A Demokratikus Koalíció és a velük szövetségben induló MSZP és Párbeszéd a szavazatok mindössze 8%-át tudta megszerezni az európai parlamenti választáson. Ezek alapján a 2026-os országgyűlési választáson a DK kieshet a magyar parlamentből.

Mondhatni helycserés támadás történt a baloldalon, tekintve, hogy a DK és a velük szövetségben induló MSZP és Párbeszéd az európai parlamenti választások 8%-át tudta megszerezni. Az események után Dobrev Klára feloszlatta az árnyékkormányt, Gyurcsány pedig elismerte, hogy valóban vereséget szenvedtek

Az összeomlás szélén lehet a Gyurcsány-koalíció

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Ugyanakkor a hírek szerint már a saját pártján belül is kritikákat kap Gyurcsány Ferenc. A gyulai Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapítója például a közösségi oldalán úgy fogalmazott: ideje lenne emlékiratokat írni a DK vezérének.

Eközben Lamperth Mónika, aki a Gyurcsány-kormányok idején volt belügyminiszter, az ATV műsorában nem teketóriá­zott, lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet és az MSZP vezetőit is – írja a MagyarNemzet.hu

Ezzel egyidejűleg pedig Magyar Péter és a Tisza Párt a semmiből jött és tarolt, így egyelőre azt feltételezik, hogy a Tisza lesz az új ellenzéki erő, a DK pedig egy kispárttá fejlődhet vissza. Korábbi információk szerint a 2026-os választásokon Dobrev Klára lehet a három párt (DK-MSZP-Párbeszéd) miniszterelnök-jelöltje, ám ha a koalíciójuk nem tudna bekerülni az Országgyülésbe, akkor az tovább rontaná a fennmaradási esélyeiket. 

Forrás: Magyar Nemzet

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Gyurcsánynak nem megbocsájtható bűne, hogy 2006-ban nem börtönözte be ennek a fidesznek titulált bűnszervezetnek a főkolomposait. Ennek egyenes következménye az ahová jutott és ahová tart az ország. A kijózanodás pedig nagyon távolinak tűnik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Horizont: Az EP választásra összeállt három párti koalícióban 15 % számukra a küszöb a parlamenti választáson (az EP választáson együtt is 5% volt a küszöb de az országgyűlési választáson a koalíciós pártok darabszámával kell szorozni az 5 %-ot a köszöbhöz), tehát a koalíció már össze is omlott, mert a 8%-al közösen esnének ki! A DK esetleg saját magát megmentheti még, ha az MSZP-t a maga 0,5%-os támogatottságával és a Párbeszédet a 0,000...01 %-os támogatottságával magára hagyja, és legalább egyedül átlépi az 5 %-ot.
Őrnagy
@KisTehen: Tényleg. Rogán mikor és hová menekült? Vagy el se menekült?
Hahahaha
jesz
A szélén? ...de mikor omlik össze.?..lehet, hogy hosszú szabira megy, és ezzel örömködnek a választók felé?
Horizont
@Őrnagy: Bocs ezt nem tudtam azt hittem így is 5 % hogy összeálltak.
Na akkor sürgősen tegyék a két pártot félre. Kösz.
terlasz
Lehet örvendezni annak, ha nem lesz egyetlen baloldali párt sem ebben a csóró, kiéheztetett országban. Hajrá jobboldal, hajrá gazdagok, lesz elég cseléd! Bőven rászolgáltunk az EU leghülyébb népe címre.
Yoda69
@simmering73: Ez nem Gyurcsany bune, hanem Medgyesie. 2002-ben amikor az MSZP nyert es koalicios kormany lett az SZDSZ-szel, amnesztiat adott a fideSSes maffiozoknak a nemzeti megbekeles jegyeben. Ez oriasi hiba volt. Ezutan 2006-ban Gz.F.-nek mar nem volt modja elovenni oket, ha egyszer mar kegyelmet kaptak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.