikai állományú" dolgozóknak.
Eladott Ország
Már várom a vezír családfáját. Akár a mongol pusztáig visszavezethető! Árpád orbáni leszármazott volt. Minden körülmények között. Egy biztos, a Hunyadi családhoz és nagyságához a fidesznek semmi köze. Ha az elődjeiket keresik, ássák ki Kun Bélát. Ezzel azt akarom mondani, hogy Hunyadi János kormányzóként nem íratta a kályhaépítő mesterére a fél országot. Állítólag egy esetre alapozzák, hogy az orbán család ott lehetett a hunyadiak várában, feljegyezték, hogy János egyszer éktelen haragra gerjedt, mert valaki eldobta a folyosón a kis puja szaros rongyát. Lakatos Kolompár Adriánó Rodrígó Máriót. Érdekes, Hunyadi Jánost a fideszdroidok nem igazán szokták az akkoriban elterjedt Oláh Jankó néven nevezni, pedig valahogy biztos bele tudnák illeszteni az őshonos stratégiába azt is. Mondjuk célszerű lenne létrehozni egy "rakjuk össze Mátyást" alapítványt kezdetnek 100 milliárdnyi közpénzzel. Matthias Corvimus alapítvány már van. Az államtitkár utalgat nekik 10 és 100 milliárdokat, aki az alapítványt is vezeti, az Orbán Bazsi. A sírokban valóban Mátyás király természetes fia és unokája, Corvin János és Corvin Kristóf nyugszik, a két test között pedig a Corvin köz. A szakértők biztosak benne, hogy Mátyás csontvázát találták meg, bár ennek valamelyest ellentmond, hogy négy lába van. 4 láb jó, 2 láb rossz. Sajátláb meg a legjobb. A választásokra pont elkészül és Hunyadit is sikerül majd összerakni - a vonaton viszik körbe és lesz nagy nemzeti büszkeség, meg minden. Esztergomból leúsztatják a vonatot és az ablakból Mátyás csontváza integet. Valahol Mátyásnak is laknia kell majd. A vár már foglalt. Egy újabb Petőfi-story? Petőfit bezzeg nem akarják összerakni, még forradalmat csinálna itt. Én már látom a végét. Lemegy a genetikai vizsgálat és ki fog derülni, hogy a mi drága fővezírünk, a magasztos főnink Matthias Rex egyenes ági leszármazottja. Igen, ezt onnan tudjuk, hogy Vajdahunyad neve a családi nevükböl származik. Cirkusz már van, már csak a kenyér hiányzik.
balos
@Eladott Ország: Az új álnokunk megfelel a nemzethy kultúrhának,pedig még nem is pedofil!Hallatlan!
namihami
@Philip Marlowe: 15.35: Csak az a nő sose mondta, hogy a család Vereckénél belovagoló demokrata ősökkel bír! Róla tudtuk és el is mondta!
A hejjesirrobajnokrol, a pedomentőről és a többi fideszmovulról csak azt és annyitt, amit a fideszmédia szeretett volna tudatni!
Bástya Béla Elvtárs
1990-ben kellett volna ezt a rokon témát eljátszani! Mindenkinek aki politikai szereplőnek készül!
Pusztai
Goppá!!

nepszava.us/az-oreg-nyilas-a-lengyel-fasiszta-elnoknel-kezdett/

"Az apja nemzetiszocialista, náci, nyilas múltját letagadó, azt szépítő, a deportálások idején zsidó tulajdonokat kiigénylő, a holokausztot a nemzetet megtisztító eseménynek nevező apját filoszemitának tartó, így vele azonosuló Sulyok Tamás megválasztása utáni első útja a fasiszta lengyel elnökhöz vezetett.

Első találkozóján sem hagyott kétséget afelől, hogy Orbán bábja, nem a pártok felett álló semleges és független köztársasági elnök. A nyilatkozatai alapján a kormánypolitikát adta elő, kerülte az Orbánt és Andrzej Dudát elválasztó orosz háború megítélésének kérdését. A lengyel elnökkel azonos fasiszta nézeteket megerősítették, az oroszokról Sulyok hallgatott."
bence
@Méhes: ! Nyugodj meg orbán jól tudja ! Nem véletlenül választ maga mellé hasonmásokat !
vitriol
Ez is csak azért vállalta el a magas megbízatást, hogy kedvére alakítgassa át a neki nem tetsző családfáját!
Yoda69
@Philip Marlowe: Ha a propeller tehenére gondoltál, akkor rossz címre küldted a hányadékodat te baromállat.
CsipkeRózsa
Orbán Viktor ezt a Sulyok-hazugság sorozatot sem nézi? Biztosan tetszik neki?
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: A kormos alaptörvény embere valódi rokonokat keres. "kijelentette, vannak lengyel felmenői és nagyon sajnálja, hogy nem tanulta meg a lengyel nyelvet." Még szerencse, hogy nincs neki 2,5 milliárd rokona , mint Eltolcsynak'.
twitter.com/janos_hary/status/1772485430333575187/photo/1
Ez a beteges hazudozó volt az alkotmánybíróság elnöke. Milyen ország ez? Ugyanitt: zsidóbutor van eladó?...
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: 15:29

Sulyok könnyen megtanulhat lengyelül, ott van munka nélkül elődje, aki remekül beszéli a nyelvet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.