„A háború a Krímmel kezdődött és a félsziget felszabadításával kell véget érnie” – mondta kedd esti videónyilatkozatában.

Zelenszkij elmondta, mivel kell véget érnie az orosz-ukrán háborúnakSTR / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Volodimir Zelenszkij kedd esti videóüzenetét azután néhány órával fogalmazta meg, hogy a Krím félszigeten robbanás történt egy orosz katonai létesítményben – írja a hvg.hu. Kijelentette: „A háború a Krímmel kezdődött és a félsziget felszabadításával kell véget érnie.” Majd hozzátette:

Krím ukrán terület ás soha nem fogjuk átengedni.

A félsziget bár hivatalosan Ukrajna része, azonban Oroszország 2014-ben annektálta. Az annexiót, valamint az azt kísérő népszavazást a világ országaink nagy része illegitimnek tartja. A keddi robbanáshoz a jelenlegi információk szerint nincs köze az ukránoknak, az orosz média meg nem nevezett minisztériumi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy lőszerek robbantak fel egy raktárban, a tűzbiztonsági követelmények be nem tartása miatt.

Forrás: hvg.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@NKF: Ő vágta tönkre Ukrajnát??? Lerohanták saját magukat? Barom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Krími feleletnek a kijevi kormányzati negyed megfelelő lenne.
De porig...! És azzal véget is érne!
zenebohóc
"Krím ukrán terület ás soha nem fogjuk átengedni..."

Nem is kérik! Elveszik...
NKF
Ez a pojáca elmehetne a bús picsába! Tönkre vágta Ukrajnát!
Sajnos az USA és az EU támogatja ezt e tetűt!
Horizont
Az igaz, hogy az övéké meg az is, hogy jogtalanul vették el tőlük, de az igazság meg odaát van és a realitás talaján maradva nem hiszem, hogy vissza tudják szerezni. Persze soha ne mondjuk, hogy soha. Ki gondolta volna hogy felbomlik a nagy Szovjetunió aztán lám, lám mégis. Ez a tetves Putyin se él örökké aztán kitudja mit hoz az élet. Remélem nem egy 3. világháborút persze.
Horizont
@zenebohóc: Már elvették . 8 éve.
Horizont
@NKF: Ő vágta tönkre Ukrajnát??? Lerohanták saját magukat? Barom!
Maccska
@Horizont: kiprovokálták.Mire számítottak?
jesz
A kedves vezető százezer, észak-Koreai, szigorúan önkéntes katonát küld, akik az oroszok oldalán fognak harcolni!...kivéve, ha az összes dezertál, és azonnal megadja magát...az nagyobb csapás a harcnál, mert százezer hadifoglyot ellátni anyagi csőd... a Genfi egyezmény az bizony Genfi egyezmény, be kell tartani.(bár úgyis megszöknek még a fogolytáborból is)
Maccska
@Horizont: Roger Waters, a legendás Pink Floyd zenekar egyik alapítója a baloldali CNN-nek adott interjút, ahol szóba került az orosz-ukrán konfliktus is. A zenész valósággal felrobbant az idegességtől. Joe Bident háborús bűnösnek nevezte és arról is beszélt, hogy az Egyesült Államoknak tárgyalóasztalhoz kellene ültetnie Volodomir Zelenkszij ukrán elnököt

Roger Waters így zárta le a beszélgetés ezen szakaszát:
Azt javaslom, Michael, egy picit olvass még a témában. Aztán gondold át, mit tenne az Egyesült Államok, ha Kína nukleáris rakétákat kezdene telepíteni Mexikóba és Kanadába".
ittott
ebben kár reménykednie. a háború a majdani puccsal kezdődött. utána indultak nácik az oroszok és a kisebbségek ellen
Maccska
@ittott: így van.
Talán előtte rá kellett volna nézniük egy térképre.Tudhatták hogy a ruszkik lépni fognak.
Ha meg erre nem jöttek rá időben, akkor viseljék a következményeket.
Az a gond hogy most az egész világ szopik.
Maccska
Nem Ukrajna az első akit átbaszott az USA.
magyar1
A legpraktikusabb megoldás az lenne ha Ukrajna újra Oroszországgal, hiszen évtizedekig együtt éltek-haltak.
Mindenki jól járna kivéve usa.
sokanvagyunk
@Maccska: (08:23) Folytatom, az egész Európát sikerült nekik.
kereső
@magyar1: Meg az is "praktikus" lenne, ha ismét orosz/szovjet befolyás övezetbe tartozna Magyarország, nem az unióhoz. Tényleg ennyire nem értitek ezt az egészet? Ukrajna önálló , szuverén állam szeretne lenni, de az oroszok nem engedik. Illetve csak akkor lehetne az, ha orosz báb állam lenne, mint a belarus. De az meg milyen "szabadság"???
Horizont
@Maccska: Kiprovokálták??? Bucsában a kisemberek??? Felfoghatatlan a számomra, hogy egy háború esetében hogy tudtok ilyen szemetek lenni és az agresszor oldalára állni. Bár aki fideszes is egyben akkor semmi meglepő nincs benne.
csipetke
Egy dolog biztos.- ha putyin tudta volna előre,hogy a háború hatására a finnek és a svédek is belépnek a NATO-ba, biztos hogy békén hagyja az ukránokat. Ettől nagyobb szívás nem érhette volna putyint még álmában se, hogy a leghosszabb határa mellé végig odacuccolhat a NATO. Putyin egy aljas, üldözésimániás elmebeteg tömeggyilkos háborúsbűnös. Ez az egész háborűsdi az ő agyszüleménye. Ki a büdösnyavalyának jutott volna eszébe megtámadni a ruszkikat? Ha a szomszédom kiállít a kertjébe egy vállról indítható kapálógépet, nem biztos, hogy neki fog esni vele az én kertemnek is. Ez az egész dolog mind-mind az idióta putyin óriási bűne. Remélem,előszedik érte.Ha más nem, a saját oligarchái,strómanjai
NKF
A nagy medvét még senki nem győzte le! Sem Napóleon,sem Hitler,ez a kis buzi pojáca meg
sohasem fog nyerni ! A saját népét tette tönkre ez a rohadék. Csak az a baj,hogy ennek az elmebeteg hülyének az ártatlan emberek isszák meg a háború levét.
zenebohóc
@Horizont: Akárhányszor is ... elveszik! Majd odaadják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.