Kiszivárgott, hogy mit mondott Vlagyimir Putyin közelebbi munkatársai körében arról, hogy meddig tart még a háború. Ennek alapján az orosz kormányzatnak egyáltalán nincs szándékában az, hogy fegyverszünetet vagy békét kössön, és addig húzzák el a háborút, ameddig csak tehetik.

Kiszivárgott Putyin megrázó terve: Addig húzná el a háborút, ameddig csak teheti, esze ágában sincs békét kötni

Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: MTI/Kreml

A brit The Guardiannek két ember beszélt az esetről, amely még tavaly decemberben történt, amikor egy este néhány régi barát gyűlt össze Moszkvában, és egy magas rangú orosz állami tisztviselő lakásán vacsoráztak – írja az Index. A privát találkozón Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője lerombolta a békében reménykedők vágyait, és  azt mondta:

A dolgok sokkal nehezebbé válnak. És ez az egész nagyon, nagyon hosszan elhúzódik.

A The Guardian forrásai felidézték, hogy Peszkov beszéde után nagyon elkomorodott a társaság hangulata.

Rossz volt hallgatni a beszédét. Egyértelmű volt, hogy arra figyelmeztetett minket: a háború velünk marad, és arra kell készülnünk, hogy sokáig tart

– mondta a lap egyik forrása.

A brit lap szerint mindez egybecseng azokkal a beszédekkel, amelyeket Vlagyimir Putyin az utóbbi időben a nyilvánosság előtt mondott. Egyik legutóbbi felszólalásában azt mondta, hogy az ukrajnai harcok tétje nem kevesebb mint az orosz állam túlélése, de közben nem nevezte meg azt, hogy pontosan milyen konkrét célt akarnak elérni Ukrajnában.

Putyin gyakorlatilag nem beszél többé a háború konkrét céljairól. Nem vizionálja azt, hogy miként nézhet ki egy esetleges jövőbeli győzelem. A háborúnak többé nincs egyértelmű kezdete, és belátható vége sem

– vélekedett Maxim Trudolyubov, aki azt is hozzátette: ugyanez volt a mögöttes üzenete Putyin februári nagy beszédének is.

Más elemzők szintén arra hívták fel a figyelmet, hogy Putyin az utóbbi időben semmilyen nyilvános nyilatkozatában nem beszélt arról, hogy mi a helyzet a fronton.

A brit lapnak egy nyugati diplomata is arról beszélt, hogy

a jelek szerint Putyin egyáltalán nem tudja elképzelni azt, hogy Oroszország veszít.

Közben a Foreign Policy Research Institute szakértője, Rob Lee azt mondta:

Úgy látjuk, hogy Oroszország egy hosszú háborúra készül. Putyin azt hiszi, hogy az országa erőforrásai felülmúlhatják Ukrajnáét akkor, ha a Nyugat belefárad Kijev támogatásába.

Forrás: Index

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
A fene megette ! A Nyugat és Ukrajna nem veszíthet, az oroszok meg nem értik, hogy nincs értelme.
Aki Én
Micsoda káoszt tud okozni egyetlen elmebeteg.
csipetke
Putyin egy abszolut elmebeteg idióta. (amellett,hogy az idiotizmusa miatt egy háborúsbűnös tömeggyilkossá vált). Én nem értek a háborúhoz,fegyverkezéshez, csak mint laikus nézem ezt a borzalmat, de ami még nekem is nyilvánvaló, putyin nem tudja túlszárnyalni a NATO-t, főleg most,hogy a finnek-svédek is belépnek,és a ruszkikat bekeríti a NATO. Ennek a két országnak nagyon erős hadserege van, úgyhogy ez a barom putyin csak égeti a rengeteg lóvét a háborújára. Ráadásul a bevétele egyre kevesebb lesz,mert nincs több ilyen agyatlan kormány, mint a magyar, akik még gázerőműveket is építenek a ruszki gázra alapozva. A többi ország igyekszik függetlenedni a ruszki energiahordozóktól. A NATO pedig presztízsből se fogja hagyni veszni Ukrajnát, és nem fogják hagyni,hogy győzzön ez az elmebeteg putyin
Nessy
@KisTehen: Nálunk kitűnően érzi magát a "szankciós infláció", miután sehol máshol nem sikerült neki!
ómió
"Esze ágában sincs"!? Akkor, azt, amit mondott, hogy kész "béketárgyalni", immár péniszvirtuóz efftárs javaslataként píszí hazudni!?
Qqberci
@Aki Én: Ezt közelről tanulmányozhatjuk...
polgarb
@KisTehen: Mehetsz a tieid közé legelni tetves muszka!!
sokanvagyunk
Ebben a kérdésben épp konszenzus van a felek között.
izéke
Mi is kell a háborúhoz? Pénz pénz és pénz. Putyinisztán csak egy benzinkút,saját erejéből még mindig a gőzmozdonyok szintjén tartana. Minden modernizációt Nyugatról szerzett,lopott vagy kapott segítségként.
csak úgy....
@KisTehen: 09:20 te éppen olyan gügye mint a shikari kollégád!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 08:35 ☻ "A miniszterelnök szerint ugyanis, ha megszűnnének a szankciók, akkor az árak rögtön megfeleződnének" A miniszterelnök vagy hülye, vagy hazudik, vagy mindkettő. Hülye és hazudik is. Semmi különös, ellátja azt a munkát a szarzsák, amivel a ruszkik megbízták, az ő érdeküket képviseli az EU-ban, meg egy csomót lop is a cigója. Röviden: Putyin legnagyobb csicskása a szankciók visszavonásáért ajvékol. Ez mutatja azonnal, hogy kinek fáj jobban. "A kormány szerint a szankciók nem működnek." Önmagában az, hogy Putyin azzal bízta meg őket, hogy a szankciok ellen lobbizanak, bizonyítja, hogy a szankciók működnek. A fidzse droidok új lózungot kaptak. “Dollárbaloldal” ezzel van tele minden droid kommentfala .
csipetke
@Nessy: 08:54 De látod,hogy mennyi vak-süket-és nyomi ember van itt a propin is,akik nem látják a valóságot. A ruszkiknál működnek a szankciók, de talán már orbán se szajkózza,mert hülyének nézik. Most a "béke" szócskát fújják,ez van kiadva a papagájoknak is. Aztán majd váltanak valami másra. Nyomják a "béke kell" szlogent ezerrel,de opciójuk nincs rá. Pedig ha orbán elmenne a testi-lelki jóbarátjához,putyinhoz, madárfejű lajcsika meg lavrov haverjához,--hiszen tőle kapott valami ruszki kitüntetést,-- és vegyék rá az idióta putyint, hogy takarodjon ki Ukrajnából,és lesz béke. Most is valami béke izééét írtak alá a parlamentben, mert az aláírt papírtól majd lesz béke. Ilyen impotens,dilettáns kormány még nem ült a nyakunkon soha
Csizmás Kond
...ez is hazugság...már nagyonsokszor figyelmeztette az ukránokat hogy kész leülni és tárgyalni de a bohóc nem akar.
Designer
Putyin, Schadl, ... már lassan egy szinten működnek ... funkcionálisan!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 09:41 ☻ A szankciók hatnak, nem véletlenül Kína felé akarják eladni a földgázt és kőolajat a ruszkik. A román cigányod és seggnyalóik nem véletlenül hangoztatják ennek az ellenkezőjét. Az oroszok exportbevételének kb. 80 %-az energia, nyersanyag. Az orosz GDP nagyságát tekintve a spanyolokéval azonos, ebből egyértelmű ki fogja tovább bírni. Európában a magyarok fizetik a ruszkik háborúját, mi fizetjük a legtöbbet az energiáért, mert ilyen idióta ruszkibérenc, nyugat- és nemzetellenes, szarházi, velejéig rohadt maffia kormányunk van! Ehhez még hozzá járul, az ország kínai gyarmattá tétele, eladosítása! Elmentek ti a qrva anyátokba!
simmering73
@KisTehen: Kiengedtek az istállóból? Nagy hiba volt.
Eladott Ország
@Virág Árpád: ma, 10:13 ☺ Szia Uram! Misebor érdekli! Vodkát akartak küldeni eredetileg, hogy részegen könnyebben viseljék a háborút, de aztán úgy gondolták, hogy a vodka esetleg célzás lenne Putyin barátságukra. Pedig 500 liter vodka hatásfoka lényegesen jobb 500 liter misebornál.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.imgflip.com%2F6hzc5c.jpg&key=wmZ_frsvzQNE8OUPP5UtYA&w=800&h=527
Szlovákia védelmi minisztere... Lehet, borral megy...ja, nem!
uploads.disquscdn.com/images/4bed05679ad37312a277480ae5d3734951fecef924a3dfa9f67e5f00b064afb9.png?w=800&h=406
A karmelita rendfőnök már el is indult Ukrajnába, az 500 liter miseborral. Az erkölcs ès a jó èrzès teljes hiányát mutatja ez az eset! Megint megszégyenítették Magyarországot! Abból a rengeteg ellopott pénzből csak erre tellett? Szégyen! Gondolom a fidesz hívők most verik a mellüket ,hogy milyen adakozó a kormányuk! 500 liter misebor! Ez volt a legolcsóbb megoldás. A határon majd szenteltvízként vámkezelik? Mire odaér újra tankolhat! Szenzációs! A hordószónók meglékeli a hordót! Reggel mise, aztán semmi se, mert ellopta.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/282275516_2099686823569374_4292462570784257799_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=QIY83mUsUS8AX_5sH0t&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB9NK_dHqUOTpOFq2gnh9v34F-cPzpVOZViLYvRq-C8NA&oe=642967A4
A misebor után a következő körben küldünk egymillió fideszes kitűzőt. Fülbevalót( krotáliát) ! A ’punitörlősnek’ már ugye nem szabad hordania. Inkább hűtőmágnest, és mindig tudják fokozni, hogy az ember arcáról lesüljön a bőr szégyenében.
Yoda69
Remelem valamelyik milliardos oligarchaja megunja, es kinyiratja.
Virág Árpád
@KisTehen: Rá se retyetye! Már rég nem állok szóba vele!
Gazella
@Philip Marlowe: 9: akárhány...
Te valami retek valamit nézel.
Szankciók müködnek.
csak úgy....
kérdezik putyint, te miért háborúzol,- hát @csak úgy...:
go on
@VÉGH BÉLA: Ó, te szegény faszszopó legény, még el sem kezdted és már váged van?

Mi végre írtad ezt az okosságot magyarhonból?
Kell a víz a diófáidnak, de kell a víz az akumlátorgyárnak is.
Kié a gyerek?
Döntsön Salamon!
Galway
@Toller Béla: De legalább megritkítják a nemzőképes korú orosz népséget, így a következő nemzedék se lesz annyira harcias!
go on
"Kiszivárgott Putyin megrázó terve: Addig húzná el a háborút, ameddig csak" - meg nem ölik egy hónap megkínzás után ezt a gecit !!!
Ha nektek nem megy, bízzátok rám. Én egy hónapon keresztúl úgy megínzom nap napután, hogy beleőrül fájdalomba.
Mindent tudok a kínzásról.
Bízátok rám.
(Guantánamo? Az egy óvoda!)
ómió
@m73: "Kifogott rajtad" a bárcáskurva anyád!?
jáger laszló
Éljen ápr.1
+kezdődik a visszaszámlálás!!!
Rövidesen vége az ukrán-orosz háborúnak!!!???
csak ennyi barátilag
J.L.
VÉGH BÉLA
@go on: Most ilyenkor itt válaszolni kell???
Virág Árpád
@VÉGH BÉLA: Neki?! Neeeee! Inkább hagyd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.