Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Kijevben többek között arról is beszélt, hogy sokba kerül Ukrajna támogatása, de a szabadság megfizethetetlen – írja a hvg.hu.

Von der Leyen lehetségesnek tartja, hogy Putyin a Nemzetközi Büntetőbíróság elé kerülFotó: SERGEI BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP

Csütörtök este a kereskedelmi Bild TV német televíziónak adott interjújában pedig arról beszélt, hogy el tudja képzelni, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróságon (ICC) indul majd eljárás Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

Lehetségesnek tartom

– mondta. A bizottsági elnök egyben felkérte az európai államokat, hogy nyugati harckocsikat is szállítsanak Ukrajnának.

Úgy fogalmazott, hogy kétségkívül a legsúlyosabb háborús bűncselekményeket követték el Ukrajnában.

Ezért támogatjuk a bizonyítékok gyűjtését, hogy lehetővé váljanak eljárások a Nemzetközi Büntetőbíróságon. Ezen bűncselekmények megtorlása képezi alapját a közös nemzetközi jogrendünknek. És végtére Putyin felelős ezekért

– hangoztatta Von der Leyen.

Fontos számomra, hogy Putyin elveszítse ezt a háborút és felelősségre vonják tetteiért

– jelentette ki Von der Leyen.

Forrás: hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
És hogyan kapják el? Mert magától nem fog semmilyen bíróságra menni :) :) Vagy nélküle fog lezajlani az összes tárgyalás :) ?? Érdekes lesz !
Sámannus
Szerencsés a világ, hogy vannak népek, akik a szabadságot az életüknél is fontosabbnak tartják.
A mi getzink telifosott gatyával bújik ki minden felelőssé alól, és álll a bűnözők oldalán. Védtelenné tesz bennünket a nemzetközi bűnözésseé az orosz befolyás, és szezsélye klímaváltozással szemben.
A világ megvetése miránk is száll mert nem vagyunk képesek kiállni magunkér sem ebben a kimondottan szégyenletes megalázó helyzetben. Megérdemeljök a száműzetést és a népek megvetését.
jesz
A náci német utódok most újraélik a második világháború hőstetteit? Vagy a kirabolt gyarmataikra emlékeznek? Gondolják Putyinnal is azt tesznek, amit akarnak...ez a picsa a többi seggfejjel nem tudja mit beszél...illetve nagyonis, mert a híveket nem vesztheti el, belőlük él...
Eladott Ország
Putyint legfeljebb valamelyik dácsájában fogják kinyírni, az elvtársaknak nagy gyakorlatuk van ebben. Lásd Sztálin, Trockij és Hrustyov, Berija esetében.
justhpeter
@rokker33: Mondjuk addig Oroszország feketelistán lesz, ameddig nem adja ki Putyint. És akkor még hallgattak a lebombázott Ukrajna jóvátételéről. Két lehetőségük lesz: vagy kiadják a tömeggyilkos háborús bűnöst - vagy otthon agyonlövik és eltemetik. A választható harmadik út visszafelé vezet a középkorba - egészen Nagy Katalinig.
csak úgy....
@jesz: 16:09 te is egy gondolkodásra képtelen elmebeteg? -ti mivel szaporodtok a XXI. században ?
rokker33
@justhpeter: ezt ugys te sem gondolod komolyan :) Kik teszik az oroszokat fekete listára? Az usa? Tán Brüsszel ?A nátó :D ?? Most sincs semmilyen válság az oroszok köszönik szépen jól vannak és putyint sem adják ki senkinek!Rengeteg tiktok videó bizonyítja, hogy fullon van az összes bolt élelmiszerrel a mekdonáldsz sem hiányzik annyira és gáz benzin olaj is van bőven ! Csak európa került szorult helyzetbe mi fogunk szűkösködni fázni és nálunk lesz a legnagyobb élelmiszer hiány és gazdasági válság! Jól átmosták az sgyadat ezek a libsi brüsszeli patkányok! Az egész világon csak európa veszitett eddig a legtöbbet !
simmering73
@Virág Árpád: Egy lefüggönyözött nagy fekete autó.
ómió
Ursula is elkapta az efftársi delírium-kórt?
Juhász István
Nem kell majd " ODAVINNI ". Vlagyimir Vlagyimirovics szól majd Lavrovnak, hogy figyu... én most elröppenek Strasszburgba, valami marhaság miatt megkértek, látogassam meg őket. Miért is ? Ja... azt nem mondtak, csak hogy SÜRGŐS A DOLOG. Arra a 2-3 napra, még távol leszek, irányitsd ezt a kis országot helyettem is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.