Az EU-s tagállamok megállapodtak az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagról, ám a vezeték maradhatott volna, így megpróbálták Brjanszknál felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket.

Elege lett az ukránoknak: megpróbálták felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket
A Barátság II. kőolajvezetéknek a Mol Dunai Finomítójába belépő vezetéke a főelzáró csappal, előtérben emléktábla Százhalombattán 2013. július 25-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A támadók három, házi készítésű robbanószerkezettel próbálkoztak, ám a vezeték  nem sérült meg, állítja a Baza nevű orosz hírportál.

Ennek ellenére megrongálódott egy transzformátor állomás, a merényletet néhány nappal azt követően hajtották végre, hogy az EU-s tagállamok megállapodtak az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagról, amelynek részeként a tagországok az olajvezetékek kivételével leállítják az oroszországi kőolaj vásárlását.

A több mint fél évszázada működő Barátság-vezeték az egykori szocialista országok egy részét látja el nyersanyaggal.

Nem ez az első diverzánsok általi robbantás, ugyanis két hónapja szintén Brjanszk közelében felrobbantottak két olyan olajtározóközpontot, amelyben részben a Barátságból származó nyersanyagot tárolták.

Forrás: HVG.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Előbb utóbb sikerulni fog nekik, aztan lottek a ruszki olajnak egy jo idore. Kozben meg az EU-tol se kapjuk a suskat, mert vetoztuk az embargot. Igy faszan ket szek kozott a padlora zuhanunk.
O1G elvtars belathatna vegre: az EU ereje az egysegben es az osszefogasban van. A külön utas politika es a páva tánc halalra van itelve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
@KisTehen: ... plusz Brjanszk nem is Ukrajnában van!
Dr. Proktor
@KisTehen: Nem, csak valaki nem a lényeget veszi észre... :-)
Yoda69
Előbb utóbb sikerulni fog nekik, aztan lottek a ruszki olajnak egy jo idore. Kozben meg az EU-tol se kapjuk a suskat, mert vetoztuk az embargot. Igy faszan ket szek kozott a padlora zuhanunk.
O1G elvtars belathatna vegre: az EU ereje az egysegben es az osszefogasban van. A külön utas politika es a páva tánc halalra van itelve.
Dr. Proktor
@Yoda69: Történelmi hagyatékaink az eszüket vesztő vezetők, akik mindig a fallosz rosszabbik végére kormányozták országunkat! Most sincs másként...
Németh István
Csak annyi a hozzá fűzni valóm, hogy az ukránnak mondott csőcselék - amely a vezetőkből áll! az ursula biztatására próbálkoznak a robbantással!
Az ukrajnai nép ha a robbantási igyekezetet befogadja akkor sajnos a határokat le kell zárni oda-vissza!
Megszüntetni minden kapcsolatot! Mi több mivel kifejezetten ellenséges országrésszé vált (mert ugye nem független ország) Így sajnos az ideiglenesen hozzájuk csatolt Kárpátaljának rovására kell ezt az intézkedést megtenni! Történjék meg végre aminek meg kell történnie > vagy leszakad Kárpátalja, vagy ne sírjanak nyalják ki az ukránok seggét! Mint ellenséges országrésszel minden diplomáciai kapcsolatot fel kell számolni! Az ursula, és a bandája a zelenszkijjel meg menjen a büdös rohadt kurva anyjába!
Különben az ukránok agresszorkodnak Kárpátalján! Lopnak is rabolnak is moslék népség!
Dr. Proktor
@KisTehen: Te is a fallosz rosszabbik végén állsz?
Nem veszed észre mert nem utazol, hogy nálunk tiltják a szélerőmű parkokat, amik vígan pörögnek a határ tulsó oldalán, csökkentve a fosszilis enregia szükségletet?
Te is Paks 2-őt támogatod, ami úgy zöld energia, hogy a rádióaktív hulladék millió évig jelent fenyegetést leszármazottainkra?
Miről is beszélsz?
Yoda69
@Dr. Proktor: Ez igy van, csak az gaz, hogy nem a vezetok szivnak miatta, hanem a zemberek.
Peldanak okaert a nincstelen orban gazszerelo haverja az orszag leggazdagabb embere 500 milliard HUF bevalott vagyonnal, veje az orszag 10. leggazdagabb embere 100 milliardos vagyonnal, de az apja se marad le a csekelyke 20 milliarddal.
Csak valahogy O1G elvtars all mindgig a fasz rossz oldalan, legalabbis ha hiszunk neki. Persze sose azt nezzuk amit mond :)
Ami teny, hogy 5 ezer milliard forint eltunk az allamkasszabol ilyen olyan modon. A penz pedig nem vesz el, csak atalakul.
Yoda69
@Németh István: Miért szakadna le Karpatalja? Ezt te sem gondolhatod komolyan? Azt meg foleg nem hogy Magyarorszag igenyt tarthatna azokra a teruletekre. Akkor ennyi erovel Erdelyt, a felvideket, es ujvideket is visszakovetelhetnenk. Gondolkodj ember, megha nehezedre is esik.
levarosbukta
@Németh István: Maradjon Kárpátalja ott ahol van, vagy vigye az aki akarja. Más se hiányozna még hogy azokat is a mi adónkból tartsuk el.
Csizmás Kond
Ukrajna úgy ahogy van egy maffiaország...remélem azt fogják kapni amit érdemelnek.
Namely
"Elege lett az ukránoknak: megpróbálták felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket"
Szépségdíjas, ahogyan a firkálmány szerzője mentegeti, sőt megérti a terroristákat. :D
Az pedig külön szép, hogy:
1. Ukrajna tranzitdíjat kap az oroszoktól.
2. Ukrajna is kap orosz olajat, gázt és használja azt.
3. Az EU-s olaj mintegy 2/3-a tankerekkel érkezik, amivel már most trükközik mindenki.
4. A britek, akik úgymond "már lemondtak" az orosz olajról, jelenlegi is használják még azt: a balti államokban áttöltik azt balti tankerekbe, és utána már mehet is Birmingham-be.

Akkor miről is szól ez?

Arról, hogy az ukrán az ukrán marad. Csak rá kell nézni a politikusaikra, akik a seggüket kinyaló német kancellárt májas hurkának nevezik, nem engedik be az államelnököt, mert ők a kancellárt akarják, stb.

"Térj pusztáidra,
Válts ekére szablyát,
Baskír hordáidat,
Mosdasd, nyírd, borotváld."
Clavigo
@Shikari: Téged is kezelni kéne... Megint megpattantál a" vigyorgóból",, more. Nem lesz ebből baj ?
Bogatir
Miért örülsz ennek te féleszű?? Következő örömed az lesz ha átőnek Magyarországra? Mondván elegük van belőlünk az ukránoknak.
kereső
"De mi egy pillanatig sem véltük így, és amikor egy héttel később, a letartóztatások idején kiderült, hogy lengyel állampolgárok követték el az akciót, már a kormányzó is arról beszélt, hogy az orosz titkosszolgálatok állnak a provokáció mögött” – mondta a HVG-nek Jaroszlav Halasz. Kárpátalja helyettes kormányzója azt követően nyilatkozott, hogy Lengyelországban a minap megkezdődött a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházára tavaly február elején Molotov-koktélt dobó három lengyel pere, és egyikük azt vallotta, a vezetőjük arra célzott, hogy a provokációért járó pénz a „magyaroktól van”.

A három lengyel – akik az oroszpárti Falanga (Falanx), illetve a Nemzeti Radikális Tábor nevű ernyőszervezet tagjai – azt is elmondták, hogy közvetlenül Manuel Ochsenreiter német újságírótól kapták a megbízást és a pénzt. Ochsenreiter – aki az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt parlamenti irodájában dolgozik – tagadta a vádakat, ám az interneten több olyan kép kering, amelyeken az orosz állami televíziók állandó vendégeként fellépő újságíró lengyel szélsőséges aktivisták társaságában mutatkozik."

Mi van ha "nem az ukránoknak van elege"???Hmmmmmmmmmmm...
rokker33
Mocskos terroristák! Remélem Putyin eltűnteti a térképről ezt a szarkupac országot a zsidó bohóc vezetőjével együtt!Mi jogon akarják megállítani az olaj áramlását?? Majd az Európa unió eldönti, hogy kell e olaj vagy sem és nem ezek az ukrán férgek!
Néro2
Há ezek az Ukránok ! Nem elég , hogy lerohanták Oroszországot és már hónapok óta lövik Moszkvát még van képük vezetékeket is robbantgatni. Fő háborító ! Há nem ?
Toller Béla
Még az sem kizárt, hogy ukrán szélsőségesek robbantottak. Nem lehet megérteni őket ? Ideje, hogy az oroszok a saját földjükön is vívják azt a háborút ! Némi infrastruktúrális károsodással ...
jesz
elege lett Ukrajnának? eljön az idő, amikor a normális világnak lesz elege Ukrajnából(inkább az elnökéből)...természetesen a fegyverszállítóknak nincs elegük, ők továbbra is szállítanak...
kereső
@jesz: putyinból, és a gyilkos oroszokból mikor lesz elege a "világ"nak?
Dr. Proktor
@Németh István: Ne tetesd közzé az írásod, mert még aki nem tudta majd az is megtudja hogy agyhalott vagy...
ómió
Az "ukráb barátság", az, bizony ilyen! "EU-konform"!
kereső
@KisTehen: Pont az! Amennyiu be van tartva belőle- Magyarországon pl. nulla.
Macskaszem
@Maccska: Arra az 56-os forradalomra gondolsz, amelynek leverésében Kövér apuka elévülhetetlen érdemeket szerzett, és jutalmul Kövér Lacikát felvételi nélkül vették fel az egyetemre, plusz kapott egy zsidóktól elkobzott villát, ahol Lacika is felnőtt?
Németh István
Abból lett elegük, hogy mi kapunk olajat,ők meg nem legfeljebb rajtunk keresztül, mert kapnak - ha nem tudnátok!
Rohadt mocskos népség aljas szemét, mint mindenkor az volt a cári időkben is egy tolvaj mulatozós rabló banda! Életveszélyes volt az egykor maréknyi ukránok lakta területre belépni is!
Meg kell velük szakítani minden diplomáciai kapcsolatot! Erre felkapja talán az elment eszű világ a fejét! Ez nem gyerekjáték amit művelnek ez a nemzetbiztonságunk veszélyetetése ÉS hovatovább a magyar belső ellenség uszításának az eredménye! Hogy is volt az a Reisztágh??? a rohadt nemzeti-szocialistákkal, a csaknem kommunista a fasiszta nácikkal!???
Németh István
Az ukránok úgy vannak ezzel mint a paraszt > kiszáradt az almafám, oda a termés? no a kurva anyját a szomszédnak! kivágom az almafáját - nem fog nekem almát rágcsálni. Legfeljebb én sem eszem, de őse!
Az ukránok meg rohadjanak meg a diplomáciai kapcsolatot, meg meg kell szüntetni! aljas férgek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.