Orbán Viktor miniszterelnök a Szakma Sztár Fesztiválon tartott nyitóbeszédében több dolgot is meglebegtetett, azt is elmondta, mely szakmáknak kell reszketniük.

Orbán Viktor mosolyogva fenyegetett meg több szakmát is

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor azzal kezdte beszédét, hogy a munkaalapú gazdaságot dicsőítse.

Mi, idősebbek, tudjuk, mindig a tehetséges fiatalok írják Magyarország jövőjét. 15-20 éve még azt gondolták Magyarországon is, hogy a jövőt inkább a diplomás, szellemi foglalkozású emberek határozzák meg, de az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és mindenki tudja: munka és szakmunka, szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő.

A kormányfő hangsúlyozta, ma a magyar gazdaság gerincét a szakmunkások, a szakiparosok adják, és Magyarország akkor lesz sikeres, ha a szellem emberei is kihozzák magukból a legtöbbet.

A kormányfő szerint olyan korban élünk, amikor nehéz előre látni a jövőt, az évtized elején még az a hír járta, hogy az új technológiák hamarosan kiváltják a kétkezi munkát, aztán kiderült, hogy számítógéppel a kétkezi munkát nem lehet kiváltani.

Reszkethetnek az irodisták, a jogászok, a fogalmazók és a programozók.

Beszédében a kormányfő négy ígéretet tett:

  • Mindenkinek lesz szakmája, a technikum kapui mindenki előtt nyitva állnak.
  • Akinek van szakmája, annak lesz munkája is.
  • Aki dolgozik, annak lesz tisztességes fizetése.
  • Aki a szakma mellé családot is vállal, annak lesz otthona, és számíthat a kormány családtámogatására.

Forrás: index.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hülyeségeket beszél már...Tele van a kormánya jogászokkal, ingyenélőkkel, egy rendőr vezeti a belügy mellett az oktatást és az egészségügyet is, van neki valami jogi végzettsége a rendőrtiszti főiskoláról, de praxisa egy nap sincsen ...Talán józan embert akart mondani, csak - lévén erősen falusi - nem jött szó a szájára ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Mindenki jó valamire, van aki alkot és van aki csak felmosórongynak való,

propeller.hu/images/cikk/2024_02/orban-veceben.jpg
rücsü41
Orbán Viktor ma a kiművelt fők sokaságát a szakmunkásokban látja, nem pedig az egyetemet és főiskolát végzett emberekben.Érdekes módosulása ez annak amit korábban szeretett volna az állam egy-egy kiváló elméje elérni.Lejjebb adott a doktorminiszterelnökúr miután ő kiműveltette magát az állami és más iskolák által.Csak nem félt,i hogy mások is eljuthatnak a magasabb tudáshoz, és akkor többen fogják kritizálni azt amit amatőr módon csinál, bár elég eredményesen, mert még senkinek nem sikerült az ország gazdaságát és az emberek szegénységét az EU-ban ennyire alacsony szintre levinni!
sokanvagyunk
Majd elmennek politikusnak, pártokból soha nincs elég.
Menőmanó
A jövőt most is a diplomás, okos emberek írják, de ti nem ezt szánjátok a magyaroknak.

Nektek jobban tetszik a feudális hűbérúri rendszer.
Ti butaságban, szegénységben tartott, engedelmes szolgákat akartok kinevelni a hűbérurak számára. Az pedig nem a jövő, hanem a rossz emlékű múlt. Remélem, még nem késő visszafordítani.
madlaci66
Ezért hozzák be a sok mongol, filippínó, és vietnámi szakmunkást.
RonaGyuri
ez nektek mosoly? ez csak egy - rá jellemző - bárgyú, idétlen arrogáns vigyor! =))
Pusztai
"Arizonában is a vádlottak között szerepel Trump volt ügyvédje a választási csalás ügyében

Fődi KittiKÜLFÖLDáprilis 25., 07:17

Dondald Trump korábbi ügyvédje, Rudy Giuliani is azon 18 ember között van, akit azzal vádolnak Arizonában, hogy illegálisan akarták megszerezni az állam 2020-as elektori szavazatait. A vádiratban Trumpot meg nem vádolt összeesküvőnek nevezik."

micsoda barát!!!
A geczi tele van bűnöző baráttal.
legyünk büszke rá!
balos
@Pusztai: Én olyan büszke vagyok,hogy mikor szarok,akkor mindig rá gondolok,milyen jó volt neki,mikor még spermaként tettszhalottként lebegett az apja faszában!
Toller Béla
Hülyeségeket beszél már...Tele van a kormánya jogászokkal, ingyenélőkkel, egy rendőr vezeti a belügy mellett az oktatást és az egészségügyet is, van neki valami jogi végzettsége a rendőrtiszti főiskoláról, de praxisa egy nap sincsen ...Talán józan embert akart mondani, csak - lévén erősen falusi - nem jött szó a szájára ...
KisTehen
remélem köztük volt a libsi hírhazudás
nemkati
@Maccska: A jó programozók nem az államnak dolgoznak, mint ahogy ezt számtalan megbukott projektjük bizonyítja. A kormánynak dolgozni, ahhoz elég nyalni a fidesz hátsóját. Én nem aggódom a jövőm miatt, mert jó programozóra mindig szükség lesz nyalakodás nélkül is, úgyhogy ez a hájas gazember engm nem tud megfenyegetni.
fideszes gyökér
szegény melósnak mennyit kell keccsölni majd programozó nélkül
nemkati
@Maccska: "Orbán Viktor mosolyogva fenyegetett meg több szakmát is"
"Reszkethetnek az irodisták, a jogászok, a fogalmazók és a programozók."

Én meg azt mondom, reszkessen 0rbán. Egyszer meg fogja kapni a méltó büntetését.
Nessy
@fideszes gyökér: Ne tessen elfeledni, hogy a XXI. században élünk. Rohamosan fejlődik a technika. Ha a szakiskolában, technikumban a múlt század tananyagát, gyakorlatát tanulják a diákok, az nem sokat ér. Néha komoly gondot okoz pl. a nyelvtudás hiánya. Az automata gépek panelja angolul irja ki a ha problémája van. Nem ritkán egy programoző kell a beállításához, újra indításához, de néha még a hiba elhárításához is. Tetszik, nem tetszik, az automatizálás, az MI a jövő!
Nessy
@Maccska: Tessen mondani az "eszükre oly büszke" kormányzati tagok, tanácsadók, és egyéb politikai léhűtők is reszkethetnek?
Menőmanó
Az államnem nem jó programozókat keres, hanem jó hekkereket.

Hekkereket toboroz a magyar titkosszolgálat...
Hekkereket keres a NAV...

@Maccska: Gondolom te is jobban szertnéd ha a gyerekedből padlóburkoló lenne inkább , mint @ Gyagyás Maccska:
telegdilaci
@nemkati:Ez a gyagyás futóbolond valamikor mindenkit Egyetemre küldött most meg már nincsennek szakemberek az Országban,most változik az álláspontja még ő maga sem tudja hogy mit is akar kizártnak tartom hogy bár melyik szakmában dolgozónak rettegni kellene,ha nem Magyarországon akkor külföldön tárt karokkal várják a jó szakembereket!
telegdilaci
@Nessy:Leginkább nekik kellene reszketniük,ahogy átrugdosták őket az Egyetemen hogy megszerezzék a Jogászi diplomájukat soha életükben kétkezi munkát nem végeztek,az egész kormány tele van jogászokkal és néhány milliárdossal,a jogi diplomájukkal nem boldogulnának,ha kiesnének a politikából mivel a 30-éve megszerzett diplomájuk mára már elavult lett!
sokanvagyunk
Dözsavúm van... Volt/van egy munkás-paraszt (ZSARGONBAN! - inkább egy utóbbi) kormányunk.
Qqberci
A dilidoktoroknak - ahogy elnézem - nem kell tartani a munkanélküliségtől...
izéke
@Maccska: de a politikus nem is egy szakma,legalábbis nem látom a FEOR számát sehol
Qqberci
@Maccska: "Egy politikusnak sem kellett elmennie lapátolni"

De azért egy szívlapáttal jól pofáncsaphatnák, hogy legalább tudja, milyen is egy lapát (amire majd ráültetik)...
izéke
orbánnak ezt a képét elnézve eszembe jutott az alig egyhetes cikk,miszerint M.P sminkeli magát :))))))) basszus,ez a fotó egy kivénhedt buzit ábrázol szebb napjaiban? :)))))))))))))))
madlaci66
@Maccska: és ugye szüksége lenne könyvelőre,
kereső
Nos amennyiben orbán ezt úgy érti, hogy a szakmunkás képzés és technikus képzés alapja a 21. században az a gyakorlat, hogy "fiam rosszul fogod azt a qrva reszelőt,ebből a satuba fogott vasdarabból soha sem lesz kocka igy"...akkor ez a magyar munkaalapú társadalom tényleges útja a jövőbe. Ezek a "szakmunkások, és technikusok" egy lézerrel megmunkáló számitógép vezérelte gép mellett, csak anyagmozgatók lehetnek. Ahogyan egy atomreaktor operátora sem egy sima "operátor", hanem egy magasan képzett, speciális mérnöki és fizikusi tudással rendelkező mérnök kell legyen, a jövő szakmunkásának sem csavarkulcsot kéne adni a kezébe, hogy egy MI irányitott gépsort irányitani tudjon- operátori munkát el tudjon végezni. Ez pedig nem passzol a munkaalapú társadalommal. Micsoda katyvasz van ennek a fejében, és még büszkén terjeszti is a butaságait.
Eladott Ország
A román tolvajcigány, genetikai hulladék, az evolúció szégyene egy percet sem dolgozott a civil szférában. Elmész te a jó qrvaanyádba!
colibri
"Mosolyogva" járjon úgy, ahogy gondoltam...!
Cherry
Ez a zsiros kis pojáca azt sem tudja kinjában mit tegyen c,sapkod ,köpköd érzi a végét
Cherry
@Maccska: Te idióta ,,lassan keressetek új "Istent "ez a zsiros cigány felmondta a szolgálatot. Grazban a helye, de már annyira hülye hogy ott sem fogadják ,,,Nem szégyenled egy ilyen beteg állatot követni, na igen ezzel az 1 Bites agyaddal másra nem telik hahahahh
madlaci66
@Maccska: pont most, amikor a fidess mindenre kíváncsi, és óránként változtatja meg a törvényeket?
lampa laz
Mindenki látta már, hogy milyen készüléken telefonál. Ez elég is ahhoz, hogy minősítse a modern világhoz való viszonyát. Meg még el is ismerte, hogy hülye hozzá.
Ebbe a munkaalapú izében jó lenne ha a fajtársait is integrálná végre, mert vele együtt qrva sokat kell eltartanunk.
kereső
@Maccska: 11:30 Ilyen jogszabályi/ gazdasági- adójogi jogszabályi környezetben valószinűleg igazad lesz...mert az is bolond lesz aki ezt a szakmát felvállalja. Az, hogy egy adójogszabály nem él meg két hónapot, nem csak a könyvelőt bolonditja meg, hanem az egész gazdaságot...hülye az, aki ezt nem látja.
RonaGyuri
@RonaGyuri: egyébként ez egy kb. 20 éves fotó!!! =))
rücsü41
@Maccska: Tudod miért volt ez így?Mert az USÁ-ban élnek a fékek és ellensúlyok rendszere, és ellenőrzés alatt működik a hatalom és az nem akadálya annak hogy valaki állam elnök, vagy miniszter, ha bűncselekmény gyanúja felmerül azonnal eljárás indul ellene.Valamint az is igen előnyös a jogi felelősségre vonás szempontjából , ha egy embert csak kétszer vagy háromszor választhatnak elnöknek .Itt nem tud kialakulni egy kéz-kezet mos helyzet és a korrupció kialakulásának a veszélye is sokkal kisebb!Na de nálunk hiába hozzák a képviselők , az újságok az eseteket ahol alapos gyanú merül fel az legfőbb ügyész a vezető politikai pártnak volt a tagja, de attól hogy lemondott párt tagságáról , még az álláspontja nem változik meg egy embernek és a kapcsolati sem szakadnak meg!
izéke
ha ekkora becsülete van a szakmunkának,ő vajh miért nem akar kétkezi munkát végezni? magyarországot elérte a rákosi korszak,akkor is munkás-paraszt kormány volt hatalmon. Most csak egy paraszt...
kereső
@izéke: "paraszt", amely nem a földet műveli és vigyáz rá, hanem egy olyan paraszt, amely kizsigereli az életet adó "földet".
Peller Anikó
Ha mégegyszer halomrakerülök tönkrebaszom ezt a kurva országot. És lőn.
kereső
Gábor György:
Orbán eddig a „romkocsmák félhomályában merengő bölcsészeket” emlegette, most már a „szélfútta akadémikusokról” beszél, hogy ne azok „és egyebek” mondják meg, mi a helyes, hanem a nép által megválasztott politikusok.
Eddig is jól jártunk azzal, s rengeteget profitált az ország abból, hogy a „szélfútta akadémikusok és egyebek” helyett mindenben, gazdaságban, oktatásban, egészségügyben, tudományban, kultúrában stb. „a nép által megválasztott politikusok” mondták meg, mi a helyes, így aztán pompásan élünk, robog a gazdaság, prosperál a hazai egészségügy és a világ élén ott a magyar oktatás. Nem is sorolom tovább!
De mégis, én ennél a lábszagú, populista szövegnél egy pillanatra megállnék. Ha nem „széllelbélelt” akadémikusokat akart mondani Magyarország nemzeti sámánja, vagyis nem üresfejű, komolytalan, léha, mitugrász alakokként kívánta szóba hozni a szakmájukat agytevékenységükkel abszolváló embereket, akkor a „szélfútta” jelző valami olyasfélét jelent, hogy ezek az innen-onnan szalajtottak épp olyanok, mint az utcai szemét, amit összevissza fúj a szél, dobál innen oda, onnan emide, egészen addig, amíg nem jönnek az utcaseprők meg a nagy kukásautó, s el nem szállítják az egész koszrakást valamelyik szeméttelepre.
Kétségtelenül szép és hízelgő metafora, amely sokat elárul nem csupán az összehasonlításban szereplő elemekről, hanem annak használójáról .
...folytatás...
kereső
Kérdezhetném Magyarország nemzeti táltosától, hogy nem akar-e inkább egy kényelmes díványon elnyúlva erről beszélni, valamiféle „szélfútta” szakember rendelésén, ám inkább csak jelzem, hogy valamiért az őrültek szeretik a szelet emlegetni, de azt nagyon! Az ember pszichéjét tán legjobban ismerő Shakespeare-nél például az őrület felé tartó Lear király üvölti vadul, hogy „Fújj, szél, szakadj meg, fújj, dühöngj! Vihar, / Felhő, omoljatok le, míg a tornyot / S a szélvitorlát elsüllyesztitek!”, vagyis saját csalódása és tragédiája okán a világ apokaliptikus pusztulását reméli. Vagy ott van a saját kegyetlensége, gonoszsága és álnoksága által őrületbe zuhant Macbeth, aki szintén egyfajta apokaliptikus vég után vágyódva így ordít: „…s óhajtom, / Hogy a világ ízzé-porrá szakadjon. / Szélvész, dühöngj!”
De miután Magyarország nemzeti táltosa keresztény ember, ezért felhívom a figyelmét az Efezusiaknak írott levélre, ahol Pál apostol a szelet a megtévesztő tanítással és az álnoksággal hozza összefüggésbe: „megtévesztő emberi tanítás és a tévedésbe ejtő álnokság minden szele ide-oda hány és tovasodor.” (4,14)
S ha itt tartunk, jó, ha tudatosítja magában a kereszténységére oly buzgón hivatkozó nemzeti táltos, hogy a szélnek nem ő maga, hanem az Isten parancsol (Zsolt 135,7). Így aztán ne csodálkozzék, ha a szél nem a „szélfútta akadémikusokat” söpri majd el az útjából, hanem valaki mást, s vele együtt más szemeteket.
jáger laszló
Micsoda perspektíva!
Metaforának talán még L is megy!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
...ahogy bérgyilkos akár mosolyogva teszi dolgát,- előtérbe helyezve hozzáértő szakmaiságát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.