Az amerikai elnök igen komoly aggodalmaknak adott hangot.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hazudott, amikor azt állította, hogy Kijevnek kémiai és biológiai fegyverei vannak. Az, hogy erről beszélt, azt mutatja, hogy ő maga fontolgatja kémiai és biológiai fegyverek bevetését az ukránok ellen

– jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy üzleti kerekasztal-beszélgetésen a The Guardian szerint. Biden az állításait nem támasztotta alá bizonyítékokkal, de a korábbi amerikai előrejelzések az orosz invázióról helytállónak bizonyultak.

Biden attól tart, Putyin kémiai és biológiai fegyvereket vetne be a közeljövőben

Fotó: SERGEI GUNEYEV / SPUTNIK / AFP

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője a Twitter közösségi oldalon azt írta, hogy

“most, hogy Oroszország hamis vádakat fogalmazott meg, és úgy tűnik, Kína is átveszi ezt a propagandát, figyelemmel kell kísérnünk a vegyi vagy biológiai fegyverek esetleges orosz bevetését Ukrajnában”.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Emlékeztetném a" vén hülyézőket"- bár nem oly régen volt, hogy február 20.-án még arról irkáltatok, hogy hülye az usa, hülye a cia, hülye Biden, mert Oroszország/putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát. Élen járt ebben a fideSS 5-ös számú tagkönyvének aranyszájú tulaja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 09:30
Hogy mi vaaaaan ?

Ki robbantotta ki az első és a második világháborút ?

Jaaa, eszembe jutott ! Soros György, és a japán zsidók !
Sziszifusz
@Shikari: 09:56
Aha, most már értem. A lényeg a háttérhatalom.
Jelenleg is a háttérhatalom erőlködik a III. világháború kitöréséért.
Putyin az ö emberük. Ezért támadta meg Ukrajnát, ezért öli halomra a civileket, gyerekeket, bombázza a polgári célpontokat stb.
Igen, igen !
rokker33
Hülye vén szarházi! Már 10 éve megkellett volna dögölnöd nem az amerikaiak pénzén kellene élősködni dzsó budi elnök úr!!Hazudni és az embereket megfélemlíteni na az nagyon megy az usának! Ha Putyin kémiai biológiai vagy atom fegyverekkel akart volna támadni, már rég megtehette volna, de nem tette és valószínűleg nem is fogja! Inkább megakar egyezni az ukránokkal,de a háborút nem fogja nem akarja elvesziteni!
kereső
Emlékeztetném a" vén hülyézőket"- bár nem oly régen volt, hogy február 20.-án még arról irkáltatok, hogy hülye az usa, hülye a cia, hülye Biden, mert Oroszország/putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát. Élen járt ebben a fideSS 5-ös számú tagkönyvének aranyszájú tulaja.
kereső
"Miért parancsolta meg a Kreml, hogy különleges műveletnek nevezzük ezt a háborút?

Azért, mert Oroszországban senki sem akart háborút. Mert mindenki félt a háborútól. Azért, mert a háború azt jelenti: eleven emberek távoznak otthonaikból, és cinkkoporsók térnek vissza. Azért, mert a háború azt jelenti: füstölgő romok lesznek virágzó városok helyén. Azért, mert a háború örök rettegés. Szegénység. Éhezés. Kollektív őrület.

Ezt a háborút nem akarták a hétköznapi emberek, akik az életükkel fognak fizetni érte. Az összetört, szétszakított családjukkal. Ezt a háborút nem akarta az üzleti élet, amely összeomlással fog fizetni érte. Nem akarták az úgynevezett elitjeink, amelyek azzal fizetnek majd a háborúért, hogy elszakítják őket a világtól, és elveszítik megszokott mézesbödönjüket. Nem akarta ezt a háborút a nép, mert a háború kezdetével véget ért számára az emberi élet, és a háború törvényei szerinti élet kezdődött.

Putyin személyesen üzent hadat Ukrajnának. Egy órán át magyarázta az embereknek minden csatornán, miért van szükség a háborúra: csak azért, mert Ukrajna igazából nem is állam, elvileg meg sem érdemli, hogy létezzen. Az egész csak az ő személyes ellenszenvéből fakadt; semmilyen más oka nem volt a háborúra, a többi mind csak ürügy."

A fenti linken berakott cikkből, egy részlet.
kereső
"Ezért az invázió kezdete előtt összehívta az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsát – mindazokat, akik később azt mondhatták volna, hogy „én nem tudtam róla”, és a kész tények elé állította őket. Sőt hangosan kimondatta velük, hogy „támogatom”. Cinkossá tett mindenkit, aki megpróbálhatott volna a békéről megállapodni a világgal. Nem én voltam, mondta a világnak Putyin. Mi voltunk, együtt – mindannyian, akik igazából uralják Oroszországot. A Nyugatnak itt nincs kivel tárgyalnia. Mindezt azért, hogy ha egy napon az ukrajnai háború ügyét Hágában fogják vizsgálni, akkor egy egész csapatnyi ember legyen vádlott. És azért, hogy közülük mindannyian szem előtt tartsák ezt az eshetőséget.

Persze ők is féltek ettől a felelősségtől – nézzék csak meg a Biztonsági Tanács üléséről készült videót, ott jól látszik. Úgy tűnik, nem is voltak előre beavatva a háborús tervekbe. És hogy megszabadítsa őket a félelemtől, Putyin úgy döntött, az egész rendszerre szétteríti a felelősséget.

Az Állami Duma képviselőinek és a Föderációs Tanács tagjainak sem beszélt senki erről a háborúról. Őket is csak összehívták, és a kész tények elé állították. És a Biztonsági Tanács színpadias konszenzusára támaszkodva a képviselőknek és a szenátoroknak is új esküt kellett tenniük. Ellene szavazni és tartózkodni nem lehetett"
csak úgy....
@rokker33: jobb lesz ha a fakanálnál maradsz..
vacsi
"Biden az állításait nem támasztotta alá bizonyítékokkal,"
akkor ez mi, hanem alaptalan vádaskodás?!
Nyírfa
@kereső: 11.20

Félelmetes. És hiába tudjuk, hogy így működik a despotizmus, egészen más tanulni róla, más hallani, olvasni, tudni, hogy vannak nemzetek, amelyek ilyen rendszerekben élnek ma is, és más szembesülni vele.
Egészen biztos vagyok abban, hogy az ukrán nép lerázza magáról az orosz málhát.
kereső
@Nyírfa: 11:53 Ezek után felvetődik a kérdés, miről beszélt orbán az ellenzéki frakcióvezetőkkel tegnap, ami oly titkos, hogy nem tudhat róla senki sem. Orbán legalább annyira "simlis", mint putyin- és látod kunhalmi is beszopja orbán dumáját, és amit csinál.
Eladott Ország
Egyébként kizárt, hogy egy 70 körüli, birodalmi megalomániával köszködő, a pletykák szerint rákkal és parkinsonnal megvert, a kritikus véleményektől egyre izolálódó, ex-KGB ügynök irracionálisan viselkedjen.
uploads.disquscdn.com/images/15c2e228c5f27a152e316a6e2150d30c36f2d6935b1ce9363a06d62538cf3815.jpg?w=800&h=336
Eladott Ország
@kereső: ma, 10:34 ♠ Bayer: Oroszország nem fogja megtámadni Uktrajnát. Végső soron igazuk volt. Csakis egy hülye tudhatta ezt biztosan! Ki is a hülye Zsóti?! Rogán „Anonymus” Tóni pincsijei nem fogták vissza magukat egyik propagandacsatornán sem, ha Orbán legjobb barátját, Vlagyimir Putyint kellett védeni. Az elmúlt hetekben a fideszes véleményvezérek kizárólag Putyin- és Kreml-barát véleményeket harsogtak az orosz-ukrán konfliktusról. Álljon most itt Orbán egyik legnagyobb hazudozójának és uszítójának, Bayer Zsoltnak január 30-án elhangzott mondata. Hiába idétlenkedik Szijjártó és a teljes lakájmédia, hiába hazudoznak, hiába magyarázzák a megmagyarázhatatlant, teljesen világos, hogy Orbánéknak csak a saját pillanatnyi érdekük számít!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274596198_511419247021295_2826277609016706591_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ZQWSyn-diuAAX9QBvSR&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-Y6_sU5WjNbEXIOGWhVQrL9U7WteyoUeVeakWNPmK9jA&oe=623DD93C
kereső
@Eladott Ország: Na akkor egy nagyon "felvilágositó" irás- sok olyan információval, ami nem volt nyilvános. És csak felvetődik a kérdés: mi történt orbán és putyin között 2009-ben?És, melyek azok az információk amelyekkel orbán rendelkezett putyin készülődéséről, és a szövetségeseink nem.
huppa.hu/szele-tamas-haboru-es-%cc%b6b%cc%b6e%cc%b6k%cc%b6e%cc%b6-bukas/
Eladott Ország
"A háborút nem azért vívjuk, hogy megnyerjük, hanem hogy folyamatos legyen .A modern hadviselés legfontosabb célja az elért eredmények elpusztítása... " ( Orwell)
pbs.twimg.com/media/EqehJBjXcAAX47V?format=jpg&name=small
Nyírfa
@kereső: 12.21

Őszintén nem értem Kunhalmit. 2018-ban a Szabadság-híd lábánál Karácsony Gergellyel az oldalán olyan meggyőző erővel kiáltotta, hogy felszántják az egész országot, hogy, ha nem is bíztam az egyértelmű győzelemben, de úgy gondoltam, fej-.fej melletti eredmény fog születni. Nagy valószínűséggel egyik párt sem kerekedett felül, de, hogy 2/3-a nem lett a fidesznek, az holt biztos. Na mindegy, csak azért elevenítettem fel az emlékeimet, mert az volt az utolsó alkalom, hogy Kunhalmiban a szocik egy lehetséges vezetőjét láttam.
Nyírfa
@Eladott Ország: 13.45

Nem racionálisat akartál írni?
Nyírfa
@kereső: 14.35

És ebben vett vagy akart részt venni Orbán. Biztos, hogy tudott a hosszú távú tervekről. Hát, nem egy okos ember. De mindennek eljön a maga ideje, így a bukásnak is, ami kikerülhetetlen és végleges.
Vajon Erdogan le tudja-e vonni magára nézve a putyini minta konzekvenciáit.
Én Kínában előbb vártam forradalmat mint Oroszországban, de, lehet, hogy Putyin gondoskodott az elsőbbségről. Az egyetlen bizonytalan faktor az idő.
ómió
Csak nála nem "kereshetitek", mint anno Szaddámnál! Igaz, öreg szenil!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.