Bárki is nyeri a főpolgármester-választást, pokolian nehéz öt év vár rá – derül ki a Medián kutatásából. Az erőviszonyok miatt felkötheti a gatyáját a leendő vezető Budapest „mini parlamentjében”, a Fővárosi Közgyűlésben.

Szentkirály Alexandra utolsó pillanatos hátralépésével nyílttá vált a küzdelem Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között – írja a telex.hu. Addig az összes közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy a jelenlegi főpolgármester toronymagasan vezet kihívói előtt. A Medián május végi kutatása szerint a Fidesz főpolgármester-jelöltjének visszalépése esetén Karácsony 41 százalékon, Vitézy pedig 40 százalékon állna.

Medián: pokolian nehéz öt év vár a leendő főpolgármesterre – Karácsony Gergelyt minden eddiginél jobban megizzaszthatják, Vitézy Dávid is felkötheti a gatyáját

A Medián felmérése szerint nehéz dolga lesz az új főpolgármesternek/Fotó: TVA/Bizományosi: Róka László

Jelenleg még csak találgatni lehet, hogy ez mennyire befolyásolja a főpolgármester-választás kimenetelét. Az azonban bizonyos: bárki nyeri a főpolgármester-választást, az erőviszonyok alapján pokolian nehéz öt év várhat rá Budapest „mini parlamentjében”, a Fővárosi Közgyűlésben.

Ha Karácsony végül behúzza a váratlanul szorossá vált választást, a közgyűlésben jobban megizzaszthatják, mint a partizános vitában, de Vitézynek sem lesz könnyű dolga, ha ő lesz a befutó.

Bármit is akar majd egy az új főpolgármester, akkor tudja végigvinni elképzeléseit, ha a fővárosi képviselők többsége megszavazza elképzelését.

A Medián mérése azt mutatta: élesen elválik egymástól a főpolgármester-jelöltek és a mögöttük álló pártlisták népszerűsége.

Forrás: telex.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.