A Nyugat a Független Államok Közösségének (FÁK) tagállamai közötti újabb konfliktusok kirobbantásának forgatókönyvén dolgozik – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a FÁK hírszerző szolgálatainak vezetőivel megtartott csütörtöki videokonferenciáján.

Putyin: a Nyugat újabb konfliktusokat tervez kirobbantani
Fotó: Youtube

"Tudjuk, hogy Nyugaton olyan forgatókönyveken dolgoznak, amelyek új konfliktusokat szítanak a FÁK térségében. De van belőlük így is elegendő"

- hangsúlyozta Putyin.

Az Oroszország és Ukrajna közötti háborút, valamint az egyes FÁK-országok határán történő konfliktusokat az orosz elnök a Szovjetunió összeomlása következményének nevezte. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a destabilizáció veszélye növekszik, a többi között az egész ázsiai-csendes-óceáni térségben is.

Az orosz vezető azzal vádolta meg a FÁK-államok geopolitikai ellenfeleit, hogy készek felszítani a régi konfliktusokat, új válságokat teremtve, és bármely országot "válság epicentrumává tenni, ott színes forradalmat provokálni és vérfürdőt rendezni" annak érdekében, hogy "megakadályozzák egy igazságosabb világrend kialakulását". Azt állította, hogy a Nyugat ragaszkodik a múlthoz, és megpróbál diktatúrát megvalósítani minden területen, a nemzetközi kapcsolatoktól kezdve a gazdaságon és a kultúrán át a sportig.

"Az egypólusú hegemónia feltartóztathatatlanul omladozik. Ez az objektív valóság, amelyet a Nyugat határozottan elutasít. És láthatjuk mindazt, ami ebből következik"

- hangoztatta Putyin.

Hangsúlyozta, hogy a külső biztonság és a belső stabilitás kulcsfontosságú feltétele annak, hogy a térség államai folyamatosan fejlődjenek. A FÁK-tagállamok biztonsági kockázatainak elemzésére és a kölcsönös támogatás megerősítésére szólított fel.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Putyin jelezte, hogy az amerikai pénzen szervezett ügynökök túlélési esélyeit a minimálisra csökkentette az érdekszférájában.
Gratulálok a határozott, kemény fellépéséhez a rothadó nyugati diktatúrával szemben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Putyinnak is elgurult már régen a gyógyszere.
csak úgy....
haza köne mennetek ukrajnából,akkor nem lenne konfliktus...
gina
Ezt mondja egy tömeggyilkos... tapsoljatok fidesz barmok
teuton
Csak 1 aktualis adat a jelenlegi helyzethez:
Nmetorszag 2022es GDPje 0,4%-ot esett.
Oroszorszage 6%ot a szankciok következmenyekent! Amik O1G szerint Oroszorszagra allitolag nem hatnak. Olannyira nem, hogy jövöre MINUSZ 12-13%ot varnak a szakertök! A 18 orosz autogyarbol 16 leallt, mert nincs alkatresz, szoftver, chip, kezivaltoval fognak moszkvicsokat gyartani mindenfele extra nelkül automata Renaultok helyett. Es iden mar 600 darab lesz belöle! Micsoda teljesitmeny! A Renaultbol ORANKENT gyartottak ennyit...
Shikari
Putyin jelezte, hogy az amerikai pénzen szervezett ügynökök túlélési esélyeit a minimálisra csökkentette az érdekszférájában.
Gratulálok a határozott, kemény fellépéséhez a rothadó nyugati diktatúrával szemben.
Dr. Proktor
Ó jajj, ez a gonosz Nyugat! Csak nem megtámadják megint Ukrajnát és hamis népszavazással elcsatolnak tőle területeket, hogy erősítsék a NATO-t?
Clavigo
@Shikari: Ha megtehetnéd,,horpadtra szopnád a Cárevicset... Sajnos be kell érned a kőbányai hajléktalanokkal,,kicsi szopófantom...
Toller Béla
Ez a megfelelő arckifejezése egy erőszakos börtöntölteléknek, aki egy földrésznyi ország diktátora lett, valami sötét úton. És persze, hogy a Nyugat konfliktust konfliktus után rendez ezzel a pofával szemben. Még jó !
Sámannus
Azt hiszem tudom mi történt a gázvezetékekkel. Acsövekben szállították oda a robbanóanyagot, és időzítő indította be.
Ebből fakadó a tettes kiléte is nem más mint Oroszország. Putyin taktikája a káoszra épül, és saját magát akarja rendcsinálónak elfogadtatni.
Pálinkás Pál
@Shikari: nektek fogy az időtök vamzer köcsög...
Shikari
@Pálinkás Pál: Te vagy kevés, mint ember!
balos
@Shikari: Szarul mutatsz,mikor hazudsz!Nálatok a nemzethy gyilkosoknál ez sikk?Elnézve a seggtartódat,tisztára olyan szar alak vagy!Remélem,hogy a családodban a hasonlóság inkább a postásra mutat!
kereső
Na, ki lesz a következő- akinek lerohanását, megszállását "kiprovokálja" a nyugat?? Moldova, balti kis államok? Mert amivel ez megvádol másokat, azt ő fogja elkövetni.
Shikari
@balos: Tudod, mi magyarok nem kedveljük a magadfajta idegeneket! Szharházhynak tartjuk a fajtádat, mint ahogy az is!
Nessy
Ezek szerint Amerika annektálja a négy ukrán szakadár megyét, orosz fegyveresek kíséretén megtartott ál népszavazásra hivatkozva! És miután senki nem ismeri el, így most Putyin meg vagyon sértődve! Vagy mi el fogjuk ismerni? Minden lehetséges!
verőce21
“Nem akartok többé háborút?
Zárjátok börtönbe a 10 leggazdagabb zsidót!” – Henry Ford

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.