A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy a 2009. évi középszintű magyar írásbelin szerepelt Spiró György egy írása az irodalomolvasásról. A Jobbik szerint nincsen helye az érettségin egy olyan ember művének, aki következetesen, évtizedes rutinnal gyalázza a magyarságot, gúnyt űzve történelmünk több nagy tragédiájából, mindenekelőtt Trianonból.

Forrás: sikator.blog.hu
Feltöltő: Helmeczi Krisztián
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Helmeczi Krisztián
A bejegyzésben nem linkelték be, de aki nem ismerné Spiró munkásságát annak itt egy link

hu.wikipedia.org/wiki/Spir%C3%B3_Gy%C3%B6rgy
tsabeeka
persze, és büdös orosz gázt sem kérünk többet, m a magyar jobban fűt!
zsolti
azt szeretjük a jobbikban, hogy mindig olyan anyáskodó, véd a gonosztól, megmondja kinek, miről, mit kell gondolnia, és alapértelmezésben a teljes társadalmat kukaborogató retardált hülyéknek gondolja, akik az ő gondoskodásuk nélkül elvesznének a világegyetemben.... öhh, melyik rendszer is jut erről eszembe?

az fel sem merül, hogy esetleg egy ma érettségiző az még egészen tiszta elmeállapotú, és tudja magától is helyén kezelni trianont, a tarsolylemezt, meg az ezekből viccet csináló írót. nem lehet? na... de... csak egyszer játszunk el a gondolattal légyszi, hogy nem mindenki hülye, aki nem veletek óbégat.
orogordog
"Az írónak az a dolga, hogy e maximális tudásra, annak vonzó megformálására és jó hatásfokú átadására törekedjék. Hol sikerül neki, hol nem. De a tudást ironikus, gyermeteg játszadozással megkerülni nem lehet.
Az én koromban is akadtak nagy írók, akik nagyon sokat tudtak, ebben a kötetben róluk is olvashatnak. Azt nem tudhatom, hogy én tudok-e valamit igazán, de legalább én is megpróbáltam eljutni odáig."

Én is jó író vagyok, hogy leszóltátok az írásaimat. Akaratban nincs hiány.
tsabeeka
@zsolti: meg még azt is szeretjük bennük, hogy a savanyú uborkából is csak olyat tűr el, amire rá van tetoválva a piros-fehér(-zöld)
rodeotigris
@tsabeeka: @zsolti: Nagyon okosnak hiszitek magatokat?Ti olvastatok Spirót?
Itt arról van szó,hogy az éretségi kérdésben ne szerepeljen már olyasmi ami magyarellenes és nem kérünk a Spiró féle eszmefuttatásból!Nagyon nem oszton az írásait és költészetét.
Vannak nagy magyar költők akik érdemesebbek éretségi vizsga kérdésekben szerepelni.
zsolti
@rodeotigris: definiáljuk már a "magyarellenes" szót, mert olyan előszeretettel pufogtatjátok, de én most így azon kívül, hogy "valaki öli a magyart, rakásra, vazzeg", azon kívül más képet nem nagyon tudok mellétársítani. mi a magyarellenes? amit te annak gondolsz, meg a kurucinfó? ja oké, nincs több kérdésem.

nem kéne ennyire komolyan venni magunkat, kezd vicces lenni ez a torz hadakozás az árnyékokkal. és hidd el, hogy nem leszel attól magyarabb, amiért ebben most megint nem értesz velem egyet. de nem is kell. ellenben én sem leszek kevesebb, köszönöm megvagyok, a múltkor például megkönnyeztem a székely himnuszt - na bumm, mi van akkor.
grti7336
Tisztelt Jobbik !

Reméljük, hogy majd egyszer- minél hamarabb- azoknak is
felelniük kell, akiknek a faluszéli roma állampolgárokra "kilövési engedélyük" van. Gondolom iugyan, hogy ezzel
nem értetek egyet!
eutanazia
Szerintem nem ártana rendesen elolvasni Spiró könyveit és csak utána ítélkezni.
Megjegyzem Spiró könyvei elég keresettek voltak már akkor is amikor csak pult alól kaphattuk meg.
Jenni
szegények megint hp-k lettek,ez csak megint figyelemfelkeltés a részükről.
xu
Ki ez a spiró? Nem egy cső, amivel kéményt bélelnek?
Jenni
@Helme: h-hisztist jelent, a p meg egy picit mást:D
Helmeczi Krisztián
@Jenni: Jajj ezekbe a rövidítésekbe fogok belehalni, most már tudom, hogy mi a p :)
nyirtass
Tisztelt @grti7336:
Tökéletesen egyetértek a hozzászólásoddal. Sőt megmerem kockáztatni még azt a kijelentést is, hogy mindezt a Jobbik nevében!!!
Jóltudjuk, hogy az elmúlt 20 évben kormányon lévő pártoknak az az érdeke, hogy rasszistázzon, fasisztázzon, stb. és hogy mindez hatástalan maradt, "bebizonyítsa" hogy tényleg rasszisták vagyunk. Szerény véleményem szerint az illetékesek ezen erölködése kerül ártatlan romák életébe!!!!
Érdemes lenne elgondolkodni azon, ha a Jobbikra hazudott vádaknak valós alapja lenne, akkor miért ártatlan romákat gyilkolna? - miért nem köztörvényes politikusokat?
Azért nem gyilkol sem romákat, sem politikusokat mert tisztességes, törvényes, alkotmányos, demokratikus keretek között kíván tevékenykedni az országban, az ország és annak minden állampolgára javára!!!!!
Ennek keretében akár a Jobbik nevében is, és a magaméban is helyt adok annak a jogos és törvényes vágyamnak, hogy a romák valódi gyilkosait a rendőrség kerítse kézre, a bíróság ítélje el, és üljenek annyit, hogy rájuk rohadjon még a műanyag lakat is!!!!!
tsabeeka
@Jenni: p = picit más? hm, nem tudta ;P :D

@rodeotigris: kezdjük (és fejezzük is be) ott: ha román lenne vagy svéd vagy japán (mint ahogy egyébként magyar): nem baromira mindegy? egy irodalmi mű nem attól jó vagy nem jó, mert magyar írta vagy nem magyar írta. ahogy egy ember sem attól jó, h magyar vagy nem. ezt tényleg ilyen nehéz felfogni?
Jenni
@tsabeeka: :D

Az a baj itt már mindenki csak támad,a Jobbik szerintem nem tudna egy nap úgy élni,hogy ne lázadnának fel valami ellen,picit ilyen buzgó-mocsing stílus.
Hilts
Jó hír a rezsimnek,és azt kiszolgáló szerveknek,hogy egyre kevesebben foglalkoznak ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel... A tudatos hülyítés elindult,és már látszik is az eredménye.
Csak sajnos a kerülőút,ami elkanyarodik a szakadékba vezető útról, az nem látszik.
tsabeeka
@Hilts: "a tudatos hülyítés elindult,és már látszik is az eredménye" - ahogy mondod...
nyirtass
@tsabeeka: Majd aki a szakadékban találja magát, az elöbb utóbb egyet fog érteni Hilts-sel.
tsabeeka
@nyirtass: én azt szeretném, hogy értelmes emberek maradjanak a szakadékon kívül. nem pedig azt, hogy "a magyarok".
tsabeeka
(mert a kettőnek közös halmaza van, de egészen biztos, hogy nem úgy működik, hogy csak az lehet értelmes / olvasásra méltó, aki nagyon magyar.)
nyirtass
@tsabeeka: Részben igazat adok Neked, a hiányosságokat pedig pótolom.
Mivel Magyarország területén élünk, az össz magyar népet hülyítik a politikusaink, és aki nem elég értelmes vagy túl későn kap észbe az a "szakadékban végzi."
Az értelmesek megkísérlik a visszatérést a helyes úthoz, hogy a szakadékot elkerüljék.
Természetesen lesz akinek sikerülni fog és sajnos olyan is akinek nem.
zsolti
@nyirtass: lefordítom - szigorúan a tőled megszokott belemagyarázás mentén haladva: tehát aki nem magyarkodik elégszer, az nem lehet elég értelmes, következésképpen előbb vagy utóbb a szakadékban végzi?!

maximálisan egyetértünk - honnan ugorhatok? oszt jöhet rám akár a föld is, inkább mint ez az álszent mocsok, amit úgy állítunk be, mint a követendő népi-nemzeti szent grál, közben meg szimplán csak hideg rángásos pánikbetegség.
szöszmösz
"Magyar ember ne víseljen baseball sapkát, mely eltakarja szép magas homlokát, magyar ember víseljen darútollas sűveget..."
Hilts
@tsabeeka: biztos értetted kire/kikre céloztam?

@zsolti: nem az a magyar,aki eléggé magyarkodik. Itt arról van szó,hogy a magyarok elleni támadások/intézkedések mára már elviselhetetlen módon megnőttek.

Egyébként nyugodtan kérdezz meg cigányokat, hogy ők magyarnak vallják-e magukat. 10-ből 7 tuti ki fogja kérni magának.
Mindezek után felteheted magadnak a kérdést( te is tsabeeka),hogy megérdemli-e ezek a védelmet, a rengeteg őket támogató intézkedést,miközben a magyarság nyomorog?
tsabeeka
@Hilts: a magyarság nem nyomorog, maximum egy része. például te sem nyomorogsz, ha van pénzed arra az internet-előfizetésre, ami segítségével kommentelsz.
de hogy a cigányok hogy jönnek spiróhoz, azt már végképp nem értem.
orogordog
Spiró szerintem csak a hátszélnek köszönheti pályáját.

Nem egy nagy durranás.
Eladót példányszám a békasegge alatt.
Helmeczi Krisztián
Azért az sem teljesen normális aki már itt is cigányozni akar.
orogordog
)))Gyurcsány Ferenc szerint a jobboldali újságok és értelmiségiek azért háborognak azon, hogy Spiró György egyik esszéje tétel volt a magyar érettségin, mert "úgy tűnik, a hazát szeretni csak úgy lehet, ahogy a jobboldal radikálisai gondolják".(((((

Ugye mekkora a hátszél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.