A magyar külügyminiszter szerint az Oroszországgal épp háborút vívó ország vezetői folyamatosan egyeztetnek a magyar ellenzékkel.

Az oroszok által megtámadott ukránok visszautasítják a magyar kormány vádjait, miszerint Kijev beavatkozna a magyar választásokba

Fotó: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor megérkezik az EU-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására 2022. február 21-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Szerda délelőtt Szijjártó Péter jelentkezett a Facebookon egy videóval, melyben olyan állításokat fogalmazott meg, hogy az Oroszországgal épp háborút vívó Ukrajna kormánya folyamatosan egyeztet a magyar baloldallal, vagy hogy az ukrán külügyminiszter néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, hogy a magyarországi választási eredmények befolyásolásáról konzultáljanak – írja 

Ukrajna nem avatkozott be és nem is fog beleszólni Magyarország belügyeibe. A Magyar Nemzet ehhez hasonló anyagokkal próbál belerángatni minket a belpolitikai küzdelmekben, de mi nem hagyjuk provokálni magunkat.

– olvasható a hivatalos válaszban, ahol azt is javasolják, hogy máshol keressék Magyarország ellenségeit.

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere is reagált Szijjártó Péter vádjára, miszerint Márki-Zay Péter és Volodimir Zelenszkij közt egyeztetés lenne, amely végsősoron Orbán Viktor ellen irányul.

Azt mondja Kuleba:

Magyarország ukrajnai hozzáállásával ellentétben mi soha nem avatkoztunk bele Magyarország belügyeibe, különösen a választásokat megelőző napokban. Sajnálatos, hogy a választások előtti rövid távú haszon érdekében Szijjártó miniszter úr kész ostobaságok kitalálására, ezzel tönkretéve a kettőnk között hosszú távon létrejött kapcsolatot. Ha a Lavrov-rend fontosabb számára, mint a velem való kapcsolat, akkor célszerű lenne ezt nyíltan közölni.

Címlapkép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Forrás: 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@sgl: Az ukránok még nem szoktak hozzá, hogy a magyar kormány hogy vág vissza az ilyen cáfolatokra: na persze, hogy nem avatkozik bele Ukrajna, persze, de mi tudjuk, hogy igen. Szíjjártó majd bekéreti az ukrán nagykövetet, és megmondja neki, hogy szabályosan és törvényesen lehallgatták a Márki Zay-jal folytatott beszélgetést, és amikor azt mondta, hogy mi Ukrajna mellett állunk ebben a háborúban, azzal tulajdonképpen azt mondta, hogy avatkozzatok már be a magyarországi választásokba. Most különben is úgy ráértek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
A tényeket nem lehet visszautasítani, a tények kemény dolgok, úgy hogy az ukránoknak a büdös kurva anyjuk és minden ukrán nagypapinak aki a II.vh. idején erre járt, rohadjon le a farka ha még él! DE az unokák otthon erőszakoskodjanak a macskával! Nem Kárpátalján, vagy esetleg Varsót összekeverve Budapesttel!
Németh István
Ez a pöcsfej elfelejtette, hogy mit csináltak 2014-ben az orosz lakossággal??? ki kezdte az oroszok elleni szemétkedést, nem a moslék korrupt, sikkasztó usa-soros nyalósok!???
vacsi
Mintha az a helyettes nő nem így beszélt volna... Most nem keresem elő a nevét.
magyar1
Ukrajna nem avatkozott be és nem is fog beleszólni Magyarország belügyeibe. - na mi is így vagyunk veletek, amit főztetek egyétek meg, ne minket vagy mást tegyetek felelőssé, és felszólítanak bennünket,? - elmennek a pichába.
Németh István
A tények- TÉNYEK az ukránok elkezdték gyilkolni a saját föderatív nemzetük polgárait! Az ukrán nagykövet bírálni merészelte a MAGYAR NEMZET KORMÁNYÁNAK a polgárok 2/3-os többséggel megválasztott nemzetvezetésnek nemzetvédelmi intézkedéseit! Takarodjon a kurva anyjába! DE a gazdája is aki egyáltalán véleményt mer mondani és azt ráadásul aljas módon interpretálni, hogy hogyan és miként segítsen egy önálló és teljesen független, legfeljebb egy önkéntesen verbuválódott szervezet tagjaként országunk; egy nagyon aljas törekvés céljainak elérésére! Az összes ukrán nemzetiségű, ukrán anyanyelvű menekültet felül kell vizsgálni a Magyar eredet fellehetősége nélkülieket azonnal kiutasítani az országunkból! Mindenféle segélyt azonnal le kell állítani - a nőket akik egyértelműen zavarkeltés céllal vannak jelen, gyöjtö-táborokban kell elhelyezni BEZÁRVA!!! a Jó büdös kurva anyjukat! A táborokban pedig munkavégzést kell elrendelni! Moslék szemetek, még ezek követelődznek!??
csapnivalo
@vacsi: Igen, én is olvastam az aktuális propagandában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.