Egyetlen roma sincs a faluban, mégis minden gyermek cigány nemzetiségi oktatásban részesül - ez az ára az iskola megmaradásának. Így lett a sündisznópörköltből és a Dózsa György izzó koronáját készítő kovácsból tananyag. A Zala megyei Pusztaederics cigányul tanul.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bandita
És lőn igazam! És elkezdődött 1 falu 100 falu 1 ország de vele szinkronban a héber nyelv tanulását is ránk erőltetik! Ott ..(+18 .).... ahol vagytok sok semmire kellő.
Zsoel
"Virrasztunk. A tűz mellett beszélgetünk - mondja az elsős Mercike (Tököli Mária Mercédesz) szomorúan, hiszen ő már vett részt cigány temetésen. Iskolai tananyag az is, hogy szőnyegekkel bélelik ki a sírt, televíziót, italokat és telefont is tesznek a halott mellé." Ezek tényleg megragadtak valahol a kora középkorban... És ezt akarják ráerőltetni egy egész magyar falura?!
Január
Az sohasem baj, ha ismerünk más kultúrát. Együtt kell élnünk e hazában magyarnak, cigánynak, zsidónak stb, csak ne erőltessenek rá az emberekre semmit, és ne lihegje túl a politika az életünket! Ne csináljanak a bolhából elefántot!
Amit nem ismerübnk félünk tőle, igy volt az mindig, ezért sem árt sok mindent megismerni már gyerekkorban, de azt sem szabad elfelejteni, elfelejtetni honnan jövünk, kik vagyunk mi magyartok.
gyulabors
@Január: A vezérelv lényegére tapintottál!
csikknorisz
Szegeny gyerekek. Csupa szepet es jot tanulnak a ciganyokrol, es el is hiszik, mert nincs a faluban egy sem. Aztan ha talalkoznak eggyel, majd leomlik az idealista vilagkep a kis fejukben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.