Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban (EPP) – szögezte le a Le Monde című francia napilapnak adott, péntek délután megjelent interjúban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke. Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban. Ezt megmondtam az (EPP) salzburgi csúcstalálkozóján (szeptember 20-án). Még ha tisztelem is az embert, sok összeférhetetlenséget látok aközött, amit mond és azon kereszténydemokrata értékek között, amelyeken az EPP alapul. Hacsak nem szavatolja nekünk, hogy tiszteletben tartja az EPP alapértékeit és választási programját - fogalmazott Jean-Claude Juncker. Emlékezetes, a Sargentini-jelentést úgy tudta megszavazni az Európai Parlament, hogy a Fidesz pártcsaládjának többsége is támogatta azt. Orbán Viktor is azt gondolta, hogy van esély arra, hogy a Fideszt kizárják a Néppártból. Később Joseph Daul néppárti vezető azt nyilatkozta, hogy a jogállamisági eljárás lezárásáig nem kerül sor erre. Mostanra a...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ennyi sorosbérencet még a föld nem hordott a hátán, igaz Viki?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ennyi sorosbérencet még a föld nem hordott a hátán, igaz Viki?
wagabund
És? junker hogy a faszban lehet a néppárt élén? mert junkernek sincs helye nemcsak a néppártban, de az unijóban sem..
kereső
@wagabund: 18:22, csak a pontosság kedvéért -junker!nem a néppárt élén áll.Ő az Európa Bizottság elnöke, pártcsaládja az EPP, ugyanúgy mint a fidesznek.
kokopelli
@kereső: ha a narancsos észkombájnok állandóan "lerészegezik" az öreget,
akkor a régi magyar közmondás szerint "a gyerek és a részegember mondja
meg az igazat," a "csutihősnek" tényleg nincs helye a "Néppártban"!..öngól? ;-))))
kereső
@kokopelli: van benne valami!!!Juncker őszinte volt-kimondta ,amit mások csak gondolnak, vagy szóvirágokba burkolva mondják el.
kokopelli
@kereső: Fehérvári kocsma illiberális félrészeg mosdatlanszájú politikusokkal!
"Jóestét kívánok megjöttek ...a..."... csak nem a fehérvári trágár cigányok?
cikicakk55
Azért az érdekes,hogy minden politikus határozottan kezdi,hogy Orbán mennyire nem Európába illő magatartást mutat,de mindegyik cikk vége felé ott van a De és a HA. Tehát mindegyik Orbán ellen tiltakozó először kerek-perec elküldi a búsba,majd a végén azért hozzá teszik,hogy " ha csak nem viselkedik méltóan" De még van esélye benn maradni,ha a politikáját megváltoztatja. Egy olyan politikusi megnyilatkozást nem olvastam,amelyik határozottan az mondta volna,hogy Orbánnak vége,nem hiszünk neki tovább,nincs helye az Európai bizottságban és az Európai Parlamentben. Mi a francért hagynak neki állandóan egérutat? hazudni fog,mint ahogy teszi ezt már 9. éve és tovább rombolja a Demokráciát és a magyar emberek jelenét,jövőjét.
Csizmás Kond
@cikicakk55: Nem neki hagynak egérurat, hanem ők azok akik az egérutakan mindig vele egyirányban haladnak csak így próbálják leplezni.
Nem Orbán vétett európa ellen, hanem a zunió nem tud mit kezdeni a saját meggondolatlan politikájával.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Ebben is van igazsáq amit írsz. Az Unió töketlenkedése és időhúzásra is kiábrándító. Ami a legjobban irritál bennük az,hogy még Orbán nem fordult szembe a politikájuk Kál,addig nem zavarta őket a Magyar. Nép elszegényedés,az ügyészség Fideszt védő munkája,a Média egyoldaluvá tétele . Csak azóta szúrja a szemüket mióta szembefordult az Uniós túlságosan " liberális" hozzáállását és megkezdte a Keleti országokkal a haverkodást. Itt gondolok Putyinra,Kínára, és főleg a Törökök bögre való dörgölőzéshez. Már nem tudják tovább nem észrevenni,hogy Orbán az Unió szétrobbantására hajt,de még így is adnak neki esélyt,pedig már rájöhettek,hogy hazudik,kettős játékot játszik.
wagabund
@kereső: ez így igaz, csak igazodtam a cikkhez...nem is értettem..persze nem is ez a lényeg, hanem hogy ott van, és irányíthat.
wagabund
@kereső: megint hülyeséget írtam...mindegy...hagyom a francba ezt a junkert..
kereső
@wagabund: hagyd is! korán van még junkerhez...
wagabund
@kereső: tegnap óta beteg vagyok, most vánszorognék el a dokihoz...mintha nem lennék magamnál...
kereső
@wagabund: mi a baj?Remélem nem komoly! Hát,csak vigyázz magadra.
wagabund
@kereső: tegnap ásás után izzadtan ledőltem a kerti fotelemen, és elaludtam. Arra ébredtem, hogy fázom. Estére már lázas voltam, és taknyos...most még rosszabb.
tulipan
@wagabund: Egy kiadós megfázás! Reméjetőleg nem lesz tűdőgyuszi!!!Irány az ágy! Mielőbbi gyógyulást!!!
kereső
@wagabund: Kalapos kúrát tudnék ajánlani a megfázásra. Na nem natúr, hanem mézesen!
Gyógyulj meg mielőbb.
Csizmás Kond
@cikicakk55: Bármit lehet gondolni Orbánról, de azt nem lehet a szemére hányni, hogy nem próbálja a gazdaságot gatyába rázni, azt a gazdaságot amit épp a zunió lopkodott, harácsolt szét, hogy azáltal hasson az országra mint szolgára.
Mostanig minden baloldali kormány csak eladott és nyalt a nyugati hatalmaknak, most azért prüszkölnek mert ezt Orbánnal nem tudják megtenni.
A kacsintgatás pedig szintén gazdasági politika, az egész nyugat keletnek ad el, Orbán miért nem tehetné ?
wagabund
Köszönöm az együttérzést, nincs tüdőgyuszim, de takony annál több. ...ilyen konyhai nagytekercses törlőpapírt hordok a hónom alatt, mert állandóan folyik az orrom...csak nem tudom, miből..
...a nejem állítja, hogy a maradék csekélyke agyam folyik el...más magyarázat nem lehetséges...mindenesetre próbálom menteni a menthetőt...a nejem szerint már mindegy.
Lepényleső
Hasonlót hallottam már 1992-ben is némely párttársától,viszont azóta sem hallottam róluk.
nezelodo
Hacsak nem szavatolja nekünk, hogy tiszteletben tartja az EPP alapértékeit és választási programját - fogalmazott Jean-Claude Juncker.
Ez a fazon tényleg azt gondolja, hogy Orbán betartja egyetlen ígéretét is? Tanácskozott volna amíg lehetett Torgyánnal, Princz-cel, Simicskával, meg a köztük lévő hosszú névsorban szereplőkkel. Kész késdobáló tábla valamennyinek a háta...
nezelodo
@durbincs: A barátnődnek a nőstény kecskének sugdoss a fülébe ilyesmit bocskoros. A megbízód pedig azt hiszi, hogy a debil szöveged miatt őt majd megkedvelik azok akik nem vakok és süketek. Agykurkászt már nem ajánlok, a semmiben az sem tud turkálni. Egy molluskát előbb kigyógyítanak az elmebajából az állatorvosi rendelőben mint téged. Lehet, hogy ezért kedvel a gazdád? Hmmm... Neki is ferde hajlamai lehetnek.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ..én a faszbuckáról másoltam...:)
kokopelli
@durbincs: nem tudom,csak olvastam,hogy anyádat adogatják tárnáról-
tárnára a "bajtársak",hogy legyen pénze arra,a te(tü)s ß@ros gatyáidat
legalább havonta lecserélhesd Ende der Durchsage! ;-))))))))
Rockxy
Helyes, ott csak alkoholisták hőböröghetnek isiászos álcával.
karma1
Juncker is, meg a tobbiek is csak koptatjak a szajukat, kivancsi lennek, hogyha ma lenne a Sargentini jelentes napja, hanyan szavaznanak mellette a Neppartbol, es hanyan ellene... Nem beszelni kell, hanem cselekedni.
Kutyabol max kutyaszalonna lesz, es bar orbannal nagyobb kameleont nem ismerek, nem biztos, hogy most olyan iranyba lenne hajlando megvaltozni, ami az EPP-nek meg az Unionak lenne jo...
anima
Butul az egész világ.
Csökken az IQ (ha nem hiszed, járj utána).
Miért?
Mindennek van oka.
Ennek mi az oka?
SystemError
Szavatolni... Begyógyszerezve az anyját is eladná, utána meg jót röhögnének a Kövérrel meg a Habonnyal. Igaza van Orbánnak, hogy le kell cserélni az EU vezetését, persze nem rá, hanem nem ilyen naív pöcsökre. Ez kilopja mindenki szemét, amíg jópofiznak fele.
anima
@durbincs: Van aki piásan is jobb ember, mint más józanul.
De az van, hogy Orbán is qrva sokat iszik.
Mindenki megérdemli az arcát 50 éves korára!
nezelodo
@durbincs:Figyusz te elfuserált automata program! Ne hirdesd a megalkotód beteg lelkivilágának gyötrelmeit, még a végén a népek rájönnek ki vagy! Jó megértem, csak ilyen szoftveres jutott neki, a többit elüldözte Londonba, Berlinbe, Bécsbe, stb. Alighanem nem is vágynak haza, némelyik zavaros fájlodban emlegetett IQ dakota huszárok közé.
1magyar
Junkernek meg sosem lett volna szabad egy gyártósorról politikai döntéshozónak lennie.
1magyar
@cikicakk55: Mert az uniónak Mo-ra szüksége van. Közben mindenki tudja, hogy Orbánnak igaza van migránsügyben és ő az aki ki mert állni a kontinens megszállása ellen elsőként.
Rockxy
@1magyar: Így van, az uniónak szüksége van ránk, több szempontból is.
Itt van az egyik:
piketty.blog.lemonde.fr/2018/01/16/2018-the-year-of-europe/
Zöld a pénz beáramlás hozzánk, barna a pénzszivattyú.
cikicakk55
@wagabund: Remélem azóta már jobban vagy? Simán átfáztál,ami veszélyes is lehet a mi korunkban. Ki kell feküdni,mert később még nehezebb lesz kigyógyulnod. Vigyázz magadra.
cikicakk55
@Csizmás Kond: október 15 09:51
Nos azzal egyet értünk,hogy az Unió nem áll a helyzet magaslatán. Az viszont számomra felfoghatatlan,miért látod úgy,hogy Orbán megpróbálja a Magyar gazdaságot gatyába rázni. 9. éve uralkodnak és a Magyar életszínvonal meredeken zuhan. A szegények,a létminimum ön tengődők száma megduplázódott. Az egészségügy úgy személyzet számában,mint felszereltség én az Uniós átlaghoz képest a béka feneke alatt van. Ilyen mocskos politikai helyzetben az 1950- és évek táján volt az ország,de legalább volt kilátás az épülésre. Most semmi remény,hisz a kormány már mindent ural,még a népnek joga már semmihez nincs. Szívja a vérüket az Unió és a kormány is. Nem látok semmilyen fényt az alagút végén
1magyar
@Rockxy: A kettő közötti különbségért tették tönkre minden iparunkat, kereskedelmünket.
De ez nagyon gyenge.
wagabund
@cikicakk55: köszönöm, egyértelmű, hogy megmaradok...nem történt csoda, csak baromi sok mézes feketeteát ittam, és a jól bevált kalmopyrint faltam.. izzadtam,mint egy bányaló, de megérte.

vigyázok magamra.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...most azt várod hogy győzködjelek ?
...mielőtt belekezdenénk mond meg honnan, melyik idővel összehasonlítva állapítottad meg mindezt...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...illik venni legalább azt a csekély fáradtságot, hogy nem egy egész könyvtárat másolunk át...
Eriksson
@Rockxy: @1magyar: Emiatt a cikk miatt nem kapott Thomas Piketty Nobel-díjat, holott jelölve volt. Sőt, az addig kedvenc sztárközgazdász kegyvesztett lett bizonyos körökben.
Jó kis betekintés, hogy miért szemfényvesztés az EU nagyvonalúsága.
makronom.mandiner.hu/cikk/20180121_a_sztarkozgazdasz_kiszamolta_hogy_tobb_profit_megy_ki_magyarorszagrol_nyugatra_mint_amennyi_unios_tamogatas_visszajon_thomas_piketty_a_makronomnak
cikicakk55
@Csizmás Kond: Tegnap 10: 25
Nem kell győzködnöd,hisz saját bőrömön tapasztalom mennyire süllyedünk lefele. Tudod,még meg is érteném az egész elszegényedési maszlagot,ha nem lenne közben jó pár Fidesz közeli cimborának milliárdos gazdagodása. Megérteném akkor,ha nem jutna semmire sem pénz,de stadionokra, a botlábú focisták fizetésére, a képviselők,miniszterek,államtitkárok fizetésemelésére futja. Tudod én a fél életemet úgy éltem le,hogy körülöttem csupa olyan ember élt,akik nem voltak gazdagok,de annyira szegények sem,mint akik most élnek körülöttem. nekem is csak annyival jobb az életem,hogy nincs tartozásom sem a bankoknak,sem szolgáltatóknak,de ennek az az ára,hogy a betegségeim egy részének a gyógyszereit nem váltom ki.Évek óta nem reggelizek és nem ebédelek. Még 8 éve ezzel a spórolással eléltem nyugdíjtól nyugdíjig,most már nyugdíj előtt egy héttel gyakran fekszem le éhesen. Tudom,most jön az,hogy internetre futja,de ez az egyetlen egy szórakozásom van már lassan 20 éve.Nem a gyerekem szájától vonom meg az ételt az internetért. Egy szóval nem írom,hogy bár melyik másik kormány jobb volt,mint Orbán,de ennyire ganyé egyik sem volt még eddig.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ..nem az internet a drága hanem az úgynevezett gyógyszer...és már mondtam, nem hiszem hogy azért fekszel le este éhesen mert nem jut pénzed kajára...és ezt ha megkérhetlek ne is hangoztsad mert akkor jönnek a zinternetek meg e telefonok.
Amúgy én is kétszer eszek naponta és csak egyszer valami kiadósat...mert mivel most nem vagyok aktív dolgozó nem is kell annyi.
Ami meg a maszlagot illeti az szintén relatív...kinek ez kinek az tetszik jobban de attól mindenik maszlag marad...szóval a te baloldali maszlagod sem jobb egy szikrával sem.
...és gazdagok meg szegények...azok mindig is voltak és mindig is lesznek. Ha valaki leragad a gazdagok irigyelésénél abból biztos soha nem lesz gazdag...legtöbb esetben abból sem aki csak csodálja de mindenképp tanulni illik abból amit, ahogy csinálják és akinek ambíciói vannak annak ajánlatos követni...mert csak úgy gazdagodik az ember ha mást átvág, becsületes munkával soha senki nem gazdagodott meg.
...és becsületes munka...az is egy maszlag...azokat hitegetnek meg bolondítanak azzal akikből valakik meg akarnak gazdagodni.
mackoka46
Olyan unalmas már ez. Ennek a sátánnak ceausecu sorsára kell jutnia.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...volna de tudod ez olyan mint a pina...kh kicsi is elég belőle minek egy óriás...
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...én leginkább magamért kefélek, persze úgy hogy a parteremnek is legyen benne öröme...a kurvák azok akik másért...:)
Lepényleső
Abban az esetben ha a többi hasonszőrűt is kitessékelik,talán belépni illik?
csak úgy....
@Csizmás Kond: "@Mirabilis: ...én leginkább magamért kefélek, persze úgy hogy a parteremnek is legyen benne öröme...a kurvák azok akik másért"
cicka-cicka ,nagyon fura sexuális életet élsz...,aztán már született e gyerek az ide-oda keféléseidböl` te nem vagy igaz magyar,ha a gyerekcsinálási vágyaidat vissza bírod tartani...
miauuu!
Rockxy
Sose volt a zorbánnak helye a néppártban, oda csak isiászos, tántorgó, félhülye cionbérencek kellenek.
Csizmás Kond
@Mirabilis: Nem ez a szexuális életem...csak megmagyaráztam, hogy amit te leírtál az a kurvák stratégiája...:)...és te kezdted a szexet nem én...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...az ide-odából nem csak az idéből...abból négy...amúgy honnan ismered az én nemzeti hovatartozásomat és a gyerekcsinálási vágyamat ?...csak nem vagy azok közül akik a mások vágyai kielégítését tartják fontosnak...ugyértve abból élnek :)
Csizmás Kond
@Rockxy: ...szerinted milyen ember az aki több párt tagja ?
cikicakk55
@Pegero: október 19- 22:00
Ő mosolyoghat rajtam,mert én az Ő kormányzása alatt nőttem fel. El tudtam végezni az ápolónő képzőt,férjhez mentem és 4 év múlva megvettük a jelenlegi házunkat. nem volt szülői segítség és nem volt banki kölcsön. Felneveltem,lediplomáztattam az idősebb fiam,úgy,hogy a párom építésztechnikusi és az én ápolónői fizetésemből mindenre futotta,amire a gyereknek kellett. Most a fiamnak van 2 gyereke,rengeteg hiteltartozása( pedig forintba vett fel lakáshitelt). 3 munkahelyen dolgozik,a családját csak hétvégente látja. Nem élnek még így sem luxusban,csak éppen a kettejük 4 munkahelyéből futja a gyerekek iskoláztatására. Tudod,Kádár el is adósította az országot azzal,hogy a népnek biztosította az a " jólétet" de a Fidesz is eladósította az országot( és 30 éve minden párt ezt teszi).Kádár egyszerű életet élt,még a mostani miniszterek luxus kastélyokban,nyaralókban,különrepülőgépeken utazgatnak. Ne ítélj el érte,de 34 éves koromig sokkal nagyobb biztonságban voltam és a szüleim,nagyszüleim is,mint mi most.
cikicakk55
@Csizmás Kond: tegnap 10:03
Először is: Nem érzem baloldalinak magam. Egyik oldalinak sem érzem magam. Nem tetszik a túlzott liberális gondolkodás épp úgy,mint a túlzott jobboldali sem. Én egy egyszerű nyugdíjas ápolónő vagyok és semmi maszlag nincs abban,hogy egy nap egyszer eszem. Ez így van és nem jöttek eddig sem telefonok és ezután sem jönnek. Ennyire futja és nem azért,mert már fizikailag nem merülök ki annyira,hanem mert ennyire telik. A gyógyszerek ára nem hinném,hogy emelkedett inkább a támogatás mértéke csökkent,de nagyon. Nem érzem szégyennek,hogy ilyen körülmények közt élek,inkább csak bajnak tartom. Igen,szegények és gazdagok mindig is voltak, de annó a gazdagságot örökölték,most meg pár év alatt megszerzik,ha jól fekszenek és jó felé fordítják a nyelvüket. Olyan hatalmas különbség a gazdagok és a szegények közt az én 63 évem alatt nem volt,mint amilyen most a különbség.Ráadásul jóval több a nagyon szegény önhibáján kívüli ember,mint a milliárdos. A milliárdos viszont piszok gyorsan azzá vált,még régen nagyapáról fiúra,unokára szállt a gazdagság és azt építgették és tartották szinten. Ma szinte semmi ésszel ( pld: Mészáros Lőrinc) pár év alatt válhat az ország leggazdagabb emberévé. Ilyen nem hinném,hogy volt még a történelemben.
Eladott Ország
Szerencsénkre orbán mindenhol vezér szeretne lenni, ezért egyik pártszövetségből a másikba kirándulgat ( igazi politikai prostituált) – de a vezéri pozíciók általában foglaltak, ezért mindig csak a másod- vagy harmad hegedűs szerepe jut neki. Most ugye lazán szét akarta kúrni a Néppártot – mert valahogy nem engedték őt az élre. Szegényke nem érti, hogy Európa nem az ő kis Magyarországa, ahol szétszedheti a pártokat (szadesz, kisgazdák, mdf, jobbik, mszp, lmp) – viszont az európaiak lassan kezdik érteni, hogy ő egy rohadt csótány és ahol megjelenik, ott kő kövön nem marad – hacsak az élre nem engedik őt. Ezért orbánnak nem lesz diadalmenet más pártszövetséget találnia, hosszú távon egyedül marad, már ha lesz neki hosszú táv. A koleszos brancs ami magyar körülmények között komoly erőt képviselő maffia csoportosulás, meg nem elég hozzá.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ..pedig volt...mármint ilyen...igaz azzal sincs amit dicsekedni de ma azt a nagy szép időknek nevezik...gondolok itt a nagy várak korszakára...mert az a te hatvanhároméved nem annyira sok, hogy történelmet írjon...:)
A mai jelenség azért kirívó nekünk, mert mi egy diktatúrában születtünk ahol elvileg mindenkinek egyforma joga volt, pedig akkor is volt akinek a gyakorlatban sokezerszeresen több jutott csak azt nem szellőztették ennyire az újságok.
cikicakk55
@Pegero: október 21:17:14
Igen,én is hallottam róla,hogy Kádár idejében a besúgók jóvoltából elég sok embert(jogtalanul is) halálra ítéltek. nem ismerem azt a korszakot,mert mikor az én emlékeim már megjelentek,akkor 1960-at írtunk,tehát már "béke" volt. Az biztos,hogy azoktól akik beléptek a Kommunista pártba,azoktól erkölcsös életet vártak el. Az MSZMP elvárta a tagjaitól és a vezetőitől a hűséget és a kitartást.annyi azért a javára írható Kádárnak,hogy nem volt kötelező belépni a pártba. Most viszont mindegy melyik pártnak drukkolsz,akár tagja vagy,akár nem ha nem vagy valamelyik Fideszes rokona,vagy barátja,akkor osztályrészed a nyomor,vagy a kénytelen megalkuvás. Én soha nem léptem be a pártba és semmilyen hátrányt nem szenvedtem érte.Nem volt kevesebb a fizetésem,mint a párt tagjaié. Szerinted Orbán mennyi embert ölt meg az utolsó 8 évben? Az nem számít gyilkosságnak,hogy a kórházakban fertőzés járvány van? Esetleg az sem gyilkosság,hogy emberek fagynak meg saját házukban? Az sem gyilkosság,hogy a nyugdíjasnak el kell döntenie,hogy eszik,gyógyszert vált ki,vagy rezsit fizet,mert mind a háromra nem telik? Bizony ezek mind a Fideszes mocskok számlájára írhatók. Nem csak fegyverrel lehet ölni,hanem embertelen törvényekkel is. Mindenhol vannak szegények,de a mi országunk ennyire még soha nem volt legatyásodva,elmaradva ennyire a többi országhoz képest. Nevezd Kádárt gyilkosnak,de akkor Orbánt is.10x vagy 100x több embert ölt meg mint Kádár.
cikicakk55
@Csizmás Kond: október 21, 17:32
Tudod engem piszkosul nem érdekelne,hogy hányan élnek luxusban akkor ha én nem nyomorognék. Akkor sem érdekelt,mikor aktív dolgozóként éltem és láttam,hogy a nagyszüleim majd a szüleim is nyugodtan éltek a nyugdíjukból. Nem voltak vagyonos emberek,nem is örököltem semmit,mert az ingatlanjuk nem az övéké volt,az ingóságuk meg szinte semmit nem ért,de élhető nyugdíjas éveik voltak.Futotta nekik gyógyszerekre,rezsire, még nyaralni is elmentek minden évben. Ma én mint nagymama ezeket nem engedhetem meg magamnak. Na ezért bassza a csőröm az olyan here,semmit nem dolgozó férgek luxusa,mint Mészáros,Habony,Rogán,stb. Engem hagynának azon a szinten élni,mint amilyen szinten az én szüleim éltek,egy szavam sem lenne. Így,hogy van aki dőzsöl,miközben az ország nagyobb része éhezik,vagy napról napra él,bizony bosszantó,hogy mekkora különbségek vannak ember és ember közt.
Csizmás Kond
@cikicakk55: Nem piszkálni akarlak...de (ami nem azt jelenti hogy mégis hanem csak folytatom a kérdezősködést...szóval mint írod a nagyidék jól éltek de te nem...szerinted az ők idejükben jobb gazdagabb világ volt ?
...és szerintem hagynak élni csak te nem a saját életeddel törődsz hanem a másoké piszkál...
...és még ez is érdekes.. " az ország nagyobb része éhezik,"...azt melyikre érted a fideszes felére vagy a baloldaliakéra ?...hacsak nem földrajzi koordinátákban gondoltad...
cikicakk55
@Csizmás Kond: Igen, a nagymamámék jól éltek.Nem voltak soha túl igényesek,tehát nem vágytak semmi luxusra,de a kamrában mindig volt befőtt,savanyúság, a rúdon állandóan lógott pár kolbász. A szüleim szintén a nyugdíjas éveiket nyugodtan élték le. Szerencséjükre Ők már nem élték meg azt,amit én,hogy vagy eszek,vagy a gyógyszereimet váltom ki. Nem tudom,hogy a te szemedben mit jelent a "gazdagabb világ" Számomra a Nagyszülei és a szüleim is gondtalan nyugdíjas éveket éltek. Tévedsz,mert nem piszkál mások élete. Az piszkál,hogy nagyon sok nyugdíjas ember ledolgozta az élete nagyobbik részét és nem tudnak gondtalanul,nyugodtan élni a nyugdíjukból. Az is aggaszt,hogy a fiaim és az unokáim jövője mennyire bizonytalan. Mint írtam is,nem érdekelne,ha tudnám,hogy az ország azért van ebben a helyzetben,mert világválásg van. Ám azt látom,hogy Stadionokra, A politikai elitnek minden luxusra futja,még az emberek és nem csak a nyugdíjasokról beszélek,hanem a közmunkásokról, a minimál béren bejelentett emberekről, azokról akik 8-10 órát dolgoznak,még sem futja nekik elég gyümölcsre,vagy a gyermekeiknek strandbelépőkre,vagy állatkerti belépőkre,stb. A közpénz elherdálása bántja az életem.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...akkor azt is megkérdezném, hogy mit értesz a gondatlan élet alatt.
ugyanis szerintem ők is dolgoztak, sőt igenis dolgoztak és gondolkodtak hogy mit hogy osszanak be tehát nem úgy éltek gondatlanul mint Marci Hevesen...ebből adódóan akkor te valahol elszúrtad.
...ja és közpénz...neked nem mindegy hogy stadiont vagy bicikliutat építenek a közpénzből ?
1magyar
Valaki vigye már orvoshoz ezt a szegény embert! Az alkohol sok problémát okozhat az agyban is.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Nem tudsz zavarba hozni,mert én tudom,hogy számomra mit jelent a gondtalan élet. Ők is dolgoztak,ugyan úgy mint én is,csak Ők a nyugdíjas éveiket nem azzal töltötték,hogy számolgatták mennyi kenyeret,húst vehetnek ahhoz,hogy fussa a gyógyszereikre, a közös fagylaltozásokra, a hétvégéken süteményekre az ebéd után. Nem jelentett gondot tüzelőt venni. Mint írtam,nem éltek luxusban,de én nagyon megelégednék olyan nyugdíjjal,ami a jelenlegi árak mellett fedezné ezeket a nem túl nagy igényeket. Bizony nem mindegy,hogy stadionokat,vagy kerékpár utakat építenek. Persze ott is túl lehet számlázni,ott is nyerhetnek a Fideszes haverok,ami azt jelenti,hogy a kerékpár út 3x kerül többe,mint ha egy hozzá értő vállalkozó csinálná. Azért nem zavarna,mert a kerékpár utakból maradna ki annyi,hogy a jelenleg hatalmas lyukakkal tátongó szociális hálót kicsit meg lehetne foltozni. Arra a sok stadionra semmi szükség,hogy nincs is annyi focista,hogy lenne rá igény.Viszont pár feleslegesen épített stadionból fel lehetne újítani a kórházakat,az orvosoknak,nővéreknek annyi fizetést adni,hogy ne külföldön akarjanak családot alapítani. Ez a kormány elszórja az Uniós pénzt és a közpénzt is minden olyan dologra,ami nekik előnyös.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.