A magyar külügyminiszter szerint az Oroszországgal épp háborút vívó ország vezetői folyamatosan egyeztetnek a magyar ellenzékkel.

Az oroszok által megtámadott ukránok visszautasítják a magyar kormány vádjait, miszerint Kijev beavatkozna a magyar választásokba

Fotó: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor megérkezik az EU-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására 2022. február 21-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Szerda délelőtt Szijjártó Péter jelentkezett a Facebookon egy videóval, melyben olyan állításokat fogalmazott meg, hogy az Oroszországgal épp háborút vívó Ukrajna kormánya folyamatosan egyeztet a magyar baloldallal, vagy hogy az ukrán külügyminiszter néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, hogy a magyarországi választási eredmények befolyásolásáról konzultáljanak – írja 

Ukrajna nem avatkozott be és nem is fog beleszólni Magyarország belügyeibe. A Magyar Nemzet ehhez hasonló anyagokkal próbál belerángatni minket a belpolitikai küzdelmekben, de mi nem hagyjuk provokálni magunkat.

– olvasható a hivatalos válaszban, ahol azt is javasolják, hogy máshol keressék Magyarország ellenségeit.

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere is reagált Szijjártó Péter vádjára, miszerint Márki-Zay Péter és Volodimir Zelenszkij közt egyeztetés lenne, amely végsősoron Orbán Viktor ellen irányul.

Azt mondja Kuleba:

Magyarország ukrajnai hozzáállásával ellentétben mi soha nem avatkoztunk bele Magyarország belügyeibe, különösen a választásokat megelőző napokban. Sajnálatos, hogy a választások előtti rövid távú haszon érdekében Szijjártó miniszter úr kész ostobaságok kitalálására, ezzel tönkretéve a kettőnk között hosszú távon létrejött kapcsolatot. Ha a Lavrov-rend fontosabb számára, mint a velem való kapcsolat, akkor célszerű lenne ezt nyíltan közölni.

Címlapkép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Forrás: 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@sgl: Az ukránok még nem szoktak hozzá, hogy a magyar kormány hogy vág vissza az ilyen cáfolatokra: na persze, hogy nem avatkozik bele Ukrajna, persze, de mi tudjuk, hogy igen. Szíjjártó majd bekéreti az ukrán nagykövetet, és megmondja neki, hogy szabályosan és törvényesen lehallgatták a Márki Zay-jal folytatott beszélgetést, és amikor azt mondta, hogy mi Ukrajna mellett állunk ebben a háborúban, azzal tulajdonképpen azt mondta, hogy avatkozzatok már be a magyarországi választásokba. Most különben is úgy ráértek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...és azok a zukránok akik nincsennek megtámadva a zoroszok által, azok nem utasítják vissza ?
nemkati
@sgl: Az ukránok még nem szoktak hozzá, hogy a magyar kormány hogy vág vissza az ilyen cáfolatokra: na persze, hogy nem avatkozik bele Ukrajna, persze, de mi tudjuk, hogy igen. Szíjjártó majd bekéreti az ukrán nagykövetet, és megmondja neki, hogy szabályosan és törvényesen lehallgatták a Márki Zay-jal folytatott beszélgetést, és amikor azt mondta, hogy mi Ukrajna mellett állunk ebben a háborúban, azzal tulajdonképpen azt mondta, hogy avatkozzatok már be a magyarországi választásokba. Most különben is úgy ráértek.
Pálinkás Pál
kakadu,ti folyamatosan beleugattok más országok belügyeibe...
justhpeter
Szíjjártó mára az egész Magyarország szégyene lett.
Csizmás Kond
@Horizont: Ha lenne akkor azzal foglalkoznának nem mással. Amióta az orosz basztatja őket azóta csak mindenkivel kikezdenek, szarakodnak, fenyegetőznek, kunyerálnak de nincs bennük sem alázat sem látszata az őszinteségre. Ha nem igy kommunikáltak volna biztos sokkal több segítséget kapnak, de nekik csak az kellett hogy nyilvánosan kakaskodjon az akik nekik segít.
...mert szerintük ha az oroszt ne rúgod tökön nem is vagy nekik a barátja...hát húzzanak a búsba.
csapnivalo
Az ukránok nagyon jól kommunikálnak, ez észrevehető. Naná, hogy beleavatkoztak nyilatkozataikkal, mert a hátuk közepére se kívánják az orbán bagázst. Megteszik ezt mások is. Lengyelek, szlovákok, stb. Szinte egész Európa azt várja, hogy végre eltakarítsuk ezeket a szavazatainkkal. Csak sajnos lehetetlen, mert bebetonozták magukat úgy, hogy az ellenzéknek kellene 2/3-ad, hogy helyreállítsa valamennyire a demokráciát Mo.-on. Az nem lesz meg. Ettől függetlenül minden támogatás jól jön, hogy kisebb legyen a hatalmuk a jövő héttől.
Katalina62
@Horizont: pont erre gondoltam, ukrajnának kisebb gondja is nagyobb ennél, hogy a mi választásunkal foglalkozzon!
driv3r
Most nézem az ATV-n a híradót az orosz barbár mocskok tetteiről.

Oroszországot meg kell semmisíteni gazdaságilag - így visszalőni őket a 19. századba !!!
vacsi
@csapnivalo: Őszintén remélem, hogy nem "takarítjuk el" őket a szavazatainkkal! Az meg magasan nem érdekel, hogy Európa mire vár! Jelenleg a háború a legnagyobb veszély, amire jó esély van, ha ez a Márki zaj féle banda győz.
kereső
Könyörgöm, mondja már meg valaki, miért is "beavatkozás" az a parlamenti választásba, ha MZP és Zelenszkij elnök beszél egymással?? Hm? MZP akár tetszik, akár nem több millió magyar választópolgár miniszterelnök jelöltje. Igy, nagyon is helyén való, hogy szolidaritásáról biztositja a maga és támogatói nevében az ukránokat. És ez nem tetszik druzsba petyának? Hát istenem. Erre csak egy válasz lehet : nyasgem! Mert kb. ők is igy reagálnak azokra a dolgokra, ami nekünk nem tetszik. - az orosz kémbankra, paks2-re, a pegasusra, mészáros lölö milliárdossá válásátra, toporzék kitüntetésére az orosz állam által, (a legmagasabb kitüntetés, amit külföldi megkaphat), a magyar hirszerző-és elháritó szervezet kiiktatására, a letelepedési kötvényekre- TI nagykorú magyar állampolgár által fél magyarország felvásárlására, ...etc.

Bár én hozzá teszem még azt is, öblögessenek előtte tömény hcl-lel.
driv3r
Egyébként sincs semmilyük a világ számára, csak mint a fejlődő országoknak, nyersanyagjuk. Milyen primitívek ezek már?!
Meg kell találni a módot újfajta energiahordozók feltalálására vagy a meglévők hatásosabbá tételére (elektromos), és nem csak az oroszokról kell lekapcsolni a világot földgázilag, hanem a földgázról kell lekapcsolni a világot - erre kell fordítani egy csomó pénzt, de megtérül.
Kutatni, kutatni, kutatni.

hu.taylrrenee.com/obrazovanie/85389-prirodnyy-gaz-formula-himicheskaya-formula-gaza-vse-vidy-prirodnogo-gaza.html
driv3r
Kitört belőlem az atomfizikus. Mert mindenkiben él egy atomfizikus - valahol.
Nessy
Nem tudom miért képzeli pártunk és kormányunk, hogy a világegyetem a vasárnapi választásunkkal van elfoglalva? Mitől kellene félniük? Hiszen a saját választási törvényükbe beépített csalási lehetőségek, a milliárdokért vásárolt levelezőtagozatosok, a voks turisták, a kamu pártok stb. mellett ez nem is lehet kérdés. Csak az kritikán aluli, mikor mindezek után örömünnepet rendeznek, Igaz, ez kell a híveknek!
Gazella
A választási csalást csakis a fidesz fogja elkövetni.
csak úgy....
te már nem is csacsi, inkább szamár @vacsi:
Klafa
Kicsit szájbarágós lett a cikk címe.
Lehetett volna még fokozni.
A gonosz náci oroszok által megtámadott ártatlan ukránok visszautasítják a nácibarát magyar kormány vádjait, miszerint Kijev beavatkozna a magyar választásokba.

Komolyan mondom, ahogy közeledik a választás egyre lejjebb megy a léc.

GYK: Hétvégén arról fogtok szavazni, hogy 4 évig ki lopja el a közpénzeket.
Gyurka80
@Gazella: A láncszavazásban a libsik a profik!
Nessy
@Gazella: De mindezt természetesen "törvényesen" a szó szoros értelmében! Igaz elég sok milliárdért! De az is "törvényes",
Németh István
Valami nagy baj van!!! Az ukránok által kinyírt oroszok, az ukrán területhez csatolt orosz területek lakósai a nemzeti függetlenségüket kinyilvánítva lettek megtámadva ukrán színész és az érzékenyítésben nagymester vezetése részéről! A megkezdett gyilkolásokat folytatni akarták! Ezt akadályozta meg az orosz védelmi Bevonulás! Az ukrán vezetés korrupt mocskos aljas országot az usa-soros-eu vezető bandának kijátszva akar nyerészkedni ehhez kell a hatalom! Nem a népnek a nemzetnek akarnak jót tenni, hanem az önös érdekeiknek a vagyonhajszolásnak! -------------------UGYAN AZ A HELYZET MINT NÁLUNK az ellenzéknek a programja >>> a háború a nemzetünk tönkretétele a kedvezmények, szociális adottságok megvonása > rezsicsökkentés eltörlése, a nyugdíj kiegészítés elvétele, a családi kedvezmények elvétele, a rezsi emelés, adóemelés, az árstop megszüntetése a MAGYAR NÉP A POLGÁROK LESZARÁSA!!! hajrá hülyék, ha ez kell nektek!!!???!!!???!!!
ómió
Szóval, a Maki efftárssal való "bratyizás" immár lehazudva?
Németh István
Az ukrán beavatkozás NEM VÉLELEM, hanem TÉNY! HA, ez a seggfej ütődött zay ha valóban egyezséget kötött az ukrán bábelnökkel akkor már kész és nyilvánvaló a beavatkozás! Mese nincs!
DE ez nem csupán ukrán hanem a felbujtó usa-soros,eu. vezetés beavatkozását is bizonyítja! EZT TISZTÁN KELL LÁTNI!! A lengyelek különben a saját pecsenyéjüket sütögetve extra gerinctelen módon, ahogy illik a pólisi zsidókhoz, beleszarnak a V4-be ami persze várható is volt! Az ukrán nemzeti összefonódás nem véletlen, nem véletlen (litván kapcsolat) hogy a lengyelek az oroszokra fogják a gyilkosságsorozatot amit az ukránok követtek el orosz földön!!! Még ez téma lesz úgy is!!! Tudnék korrektebb szövetségesi kapcsolatot - de most még nem mondom!
Németh István
Különben ennek a kulebának a pofája árulkodik a kifejezett gonoszságról, rosszindulatról, ez nyilván egy szar, jellemtelen tróger!
Lepényleső
Kijev nem,és Kárpátukrajna,- a magyarországi lakosság hátrányára?
(Ideértve Erdélyt,Délvidéket,Felvidéket,- a kivételes esetek tiszteletével,
amikor nem él valaki a mások feletti szavazás lehetőségével?)
Németh István
A tényeket nem lehet visszautasítani, a tények kemény dolgok, úgy hogy az ukránoknak a büdös kurva anyjuk és minden ukrán nagypapinak aki a II.vh. idején erre járt, rohadjon le a farka ha még él! DE az unokák otthon erőszakoskodjanak a macskával! Nem Kárpátalján, vagy esetleg Varsót összekeverve Budapesttel!
Németh István
Ez a pöcsfej elfelejtette, hogy mit csináltak 2014-ben az orosz lakossággal??? ki kezdte az oroszok elleni szemétkedést, nem a moslék korrupt, sikkasztó usa-soros nyalósok!???
vacsi
Mintha az a helyettes nő nem így beszélt volna... Most nem keresem elő a nevét.
magyar1
Ukrajna nem avatkozott be és nem is fog beleszólni Magyarország belügyeibe. - na mi is így vagyunk veletek, amit főztetek egyétek meg, ne minket vagy mást tegyetek felelőssé, és felszólítanak bennünket,? - elmennek a pichába.
Németh István
A tények- TÉNYEK az ukránok elkezdték gyilkolni a saját föderatív nemzetük polgárait! Az ukrán nagykövet bírálni merészelte a MAGYAR NEMZET KORMÁNYÁNAK a polgárok 2/3-os többséggel megválasztott nemzetvezetésnek nemzetvédelmi intézkedéseit! Takarodjon a kurva anyjába! DE a gazdája is aki egyáltalán véleményt mer mondani és azt ráadásul aljas módon interpretálni, hogy hogyan és miként segítsen egy önálló és teljesen független, legfeljebb egy önkéntesen verbuválódott szervezet tagjaként országunk; egy nagyon aljas törekvés céljainak elérésére! Az összes ukrán nemzetiségű, ukrán anyanyelvű menekültet felül kell vizsgálni a Magyar eredet fellehetősége nélkülieket azonnal kiutasítani az országunkból! Mindenféle segélyt azonnal le kell állítani - a nőket akik egyértelműen zavarkeltés céllal vannak jelen, gyöjtö-táborokban kell elhelyezni BEZÁRVA!!! a Jó büdös kurva anyjukat! A táborokban pedig munkavégzést kell elrendelni! Moslék szemetek, még ezek követelődznek!??
csapnivalo
@vacsi: Igen, én is olvastam az aktuális propagandában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.