A Nyugat a Független Államok Közösségének (FÁK) tagállamai közötti újabb konfliktusok kirobbantásának forgatókönyvén dolgozik – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a FÁK hírszerző szolgálatainak vezetőivel megtartott csütörtöki videokonferenciáján.

Putyin: a Nyugat újabb konfliktusokat tervez kirobbantani
Fotó: Youtube

"Tudjuk, hogy Nyugaton olyan forgatókönyveken dolgoznak, amelyek új konfliktusokat szítanak a FÁK térségében. De van belőlük így is elegendő"

- hangsúlyozta Putyin.

Az Oroszország és Ukrajna közötti háborút, valamint az egyes FÁK-országok határán történő konfliktusokat az orosz elnök a Szovjetunió összeomlása következményének nevezte. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a destabilizáció veszélye növekszik, a többi között az egész ázsiai-csendes-óceáni térségben is.

Az orosz vezető azzal vádolta meg a FÁK-államok geopolitikai ellenfeleit, hogy készek felszítani a régi konfliktusokat, új válságokat teremtve, és bármely országot "válság epicentrumává tenni, ott színes forradalmat provokálni és vérfürdőt rendezni" annak érdekében, hogy "megakadályozzák egy igazságosabb világrend kialakulását". Azt állította, hogy a Nyugat ragaszkodik a múlthoz, és megpróbál diktatúrát megvalósítani minden területen, a nemzetközi kapcsolatoktól kezdve a gazdaságon és a kultúrán át a sportig.

"Az egypólusú hegemónia feltartóztathatatlanul omladozik. Ez az objektív valóság, amelyet a Nyugat határozottan elutasít. És láthatjuk mindazt, ami ebből következik"

- hangoztatta Putyin.

Hangsúlyozta, hogy a külső biztonság és a belső stabilitás kulcsfontosságú feltétele annak, hogy a térség államai folyamatosan fejlődjenek. A FÁK-tagállamok biztonsági kockázatainak elemzésére és a kölcsönös támogatás megerősítésére szólított fel.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: Szarul mutatsz,mikor hazudsz!Nálatok a nemzethy gyilkosoknál ez sikk?Elnézve a seggtartódat,tisztára olyan szar alak vagy!Remélem,hogy a családodban a hasonlóság inkább a postásra mutat!
kereső
Na, ki lesz a következő- akinek lerohanását, megszállását "kiprovokálja" a nyugat?? Moldova, balti kis államok? Mert amivel ez megvádol másokat, azt ő fogja elkövetni.
Nessy
Ezek szerint Amerika annektálja a négy ukrán szakadár megyét, orosz fegyveresek kíséretén megtartott ál népszavazásra hivatkozva! És miután senki nem ismeri el, így most Putyin meg vagyon sértődve! Vagy mi el fogjuk ismerni? Minden lehetséges!
verőce21
“Nem akartok többé háborút?
Zárjátok börtönbe a 10 leggazdagabb zsidót!” – Henry Ford

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.