Az itthoni átlag ötezer forintos órabér az egyik legalacsonyabb az EU-ban.

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a pénz értéke – vagyis az, hogy adott adott fizetésből mennyit tudunk vásárolni – 2023-as adatok alapján már Románia bérei is elénk kerültek. Lengyelország már rég elhúzott mellettünk, ott a legmagasabb a fizetés a régiós országok között – írja a portfolio.hu.

Sokkoló adatok! Elhúztak mellettünk a románok is, sokkal jobbak ott a fizetések, mint nálunk

Már a románok is többet keresnek, mint a magyarok/Fotó: Stockfotó

A gyerekek után járó adókedvezmény is jóval kedvezőbb a keleti szomszédunknál. Magyarországon évek óta nem változik az adókedvezmény, közben a gyerekek után járó pénz is inflálódik. A román fizetések a gyerekes háztartásokban is lekörözték a hazait.

Magyarország továbbra is alacsony bérszinttel versenyez, amely lassabb gazdasági felzárkózást eredményez. A 13 eurós – nagyjából 5 ezer forint – órabér az egyik legalacsonyabb az EU-ban.

Forrás: portfolio.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" A 13 eurós – nagyjából 5 ezer forint – órabér az egyik legalacsonyabb az EU-ban." és ez a plasztikázott ,fideszes órabér, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal...no számoljunk...átlag munkaidő egy hónapban 160 óra
az 160x13 = 2080 x 391 = 813280 Ft... tehát 813 280 a bruttó átlag...és még a hazug KSH jelentésben sincs ennyi...ergo...valóban a béka segge alatt vagyunk, köszönjétek a cigónak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
" A 13 eurós – nagyjából 5 ezer forint – órabér az egyik legalacsonyabb az EU-ban." és ez a plasztikázott ,fideszes órabér, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal...no számoljunk...átlag munkaidő egy hónapban 160 óra
az 160x13 = 2080 x 391 = 813280 Ft... tehát 813 280 a bruttó átlag...és még a hazug KSH jelentésben sincs ennyi...ergo...valóban a béka segge alatt vagyunk, köszönjétek a cigónak...
Pusztai
@Pálinkás Pál: matekból bukott médiacsótány cikkétől mit vársz??
Menőmanó
Az átlagbér jelenleg 605 400 Ft bruttóban a KSH szerint.
Ha 160 munkaórával számolunk, akkor ez bizony csak 3783 Ft/óra.
Viszont az is tény, hogy a dolgozók 70 %-a ennél kevesebbet keres.
Szóval a cikk hazudik. A Portfólióról ezt nem gondoltam volna.
Menőmanó
@Maccska: Azt mondod, hogy a KSH hazudik?
Nessy
@Pálinkás Pál: Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika, kormánypropaganda!
csak úgy....
@Maccska: Az 1045 közüzemi szennyvízelvezető rendszerrel egyáltalán nem rendelkező község közül 888 település év végi népességszáma ezer fő alatti volt. Baranya 206, Somogy 120, Borsod-Abaúj-Zemplén 102, Zala 91, Vas 90, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 73 – zömében kis lélekszámú – településén hiányzik teljesen a közüzemi szennyvízelvezető hálózat.
rücsü41
Ezt a csúfságot is megéltük Ó.Viktor.Még a szőrös talpúnak elmondottak is jobban értenek a gazdaság irányításhoz mint mi, s ez még a Holdról is látszik.Náluk is volt infláció és hozzájuk közelebb van az orosz -ukrán háború, s náluk még sincs rendkívüli helyzet, az ő vezetőik azonnal minden külön felhatalmazás nélkül is gyorsan és jobban tudnak intézkedni mint a mi "túlképzett" vezetőink!Hogy nem szégyelli magát Orbán ,Varga Nagy Márton és a többiek?Egyáltalán tudják hogy mi a szégyen?
csak úgy....
@Maccska: te egy budiszakember? akkor ne szarozz,lökjed az igazságot.. :)
csak úgy....
@Maccska: frankón leragadtál ennél a szarozós témánál! :) anyád wc. s néni volt?
simmering73
Már évekkel ezelőtt Romániába mentek sokan dolgozni északkeletről.
csak úgy....
@Maccska: te keversz engem a palesztin rokonaiddal! :)
simmering73
@Maccska: Még a covid előtt történt az eset, mikor a műanyagablakaink azért késtek, mert a Mátészalkán lévő üzem legtöbb dolgozója jobb ajánlatot kapott Romániában és kiléptek a cégtől. Ez tény. Amit meg te állítasz az csak legend.
Eladott Ország
Kinek mit intézett a kormánya, de nyugi, a pénz megvan, csak nem a lakosságnál. Orbán meg világviszonylatban is jelentősen gazdag, dollárban is milliárdos... és a pénzt mind ebből a kicsi országból lopta ki. Remélem többet fog a saját szarában fetrengeni a végén, mint Sztálin. Hajrá magyarok!1-2 év és a bolgárokat is lenyomjuk. A pannon puma! Ezért kell behoznia vitkornak az EU-ba Szerbiát, lesz kire mutogatni, hogy utolsó, miután Bulgária is lehagy minket.
media.tenor.co/Sma7-o_5COEAAAAC/orban-viktor.gif?t=AAYElgqVAAAHScgVQAJzkw&c=VjFfZmFjZWJvb2s&itemid=25504271
namihami
Senki nem mondhatja, hogy a 14 évnek nincs látszata!
Már csak a bolgárok vannak hátra és...
Szép volt fijjúk!
Yoda69
orbanviktor aka O1G ezt is elintezte nekunk.
KisTehen
anyátok picsája ... házat meg magyarországon vesznek, mert itt olcsóbb
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 12:57 ☻ Életpályamodell, fideszes rohadékoknak
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/369732624_7001446989888740_7984452224613774808_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=oHhCYb7WWdcQ7kNvgH-FQtd&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBi90GcsXGQ4rUT2nRPqu1n53oKggyxdlSmdbIY0KB78g&oe=663694A6
Rendeleti kormányzás . „Azt mondta Viktora nem érdekes, a parlament működik ellenzék nélkül is. Igen. Csak jelzem, annak idején rájött erre Rákosi elvtárs is.” ( Hofi)
Vármegyék, ispánok, huszárok. Egy zseni vagy fiam! Időgép nélkül is vissszajutottunk a múltba! A személyi kultuszt ne is említsük, Rákosi elvtárs büszke lenne...
twitter.com/janos_hary/status/1700038998553510031/photo/1
KisTehen
@Dollárért Eladott Ország: ne erőlködj, mert becsinálsz a gatyádba
Eladott Ország
Ez csak az alátámasztja azt az érvet, hogy ha egy kacsacsőrű emlős irányította volna az országot az elmúlt tizennégy évben, akkor is sokkal jobban élnénk. Ezt esetleg gondolják át azok is, akik XY ellenzéki jelölt miatt fanyalognak és nem akarnak rá szavazni. Egy bizonyos Gyurcsány 2008-ban még szlovák nyugdíjakkal és bérekkel riogatott. Mára pedig bő 10 év gazdasági konjunktúra után, 10 év nyakig uniós ingyenpénzben ázás’ után Bulgária lehagy és az unió szegényháza cím birtokosai lettünk. Mindezt 2/3-os, ellenzéki akadékoskodás nélkül cirka 7 év rendeleti kormányzással sikerült elérni. Egy döglött, kiszáradt, kétdimenzióssá lapított béka is jobb teljesítményre lett volna képes a békevarangynál. Csak azért, mert a döglött béka nem akar lopni, a békevarangy meg az egész rendszerét a lopásra alapította. Viszont úgy 2 millió agyhalott ökör csápol ehhez. 2010-ben még magasabb volt nálunk az átlagbér, mint Szlovákiában. Szép mélyrepülés.Bulgária és Románia geopolitikailag és stratégiailag sokkal fontosabb országok lettek a nyugat számára az elmúlt években, mint a nyiltan orosz és kinai érdekeket képviselő Magyarország, igy a bajban is előbb nyúlnak a hónuk alá és segítik ki őket. Orbán ezért is retteg a tömbösödéstől, mert tudja, két szék (tömb) között a földre fog esni, pedig ez elkerülhetetlen. Nem baj. A Türk tanács tagországai közt biztos dobogósok vagyunk. Ezzel lehet büszkélkedni... még. - Biztos? Üzbegisztánban a Szamarkand és Taskent közötti nagysebességű vasútvonalon 200 km/h-val járnak a vonatok. Akkor háturúl! Legfeljebb a Türk Tanács 'keresztény' tagozatában vagyunk a legjobbak.
KisTehen
"Romániából jönnek át a vásárlók, és elkapkodják a határ menti ingatlanokat"

"Az alacsonyabb ingatlanárak és rezsi miatt egyre nagyobb számban költöznek át Romániából a határ menti magyarországi településekre"

hvg.hu/ingatlan/20240318_ingatlanarak-romania-magyarorszag-battonya
KisTehen
a libsik hazudnak reggel, éjjel meg este, hazudnak minden hullámhosszon
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 13:13 ☻ Az ellopott pénzeknek már meg van a helye.
twitter.com/CsabaKepes/status/1785088616357884073/photo/1
Te idióta hülye phasz! Ez nem libsi hazudozás, hanem a szomorú valóság! EUROSTAT (és egyéb nemzetközi) adatok! Egyébként már a bolgár fogyasztás is megelőzte a magyart, EU első infláció és a forint romlása miatt etc...
KisTehen
@Eladott Ország: beszarsz a végén hüle
Eladott Ország
Hivatalos, a románok már jobban élnek a magyaroknál. Hogy is volt ez kolostormalac. Előre megyünk nem Hátra?!
www.portfolio.hu/gazdasag/20240430/hivatalos-a-romanok-mar-jobban-elnek-a-magyaroknal-683257
csak úgy....
már az értelmes erdélyi fiataloknak is elegük van az öket kihasználó "anyuci" országból, a fideszböl,0rbánból,semjénböl és az általuk pénzelt rmdsz. paprikajancsikból !
www.youtube.com/watch?v=H9OzTdk2f_0
Cappuccino
Az igazi átlag bér mérce a Budapesti Rákóci út, Kossuth Lajos utca, József körút, és a Lenin körút vagy mit tudom én az új nevét. Ha ezeken az útakon ha valaki végig megy 4 üzletből 3 zárva van. Igaz 70 éves vagyok, de jól emlékszem ezeken az utcákon hömpölygött a vásárló tömeg. Mi van ma? Emberi húgy, szar és klór szag van. A kutya szar hegyekről nem is beszélve. Akkor az átlag bérből az átlag embere is tudtak ott vásárolni. Sajnos volt tapasztalatom többek között pl biztonsági őrként dolgozni 1300 Ft óra bérért dolgozni. 24 - 48 órás beosztásban. Éjjel, nappal, hétvégén, ünnep nap és amikor a munka adó harmadik vagy a jó isten tudja hanyadik alvállalkozó kívánta. két lehetőség volt vagy vállalod vagy kereshetsz más munka helyet. Ezt volt 2018 - ban. Ez van ma is. Na ennyit az átlag óra bérről. Sajnos ma az átlag emberek nem büszkék arra, hogy magyarok. Pedig a Kádár rendszerben az egész kelet Európa irigyelt minket. Ma viszont már mid lenéz minket. Mind azért van mert a mérhetetlen lopás a regnáló kormány és sógor, koma, barátok és nyaloncok pénz év vagon éhsége ide vezetett. több millió ember nem tudja a napi élelmét, rezsijét kifizetni. Az átlag dolgozók annyit sem keresnek, hogy hónaptól hónapig meg éljenek. A fidesz kormány meg öli a magyar nemzetett egy román cigány vezetésével. Itt az ideje magyarok az önkormányzati választásokon van lehetőség a tolvaj fideszeseket el távolítani a hatalomból. A M P is a fidesz kutyájának a kölyke, ezt nem kell elfelejteni. Ébresztő MAGYAROK.
Lepényleső
...öt az átlag,- ám a többségnek a kettőezer sem lesz meg életében,- leginkább ahol fydes káder van vezetésben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.