Történelmi jelentőségű Donald Trump amerikai elnök szerdai bejelentése Jeruzsálem elismeréséről Izrael fővárosának, ezt a palesztinokkal kötendő békemegállapodásnak is tartalmaznia kell – hangsúlyozta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Csak Izrael üdvözli Trump bejelentését
Fotó: Youtube

"Trump bejelentése segíti a békét, és mindenkit a valóság talajához köt"- vélekedett az izraeli miniszterelnök az amerikai elnök beszéde után. "Nincs olyan béke, amely ne tartalmazná Jeruzsálemet Izrael állam fővárosként"- tette hozzá Trumpot köszöntő szavaihoz. Reuven Rivlin államelnök Izrael hetvenedik születésnapjára adott csodálatos ajándéknak nevezte az amerikai elnöki bejelentést, és köszönetet mondottTrumpnak. "A jubileum, a város újraegyesítésének ötvenedik évfordulója után eljött az ideje, hogy nyugalom legyen Jeruzsálemben, és hogy a remény virágzását lássák Izrael fővárosában, azon a helyen, ahová a világ minden tájáról jönnek a zarándokok" – tette hozzá.

"Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerése és a nagykövetségek áttelepítése a városba a zsidó nép jogának elismerését jelenti ehhez a földhözés egyben és mérföldkő a békéhez vezető úton" – fogalmazott Rivlin. Rivlin.

Jeruzsálem polgármestere, Nir Barkat IS dicséretesnek nevezte Donald Trump amerikai elnök lépését. "Ez a történelmi nyilatkozat egyértelmű üzenetet küld az egész világnak, hogy az Egyesült Államok a zsidó nép és Izrael mellett áll" – mondta Barkat.

"Nem félünk a fenyegetéstől" – nyilatkozta Gilád Erdan belbiztonsági miniszter. "A biztonsági erok és az izraeli rendorség felkészült minden lehetséges eseményre"- tette hozzá.

"Jeruzsálem évezredek óta a zsidó nép szimbóluma" – mondta Avi Gabaj, az ellenzéki Munkapárt elnöke. "Örülök, hogy Izrael fennállása hetvenedik évfordulóján fontos barátunk, az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet fővárosunknak, és felkészül a nagykövetség átadására" – hangsúlyozta. Ezzel szemben a Békét most mozgalom a béke kilátásait romboló, egyoldalú lépésnek nevezte Donald Trump szerdai bejelentését.

Nem támogatja a német kormány Donald Trump amerikai elnök azon döntését, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként – tudatta szerdán szóvivője útján Angela Merkel német kancellár.

Korábban Ankara is aggódását fejezte ki Trump döntése miatt, amit Washingtonon és Izraelen kívül szinte senki más nem támogat, még a régi szövegséges, London sem.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
Matisz tat 2! A mikulás bácsi hozott nekünk egy fővárost!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ha zsidózni lehet még az AI is jó forrás

Kétség kívül a többség nem örül a dolognak, de a derék magyar média csak a háborgókat számlálja

Ha és amennyiben a derék matyar médiára szorítkozol, az a kényszerképzeted is támadhatna, hogy a világ egységesen elítéli az amerikai elnök magán-gügyűjét.
Túl azon apróságon, hogy egy olyan határozatról van szó, ami csak azért nem perfektuálódott mert az ISA elnökei nem írták alá. Ezen túlmenően – kétségtelem, hogy ők vannak kevesebben, vagy legalább is kevésbé harsognak – valahogy nem adnak hírt a döntést támogató megszólalásokról.
A derék MTI pedig kellően pofátlanul az egyik elsődleges közellenségre sem átallott hivatkozni. Hosszasan idézvén az Amnesty International állásfoglalásából! =))
ittott
rátolják Európa határaira a feszültséget, a közel keletre a háborút. mocskos Amerika
szarházi ...
maci0427
Sok ország elfogadta fővárosnak,így Magyarország is ha jól tudom ! Az USA. -val meg ne foglalkozzunk, vannak itthon is problémák !
LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
Matisz tat 2! A mikulás bácsi hozott nekünk egy fővárost!
Eladott Ország
nepszava.us/trump-sajat-boret-menti-jeruzsalemmel-barmi-aron/
Amit Trump bejelentett, annak egy dologhoz van köze: nem akar kibukni a Fehér Házból, és nem akar börtönbe menni, sem ő, sem a simlis veje, aki mindkét ügyben egyformán érintett.
Trump saját fanatikus szektás bázisát akarta megerősíteni, akik boldogok, és mivel nem ők halnak meg, nem az ő bőrükre megy minden, csak a hamis prófétáik fanatikus igehirdetése számít, ezért Trump most a “nesze semmi, fogd meg jól” bejelentésével visszahódította az amerikai evangéliumi déli fehér keresztény támogatói bázist. Egy olyan pillanatban, amikor minden jel arra utal, hogy ez az ember az oroszok bábjaként került a hatalomba és ennek során törvénytelenségeket követett el, amiért felelnie kell. Ezt akarja elkerülni.
Trump nem biztos, hogy megússza a Fehér Házból való kényszerű távozást, de vélhetően lesznek, akik nem ússzák meg ennek a bejelentésnek a következményét, és meghalnak miatta. Amerika ettől a perctől kezdve mindenki számára életveszélyes hely, soha nem lehet tudni, hogy mikor, hol, ki ellen támadnak a feldühített szélsőséges muszlimok. De így van ez Nyugat-Európával is, mindenek előtt pedig Izraellel.
Eladott Ország
@LÜKE SZKÁJVÓLKÖR: ma, 09:91 "Hogy ezzel mások életét veszélyeztetik, az nem számít. Nem jár mindenkinek minden. A nők pináját is csak olyanok kaphatják el, mint Trump, akinek elég pénze van hozzá. Ezt tőle tudjuk. Meg akinek annyi esze van, mint neki."
LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
@Eladott Ország: OK. De miért raktad mindezt idézőjelbe???
Eriksson
@Eladott Ország: Sajnos, Jeruzsálem ügyben nyert a szenátus Izrael-barát lobbija. Nem jó ez senkinek, magának Trumpnak a legkevésbé.
Eriksson
@nemfideszes: 09:55 Trump egymagában csak egy üzletember. Ám mint amerikai elnöknek, híven kell követnie a szenátus mindenható urainak utasításait.
Különben könnyen úgy járhat mint JFK.
Eriksson
@Eladott Ország: Az Amerikai Népszava cikke is bizonyítja, hogy ki igazgatja a világot.
Már Obama is megmondta annak idején, hogy minden nap jelentést kellett tennie Netanjahunak.
42
A vég közeledtével ennek meg kellett történnie.

Az emberiség lineárisan egy irányba halad - a vég felé. Ezt senki nem állíthatja meg!
Egyénenként lesz lehetősége kinek-kinek választani jó és rossz között, ha eljön az idő.
CsipkeRózsa
Nem tudom, miért vagytok úgy felháborodva, ráértek akkor, amikon Orbán bejelenti, hogy Magyarország fővárosa Alcsút-Felcsút.
Rockxy
@nemfideszes: Nem a trampli, a trampli tulajdonosai:
youtu.be/FSI62Lrm8Iw
kokopelli
...nem mindegy? ;-)
...van min mérgelődni? :-()
CsipkeRózsácská-é a pont! ;-)))
Eriksson
@42: "Egyénenként lesz lehetősége kinek-kinek választani jó és rossz között, ha eljön az idő."
Nem lenne-e érdemes netalán-tán elkezdeni a választási projektet már most? Félő, hogy az utolsó pillanatban amikor már eljött az idő, igencsak késő lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.