Alapvetően megváltozik a Donyec-medence és Ukrajna más orosz ellenőrzés alá került területeinek jogállása az ott megrendezett népszavazás nyomán, ami egyebek mellett a biztonságot garantáló intézkedéseket von maga után – közölte kedden újságírókkal Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

A Kreml szerint megváltozik a Donyec-medence jogállása a népszavazások nyomán
Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Természetesen alapvetően megváltozik a helyzet jogi szempontból, a nemzetközi jog szempontjából. Minden ezzel járó következménnyel a védelem és a biztonság szempontjából ezeken a területeken

- mondta Peszkov arra a kérdésre válaszolva, hogy a referendum után javul-e a biztonsági helyzet a Donyec-medencében és más "felszabadított" területeken.

A szóvivő nem kívánta kommentálni a Vedomosztyi című lapnak azt az értesülését, hogy a kedden lezáruló, öt napig tartó népszavazás nyomán megalakul a Krími Szövetségi Körzet Oroszországban, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félsziget, a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, valamint a Herszon megye és Zaporizzsja megye megszállt területeinek bevonásával. Az új körzet elnöki megbízottja az újság értesülése szerint Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz állami űrvállalat volt vezérigazgatója lenne.

A szóvivő azt mondta, hogy az

orosz törvényhozás és jogrendszer készen áll az új területek esetleges felvételével kapcsolatos változásokra a népszavazás nyomán.

A négy orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régióban négynapi mozgóurnás szavazás után, amelyet a szervezők a biztonsági helyzettel indokoltak, kedden a szavazóhelyiségekben adhatták le voksaikat a helyi lakosok. Az urnazárás közép-európai idő szerint 15 órakor várható. A hivatalos eredményeket öt napon belül fogják nyilvánosságra hozni.

A helyi választási bizottságok szerint kedd reggelre a részvételi arány donyecki régióban elérte a 86,89, a luhanszkiban a 83,61, a zaporizzsjaiban a 66,43, a herszoniban pedig a 63,58 százalékot.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Semmi nem változik meg csak annyi , hogy még rohadtab szemeteknek fog tekinteni benneteket a világ.
Hááát ti tudjátok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Az orosz jogrend (!) kizárólag az oroszokra vonatkozik ! Ha bejelentik, hogy a Hold is az övék, mert minden holdlakó arra szavazott, akkor mi lesz ?
verőce21
A műsor ennyivel le is zárulhatna, de sajnos most jön a második rész, amikor az ukránok megtámadják ezeket a területeket, ami tudjuk, mit jelent...
SystemError
@Shikari: Neked nem tűnt még fel, hogy 10-15 éve ugyanaz a 10 nick van itt. Biztos véletlen és biztosan te is az vagy..:) Na mindegy, jó munkát! Ja és a többieknek is, akik más politikai szerepet játszanak, mintha ezek valódi párbeszédek lennének..:) Legyen minden oldal képviselve, úgy izgalmas a tartalomkészítés.. Gondolom a szerkesztőségben rád adták a putyinszopó szerepet is. Ki más vállalná be, hogy a turha alá álljon. Na csá, majd fél év múlva jövök megint röhögni a kis bábszínházon
magyar1
Putyin helyében egész Ukrajnát elfoglalnám a vezetékeimmel együtt. Visszakerülnének az orosz néphez ami nagyon jó volt az embereknek energia szempontból is.
Trianonnal meg senki ne jöjjön mert próbálnák meg az ausztriai részt visszavenni Mo-nak, még a gyerekek is tiltakoznának.
Kárpátalja és Erdély amelyek szegényebbek bezzeg örülnének. Mi nem. Orbán nyomja nekik a pénzünket azok meg cserébe,mert annyi eszük csak van, hálálkodnak neki, ő meg beszopja és még többet ad nekik a mi pénzünkből.
Németh István
Mivel a népszavazás a föderáció területén elsöprő többségű az oroszok a szavazás okán minden további nélkül honvédelem biztonsága okána z tt okvetelenkedőket kipucolhatják! Eza nyugatnak sőt a szemét és aljas USA-nak nem tetszik! DE semmi közük hozzá!
"egyenlőre az orosz föderáció határai az érvényesek és DUMA NINCS!!!"
A moslék betolakodókat ki kell irtani! Hajrá Putyin!
Kíváncsi vagyok, hogy a TRIANON esetében szerveznénk népszavazást az adott területeinken arról mi lenne a vélemény! Márpedig ezt csak meg kéne tenni! Végtére is erőszakkal elcsatolt területekről van szó, és a vagyoni eszközök kirablásáról! Na-gondókozzunk csak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.