Emily Osment, az amerikai Vöröskereszt szóvivője elmondta, hogy az utóbbi hetekben egyre gyakrabban fordultak elő a transzfúziók előtt arra vonatkozó kérdések, hogy az adott vér oltott vagy oltatlan embertől származik-e. Néhány oltásellenes ugyanis úgy véli, hogy a vakcinát kapott emberek vére "szennyezett", így abból inkább nem kérnek.

Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Ne válogassanak! Örüljenek, ha vért kapnak!
division
Ez azért kemény. Én ezeknek az oltáselleneseknek beadatnám az igazoltan covid fertőzöttek vérét.
Pálinkás Pál
@division: én meg neked a nyakadba kötelet...kezd teljesen elmenni az eszed,ez nálatok családi hagyomány?...
Emmersson71
A következő mi lesz..zsidó/keresztény/ateista vérét utasítja el valami eszement?
division
@Pálinkás Pál: Úgy látom megint csak te nem kaptál lájkot. Az intenzíven neked gondolom az lenne az első kérdésed, hogy be volt e oltva akinek a vérét kapod. Te PC szerelő...
Pálinkás Pál
@division: hol olvastad hogy intenzíven történt az eset??? mert én nem láttam sehol...
division
@Pálinkás Pál: Ennek semmi jelentősége abból a szempontból, hogy megkérdezték már többen, az antivaxxerek meg azt állítják szennyezett az oltottak vére. Nekik kellene a nyakukba kötelet tenni, de ami késik nem múlik.
Pálinkás Pál
@division: retteghettek...,mi nem fogunk...aki 60 alatti, egészséges, beoltatta magát és pofázik...az kötelet érdemel..
föleg ha a másikat cseszegeti,mert ő maga gyáva szar..
magyar1
Ahhoz, hogy az immunrendszer valamire antitestet termeljen ahhoz azt kell kapnia a szervezetébe, vagyis vírust vagy annak valamijét.
Pálinkás Pál
@division: lehet hogy " bunkó " vagyok...,de attól még igazam van...
division
@magyar1: Az mRNS - ben nincs semmilyen vírus, sem gyengített, sem élő. Elölt vírus van bizonyos vakcinákban, de azok nem élők, megbetegedést nem okozhatnak. Amikor oltári nagy butaságokat írsz azért fogok írni, de remélem nincs harag:-)
division
@Pálinkás Pál: Mindegy. CNBC-n néztem egy beszélgetést, amiben CDC egyik expertje ecsetelte, hogy a jelenlegi vakcinák nagyon jó hatásfokkal védenek, plusz nagyon durván jönnek fel a gyógyszerészeti fejlesztések (antivirális szerek, mesterséges antitest koktélok, citokinvihar gátlók), ami már most nagyságrendekkel javítja a betegek túlélési esélyét. Amikor a riporter visszakérdezett, hogy szerinte mikor lesz vége a járványnak akkor azt válaszolta, hogy 2022-ben a COVID érdemi befolyással már nem lesz az életünkre, mert olyan komplex gyógymódot fognak tudni kínálni a betegeknek, hogy a súlyos lefolyású esetek száma drasztikusan vissza fog esni. Egyszer remélhetőleg túl leszünk ezen az orvostudománynak hála, bár aztán majd jön egy másik, egy még pusztítóbb valami. Úgyis az lesz majd ennek a vége, hogy kihal a fél emberiség, amire a természeti katasztrófák is rátesznek egy jó nagy lapáttal.
magyar1
@division: Oké, de akkor mire ad választ az immunrendszer?
Pálinkás Pál
@division: neked is felteszem a kérdést...linkeld már ide nekem, sikerült-e valahol izolálni a covid -vírust??? megköszönném...-mert anélkül igen nehéz ellene vakcinát gyártani, mint a mellékelt ábra mutatja...ja...és változatlanul, lehet hogy én jó helyen lakom, de közel-távol nem is hallottunk covidosról...és az ismerőseim sem, csak az sajtóból értesültünk hogy létezik ez a " szörnyű" világjárvány...igaz hogy áldozatainak száma...0,6 ezrelék, statisztikailag figyelembe sem vehető...de nektek ez szörnyű...hát istenem, ti úgy látom szerettek rettegni.../ a 0,6 ezrelék a föld lakosságából állítólag covidban meghaltak száma../ és azért csak állítólag, mert boldog- boldogtalant covid halottnak írtatok...mert egyszer talán volt covid fertőzött...de akkor miért nem influenzát írtatok be halál oknak...az nagyjából mindenki volt már...ja hogy az összedöntené a hisztiteket??? Okádok tőletek../nem személyeskedés,..az egész covid-tálib horedától../
division
@Pálinkás Pál: Izolálták Magyarországon is, online ember vagy, de még a google - t sem tudod használni? Elszigetelt helyeken mint ahol te valószínűleg laksz lehet nem terjedt el annyira:-) Amúgy meg ez nem influenza, de hagyjuk valóban az egészet, veled erről beszélgetni olyan mint vámpírt meggyőzni hogy vizet igyon vér helyett.
division
@magyar1: Inkább linkelem, leírni hosszú lenne, bár megnézheted a korábban linkelt videóit is sógornőmtől, aki többek között ezzel foglalkozik:
www.consilium.europa.eu/hu/infographics/covid-19-mrna-vaccine/
Amennyiben akarod belinkelem az előadását újra, de ebből is érthető az elve.
Pálinkás Pál
@division: nem látom a linket a tudományosan bizonyított cikkről...!...az kevés hogy te, meg pár hülye firkász azt állítja!
division
@Pálinkás Pál: "A legveszélyesebb az az ember önmagára de főleg másokra, aki azt hiszi okos, mindenhez ért, miközben a 6 elemit sem sikerült elvégeznie"
Örök szabály.
kereső
@Pálinkás Pál:" A párizsi Pasteur Intézet kutatóinak - Európában először - sikerült izolálniuk és sejtkultúrába oltaniuk az új koronavírus törzseit, ami jelentős előrelépést jelent a védőoltás és a kezelés kidolgozásában.

Egész sor kutatás lehetővé vált e lépés megtételével - mondta pénteken Arnaud Fontanet, a Pasteur Intézet Globális Egészségügyi Főosztályának igazgatója sajtótájékoztatón Párizsban.
"Ez egy olyan vírus, amelyet nagyon nehéz izolálni. A kínaiaknak sikerült izolálniuk egy törzset, egy ausztráliai kutatócsoport a héten jutott el idáig, és mi vagyunk az elsők Európában" - hangsúlyozta az igazgató.
A kutatók az első franciaországi megbetegedéseknél, január 24-én vett mintákat használták," 2020.01.31.

A pécsi kutatók 2020.márciusában Európában elsőként székletből izolálták a virust.

Azt nem tudom, hogy cikket irtak-e az izolációról a Pasteur intézet kutatói, azt viszont igen, hogy ez nagy áttörést jelentett a virus megismerésében.
division
@kereső: Látom ugyanazt írtad le amit én csak belinkeltem. A pécsi kutatókat már meg sem mertem említeni, hiszen ott mindenki kripli, gyenge elméjű, főleg az én rokonaim. Nagy sötétség van ennek az embernek a fejében, és pontosan az ilyenek okozzák a legnagyobb bajokat, úgy veszélyesek másokra hogy fogalmuk sincsen róla.
Pálinkás Pál
@division: nos...hogy finoman fogalmazzak ,és ne legyen belőle sértődés...ok, izolálták...megállapították róla,kikre jelent veszélyt, amit azután gondosan kiszélesítettek az egész lakosságra...nehogy már ne dübörögjön a vakcina biznisz..vissza lehet nézni, még fasorban sem volt a vakcina,amikor javasoltam az aggok,meg a betegek elszigetelését, amíg nem lesz nekik oltás...hangsúlyozom...NEKIK...nem azoknak akiknek nem kell,inkább ártalmas...és változatlanul, LESZAROM...meg se mukkannék, ha nem tolnák a pofámba naponta ezt az ordas hazugságot a járvány nagyságáról...a világ állítólagos " covid-halottainak " száma 0,6 ezrelék...ami statisztikailag indiferens...és ezért döntötték valakik válságba a világot...
kereső
@division: A pécsiek eredményessége az izolációban azért érdekes szerintem, mert igy a szennyviz analizis egy nagyon jól működő előrejelző lehet a virus terjedésére. Csak kicsit komolyabban kéne venni a kormánynak-annak fejének- a megelőző intézkedéseket. Mert az előjelzés alapján a növekedést mutató helyeken lehetne tömeges zzesztelést, és ennek nyomán kontaktkutatást végezni. Amit nálunk teljesen hanyagolnak -mindkét módszert- a virus felbukkanása óta. Tesztelés csak annak van, aki már tüneteket produkál. Pedig a 3 millió oltatlan + a nem védett korosztály a kinai vakcina miatt, nagyon nagy leterhelést jelenthet ismét a teljesen legatyásitott eü. számára, ha berobban a delta variáns.Márpedig az megállithatatlanul közeledik.
division
@kereső: Maximálisan egyetértek veled.
kereső
@Horizont: Erre emlékszem, a főnöknődtől kaptad el- részletesen beszámoltál róla.Szoritottunk is itt Neked, hogy gyógyulj meg, és ne fertőzd meg a férjedet és anyukádat.
kereső
@Horizont: Ami a járvány harmadik hullámára teljesen felszámolódott. GG mondta akkor, hogy tesztelésre nem pocsékolja a kormány a közpénzt, miközben loptak ezerrel.
magyar1
@kereső: Állítólag a delta variáns leszarja még a beoltottakat is, hatástalan rá az oltás.
kereső
@magyar1: Ez igy nem igaz-a szakemberek azt mondják/ orvosok, kutatók/, hogy csökken a delta variánssal szembeni hatásfoka a vakcináknak, de még igy is megvédenek a virus által okozott szövődmények súlyosabb lefolyásától. Ezért is javasolják az idősebb, és gyengébb immunrendszerű embereknek a harmadik oltás felvételét. Természetesen akkor, ha a második oltás után már eltelt a javasolt várakozási idő. Kicsit más a helyzet a kinaival oltott időseknél- sokuknál az a helyzet- mintha nem is kaptak volna vakcinát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.