A fogyasztói árak éves növekedési üteme Spanyolországban az előzetes becslésnek megfelelően szeptember után októberben is 3,5 százalék volt – derült ki a spanyol statisztikai hivatal (Instituto Nacional de Estadística – INE) kedden közzétett végleges adataiból.

Spanyolországban szeptember után októberben is 3,5 százalék volt az infláció
Fotó: THOMAS COEX / AFP

Októberben az élelmiszerek és alkoholmentes italok, valamint az alkoholos italok és dohányáruk is lassuló ütemben drágultak éves összevetésben. A szállodai és éttermi szolgáltatások ára változatlan ütemben nőtt. Ugyanakkor a villamos energia ára jóval kevésbé csökkent éves bázison az év tizedik hónapjában, mint az előző hónapban.

Egy hónap alatt az előzetes becsléssel összhangban 0,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak októberben a szeptemberi 0,2 százalékos növekedés után.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított éves maginfláció 5,2 százalékra, 2022 májusa óta a legalacsonyabbra mérséklődött októberben a szeptemberi 5,8 százalékról.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) éves növekedési üteme 3,5 százalékra gyorsult a szeptemberi 3,3 százalék után, havi szinten pedig 0,3 százalékkal emelkedett az előző havi 0,6 százalékos növekedést követően.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A mi inflációnk nagyobb. Be be beeee
(Orbán Viktorka, óvodás)
Néro2
Nem a Spanyolokhoz ment a várbeli desznyó saját lábon álló kiscsaládja?
Érthető.
Yoda69
@KisTehen:
Látom a matek se az erosseged tehén
izéke
Egy ország amely önellátó élelmiszerből,sőt inkább exportőr...nem csoda,hogy nem drágulnak. Lenne csak ott lölő meg orbán...már sivatag lenne minden

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.