Az oroszok szerint.

A Privátbankár írta meg, hogy Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével. 

Az ukránok valami nagyon csúnyára készülnek az atomerőműnél

Fotó: Genya SAVILOV / AFP

A tábornok azt állította, hogy provokáció előkészítésére az ukrán Dnyipro operatív-taktikai csoport parancsnoksága augusztus 19-re sugárzásmérő állomásokat telepít Zaporizzsja környékére. Mint mondta, a parancsnokság kiképzés keretében sugárszennyezésben végzendő feladatokat készül gyakoroltatni az ukrán 108. területvédelmi dandárral, a 44. tüzérdandárral és a Zaporizzsjába vezényelt katonai egységekkel.

szóvivő szerint emellett augusztus 19-re befejeződik az ukrán sugárzás-, vegyi és biológiai védelmi csapatok 704. ezredének összevonása Zaporizzsja térségében, hogy készen álljon egy zaporizzsjai atomerőműben bekövetkezett baleset tényének rögzítésére, valamint arra, hogy az állítólagos következmények felszámolását demonstráló intézkedéseket hajtson végre.

Konasenkov azt hangoztatta, hogy augusztus 19-én a tervek szerint az ukrán tüzérség csapásokat mér majd a zaporizzsjai atomerőmű területére a Nikopol városban található lőállásokból. A következményekért az orosz fegyveres erőket fogják hibáztatni.

A szóvivő emlékeztetett rá: az ukrán vezetés többször is azt híresztelte, hogy az atomerőművet megszálló orosz erők nagy hatótávolságú tüzérségi rendszerekkel lövik az ukrán fegyveres erőket, a létesítményt fedezékként használva. Konasenkov hangsúlyozta, hogy az orosz erőknek nincsenek nehézfegyvereik sem az üzem területén, sem a környező területeken, csak objektumvédelmet ellátó egységek állomásoznak ott.

Igor Konasenkov kijelentette, hogy az orosz fegyveres erők minden szükséges intézkedést megtesznek az atomerőmű biztonságának szavatolása érdekében.

Forrás: mti.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Ki hisz még mindig a hazug ruszkiknak?
Peller Anikó
@Dr. Proktor: A hülyék és még néhány nemfideszes.
Dr. Proktor
"Igor Konasenkov kijelentette, hogy az orosz fegyveres erők minden szükséges intézkedést megtesznek az atomerőmű biztonságának szavatolása érdekében."
Ezért aknázták alá és igérték, hogy "vagy orosz föld lesz vagy pusztaság!"...
Hát csoda hogy utálom a hülye, tolvaj és hazug ruszkikat?
magyar1
Az atomfelhő fél Mo-ot is kinyírja.
magyar1
Zelenszkijt mikor távolítják már el? Egy ilyen hülye miatt, igaz a háttere Amerika, kell az európai embereknek meghalni???
Gazella
@magyar1: ne vedd be ezt a fake newst!! Gondolkozz már! A ruszkik rengeteg fals hírt gyártanak, de a fidesz is!!
magyar1
@Gazella: Na az ukránokat sem kell félteni.
Dr. Proktor
@magyar1: Mi is önként odaadhattuk volna a trianoni területeket, mi?
teuton
@magyar1: A hülye az, aki ilyen baromsagokat firkal! KI inditott haborut egy független orszag ellen? Ja, nem is haboru...
magyar1
@Dr. Proktor: Mivel nem éltünk akkor, nem láthatjuk utólag tisztán miért történt, mert minden történelmet úgy hamisítanak meg ahogy akarnak.
De ezt most látjuk, tudjuk nagyjából, hogy miért van, bár a mai világban már a diplomáciáról kellene szólni a dolgoknak nem a primitív gyilkolásról. De Amerika még mindig a fegyvereladásból akar megélni.
Bár valószínű, hogy Putyin sem ártatlan ezen kereskedésben.
magyar1
@teuton: Bidenék miért vásárolták fel fél Ukrajnát az oroszok határán?
durbincs
@Dr. Proktor: @Dr. Proktor: mert maga be-gyógyszerezett Azovi fasiszta pribék ? mint ez a @Nanya: +@amortizáltok: ? +@Néro2: a zsákfúrat ? ?
teuton
@magyar1: Ki vasarolt fel mit? Ne kerdezz/allits hülyesegeket, valaszolj: Ki inditott haborut???
teuton
@magyar1: Most pedig az törtenik, hogy az oroszok atomkatasztrofaval fenyegetnek europa legnagyobb, altaluk közel fel eve elfoglalt atomerömüböl, ahol lopjak a termellt aramot, mint a gabonaraktarakat is kifosztottak. Egyebkent pedig aug. 21. van, hol van a tabornok altal beharangozott ukran provokacio? Ja, vagy az oroszok fogjak ezt elvegezni? Az erömüvet egyebkent abbol az iranybol lövik, amit az oroszok elfoglaltak. Olvasni persze nem tudsz, te is egy fideszanalfabeta vagy!
durbincs
Nem szabadul Sanna Marin, Finnország szociáldemokrata miniszterelnöke júliusban, a Ruisrock fesztivál utáni hétvégén tartott partijának szorításából. Az eddig nyilvánosságra került videók, amelyeken a harminchatéves, házas, gyermekes miniszterelnök önfeledten partizik, mindössze a konzervatív erkölcsöket valló finneket boríthatták ki, ezúttal azonban felmerültek nemzetbiztonsági kérdések is.
magyar1
Utálom az ukránokat, fellettem lakik önkormányzati lakásban egy ukrán család de Putyinnak még a seggét is megcsókolnám ha lelőné őket mind.
magyar1
Ja és szaporák mint a nyulak, 30 évesen 4 gyerekét tartja el a magyar dolgozó ember.
magyar1
Ja és szaporák mint a nyulak, 30 évesen 4 gyerekét tartja el a magyar dolgozó ember.
durbincs
@Dr. Proktor: @Dr. Proktor: aki @Horizont: bár gyűszűnyi esze sincs ? mért reklámozza ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.