Horvátországnak kerítést vagy valamilyen fizikai akadályt kell felállítania a határán, hogy kezelni tudja a menekültválságot – mondta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő szerdán a Jutarnji List horvát napilapnak adott interjújában.

"Mi nem tudunk ennyi emberről gondoskodni" – jelentette ki, majd hozzátette: nem szeretné, hogy miközben Horvátországba özönlenek a migránsok, a szomszédos országok lezárják határaikat.

Kolinda Grabar-Kitarovic a magyar-horvát határ magyar oldalán elhelyezett a szögesdrótra reagálva, amelyre az újságíró többször is kitért, elmondta: korrektnek kell lenni Magyarországgal. "Nem vádolhatjuk Magyarországot azért, mert meg akarja védeni határait, nekünk a sajátunkat kell megvédeni" – hangsúlyozta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Késésben vannak, varázsütésre nem ugrik elő egy kerítés. Kultúrnépek között nincs szükség kerítésre, azok a határátkelőkön át közlekednek. A kerítés a hordalék miatt kell akiket az angyalka vissza akarna toloncolni a hova is? Ezt még ő sem tudja pontosan, az EU-ba nem küldheti mert a határok nyitva vannak (az eu-n belül). Sajnos most még kívül is.

Így csak tovább özönlenek, özönlenek, özönlenek naponta tízezerszámra.

Angyalka, angyalka, te tönkreteszed európát. Ébredj fel hamupipőke és tűnj el. De csak az érdemeidre tekintettel, mert különben ezért a balfogásért igen súlyos büntetés járna..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Késésben vannak, varázsütésre nem ugrik elő egy kerítés. Kultúrnépek között nincs szükség kerítésre, azok a határátkelőkön át közlekednek. A kerítés a hordalék miatt kell akiket az angyalka vissza akarna toloncolni a hova is? Ezt még ő sem tudja pontosan, az EU-ba nem küldheti mert a határok nyitva vannak (az eu-n belül). Sajnos most még kívül is.

Így csak tovább özönlenek, özönlenek, özönlenek naponta tízezerszámra.

Angyalka, angyalka, te tönkreteszed európát. Ébredj fel hamupipőke és tűnj el. De csak az érdemeidre tekintettel, mert különben ezért a balfogásért igen súlyos büntetés járna..
Főlökött
@Peller Anikó: A baj, csak egy hangyafülnyi, aprócska : az összes kerítésdrótot felvásároltuk :) - felhasználtuk.

Így építhetik a kerítést, drót nélkül.
Dr. Felipe
Választások lesznek Horvátországban így nyilván hogy az ellenkezőjét kell mondania mint a miniszterelnöknek.
Aztán majd ott is kiderül hogy az usztasák vagy a normális emberek kerekednek felül.
Strong
Nekünk Magyaroknak van gyakorlatunk! Remélem tőlünk rendelik! :-)
36
Ugye, mondtam. Azért kukkerolják, mert ők is építeni akarnak. Most már minden érintett, fél, hogy beragadnak a területén a migránsok.
Ki kellene használnia a Dunaferrnek a helyzetet. Határvédelmi kerítés elemek, exportra.
Január
... és ami még az érdekes, minket csesztettek a kerítés miatt, és lőn más is csak kerítésben tud gondolkodni.
Senkinek sincs jobb ötlete..., de legjobb lett volna mindenki számára, ha a hazájában élhette le volna mindenki békén az életét, és nem pedig felforgatók határozzák meg a sorsát.
wagabund
a spanyolok voltak az egyedüli pengés-drót gyárók, de nem bírták teljesíteni ezt a hírtelen megnövekedett megrendelést.. na, ki segített ki dróttal? hö? hááát persze...Kína..

a dunaferr ezekkel versenyezzen ? nemááá... az röhögésbe fullad...
wagabund
egyébként is...a kínai hírszerzés előbb tudta, hogy kinek mennyi kerítésanyag kell, mint az érintettek..
szerintem több száz tonna pengés-drót már a hamburgi kikötőben vár kirakodásra...mire a horvát katonák, vagy szerelők felvonulnak a határra, addigra odaérnek a kamionok is..
36
@Január: Feltették itt a neten, egy cikk címében a kérdést, hogy A FIDESZ, Amerikának akar megfelelni? Sokat gondolkodtam azon, hogy tulajdonképp Orbán, Soros pénzén tanult, ha jól tudom Angliában a Pembroke College-ban. Lehet hogy rosszul tudom, de ezekbe az intézményekbe bejutni, egyet jelent egy club-ba bejutni.
És ahogy A Tanú című ikonikus filmben többször elhangzik, "egyszer majd kérünk magától valamit" Orbántól is kér az angol-szász világ. A liberális amerikai tiltakozás ellenére és mellett én, hasonlóságot látok a konzervatív angol, amerikai állam szervezés és gondolkodás és a mai magyar állam vezető elitje között. Pl. Harcos, patrióta, militáns gondolkodás terjesztése a társadalomban. Nagy létszámú rendőri erő.(Rendőrség közrend védelem és közlekedési, Készenléti Rendőrség, TEK) Protestáns állami vezetők.(Mindnek utána kutattam) Orbán, Varga, Balog, Czibere, Czunyiné, Hoppál, Lázár, Kósa, stb. mindannyian reformátusok. A vallási neveltetésük miatt tudják, jellemzően szárazon, pragmatikusan előadni azt, amit mondaniuk kell.
bakegya
@36: három hónapot bírt ki -a lépcső alatt üldögélve-aztán húzott haza a párttitkárságra ahonnan mindkét szülője pénzelte a liggő-loggó lébecolásait!(tudományos kisegítő munkatárs lett a tsz elnök továbképzőben)
Január
@36: ... vagy olyan "Koponyák és csontok"? ... és már meg is vannak egy országnak a jövőbeni vezetői.
kkalman
Lassan kerítések szabdalják Európát. A bevándorlókat nem biztos, hogy megállítja bármilyen kerítés, de legalább a kerítésdrót ipar fellendül.
Január
@kkalman: Csak az a baj, hogy az a kerítésdrót ipar egyenlőre Kínában prosperál, de lehet, hogy a németeknél tényleg fellendül, munkaerő már van...
radios45
@wagabund: na ja már a vasúton is hozzák, szállítják, Török orsz-felől,Kínából, a drótot..
kkalman
@Január: ma, 21:30 Kínának is kell fejlődni. Ha másképp nem megy, akkor a kerítésdrót export fellendülésével.
wagabund
-főnök! elkészült az újabb kétszáz tonna pengés drót! átállhatunk nyaklánc gyártásra?
-nehogy leálljatok!..itt a kezemben az újabb ezer tonna pengés-drót megrendelés európa felé...
-ok. préselünk tovább...de mi van ott európában? minden ország kerít?
-a munkáddal törődj! sürgős! itt áll a büfében a horvát megrendelő, már vinné az anyagot!
Feraj49
@Január: tegnap 21.31-ra. Sok magyar vállalkozónak van kerítésdrótot gyártó üzeme.Nem kellene mindjárt külföldre szaladni érte. Nem hiszed néz meg a "JÓFOGÁS " nevű hirdetési oldalt. Garmadával állnak tekercsekben a drótok.Ja , azok nem külföldiek,meg NATO ? Miért is nem a hazai kell ?
Január
@Feraj49: Tudom, hogy sima drótot előállítanak, de azt a szúrósat a Gyoda-t - NATO drót-ot - még nem láttam sehol.
Feraj49
@Január: 16,24-re.Gyárthatnának,ha kapnának megrendelést. Ahogyan Én láttam egy lemezből van kivágva, és élesítve a "penge" végei.Egy hasonló gyártó gépet el lehet készíteni egy-másfél hét alatt. Nem egy nagy dolog .Sok magyar gépipari vállalkozásnak nincs megrendelése .
wagabund
..."A horvát államfő is kerítést építene a határon"...

...fognak is...a jelentések szerint nem csillapodik a vándorlás..úgyhogy hosszú állóháborúra kell készülni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.