A nemzetbiztonsági tanács adatai szerint az emlékeztető, harmadik oltással vakcinázottak magas szinten termelnek antitesteket a SARS-CoV-2 koronavírus delta változata ellen, és ez jelentősen javítja az oltottak védettségét – számol be róla a Napidoktor.

Hatékony a harmadik oltás – megvannak az izraeli eredmények
Kép:Pixabay

Az egészségügyi minisztérium honlapja szerint eddig 1 201 254 izraeli vette fel a harmadik oltást, a lakosság csaknem 13 százaléka.

A minisztérium szerint a mellékhatások enyhék és a korábbihoz hasonlóak, és az adatok alapján azt javasolják a harmadik oltásra jogosult 50 évnél idősebbeknek, hogy haladéktalanul látogassanak el a számos városban éjszaka is működő oltópontokra.

Az egészségügyi minisztérium szaktanácsadó testülete csütörtök este dönt a harmadik dózis korhatárának csökkentéséről, várhatóan 40 éves kortól lehet majd kérni az emlékeztető oltást.

Pillanatnyilag nagyon szép adatokat látunk a megerősítő adag hatékonyságáról. Jelentős a különbség az idősebb lakosság körében azok között, akik megkapták a harmadik adagot, és azok között, akik nem

– nyilatkozott Tal Bros, a grémium egyik tagja a 103-as kereskedelmi rádiónak csütörtökön.

105 koronavírusos halálesetből 103 ember nem oltatta be magát. Ebben a kérdésben nincs helye ellenvéleménynek, nem fogadom el a másféle vélekedést

– mondta szerda esti sajtótájékoztatóján Naftali Bennett miniszterelnök, és ismét oltakozásra szólította fel az izraelieket a hatalmas anyagi áldozatokat követelő országos zárlat elkerülése érdekében.

Forrás: Napidoktor.hu 
Címlapkép: Pixabay

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@peterkelemen: @Gazella: Mi van konteósok, témát kaptatok? Gazella Gizella, amiket te be szoktál linkelni azok mind konteós marhaságok, csak annyira sötét és buta vagy hogy észre sem veszed. Azt gondolod magadról okos vagy, pedig csak egy kripli, ahogy Pálinkás virológus professzor úr mondta azokra, akik beoltották már magukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
HAZUGSÁG! Izraelben egyre megdöbbentőbb a “Covid-helyzet”: az oltások számával együtt nő az új fertőzések száma – Lehetséges, hogy maga a kísérleti vakcina okozza a bajt? Már “lila kódra” szigorítanak a hatóságok informatialibera.ro/hu/izraelben-egyre-megdobbentobb-a-covid-helyzet-az-oltasok-szamaval-egyutt-no-az-uj-fertozesek-szama-lehetseges-hogy-maga-a-kiserleti-vakcina-okozza-a-bajt-mar-lila-kodra-szi/
peterkelemen
Nobeldíjas virológus Prof. Dr. Luc Motagnier: "A vakcinák még erősebb mutánsokat hoznak létre." Valójában az oltottak vannak a legnagyobb veszélyben magyarul HAZUDNAK azok akik az állítják, hogy az oltások bármitől is megvédenének: nemhogy megvédik, de kinyírják. Tömeggyilkosság, népirtás az, amit a korrupt politikusok és a lefizetett egészségügyi dolgozók véghez visznek. tinyurl.com/mutansok
Pálinkás Pál
no...azért pontosítsunk..a harmadik oltás hatására érik el a "kriplik" azt ami egy egészséges embernél megvan...bár ez sem igaz mert ez 86 %-ék...az egészségeseknek meg 90 %-án ment át nagyjából tünetmentesen a vírus!!
Gazella
Elmentek a huzatos fenébe! Nem hatékony egyik oltás sem!! Kisérlwti nyúlak vagytok!!
Gazella
@peterkelemen: Szerinted én miért osztogatom meg azokat a videókat, amiben elmondják az igazi szakemberek, professzorok.. Volt WHO munkatársak véleményüket... Hány ország fővakarékjai kezeik sárossak ebben, Bill Gatessal az élen?!!
division
@Pálinkás Pál: Kriplizd azt a jó...Azért állítsd már le magad, te konteókirály!!! Bátyám is megkapta a 3. - at, mert saját hibáján kívül lett valamikor komoly betegsége, de azért még immunológus vált belőle, ő akkor egy kripli, te PC szerelő? Te vagy egy kurva nagy kripli baszd meg!!!
division
@peterkelemen: @Gazella: Mi van konteósok, témát kaptatok? Gazella Gizella, amiket te be szoktál linkelni azok mind konteós marhaságok, csak annyira sötét és buta vagy hogy észre sem veszed. Azt gondolod magadról okos vagy, pedig csak egy kripli, ahogy Pálinkás virológus professzor úr mondta azokra, akik beoltották már magukat.
Peller Anikó
@Gizella: 20:33, Azért osztogatod az ustoba videóidat mert buta vagy és mert nem tilos hülyének lenni.
jesz
felesleges egymást ekézni...igazából senki nem tudja merre is van az előre...mindenkinek igazsága van a maga ismeretei révén...vannak jól tájékozottak, és vannak közömbösek...

Amikor egyik professzor rálapátol a másikra, akkor itt kár egymásnak ugrani...

A piacra járó népnek úgy nagyjából fingja sincs, mi is ami megvéd..
Pálinkás Pál
@division: kussoljál marha...ismered az idézőjelet??? és te köcsög,látom a szövegértésed is nulla...nem csak a "kriplik" oltatták be magukat, hanem a hozzád hasonló hülyék is!!! LESZAROM azt is ha naponta álltok sorban vakcináért, ha befogjátok a pofátokat,és hagyjátok élni a többit!!!
division
@Pálinkás Pál: Mi van seggparaszt, előjött megint a valódi éned? Gazella Gizella:-)) Valóban nem csak a kriplik oltatták be magukat, hanem az értelmesebb réteg és a veszélyeztetettek is. Szeptember közepétől jön a maszk, a zárások, a védettségi mint olyan alap lesz, szar lesz neked, de az a jó.
division
@Peller Anikó: Az a gond, hogy azt hiszi Gizella meg itt még néhány tajparaszt hogy okosak, és pont ettől veszélyesek.
Pálinkás Pál
@division: te húgyagyú bunkó...ha zárni akarnak ,balhék lesznek,...neked lesz szar!!!
division
@Pálinkás Pál: Nyugi faszkalap, majd balhézhatsz akkor a dutyiból maszkban:-))
Pálinkás Pál
@division: de nagy tévedésben vagy..kezdhetsz edzeni a fidesz utáni nyomorodra...
division
@Pálinkás Pál: A nap viccét szolgáltattad ezzel a kommenteddel. Köszi:-))
Pálinkás Pál
@division: a csúti cigány,meg esetleg 1-2 fejes elmenekül...ti hová fogtok?...
division
@Pálinkás Pál: Miért kellene menekülni te fasz? Én nem pártfüggő vagyok, eleve a vírus az amin itt megy a csata veled meg pár konteós ökörrel. Minek születnek meg az olyan alja emberek mint te is?
division
@Pálinkás Pál: Egyelőre örülhetsz, a mai kormányinfón azt jelentették be, hogy nem lesz lezárás, munkahelyi korlátozás, mert nálunk az oltások miatt nem lesz probléma. Vajon honnan tudja mi lesz itt szeptembertől majd? Közben Horvátország: propeller.hu/szorakozas/3702574-meg-nem-keso-lemondani-nyaralast-jovo-hettol-horvatorszag
Pálinkás Pál
@division: azért születünk hogy ellensúlyozzuk a teféle ,ostoba, mindent elhívő ,seggnyaló csicskákat!!! ha csupa olyan hülye ember lett volna mint te, akkor még mindig rabszolgaság lenne, mert mert megvezethető balf@szok vagytok...
division
@Pálinkás Pál: Nyilván csak annyit, hogy Horvátország képes a józan gondolkodásra, nálunk meg már előre tudják azok akik nem virológusok, hogy nem lesz itt semmi. Tudom, a választások miatt van szükség erre (nálam a járványkezeléssel siklott amúgy zátonyra a Fidesz), de talán mégsem a politikusoknak kellene felülbírálniuk a hozzáértőket. Egyébként meg ha csupa olyan "hülye" ember lenne mint én meg a rokonaim, talán nem lenne munkanélküliség sem, csak sajnos a magadfajta sík hülye emberekből születik több, akikre nincs szükség (néhány PC szerelő elég lenne).
Pálinkás Pál
@division: milyen szakemberekről beszélsz igen hülye?? egy valamire való védőoltás kifejlesztése hosszú évek ha nem évtizedek munkája.. és most láss csodát..a világ különböző pontjain pár hónap alatt összekotyvasztottak különböző szarokat..egy olyan vírus ellen ,ami állítólag sokkal veszélyesebb az influenzánál!!! légyszi áruld már el nekem,hány évtizede nem sikerült hatékony fllu oltást kifejleszteni??? de ez ellen megszállta őket az ihlet, és Kínától Kubáig mindenhol sikerült pár hónap alatt...ehhez mennyire kell hülyének lenni ,hogy valaki elhiggye???
division
@Pálinkás Pál: Szerintem te azzal sem vagy tisztában, hogy az mRNS technológia már közel 60 éves múltra tekinthet vissza, és felhasználták már a gyógyszeriparban is többek között. A vakcinák fejlesztési idejéről meg fogalmad nincs, az influenza ellen meg van védőoltás. Mondom én, buta vagy mint egy tyúk.
Pálinkás Pál
@division: nem tudom értelmezted -e...influenza elleni HATÉKONY védőoltás NINCS!!!milliók halnak bele évente, annyira jó az ellen is az oltás...az mRNS vakcina ..na...belém ne juttasson senki génmanipulált dolgot...ilyenkor nem zavar titeket?? a génmódosított zöldségekért meg hőbörögtök...fogd fel az egészet leszarom ,ha nem baszogatnak a hülyeséggel..most nem korlátoznak semmiben,így még magasabbról teszek rá!!! fel tudod fogni??? ti sírdogáltok állandóan miatta...pedig már tavaly márciusban megmondtam, aki fél ,az otthon marad...de rendesen ,nem úgy ahogy a buzi kormányod levezényelte a karantént!!
division
@Pálinkás Pál: Így van, aki fél de nem oltatja magát az maradjon otthon a saját és főleg mások érdekében, ez emberi kötelessége minden konteósnak. Génmanipulált dolog...te rosszabb vagy mint gondoltam. Ilyenkor látszik nagyon, hogy olyan dolgokról hablatyolsz amihez lila fingod nincs.
Pálinkás Pál
@division: " mRNS vakcina az aktív immunizáción alapuló védőoltások új típusú fajtája, ami a hagyományos vektor alapú oltóanyagokkal ellentétben nem elölt, vagy legyengített vírust tartalmaz, hanem egy immunogén fehérje előállításához szükséges tranziensen jelenlevő genetikai információt, egy lipid nanorészecskébe csomagolt RNS molekulát"
vacsi
Ha hatékony a harmadik oltás, akkor a háziorvosok miért nem akarják beadni? Miért küldik oltópontra, jó távoli városba az öregeket, akik így sokszor le is mondanak róla?
division
@Pálinkás Pál: Na, látom olvasni tudsz, csak sajnos értelmezni nem. Fogalmad nincs mit is jelent ez az egész. Elmagyarázzam? Veled ellentétben nekem van aki képes volt ennek a lényegét kifejteni.
Pálinkás Pál
@division: Elmondom én röviden a lényeget...ez ellen a vírus ellen szart sem érnek a vakcinák,m akinek tré az immunrendszere, az rámegy,ennyi!!!
division
@Pálinkás Pál: "szart sem érnek a vakcinák" Köszi, ez rendkívül tudományos szintű volt:-))
Pálinkás Pál
@division: mi lenne a védőoltás feladata?? megakadályozni a fertőzést, a fertőzés terjesztését.. melyik szenteltvíz felel meg ennek?? vagy lemaradtam valamiről.. még a pfizer mellett is vidáman hullanak az emberek.. arról nem beszélve hogy hordják szerteszét a vírust..de nekik erről van papírjuk../ covid-bárca /..
division
@Pálinkás Pál: Igen, az oltott ember is fertőz, de az legyen csak az oltatlanok problémája.
Pálinkás Pál
@division: engem nem érdekel...de akkor miért ugattok?...ámbár érdekes,hogy továbbra is ugyanaz a csoport hal meg...
Gazella
@Peller Anikó: Veled együtt vagyok buta.. Jobb ha kussolsz
Gazella
@division: Dugulj el marha!!! Nézd meg, hányan élnek népösszességben a földön! Nézd meg hány ebből a fertőzött??
ÉS végül hány ember halt meg összeségében!!! Igen ostoba vagy.
Egy gond van veled, nem se virológus, se orvos professzor bár ez kurva nagy szerencse a népre nézve...
division
@Gazella: Igazad van, csak éppen két rokonom is immunológus, mikrobiológus, plusz a tüdőrákkutatás vezetője sógornőm. Te hol vagy hozzájuk képest? A béka segge alatt. Megint belököd a szokásos konteós videódat, légyszi a Pálinkás professzornak küldözgesd, mert ő vevő az ilyesmire. Igen, orvosok azok is ott a videóban, csak éppen ortopédusok, háziorvosok. Valami hitelesebbel kéne előállnod te szerencsétlen.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Az jó! Akkor a vírus sem támad meg, legfeljebb csak úgy érzed ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.