Eddig nem hallott részleteket árult el Vlagyimir Putyinról a Dossier Center oknyomozó honlapnak adott interjújában az orosz vezető egykori munkatársa. Gleb Karakulov az orosz különleges szolgálatok kötelékéhez tartozott, mielőtt disszidált Oroszországból. Karakulov elmondta, hogy 2022 októberében a családjával sikerült Törökországba menekülnie, miközben Putyint kísérte egy Kazahsztánban tartott csúcstalálkozóra. A száműzetésben élő Mihail Hodorkovszkij volt milliárdos által finanszírozott Dossier Center a még 2022 végén rögzített interjút kedden tette közzé, miután Karakulov és családja elhagyta Törökországot, és immár biztonságos helyen tartózkodik.

Vlagyimir Putyin szokásairól, családjáról és egészségi állapotáról is beszélt a Dossier Center oknyomozó oldalnak adott interjújában egy volt beosztottja, aki még 2022. októberben szökött Nyugatra. Gleb Karakulov az orosz különleges szolgálatok legmagasabb rangú tagja, akinek az ország modern kori történetében sikerült disszidálnia. Karakulov mindezt úgy tette, hogy tisztában volt vele, törvényt sért.

Háborús bűnösnek tartom Vlagyimir Putyint

– mondta a férfi, amikor arról kérdezték, miért menekült el a hazájából. Az egyórás interjú során eddig nem hallott részleteket osztott meg Vlagyimir Putyin szokásairól.

Megdöbbentő dolgok derültek ki Putyinról, kitálalt az orosz vezető egykori bizalmasa: "A valóságról alkotott felfogása eltorzult, nincs okostelefonja és internetet sem használ""

Fotó: MTI/Kreml

A szökött tiszt az elnök titkosított kommunikációjának biztosításáért felelt, a Szövetségi Gárdaszolgálat (FSO) egységében, és az elmúlt 13 évben több mint 180 útra kísérte Putyint. Az ő feladatuk volt, hogy Putyin és az aktuális miniszterelnöke a nap 24 órájában titkosított módon intézhesse beszélgetéseit, kommunikációját.

Karakulov olyan pikáns részletekről is beszélt, mint például:

Putyin még mindig nem használja az internetet, így nem csoda, hogy

okostelefonja sincs, ezért

kizárólag a közeli beosztottjaitól kap információkat, azokat is

jócskán megszűrve, mert

a tisztek félnek a rossz hírek miatti esetleges haragjától, illetve

biztosítani kell, hogy az orosz állami televíziót külföldi útjain is nézhesse.

Az elnök egészségi állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy

Putyin még mindig borzasztóan fél, hogy elkapja a koronavírust,

minden alkalmazottjának kötelező a két hét karantén, mielőtt akár csak 10-20 percet is egy légtérben tartózkodnának vele,

retteg a merényletektől,

emiatt már Oroszországban is ritkán utazik.

Karakulov egyébként cáfolta azokat a találgatásokat, miszerint a 70 éves vezető egy nem közölt betegségben szenvedne:

Jobb egészségnek örvend, mint sok más korabeli ember

– mondta.

Ritkuló belföldi utazásai során Putyin egyre többször a páncélozott elnöki vonatot veszi igénybe, mivel attól tart, hogy a repülőgépét lelőhetik. Az információk szerint a szerelvényt ugyanolyan szürke-piros színűre festették, mint egy normál orosz személyvonatot, ezzel az álcával nehezebb megkülönböztetni.

Mindenféle gátakkal zárta el magát a világtól: karantén, információs vákuum. A valóságról alkotott felfogása eltorzult

– állítja Karakulov.

Az FSO mérnöke megerősítette a Vlagyimir Putyin magánéletéről és vagyonáról szóló korábbi nagy visszhangot kiváltó oknyomozói jelentések némelyikét.

Vlagyimir Putyin hivatalosan soha el nem ismert családja „nyílt titok”, amiről az FSO tisztjei nyíltan beszéltek egymás között

– közölte a volt tiszt.

A férfi ezenfelül megerősítette a Fekete-tengernél felépített luxuspalota létezését is. A Dossier Center közölte, hogy a Karakulovval készített interjút valamikor 2022 végén rögzítette, és kedden tette közzé, miután megbizonyosodott arról, hogy ő és családja elhagyta Törökországot, és biztonságos helyen tartózkodik.

Forrás: Index, Telex

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Talán körbebástyázhatná magát kordonokkal. meg "építési területtel".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Akkor, kiderült a "halálos betegségéről" szóló efftársi hazudozás is?
sokanvagyunk
Talán körbebástyázhatná magát kordonokkal. meg "építési területtel".
jesz
aszongya: ...biztonságos helyen tartózkodik...
...ha már ketten tudnak róla, az nem biztonságos...
Csizmás Kond
Az ilyen cikkek utáni legmegdöbbebtőbb dolog az, hogy egyesek minden szarságot képesek elhinni, és általában mindig ugyanazok az egyedek ...
rokker33
Szerintem ezt az áruló csótány ürüléket megfogják találni és az egész családjával együtt kifogják irtani,ami nem igazán nagy gond!Van olyan hogy titok tartási szerződés!Egyáltalán miért kellett most kitálalnia?Az életével fog fizetni bárhol van úgyis megtalálják!
jáger laszló
Mi ebben az újdonság!!??
Kvázi semmi!!
csak ennyi
barátilag
J.L
Toller Béla
@Csizmás Kond: tökfej, ennél hitelesebb infód van ? Te vagy putty ?
rokker33
@m73: de veled kezdjék meg ha van a nyomorék gyerekeiddel szüleiddel egy 9 mm elég lesz! @Horizont: hamarabb megdöglesz öregasszony !Nyugodj meg senki sem fog érted könnyet hullajtani max örömkönnyet haha :) :)
Aki Én
@rokker33: ...drukkoljunk a népirtó diktátornak, igaz?
csak úgy....
sztalin,hitler ugyan ilyen kis rettegös volt, a diktátoroknak és a híveiknek egy idö után teljesen elmegy az eszük! :)
rokker33
@Aki Én: nem drukkolok senkinek, de miért árulta el azt akit sok sok évig szolgált?? Ez sosem értem meg!
rokker33
@m73: mert egy névtelen senki vagy aki egy csótánynál sem ér többet! Most komolyan kurva anyàzol te birka hány éves vagy?? 8 ??? Idióta...
csak úgy....
@rokker33: te sok mindent nem értesz meg...,ha meg nem érted,akkor miért nem kussolsz? -persze a butaság gátlástalanságot is okoz bizonyos esetekben! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.