Balog Zoltán református püspök az alábbiakat mondta egy minapi interjúban: „…bűnt nem követtem el, kegyelmet kértem és mindaddig, amíg ebből mások a nyilvánosság előtt nem csinálták azt, amit csináltak, ebből senkinek semmilyen hátránya nem származott, sem gyermekeknek, sem környezetnek…” Aztán azt is mondta, hogy az elszenvedő bicskei gyerekeket ez a kegyelem „nem érintette, hiszen túl voltunk a történeten”

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"mindaddig, amíg ebből mások a nyilvánosság előtt nem csinálták azt, amit csináltak, ebből senkinek semmilyen hátránya nem származott"
"az elszenvedő bicskei gyerekeket ez a kegyelem „nem érintette, hiszen túl voltunk a történeten”
Jézusom! Ez egy püspök?!
Dr. Proktor
@vacsi: Én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy ez ember?
Ja, már rájöttem:fineszes fideszes...
kakukkmadár
Na, erre a fószerre az összes "kegyelmes" égi nagyság is csak köpni tudna...
Menőmanó
Az álszent püspökfalat már túl volt a történeten. És a gyerekek? Ja ők nem számítanak a csaláRdbarátoknak.
RonaGyuri
Az unortodoxia egy csöppet sem diszkrét bája

az ismert filozófus szerint: „Balog Zoltán unortodox bűnfogalommal dolgozik”

„Balog Zoltán református püspök az alábbiakat mondta egy minapi interjúban: „…bűnt nem követtem el, kegyelmet kértem és mindaddig, amíg ebből mások a nyilvánosság előtt nem csinálták azt, amit csináltak, ebből senkinek semmilyen hátránya nem származott, sem gyermekeknek, sem környezetnek” – kezdte mondókáját Gábor György filozófus. S ebben igaza is van, sőt az is egyértelmű tény, hogy nem csak a bűn fogalma labilis, de az egész erkölcsi rendje.
Igen jellemző: „Amikor mindenképpen meg kellett szólalnom, akkor megszólaltam, hiszen a zsinati gyűlésünk és az esperes-főgondnoki értekezlet előtt elmondtam azt, amit akkor elmondhatónak tartottam. Ez február végén megtörtént és nyilvánossá is tettük. Amikor lemondtam a Zsinat lelkészi elnöki pozíciójából, akkor először egy hosszabb imádságban, majd egy beszédben elmondtam azt, amit elmondhatónak tartottam”,
majd
„ha az emberrel egy ilyen megrázkódtatás történik, ha így megrendül, akkor az első dolog nem a szöveg és a beszéd, hanem a csönd és a hallgatás”,
aztán
„ha valaki tényleg igazat akar mondani, nem csak tényeket kommentálni, akkor arra várni kell, mert nekem/nekünk keresztyény hívő emberként először az Istennel kell megbeszélni, ha elrontottam valamit”,
etc.
simmering73
Ez a szörnyeteg iszonyatos pusztítást végzett a református egyházban. Sajnos az egyház is vevő volt erre, asszisztált ahhoz, hogy ez a velejéig romlott ember a helyén maradhasson, és ezáltal a katolikus egyház szintjére züllesszék saját egyházukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.