Az alaptörvény hetedik módosításával és a Népszabadság tulajdonosváltásával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal hétvégi számában a Le Monde.

A francia balliberális lap szerint az alaptörvény azon módosítása, amely kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra, "nem egyszerűen öt kis cikkely, hanem egy szándékosan Brüsszel idegesítésére összeállított intézkedés" a kvótareferendumot követően.

A lap idézte Gulyás Gergelyt, a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnökét, aki szerint a módosítás megfelel az európai és nemzetközi jognak. A képviselő elmondta, hogy az Európai Uniónak a menedékkérők áthelyezésére vonatkozó programja nem megvalósítható, miután az eddig áthelyezett 5 ezer migráns nyolcvan százaléka nem is tartózkodik abban az országban, amely elfogadta, hogy átveszi őket. "Ez nevetségessé teszi az Európai Uniót és megerősíti Magyarország álláspontját" – idézte Gulyást a lap, amely szerint a Jobbik is osztja ezt a véleményt, de a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását.

Gulyás Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jobbik felhívása előtt már több miniszter is beszélt a letelepedési kötvény eltörléséről. A lap arra is kitért, hogy a miniszterelnök az LMP szavazataira is számít, amelyekkel meg lehetne az elfogadáshoz szükséges kétharmados többség, s akkor a Jobbik támogatására már nem is lenne szükség.

A Népszabadság tulajdonosváltásával kapcsolatban a Le Monde idézte Pető Péter főszerkesztő-helyettest, aki szerint "Orbán Viktor miniszterelnök a legnagyobb ellenzéki lapot letörölte a térképről, és a szerkesztőséget, amely az egész sajtó számára forrásaként szolgált, feldarabolta". Álláspontja szerint a Népszabadság sorsa fordulópont a magyar demokrácia történetében, amely a Fidesz 2010-es újbóli hatalomra kerülése óta egyre nehezebb helyzetben van.

A tudósító megemlítette, hogy a bezárás után a lapot felvásárló Opimus Press Zrt. alig fél éve alakult és nem rendelkezik semmilyen tapasztalattal az újságírásban. A Le Monde megjegyezte, hogy Magyarországon a lakosság jelentős többsége nem beszél idegen nyelveket, nem az internetről, hanem a televízióból tájékozódik, márpedig a közmédia csatornái a kormánytól függnek, s csak az RTL Klubra nincs befolyása Orbán Viktornak.

A tudósító megjegyezte, hogy Magyarország öt év alatt 48 helyet esett vissza az országokat a sajtószabadság alapján rangsoroló listán, amire egyetlen más uniós országban sem volt példa.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Osos vicctor az összes ellenzéki pártot is le fogja törölni a térképről.mint ahogyan az e féle piszkos diktátorok azt már oly sokszor megtették,pikkk -pakkk hamar,hamar!
Lepényleső
Ovi szabadságharcot hirdetett,azt még egyet sem nyertünk. Ezt felismerte ő is,így szabadság elleni harc lett belőle,amiben elődeinek is nagy sikerei voltak. Ez is csak egy győztes csata volt
a népszabadság elleni háborúban. Katonái ugyanazok akik eddig is ezt csinálták,-az áldozatok is,pedig mi vagyunk többen,s balga az,ki ezen megdöbben.
Köb Jani
Bal liberális laptól a világ liberálisai elvárják, hogy a jót szapulják, mindaddig még olyan rossz nem lesz mint a balliberális lapok megmondói!
Cefi
"Az megvan, hogy az etyekiek háborogtak, mert nem akarták, hogy az Orbán nevű főgeci tetvedék kisvasútja a kertjükön menjen keresztül? Na, innentől kuss van Etyeknek és kuss van mindenki másnak. Seszták Miklós (kurvára jegyezzük meg ennek a figurának a nevét is, el ne sündörögjön az elszámoltatásnál) benyújtott egy salátatörvényt. Ebben dugták el azokat a passzusokat, amelyek lehetővé teszik, hogy amennyiben a szociopata úgy akarja, akkor akárkinek a kertjén, vagy éppen a nappaliján menjen keresztül a szájbavert csühös. Itt az erről szóló cikk.

Ha átmegy a törvény – márpedig át fog menni, mert a parlamentben pont olyan gerinctelen taknyok ülnek, mint amilyenek megírják, vagy a nevükre veszik ezeket a törvényjavaslatokat és tervezeteket – akkor a kormány azt csinál, amit akar. Akkor, amikor akar és azzal, akivel akar. És – igen, drága honfitársam, jól látod – 30 évre titkosítani is lehet a teljes görénységet."

kolozsvaros.com/2016/11/06/mert-beled-fogjak-torolni-a-szaros-csizmajukat/
vonotok
Mikor jelenik már meg egy újság azzal a fő címmel : Orbán Viktort letörölték a térképről. Nem lenne ez szebb???
quadrocopter
Ennek a hordában nincs Európában helye.
Mikor lesz levágva a főpatkány feje?
huKKK
A lömond akkor bezzeg nem cirkuszolt ennyit amikor a szocik nem vállalták fel a saját lapjuk anyagi ügyeit...
Messziről jött emberkék...
Desischado
Sajnos, itt a demokrácia és a sajtószabadság már nem létezik. És a fő hibások mi vagyunk, mert hagyjuk, hogy ez a parazita rablóbanda azt tegye, amit csak akar! Már rég a nyakukra kellett volna lépni!
Köb Jani
A szocik azaz az MSZP miért nem vásárolta meg a vételre felkínált NÉP SZABADSÁGOT a SZABAD NÉP jogútódját azért mert a nép nem kell nekik csak a szabadság amit ők diktálnak!
Köb Jani
Újra indul a LUDAS MATYI December elsején, ez a legjobb lesz az országban mindenki tetszését elnyeri, első példány szám 678 000. Budapesten nem jelenhet meg csak vidéki lap!
JAJMÁR
@Mirabilis: Mo-n csak tőlünk, a magyaroktól változhatna valami.
Ez eu. "méregfogát" kihúzták ezzel a törvénnyel.
Egyébként sem hiszem, hogy komoly "fellépést" fontolgattak volna egy 2/3-dal megválasztott kormány ellen.
Rockxy
"...a lapot felvásárló Opimus Press Zrt. alig fél éve alakult és nem rendelkezik semmilyen tapasztalattal az újságírásban. "
A szarkavaráshoz kell tapasztalat.
Ha igazat akarsz írni, ahhoz csak emberség kell.
Szép napot! :)
36
Senkinek sem volt megtiltva, hogy vegye az újságot.
36
Senkinek sem volt megtiltva, hogy vegye az újságot.
36
Bocsánat, csak egyszer küldtem el a hozzászólásomat, de a rendszer valamiért kétszer írta ki.
36
A Le Monde, inkább Hollande-ot pátyolgassa.
magyarbakancs
Szerintem egy Francia lap saját házuk táján sepergessen.
Gondolom, van sok gond az ott élő arabokkal!
Eriksson
@Desischado: Drágám! Ha úgy volna ahogy mondod, Te már régen nem itt írogatnál, hanem egy koszos cella falára húzgálnád a strigulákat. :-))
Cefi
Mert mit csinálunk mi? Kritizáljuk a kormányt. Az ellenzéket. Általában a politikusokat, ha okot adnak a kritikára. De érdekes módon éppen a kormánypárt és hívei azok, akik erre nagyon beteg módon reagálnak. Éppen a Fidesz az a párt, amelyiknek a kezében van minden eszköz, minden pénz és lehetőség ahhoz, hogy javítson a rossz dolgokon. Ehelyett azonban azt látják megoldásnak, ha befogják a kritikusok száját. Sőt, lehetőleg széttapossák. Ezért kell legyilkolni, mégpedig aljas, véresen sunyi, gerinctelen módon legyilkolni az ellenzéki lapokat. Ezért kell fizetett trollokat küldeni az ellenzéki portálokra. Ezért kell fizetett emberekkel megtámadni az ellenzéki portálok szervereit, lehetetlenné téve a működést.

Ha a kormánypárt biztos lenne a maga igazában, ha tudná, hogy jól teszi a dolgát, hogy becsületes, hogy csak rágalom mindaz a vád, ami elhangzik, akkor mi szüksége lenne erre? Mi szüksége lenne bármilyen aljas húzásra, megfélemlítésre? Hiszen az erő pozíciójából csak egy sunyi patkány támad a gyengébbre, egy ország kormánya ilyesmit nem enged meg magának.

Ehhez képest a Fidesz hetedik éve úgy kormányoz, mégpedig gyakorlatilag egypárti rendszerben, hogy folyamatosan ellenzékben van, vonyít, védekezik, sikoltozik, lop, csal, hazudik. Ezt kimondani nem szemétség, hanem kötelesség. Mégpedig belső kötelesség, mert ez az ország az én hazám is, a munkatársaim és az olvasóink hazája is. Ha veszélyben látjuk, akkor védjük. Az elég súlyos helyzet, amikor sok ember érzi azt, amit mi: a legnagyobb veszélyt az ország kormánya jelenti.
evacica
Orbán fél és gyáva, nem bírja a kritikát s ezért kellett megszüntetni ma Népszabadságot! Szerintem az okos ember meghallgatja a kritikát, elgondolkodik rajta és ha kell változtat! Na ez Orbántólolyan messze van mint Makó Jeruzsálemtől.
Vidám Park
Azt engedjük már meg, hogy a nyugat észrevegye, mi folyik az EU egyik tagállamában, még ha ez kiszervezésnek is tűnik...
Orbán is nagy kiszervező volt ám ellenzéki időszakában ...
Ha egy diktátor és bandája lépésről lépésre vonja vissza a demokráciát, von apránként ellenőrzése alá mindent, szalámizza fel a pártokat, akkor nincs is más lehetőség, mint a veszélyre nyilvánosan is figyelmeztetni. Valójában Európát is veszély fenyegeti Orbán tevékenysége által - egyszerűen a példamutatásán keresztül, Magyarországot pedig még inkább: a diktátor bukásával dől a rendszere, nem marad a működőképességnek automatizmusa.
Vidám Park
@evacica: Orbán érdeke van minden döntés és újabb folyamat mögött, mégis közügyekben, társadalmi kérdésekben nem szólal meg... Hogy is van ez ?
Orbán Magyarország miniszterelnöke még vagy csak az ország háttérhatalma ??
Fradigege
Mert hagyták, hogy eltörölje. Törpe ez a felcsúti. Két füles és elballagna bőgni. Simán leverem. Itt meg félnek, hogy milyen erőszakos. Komolyan mondom sírok a röhögéstől.
Eriksson
@Fradigege: Mit szedsz, hogy olyan erős vagy hirtelen?
Fradigege
@Eriksson: zsideszeseket szoktam zabálni reggelire. Felháborodtál, mert a gazdádat ledegradáltam? Másfél fejjel magassabb vagyok a vajdádnál. Szerinted? Mióta a zsideszes cselédek kirúgattak, elképzelheted mennyire csípem őket. Menj és sétálj egyet.
Rockxy
@Cefi: Itt is vannak fizetett trollok szerinted?
Szerintem vannak. :)

A lopcsalhazudikról pedig: már néhányszor (sokszor) leírtam itt egy definíciót, de a többség átsiklik felette, mert nem tud vele mit kezdeni.
Azért nem, mert akkor nem lehetne olyan sokat és jóízűen mocskolódni.
No, akkor itt a definíció:
Az állam egy erőszakszervezet, amelynek funkciója az uralkodó osztály luxuskényelmének biztosítása.
Ez megy már több ezer éve. Ha ez nem változik, akkor semmi értelme annak, hogy "mindenértazorbánafelelős".

Lehet persze mellébeszélni, hibáztatni, köpködni, de ha valaki tudja értelmezni a fenti mondatot, akkor mire jó a szájtépés? :)
De hogyha hallgatunk, az beleegyezést jelent, meg nyusziságot?
Véleményt kell formálnunk, mert nem hagyhatjuk...?

Komo'an mondom, a hatalom szarik a nép véleményére.
Most és mindörökké.
Láttál már olyan farkast, aki rosszul alszik a bárányok véleménye miatt?

Hogy mit kéne csinálni, ahhoz itt vannak ötletek:
felulnezet.pe.hu/
prime777
Tökmindegy Orbán mit csinál.
Én egy fidesz szavazó helyébe képzeltem magamat.
Elmondom miket éltem át.:D
Az emócióim: utálom a mocskos komcsikat - ezek ugye a baloldali pártok.
Mindenki lopott,hát most a fidesz is lop - húú de nagy dolog.
Végül is ,legalább nem a kommunisták csórelnak el mindent - azok a piszkos geci hazaárulók.
A fidesz ha lop is - na jó,lehet többet mint bárki más,de legalább megvédenek minket,nekik fontos a magyarság és nemzeti értékek megőrzése.
Rohadt redvás hazug komcsigeci gyurcsótány és libajnai ,meg a többi pufajkás hazát eladó zsidrák szardarab - ti soha többet nem lesztek hatalmon! - disznók!!!
Hahahahaha!
Csak mi vagyunk ,mi ,a jó magyarok.
Na körülbelül így ezek jöttek elő,hogy mennyire együgyű és gyűlölködő buta alakok a fideszesek.
A másik része a szavazótábornak azok akik baromi jól és könnyen élnek még ők vannak hatalmon.
Ennyi a titok,és senki szemét nem kell felnyitni, mert mindenkié nyitva vagyon - nagyon is.
Az emberek elhitték ,hogy ezek valóban komcsik ,a zorbánék meg nem.
Pedig egy "akolból" való szinte mind:DD
De ez kurvára nem lényeges.
Ezt elhessegeti egy fideszes,hogy megnyugtassa a lelkét.
Fideszesnek lenni egy vallás - és azt tudjuk ,hogy a vallások nem az ész érvek alapján működnek.
A vallás uszít és nyomorba dönt.
prime777
@quadrocopter: Itt a te fejed lesz hamarosan levágva ,ha ilyeneket irkálsz.:D
Sajna ez a magyar valóság.:/
quadrocopter
@prime777: Becuppanthatnak csontig, eddig sem bírtak el velem, pedig elég sok mocskossággal próbálkozrak a "szolgálatokon " keresztül, egészen a nyugdíjas kivénhedt cöfösökig!
kukac50
Rogán Tónit nem szabad kritizálni! Egy újság megszüntetése az ára.
Orbán országvezetésének kötél legyen az ára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.