El kell érni, hogy az LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transz és interszexuális) csoportokhoz tartozók családot alapíthassanak mindenütt az Európai Unióban anélkül, hogy bármilyen megkülönböztetés érné őket – foglalt állást Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.

Mi lesz veled Alaptörvény?  El kell érni, hogy az LMBTI közösség az egész EU-ban családot alapíthasson.
Fotó:Pixabay

A máltai biztos az uniónak az LMBTI-hez tartozók szabadságát biztosító övezetté nyilvánítását szorgalmazó indítványról tartott vitában szólalt fel. Elmondta, hogy az indítványt az Európai Bizottság is támogatja, mivel a testületnek az a meggyőződése hogy mihamarább ki kell építeni egy egyenlőségen, megkülönböztetésmentességen alapuló EU-t. Hangsúlyozta: az uniónak olyan helynek kell lennie, ahol mindenki az lehet, ami szeretne lenni, és azt szeretheti, akit akar, anélkül, hogy hátrányos következményektől kéne tartania.

Nem szabad hagyni, hogy az LMBTI közösséghez tartozók továbbra is tartsanak a társadalom negatív hozzáállásától, a közigazgatási diszkriminációtól. Nem szabad hagyni továbbá, hogy ezen okok miatt hazájuk elhagyására kényszerüljenek

- jelentette ki.

A biztos felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unióban még mindig nagyon sokan élnek ebből a szempontból jogfosztottságban. Mint mondta, néhány tagállamban az LMBTI-csoportokhoz tartozók állandó nyomásnak vannak kitéve azáltal, hogy a politikusok és a vallási vezetők "ujjal mutogatnak rájuk, és azt terjesztik, hogy veszélyesek a gyerekekre nézve".

Rámutatott, hogy a bizottság által múlt novemberben bemutatott LMBTI-stratégia egyenlő esélyeket és biztonságot kíván teremteni ezen kisebbséghez tartozók számára az uniós tagállamokban. A testület megkezdte a stratégia végrehajtását, és figyelemmel kíséri, hogy a tagállamok alkalmazkodnak-e az uniós előírásokhoz.

Sophie In 't Veld, az EP Renew frakciójának holland képviselője a vitában felhívta a figyelmet arra, hogy Lengyelországban az "LMBTI-mentes övezetek" bevezetése baljós üzenetet hordoz, de Európa azon üzenete, hogy mindenkinek joga van a szabadsághoz, erősebb ennél.

Felszólítom az EU polgárait, hogy ezt az üzenetet visszhangozzák

- jelentette ki a képviselő.

Ha valakinek a jogait veszélyeztetik Európában, akkor az egyben fenyegetést jelent a demokráciára, a szólásszabadság és média szabadságra és az ellenzékiek szabadságára vonatkozóan is.

- emelte ki Katarina Barley német szociáldemokrata képviselő.

Nem meglepő, hogy Magyarországon és Lengyelországban ezek az aggályok felmerülnek. Ha a demokráciáért állunk ki, akkor támogatnunk kell a kisebbségeket is

- hangsúlyozta a képviselő.

Az EP csütörtökön szavaz az indítványról.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: @Csizmás Kond: @Gyurka80: @Pegero: nektek a buzulás a kedvenc témátok! alakíthatnátok négyesben egy meleg klubot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...uram atyám...ezeket tényleg a végén tűzzel kell írtani...
csak úgy....
@Csizmás Kond: koncentrálj a zenére és az elefántra! neked nem tünik furcsának valami ? www.youtube.com/watch?v=_4AcjvsVn5k
Aki Én
@Csizmás Kond: Na, most képzeld el, ha holnaptól mondjuk az IQ 30 alattiakat kezdi üldözni a fidesz. Engem speciel azok jobban zavarnak. Akkor mi lesz veled? Benzint kell vennem hozzád a gyufa mellé?
Namely
"A máltai biztos az uniónak az LMBTI-hez tartozók szabadságát biztosító övezetté nyilvánítását szorgalmazó indítványról tartott vitában szólalt fel."
Firkászka, itt az Uniónak nagy betű.
Amúgy mi az, a queereket kizárták??? Mióta változott meg az lmbtqnmbxvbxbvjabfasfj "közösség" lmbtijkhsfadshgfuioahsfuahfhna-re?

"Hangsúlyozta: az uniónak olyan helynek kell lennie, ahol mindenki az lehet, ami szeretne lenni, és azt szeretheti, akit akar, anélkül, hogy hátrányos következményektől kéne tartania."
Senki sem tiltotta meg a buziknak, hogy valakit szeressenek, csak a TÖBBSÉG bizonyos területeken úgy határozott, hogy nem fogadhatnak örökbe, és nem KELL őket nőnek tekinteni, mert aznap olyan kedvük volt.

"Nem szabad hagyni, hogy az LMBTI közösséghez tartozók továbbra is tartsanak a társadalom negatív hozzáállásától"
Ki vagy te, hogy egy társadalmat elítélj? Ki hatalmazott fel arra, hogy egy társadalom hozzáállását negatívként értékelj, és annak megváltoztatását tűzd ki célul?
Ez most valami vicc?

"Ha valakinek a jogait veszélyeztetik Európában, akkor az egyben fenyegetést jelent a demokráciára, a szólásszabadság és média szabadságra és az ellenzékiek szabadságára vonatkozóan is."
Melyik európai országban van szólásszabadság? :) igen, egyikben sem.
Akkor vegyük a németek jogát a saját adójukat illetően. Van abba bármilyen beleszólásuk, hogy mire költik a pénzüket?
Mi van a nyugatiak biztonsághoz való jogával? Elvitte a cica? Vagy inkább a lobbiérdek? Mikor volt erről bárhol is népszavazás? Fenntarthatóságról? Népesedésről?
Egy hiteles tanulmány az Euró hasznairól az átlagpolgár számára?

Ez az egész lmbtwkhsfhhhof, rasszizmus, buzifesztek, niggerimádat nem más, mint bűvészmutatvány. Amíg a sok barom ezzel van elfoglalva, ellopják a szabadságukat, az országukat, a földjüket, a nemzeti valutájukat, a jövőjüket. És mit kapnak cserébe?
Ahogyan a 84-ben volt: "5 perc gyűlölet"-et, a "nácik" ellen.
Nessy
@Namely: Ez az egész lmbtwkhsfhhhof, rasszizmus, buzifesztek, niggerimádat nem más, mint bűvészmutatvány. Amíg a sok barom ezzel van elfoglalva, ellopják a szabadságukat, az országukat, a földjüket, a nemzeti valutájukat, a jövőjüket. És mit kapnak cserébe?
Ahogyan a 84-ben volt: "5 perc gyűlölet"-et, a "nácik" ellen.
Remekül leírtad kormányunk tevékenységét, és kis hazánk mai állapotát!
csak úgy....
@Pegero: magas ez neked mint az egyszerü rendörnek ,pedíg logikus.

- Tudod te, mi a logika? - kérdi egy rendőr a társától...
- Micsoda?
- Na, majd megmagyarázom. Van neked akváriumod?
- Van...
- Ebből logikusan következik, hogy te szereted a halakat és általában az állatokat. Így van?
- Így.
- Ebből pedig logikusan következik, hogy szereted a természetet, a jó életet, tehát a nőket is. Igaz?
- Igaz.
- Na látod, ez a logika!
Másnap a felvilágosított rendőr odalép egy kollégájához.
- Mondd, Füge, van neked akváriumod?
- Nincs.
- Na látod! Akkor te buzi vagy.
@Pegero: van akváriumod? na látod..
Namely
@Nessy: Sejtettem, hogy mivel túl sokat írtam, lesznek olyanok, mint te is, akik a végére már fáradtak lesznek, és nem tudnak egyszerre olvasni és értelmezni.
Még idézted is, ami ellentmond annak, amit "csattanónak" szántál a végére. :(
Nessy
@Namely: Akkor legyünk rövidek! Ameddig a különböző gumicsontokkal foglalkozunk, addig eltűnik a MANYUP pénz. A föld, a trafik, az értékes állami ingatlanok stb. haverok jutalma lesz. A közpénz alapítványokon keresztül veszti el közpénz jellegét. Viszont a napi 5 perc gyűlölet biztosítva van! Nem is 5 percben.
Csizmás Kond
Miaz, hogy el kell érni... a mesterséges közösségek létrehozása is korrupció, sőt jogellenes valakiknek az akarata ellen dolgozni.
Namely
@Nessy: Értem amit írsz, és egyet is értek vele. De ez nem negligálja, ami az EU magállamaiban folyik. Ez az a folyamat, amiről írtam, és amit a cikk is kiválóan megmutat.
Amit írtam, arra kiváló példa, hogy amint megláttad az igazságot, azonnal Orbánt kezdted el szapulni (5 perc gyűlölet) mivel elhitették veled, hogy az eltávolítása megold bármit is.
Pedig nem. Semmit nem fog megoldani, te, mint átlagember ugyanolyan szerepet kapsz: kuss, nincs szólásszabadság, nincs biztonság, nincs kiszámítható élet, egész életedre adósrabszolga leszel (nyugaton is, nem vagyok vak, nem mindenki tőzsdei sratéga, mint én, az átlagmelós ott is rabszolga).
Orbán előtt és nyugaton is ugyanazok a problémák, amit írtam. És ezzel a buzi/nigger cirkusszal leplezik, hogy a lobbik kezére játszottak át mindent.
Figyeld ki: ha valaki alátámasztó adatokkal megcáfolja bármelyik elemét is a lobbik fegyvertárának (euró, 4 szabadság elve, ellentmondás a lefektetett célok és a tények között, k+f hiánya, kínai befolyás, amerikai parancsok, "menekültek", fenntarthatóság, családok, gyereknevelés, nyugdíj, segély, egyenlőség ábrándja, stb), azonnal repül rá a bélyeg és a válasz a: rasszista, homofób, náci, stb.
Gyurka80
Lökött unió ez tagállami hatáskör, úgyhogy kuss nektek!
csak úgy....
@Shikari: @Csizmás Kond: @Gyurka80: @Pegero: nektek a buzulás a kedvenc témátok! alakíthatnátok négyesben egy meleg klubot.
Qqberci
Majd Ereszes Józsi kap egy új iPad-et és átarja...
Csizmás Kond
A magamutogatást törvény bünteti...legalábbis mostanig mert ezután a buzi és az ábécében szereplő többi társa nyugodtan slisszolhat bárhol büntetés nélkül pucéran vagy kiöltözve, a saját munkaruhájában vagy akárhogy...tényleg háború kell ide.
1984
@Eladott Ország: Te is Degecen születtél?
Eladott Ország
@1984: ma, 08:31 ◘ Igen. Degec, Nagygec és Kisgec között található Mogyoród felé. Útközben óvatosan vezess Bugyi és Mogyoród között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.