Svédország NATO-tagsága elérhető közelségbe került, lehetséges, hogy pozitív döntés születik a skandináv ország csatlakozásáról a szövetség jövő heti, vilniusi csúcstalálkozóján – mondta a NATO-főtitkár Brüsszelben azt követően, hogy a török, a svéd és a finn külügyminiszter erre vonatkozó megbeszéléseket folytatott a szövetség székházában csütörtökön.

Hiába tiltakoznak Orbánék, Svédország NATO-tag lehet – Megszólalt a török külügyminiszter is

Jens Stoltenberg sajtótájékoztatóján kijelentette: ideje, hogy Svédország csatlakozzon a katonai szövetséghez, ami a szövetséget erősíteni, a tagországok biztonságát pedig növelni fogja.

Közölte: Stockholm fontos lépéséket tett Törökország kéréseinek teljesítésére, egyebek kellett módosította alkotmányát, visszavonta a törökországi fegyverkivitelre vonatkozó korlátozásokat és megerősítette terroristaellenes szabályozását. Elhárult minden akadály a svéd NATO-tagság ratifikálása elől – jelentette ki.

A svéd NATO-csatlakozás minden szövetséges biztonsági érdeke, ezért a bővítés ezen fejezetét amilyen gyorsan csak lehet, le kell zárni

- fogalmazott Stoltenberg, majd hozzátette: a késlekedés csak azok számára hoz hasznot, akik a NATO egységének megbontásán munkálkodnak. Ezek között a fititkár Oroszországot és a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) említette.

Bejelentette: a kedden és szerdán tartandó vilniusi csúcstalálkozót megelőzően hétfőn megbeszélésre hívja a török és svéd vezetőket. "Az a fontos, hogy a jövő héten eredményt érjünk el a svéd csatlakozás ügyében" – tette hozzá a NATO-főtitkár.

Tobias Billström svéd külügyminiszter újságíróknak nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a jövő héten Ankara jóváhagyja országa NATO-csatlakozását.

Reménykedünk és pozitív döntést várunk a jövő héten, de hangsúlyozni szeretném, hogy ez Törökországon múlik

- fogalmazott a svéd külügyi tárcavezető.

Hakan Fidan török külügyminiszter azt közölte, Törökország szerint NATO-tagságának jóváhagyásához Svédországnak bizonyítania kell, hogy a bejelentett törvénymódosításokat alkalmazzák, különös tekintettel arra, hogy jogrendjébe ültette a terrorizmusellenes törvény módosításait.

Svédország tett néhány lépést a megkívánt jogi változtatásokkal kapcsolatban, például megszüntette a védelmi ipari korlátozásokat Törökországgal szemben.

A jogszabályi változásoknak most a gyakorlatban is tükröződniük kell

- tette hozzá a török külügyminiszter.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@KisTehen: a libsiknek nem kell átmosni az agyát,ergo nincs rá szükségük. Nektek meg köztudott,hogy nincs agyatok,szóval miféle agymosást hallucinálsz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
A várbeli desznyó meg elmehet a picsába.
izéke
@KisTehen: a libsiknek nem kell átmosni az agyát,ergo nincs rá szükségük. Nektek meg köztudott,hogy nincs agyatok,szóval miféle agymosást hallucinálsz?
Yoda69
Akkor most O1G-nek sovany diszno vagtaban ossze kell rantani egy kormanyulest ahol gyorsan dont a Sved NATO-tagsag jovahagyasarol, mert korabban megmondta NEM Magyarorszag lesz az utolso, amely jovahagyja a csatlakozasi kerelmeket.
Persze lattuk a mar a cigany dadet hazudni.
jáger laszló
Ez globális/NATO probléma
MO nem oszt nem szoroz és nem mi oldjuk fel a helyzetet!!Mi csak nehezíthetjük!!
csak ennyi
barátilag
percsi
Miért nem jó, ha minél több a szövetségesünk, és miért jó, ha minél több az ellenségünk?
Ő beszél a békéről, még szerencse, hogy minden ország tisztában vannak azzal, hogy nem a magyar nép a közellenség, hanem egy békeharcos!
A Soros harccal kezdődött, olyan embert támadtak-támadnak, akinek csak köszönhetnek!
Ha nincs Soros, vitya még mindig mezítláb ropná a román cigány táncot a cigánysoron.
Hálálkodnia kellene!
Az Eu, ahonnét rengeteg pénz érkezett az ország felzárkóztatására, szinte mindent ő és bandája markolt fel, és most támadja szövetségeseinket. Hálálkodnia kellene!
A magyar nép is ellenség, bosszúhadjáratot indított ellene. Pedig hálálkodnia kellene, hogy még mindig békésen tűr! Nem kellene kihúzni a gyufát, mert az nagyon fog fájni nekik!

A kiskőrösi romák között él egy legenda Orbán Viktorról
www.youtube.com/watch?v=mBCEsYCt0C4

"- Arra céloz, hogy ott megvannak a mai miniszterelnök egykori jelentései, s ezzel zsarolhatja őt Putyin?"
www.nyugat.hu/cikk/simicska_lajos_szerint_orban_viktor_ugynok_volt
jáger laszló
Zelenszkij nem jön MO-ra szerencsére!!
Putyin útitervei között sem szerepek Budapest!!
Biden is kihagyja a látogatást...
Hiába no.
Ez van ezt kell szeretni.
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
Erre már válaszoltak, szóval ebből a megközelítésből hazugság.
justhpeter
Magyarul tojnak Orbán és a Toporzékmanó nyakára.
ómió
Úgy hazudjátok, efftársak, hogy "tiltakoznak"!?
tothjani
Svédországnak bizonyitani kell a török fasiszták felé, de a magyar fasiszták nem tűrik ha az EU beleszól valamibe.
simmering73
@KisTehen: "de hangsúlyozni szeretném, hogy ez Törökországon múlik". Kurvaország már nem tényező. ha tőgyön szúrod magad a vasvillával, akkor sem.
colibri
Annyira tetszene nekem, ha a törökök a nagy egyeztetés közepette átvernék szíjjas petikét és megelőznének minket a ratifikációval! OrbánC meg egye meg, amit főzött!
izéke
@Maccska: helyes,ne is hagyd,hogy az a csúnya EU bármibe is beleszóljon,pl a pénzei elosztásába meg ti ne ugassatok bele. Ha az EU nem lökne néha egy kis alamizsnát ennek a tolvaj koldus országnak,már rég egymást ennétek mint az észak koreaiak
Eladott Ország
A végén még csúfra a csúti geci fogja legutoljára megszavazni Svédország NATO tagságát. Minek köhög a bolha, mikor...
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 22:31
szóval elismered a libsiknek van agya,mert nektek félévente a poshadt vizet cserélik a fejetekben.
Még poshadtabbra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.