Aligha lehet véletlen. 
Az USA közölte, hogy korlátozza a magyarok vízummentességét, erre az oroszok bejelentették, hogy elektronikus vízum igényelhető Oroszországba

Fotó: Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Gyakorlatilag percekkel azután, hogy az Egyesült Államok bejelentette, hogy korlátozza Magyarország részvételét a vízummentességi programjában, az MTI-n megjelent a hír, miszerint Oroszországra érvényes, egyszeri, 16 napi tartózkodásra feljogosító elektronikus beutazási vízum igényelhető keddtől az orosz külügyminisztérium egy külön weboldalán vagy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével – írta meg a 444.hu.

A külföldi állampolgárok számára az orosz e-vízum igényléséhez érvényes útlevél, egészségbiztosítás és útlevélkép szükséges, meghívó, szállodafoglalás vagy az utazás célját igazoló egyéb dokumentum nem. A kérelmet legkésőbb négy nappal az Oroszországba való belépés tervezett időpontja előtt kell benyújtani. A vízum a kiállítását követően 60 napig érvényes.

Forrás: 444.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Tessék,tessék!! Tárt karokkal várja az orosz híveket putyin.Lehet menni szabadon,a boldogulás reményében.Remélem sok hívő fog útra kelni, nekik az a rezsim való és végre haza érkeznek.A fejlődő kelet és világhatalom mindent letarol,Usákok meg a végnapjaikat élik.Na! Menjetek,a novicsuk legyen veletek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Fel lettünk higítva, ruszkikkal és egyéb hasonlókkal...
Qqberci
Szibériába szóló one-way-ticket nagy kedvezménnyel ugyanott...
Havanagi
Tessék,tessék!! Tárt karokkal várja az orosz híveket putyin.Lehet menni szabadon,a boldogulás reményében.Remélem sok hívő fog útra kelni, nekik az a rezsim való és végre haza érkeznek.A fejlődő kelet és világhatalom mindent letarol,Usákok meg a végnapjaikat élik.Na! Menjetek,a novicsuk legyen veletek!
AMORÁLISOK
egy utasra gondolt Putyin? Husz Jánosnak is ilyet adtak csak ODA útra .
kereső
Nem értem mi a problémája a fidnyákoknak! orbán réges-régen közölte, hogy "mi döntjúk el kit engedünk be az országba". Az usa most nem tesz mást, mint amit orbán mondott. Az usa önálló, szuverén állam- eldöntheti, hogy ki az aki beteheti a lábát oda, és ki az aki nem.
Gondolom, nem az eccerú székel legény adatai után érdeklődtek, hanem mondjuk egy kötvényes, vagy éppen egy orosz kémnek látszó, orosz kém magyar után- aki, mit ad isten magyar állampolgársággal és útlevéllel rendelkezik. Ja, a székely legény meg utazhat az usa-ba korlátozás nélkül román útlevéllel. Köszi marha magyarok- akik ezt sem érik fel ésszel. Verhetetitek a scheggeteket a földhöz- a kormánnyal együtt.
kereső
Ajánlom , utazzatok végig a transz-szibériai vasútvonalon. A táj gyönyörű- mondjuk az egyebek már nem annyira. Kp. ne legyen nálatok-sok, csak annyi, amit megesztek, megisztok.
Clavigo
A békemenetes kreténeknek kötelezővé tennék egy kirándulást,,Kolimára,,gyalog.,,a legfrissebb ruszki vizummal a zsebükben .
kereső
A dolog nem előzmény nélküli, amint az kiderül Pressman nagykövet intrújából, amit a Politiconak adott:

" Több százezer olyan útlevél van, amelyet a magyar kormány az egyszerűsített honosítási program részeként bocsátott ki úgy, hogy nem társítottak szigorú személyazonosság-ellenőrzési mechanizmusokat hozzájuk – indokolta a döntést David Pressman amerikai nagykövet. A diplomata jelezte, az Egyesült Államok nem szerette volna meghozni ezt a lépést, s nagyon szomorú amiatt, hogy ez megtörténhetett. Nyomatékosította, hogy amerikai szakértők már korábban javaslatokat tettek, miként lehet ezeket a problémákat orvosolni. Évek óta különböző szinteken egyeztetnek a kérdésről,

a magyar kormány úgy döntött, hogy nem szeretne foglalkozni ezekkel a biztonsági aggályokkal, és ez az Egyesült Államokat is válaszlépésre késztette

– mondta a nagykövet. Ezzel összhangban az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közleményt adott az ügyben, amelyben jelezte, 2011 és 2020 között az egyszerűsített honosítási eljárással csaknem egymillió ember kapta meg a magyar állampolgárságot anélkül, hogy megfelelő biztonság intézkedésekkel ellenőrizték volna a személyazonosságukat."
frank
Három hét múlva Szentpétervárra utazunk városnézésre. Ahol már 1985-ben jártam.
Megnézzük mennyit változott ez a gyönyörű város.
frank
Gyengébbek kedvéért 1985-ben Leningrád volt.
izéke
Lassan már csak a különféle isztánokba,és egyéb diktátorocskákhoz lehet beutazni a magyaroknak. Putyin is szeretettel várja az odaözönlő magyarokat és elküldi őket túristáskodni Ukrajnába... azért aki az USA-ba akart menni az nem fog " mindegy csak utazzak" alapon a ruszkikhoz utazni. Helyes! Vesszen ez az ország! Trianon,visszavárunk! ;)
justhpeter
Amerika nem kíváncsi Orbán söpredékére.
izéke
@KisTehen: nem sokáig lesz magyarország semmiféle Európai övezet része,kiutálják a magyarokat maguk közül és még a budira is útlevéllel mehetsz. Ha most lenne a csatlakozási tárgyalás,elhajtanák a magyarokat úgy 15 évre.
Dr. Proktor
@kereső: Egymillió útlevél - egymillió szavazó, a magyar útlevéllel rendelkező ruszki kémek pedig a bónusz Putyin elvtárs jó közérzetéhez...
ómió
Hiába, na! Az amcsi efftársaknak nem vagyunk efftársiak!
telegdilaci
@Havanagi:Valójában hiába az Orosz elektronikus vízum Szijjártón és Orbánon kívül nem igen sokan mennek Moszkvába! Amerikába viszont sokkal többen!
Havanagi
@telegdilaci: Normális ember nem vágyik az oroszokhoz.
Dr. Proktor
@ómió: Ti nem, az már hótziher...
Odaát nem szeretik a tolvajokat és az adócsalókat, a korrupcióról nem is beszélve!
kereső
A kormányzati okoskák csodálkoznak az USA lépésén és magyarázatán, hogy a megfelelő ellenőrzés nélkül kiadott "könnyített" állampolgári jogok bizony sajnos biztonsági kockázatot jelentenek. Én meg azon csodálkozom, hogy a moszkvai vizumgyár után az Unió nem vezetett be kőkemény szankciót, hiszen a számolatlanul és ellenőrizetlenül (a mai napig nincs tisztába téve a Kis SZilárd nevével fémjelzett kormányzati ámokfutás, felelős nincs) kiadott dokumentumok jelentős része belépést biztosít a többi EU tagállamba is. Ami szintén kőkemény biztonsági kérdés.
Havanagi
@izéke: Ja ! És felvehetik az orosz állampolgárságot:
"Mfor: "Az oroszok által megszállt területen élő ukránokat arra kényszerítik, hogy felvegyék az orosz állampolgárságot, különben kemény megtorlásra számíthatnak, beleértve az esetleges kitoloncolást vagy őrizetbevételt is – derül ki az Egyesült Államok által támogatott, szerdán közzétett kutatásból. A Yale Egyetem kutatói szerint Moszkva azon tervének részeként, hogy hatalmat szerezzen az ukránok felett, a Luhanszk, Donyeck, Herson és Zaporizhzhia régió lakosait szisztematikusan megkísérlik megfosztani ukrán identitásuktól."
kereső
@Havanagi: Ennek része, a 700 ezer ukrán gyermek deportálása is!! Vastagon háborús bűntett- amely meggyalázza az alapvető emberi jogokat. Na, ezt röhögi ki kina- orbánnal egyetemben, ahogy volt szives közölni a kolostor disznaja.
ómió
@Dr. Proktor:Végre elismered, hogy az efftársiasságunk hiánya az ok! A tolvajokat meg korrupt adócsalókat, viszont, kár volt idehazudnod, mert 2002-2010. között épp ezt a fajtátokat ölelték keblükre a "művelt nyugaton"!
Dr. Proktor
@ómió: Szövegértésből elégtelen! Ülj le...
ómió
@Dr. Proktor: Ha szövegértésből hülye vagy, ne másnak parancsolgass!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.