A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint sikerült leszorítani az inflációt, ezért július 1-jétől megszűnik a kötelező akciózás a boltokban.

A kormány szerint az intézkedés elérte a célját, azonban a kiskereskedelmi árverseny fenntartása, élénkítése érdekében továbbra is működtetik az online árfigyelő rendszert – írja a HVG.

Hatalmas változás jön hétfőtől a boltokban – Döntött a kormány – Ennek sokan nem fognak örülni

Fotó: freepik.com

A kötelező intézkedést egy évvel ezelőtt vezették be, és összesen húsz termékkörre vonatkozott, amelyeken belül egy termék árát kellett egy hétig tíz százalékkal olcsóbban adni az azt megelőző egy hónapban alkalmazott legalacsonyabb árnál. 

Mint az NGM-közleményben írták: „A kötelező akciózás rendszere hatékony és eredményes volt, az online árfigyelővel együttesen érdemben járult hozzá, hogy a kormány először letörje és egy számjegyűre csökkentse az inflációt, majd azt alacsony, 4% körüli szintre szorítsa vissza. A kötelező akciózás és az online árfigyelő mindemellett kíméletlen versenyt generált a kiskereskedelemben. Ennek eredményeképpen az élelmiszer-infláció éves alapon az elmúlt hónapokban 1%-ra esett vissza, sőt májusban az előző hónaphoz mérten csökkent az élelmiszerek ára.”

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ki eszi ezt meg ? Az Auchan, mióta magyar tulajai vannak, egyfolytában árat emel, a többi akciózik, de kompenzálja is azonnal. Semmiféle inflációs féket nem jelent ez az akciózás, És most még meg is szűnik, legalább a kereskedőket nem bosszantja tovább...
jesz
Sajnos az osan állandó áremeléseit én is megtapasztaltam-..süket duma az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.