A kormány a korábbi rendeletével idén november 26-ig elrendelt háborús veszélyhelyzetet újabb félévvel meghosszabbította. A szerda esti Magyar Közlönyben megjelent

Forrás: Közbeszéd
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@Pálinkás Pál: 07.16

Nem az a baj, hogy cigány, de az baj, és nem kicsit, hogy nem egy traktor mögött ül egy TSZ-ben, hanem fent a Várban pöffeszkedik, és urat játszik.
Remélem, örök életre mintául szolgál, mi történik, ha egy primitív, zavart személyiségű törtető politikai hatalomhoz jut.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
most mondanám hogy mit neki...de kiveszett a virtus a magyarságból...egy cigány uralkodik 13 éve.?..ez nem izgat titeket b közepes kopaszok..?..
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 07.16

Nem az a baj, hogy cigány, de az baj, és nem kicsit, hogy nem egy traktor mögött ül egy TSZ-ben, hanem fent a Várban pöffeszkedik, és urat játszik.
Remélem, örök életre mintául szolgál, mi történik, ha egy primitív, zavart személyiségű törtető politikai hatalomhoz jut.
simmering73
Nem is értem minek ez a bohóckodás. Törvénybe kell iktatni, a vészhelyzet addig tart, amíg hatalmon van ez a maffiakormány.
Nyírfa
@simmering73: 07.47

Hát nem? Miért bonyolítanánk azt, ami pofonegyszerű?
Pálinkás Pál
@Nyírfa: valóban, nem az a baj hocy cigány, hanem az, hogy mi,magyarok hagyjuk, hogy eme parazita fajta kiemelkedő egyede uraljon minket, idestova 13
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 09.59

És mi van a többivel, Pali? A nem cigány lázárokkal, rogánokkal , holdudvarral?
Pálinkás Pál
@Nyírfa: aki a cigót szolgálja,osztozzon a sorsában..
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Setét Jenő is cigány, de soha nem említeném egy lapon Orbánnal, annyira nem, hogy bármikor megszavaznék a számára egy komoly kormánypozíciót. Nem tagadom, hogy a cigányság lemaradása olyan társadalmi probléma, amelynek a megoldásához egyedül Gyurcsány próbált hozzákezdeni, de végül nem lett belőle semmi, mert elvitt mindent a gazdasági világ- és a belpolitikai válság. Tehát, a probléma adott, de a cigózással ugyanúgy nem oldunk meg semmit, mint a tüntetésekkel.
Az emberi minőség számit, semmi más.
Nessy
Olyan felesleges ez a félévenkénti bolhacirkusz! Úgyis 12x módosítják a gránit szilárdságút, írják bele, hogy Orbán egyszemélyes, rendeleti kormányzása örök időkre szól! A parlamentet meg bérbe lehet adni, mondjuk kaszinónak.
Nyírfa
Úristen, most kapcsolok, hogy Jenő tavaly elhunyt. Elnézést a kegyeletsértésért! A véleményemet úgy módosítom, hogy bármikor, bármilyen kormánypozíciót rábíztam volna.
Nyírfa
@Nessy: 10.47

Nagyon hivalkodó, magamutogató Parlamentünk van, halálpontosan kifejezi a magyarság önhittségét, nagyravágyását. Egy gyönyörű , hatalmas kastély, amely kong a szellemi ürességtől.
Majd jön egy arab, és ajánlatot tesz az épületre, csinál belőle luxusszállodát, Mészáros lesz a fővállalkozó, Tiborcz felel a világításért, Récsöl pedig felteszi a Kossuth teret a turista-útvonalra.
Nagyjából ez a szint uralkodik ma, és néha még gondolkodom rajta, hogy miként süllyedhettünk idáig.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ki beszél cigózásról..?...én tényeket mondok...ha ezer cseresznyéből 1 normális / setét / a többi rohadt, kiveszed azt az egyet, a többit kidobod...a világon sehol nem tudtág integrálni ezeket, megoldás a szigorú szegregáció,minimum...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: ...ezeket...

Mit javasolsz?
Pálinkás Pál
@Nyírfa: " szegregáció,minimum... "...de tudom, csak utópia...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 11.09

Ha elzárod a fejlődési lehetőség útját, azzal nem megoldod, hanem tartósítod a problémát.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: ezt a problémát nem lehet megoldani, legalább is ,demokratikusan nem...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 11:51
Azért kedvelem itt a kommentfalat, mert általában kutatásra inspirál, mint például most is.
"... ugyanis cigányellenes diszkrimináció esetén 500.000 euró bírságot is kiszabhat majd a bíróság.
Ez az új törvénymódosítás két dologra is rámutat, egyrészről arra, hogy az állam elismeri, hogy létezik rendszerszintű és általános cigányellenesség Spanyolországban, és hogy a jelenlegi kormány hajlandó tényleges döntéseket hozni ennek az orvoslására. Ezekre a lépésekre Magyarország esetében is nagy szükség lenne, azonban ez még mindig nem történt meg."
merce.hu/2022/05/05/spanyolorszag-torvenybe-foglalta-hogy-a-ciganyellenes-rasszizmus-buncselekmeny/
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: és ezt most miért írod nekem...?..." ezt a problémát nem lehet megoldani, legalább is ,demokratikusan nem... "...melyik részét nem érted..?
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 11.51

Csak demokratikusan lehet. Egyrészt a tapasztalataimból merítek, másrészt ezt tartom helyesnek, nyilván e kettő szervesen összefügg.
A demokrácia nem a gyengék ideológiája, hanem olyan viszonyrendszer, amely lehetőséget kínál az egyenjogúságra, a szabadságra, az önmegvalósításra. Nem korlátoz feleslegesen, de felállítja azokat a szabályokat, amelyeket közösen hozunk az egyén és a köz érdekében. Aki ezeket a szabályokat áthágja, viseli annak következményeit, de nem megtorlás jelleggel, hanem a társadalomba való beilleszkedést segítő eszközökkel.
Ha nem a gyűlölet vezet minket, akkor érteni fogjuk azoknak a problémáit, akiket most még inkább pfujolunk és elítélünk, kiközösítünk és a francba kívánunk. Az is normális, ha elveszítjük a türelmünket, ha felháborodunk, akár azon, hogy randalíroznak egyesek a buszon, akár azon, hogy megszentségtelenítik a magukat politikusnak nevező bűnözők az Országházat.
De van megoldás! Számtalanszor vetetted fel, amivel egyet is értettem minden alkalommal, hogy ne a tüntetésre fecsérelje az energiáját az ellenzék aktívabb hányada, hanem meg kell bénítani az országot, egy hétre, egy hónapra, akármeddig, ha a cél úgy kívánja.
És arra is van megoldás, hogy minden, ma konfliktust generáló ember vagy csoport megtalálja, akarja megtalálni a saját valós értékeit. Ez az utóbbi a nehezebb, a hosszabb út, de, ha soha nem indulunk el rajta, akkor nincs jogunk sem panaszkodni, sem vádaskodni.
Beszéltem.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 15:14
A spanyolok megoldják, demokratikusan, törvényesen. Azt hittem, ez a linkből világosan és egyértelműen kiderül. Olvasd el mégegyszer, de most nyitott szemmel.
"... Spanyolország törvénybe foglalta, hogy a cigányellenes rasszizmus bűncselekmény"
Nyírfa
@Giovanni Alba: 16.00

" Cortés elmondása szerint országszerte 272 olyan leszakadó szegregátum és cigánytelep van, amit a jelenlegi szociális és politikai rendszer úgy alakított ki, hogy az ott élő cigányság ne tudja a jogait érvényesíteni. "

És, ahol tudják az emberek érvényesíteni a jogaikat, ott számonkérhető a kötelesség is. Az erkölcsi mérleg így kerül egyensúlyba.

Ez Magyarországon annyit jelentene, hogy bekerülne a munkaerőpiacra több százezer ember, akit már nem lehetne krumplival megvásárolni, és buszoztatni, amikor a kormánynak arra van szüksége. Ez annyit jelentene, hogy felszámolhatóak lennének a putritelepek, és tisztességes oktatáshoz jutna sokezer kisgyerek, nem vesznének el a tehetségek, és végre nem beszélhetnénk cigánybűnözésről.
Ehhez semmi más nem kell, mint a fehérgalléros bűnözők kiebrudalása a kormányból, az államigazgatásból, és feltölteni minden pozíciót , posztot szakmailag és erkölcsileg elkötelezett állampolgárral. Igen, leírni könnyebb mint megvalósítani, de nem megvalósítani mindennél nehezebb társadalmi viszonyokat teremt.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Amikor történik valami emberi a világunkban, és az eljut hozzánk, az vagy visszaállítja, vagy megerősíti a hitemet. S hogy egy közhellyé soha nem váló igazsággal is éljek: az információ hatalom, és világokat megváltoztató ereje van. Köszönöm neked.
csak úgy....
ki 0rbánt szereti rossz ember nem lehet,csak iszonyatosan gügye! - ugyan itt, hatvanpúsztára cseléd kerstetik... :)
csak úgy....
@Nyírfa: már megtanultam ,hogy nökhöz jobb nem is szólni mikor álmodoznak...,föleg akiknek a mai napig is a ferkó és a sleppje ,vagy 0rbán és a sleppje tupírozza a fantáziát ... ;)
csak úgy....
"Tovább tart Orbán egyeduralma" ,-nála a kádár sem csinálta volna jobban,oszt mégis hisztizik a sok dékás...
Nyírfa
@csak úgy...: 19.43

Lehet, hogy félreismertelek, és nem is vagy olyan penge. Legyen mára ennyi az elég.
csak úgy....
@Nyírfa: ez így a vég kezdete! - hiszen senki sem olyan penge mint amit mi képzelünk róla,föleg ha belegázol a politikai lelkivilágunkba!
tudom ,szemét vagyok de legalább van önkritikám... ,amit az utóbbi 10-12 évben nem igen tapasztaltam magyarországon! ott már mindenki okos és mindenkinek jár az igazság...
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: az a bűncselekmény ,hogy ilyen törvényt hoztak a paraziták védelmében-...
Pálinkás Pál
@Nyírfa: csak egy esetet említs, amikor a cigány..,mint populáció, bármiféle beilleszkedést keresett a többségi társadalomba..!...várom a " hosszú " listádat...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 07.59

Kádár huszonéve talán elég lesz. És, ha most erre azt válaszolod, hogy rá voltak szorítva a munkára, akkor igazat is szólsz, én pedig majd kiegészítem azzal, hogy egészen más körülményeket is adott hozzá a rendszer.
A rendszerváltás után gyakorlatilag leírták ezt a népcsoportot, de azért elvárták tőlük, hogy valahogy boldoguljanak. A valahogy be is jött.
balos
@Nyírfa: Ez nem először történik meg a történelemben és van 1 sanda gyanúm,hogy nem utoljára!Az alkeszek akik imádnak a pincében napozni,így védekeznek a "leégés" ellen,és minél sötétebb a "napjuk" annál nagyobb az imádatuk!
balos
Azért érdekes,hogy békeidőben,háborús helyzetre hivatkozik,de hát ott a nyaka tetején a háború az rendesen dúl!Megmutatja,hogy ö az úr a szemétdombján amivé az országot teszi!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: nincs igaad, a kádári érában is velük volt tele a börtön, ahogy most is...talán emlékszel...Kék Fény..tv műsor...szinte mást sem lehetett hallani benne hogy az elkövető kreol bőrű...mert akkor ezt még ki lehetett mondani...mellesleg a példákat sorolhatod bárhol a világból...,ja ,hogy nincs..? de tudod mit, az elmúlt ötszáz évből csak egy dolgot mondj,amit cigány talált fel, csinált meg, és előrébb vitte az emberiséget..itt is várom a " hosszú " listát...de kimondom, a cigóság hiányát észre sem venné az emberiség, csak a bűncselekmény lenne kevesebb..semmi kárt nem okozna az eltünésük...
Nyírfa
@balos: @balos: Sürgős leváltását éppen most szorgalmaztam egy másik cikk alatt. Elvégre mi vagyunk a nép, vagy mi a szösz.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Bajban vagyok a kérésedet illetően, ugyanis soha nem tartottam számon, hogy ki cigány, és ki nem, és nagyon méltatlannak érezném bárkivel is szemben, ha elkezdenék kutakodni a származása után.
Annyit viszont mondhatok, hogy, mint már említettem régebben egy vita során, amely nem feltétlenül kettőnk között zajlott, egy, a rasszizmus elleni tüntetésen felvonult a fiatal cigány értelmiség, és nekem leesett az állam, mintha egy másik világba csöppentem volna bele. Ott találkoztam egyébként először Setét Jenővel, akiről nem tudtam, hogy polgárjogi aktivista, csak élveztem, hogy egy végtelenül intelligens, szimpatikus emberrel beszélgetek.
Később, egy társadalmi vitában elő is került a kérdés, hogy hol vannak, és miért nem vállalnak közéleti szerepet a cigány értelmiségiek, hiszen óriási szükség lenne az általuk képviselt mintára.
És tudod, mi volt a konklúzió? Hogy nem akarják megégetni magukat a rasszizmus kereszttüzében. Csendben dolgoznak, meghúzzák magukat, vagy elhagyják az országot, ami az egész társadalmat minősíti.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: tudod,..erre mondják,..egy fecske nem csinál nyarat...míg 1000 cigóból 1 az értékes, addig nem lesz változás.de az az igazság,nem is akarnak változni...nekik tökéletes így,...,rasszizmus áldozatának szerepében, és magasról szarva a többségi társadalomra...én bizony adnék nekik " külön országot "...de utána hermetikusan lezárni,és azt csinálnak amit akarnak..,szerinted hány hónap alatt halnának éhen..?..
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 09.54

Nem tenném tűzbe a kezem a te igazságodért. :)
Összehasonlításképpen érdemes górcső alá venni a magyarságot: hány százaléka képes az értelmes, tisztességes életre? Vagy: mennyien Akarnak értelmesen, tisztességesen élni?
Ez az ország egy kupleráj, amit mégcsak nem is takarítanak, mindent elönt a materiális és erkölcsi mocsok. Akit zavar, elmenekül, ha erre nincs módja, egyre kisebb területre húzódik vissza, és próbálja fenntartani a maga kulturált létezését.
El nem tudod képzelni, mennyire szeretnék végre pozitívan csalódni!
namihami
Vajon mire kell ez a parasztvakítás? Ezzel a parlamenti fideszcsordával még a látszat se más! Ha a tulajdon anyjuk hanyattvágására adna utasítást, azt is csont nélkül szavaznák és tennék meg!
Pálinkás Pál
@Nyírfa: én nem a magyar helyzetet vázolom, hanem a globális dolgokat...el kéne ismerned, a cigó egy parazita faj,gazdatest nélkül életképtelen..
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 10.51

Nos, Palikám, attól tartok, a kívánságodnak nem tudok eleget tenni, ugyanis olyan nincs a nap alatt, hogy parazita az emberi fajban.
Olyan azonban van, hogy parazitaként élősködik rajtunk a félelem minden ága-boga.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: már hogyne lenne, de hadd ne soroljam...
balos
@Nyírfa: Sajnos!A pór nép még mindig "fosik"!Pedig még mindig lehet kapni kaszát,hogy levágjuk a "kigyó" .aszát!
Nyírfa
@balos: 05.40

Én egy lánglelkű, XXI. századi Petőfiről szoktam álmodozni.
balos
@Nyírfa: Az álom az élet megrontója!A valóság a gyilkosa!
Nyírfa
@balos: 07.44

Van, akit az álmodozás előrevisz, mert az álmaival lehetőségeket teremt, és megoldásokban gondolkodik, vagyis, van teremtőereje.
Természetesen vannak fokozatai, a vágyakozástól , amely ki is üresítheti az álmodozót, eljuthat a tudatos cselekvésig. Embere válogatja, ki hogyan éli meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.