Az orosz invázióval szembeni bátorító ünnepi üzenetet küldött karácsony estéjén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkij karácsonyi üzenete: legyőzzük a gonoszt!
Fotó: Telegram/Volodimir Zelenszkij

„A végén elvész a sötétség. Legyőzzük a gonoszt”

– mondta vasárnap közzétett videoüzenetében az ukrán elnök.

Hozzátette, hogy az egész ország együtt fog imádkozni az ünnepek alatt „a szabadságunkért. A győzelmünkért. Ukrajnáért”.

Zelenszkij köszönetet mondott az ukrán katonáknak, akik a fronton a lövészárkokban töltik a karácsonyt, és megosztotta gondolatait azokkal a családokkal, akik idén a harcoló férjük, a fiuk, apjuk nélkül töltik az ünnepeket.

„Valamennyi harcosunk Ukrajna őrangyala”

– mondta Volodimir Zelenszkij.

Ukrajnában január 7-ről előrehozták karácsony ünnepét december 25-re, amikor a világ nagy része ünnepeli. Január 7-én az orosz ortodox egyház ünnepli a karácsonyt, Ukrajnában csak a moszkvai patriarchátus fennhatóságát elismerő ortodox egyház tartja ezen a napon az ünnepet.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ilyenek az igazi hazafiak , aki harc nélkül nem adják az országukat , példa értékű ! Helyes , hogy az ünnepeket előre hozták mint Európa többi részén van , szakítva az orosz ortodox hagyományokkal .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Ukrajnába Lucifer az űr!!
Őt kell hidegre tenni 2024-ben!!
csak ennyi
barátilag
J.L
Péter2
Ilyenek az igazi hazafiak , aki harc nélkül nem adják az országukat , példa értékű ! Helyes , hogy az ünnepeket előre hozták mint Európa többi részén van , szakítva az orosz ortodox hagyományokkal .
izéke
@NKF: tudjuk,hogy putyinra gondolsz,de már elég öreg és még dózsa lászló is meghalt egyszer,szóval néhány év talán,aztán mehet az elődei után a kreml falába a teste,a pokolba a lelke.
Géza
A gonosz az, aki nem engedte tárgyalni az ukránokat. El se kellett volna kezdeni ezt a háborút. Tényleg remélem, hogy meglakol a gonosz, akinek ennyi halál a borzalmas munkája!
human
Most néztem egy orosz youtuber csatornáját. Oroszország nem áll meg. Egy Putyinhoz közel álló politikus már Üzbegisztán elfoglalását emlegeti arra hivatkozva hogy ott 2 millió orosz él.
www.youtube.com/live/kKWPHdUuK9E?si=QTgn-nWt8KmhsKZY&t=1926
human
@human: Most látom, hogy félrefordítottam és még abszurdabb a helyzet. Üzbegisztánt azért foglalnák el, mert 2 millió üzbég dolgozik Oroszországban és a kopasz fickó szerint ha már annyian dolgoznak náluk akkor akár Oroszországhoz is csatolhatnák az országukat.
Alfa
legyen úgy !!! szégyen hogy orbán eladja a magyarokat putyinnak
human
@Géza: Én is remélem, hogy az agresszor Putyin hosszú fájdalmas halállal fog bűnhkődni azért amit tesz. Az ukránok testvér nemzetkénkt tekintettek az oroszokra és egy hataloméhes volt KGB vezér miatt most ellenségek lettek.
Géza
@human: Volt egy Minszki megállapodás, amit bevallottan azért szorgalmaztak a nyugati vezetők, hogy időt nyerjenek. Eszükbe sem volt betartani. A Majdan puccs elismert CIA művelet volt. Kiderült, már többször tárgyalhattak volna, de az USA erről hallani sem akart.
Sajnos ezek alapján egy kiprovokált konfliktusról beszélhetünk. Érdekes, hogy most is lehetne tárgyalni, de nem engedik az ukránoknak.
Ezek fényében nekem Putyin inkább az orosz érdekek elkötelezett védelmezője, aki nagy hibát követett el. Diplomácia helyett erővel akar megoldani egy ellene mesterségesen gerjesztett problémát.
Nyírfa
@human: 07.47

Putyin "lelki szemei" előtt egy új Szovjetunió , és egy újra tervezett Varsói szerődés képe lebeg, csak elfelejtette megkérdezni az érintett államokat, hogy benne vannak-e a buliban.
Nyírfa
Az ukrán népnek hozzon győzelmet, és végre békét 2024.
SÍva
Az Ukrajna és Oroszország népei között legyen végre béke a zöld kisemberke és a hozzáhasonlók nélkül!
human
@Géza: Tudtommal ez a Minszki megállapodás legenda. Nincs írásos nyoma sem. De ha tudsz ilyet mutatni, akko ok. Ennyit erről a történetről.

Gondolom tudsz felmutatni egy CIA nyilatkozatot is ami igazolja amit írsz. Ugye?

Ha Ukrajna annyira elégedett lett volna Janukovics kormányzásával akkor most is ő kormányozna. Egy egész nép akaratával még egy CIA sem tud szembe menni. Abból polgárháború lenne. Ukrajna többsége (beleértve a magyarokat is) nyugat barát és az EU-hoz akar csatlakozni. Janukovics pedig nem képviselte ezt az érdeket.

Nicns itt semilyen kiprovokált konfliktus. Alibi gyártás van arra, hogy Putyin megtámadott egy független országot területszerzés céljából. Azt mire alapozod, hogy nem engedik tárgyalni az ukránokat? Ki nem enged és kit nem enged tárgyalni?

Ha Putiyn szerinted orosz érdekből támadta meg Ukrajnát, akkor talán azzal is egyet értesz, hogy az ukrán népnek jogában áll megvédenie országa határait, talán mert neki meg az az érdeke.
Géza
@human: Ugyanazok a források állnak rendelkezésünkre. A Google megmutatja neked. Persze, ha te írásos CIA nyilatkozatot akarsz, olyat még senki nem látott. Akkor a Függetlenségi Nyilatkozatban is kételkedjünk, hiszen egyikünk sem volt ott.
Amit leírtam, az interneten fellelhető. Nem kell hozzá más, mint logikusan összerakni. Tudjuk, kiknek hasznos ez a háború és az okok is ott vannak. Ezen a hadikonszernek nyernek csak.
Géza
@Őrnagy: Nagyon nehéz úgy beszélgetni bárkivel, mikor a nyilvánvaló tagadja. A Minszki megállapodás után mit lehet még kétségbe vonni?
kereső
Ámen! Úgy legyen Elnök Úr! Slava Ukraini! Gerojam Slava!
Csizmás Kond
Azt azért tudni kell hogy az ortodoxia nem orosz találmány sőt egyáltalán nem az
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
human
@Géza: Abszurd, hogy az írásban rögzített és a felek által aláírt Függetlenségi Nyilatkozattal akarsz igazolni egy nem létező megállapodást. :D
Logikusan az esti mesét is össz lehet rakni.
Abban egyetértünk, hogy a háborún a hadiipar és az építőipar nagyot nyer. De nem ezért támadta meg Ukrajnát Putyin. Nagybirodalmi törekvései vannak. A régi cári világ nosztalgiája fertőze meg az elméjét.
kereső
'"Sem az ukrán civilek, sem az ukrán katonák nem mondják azt ma sem, hogy jobb lenne kompromisszumok mentén tárgyalni Oroszországgal. És erről már nem hallasz Magyarországon. A cseh köztévé helyszíni tudósítója ilyen válaszokat kapott egy felvetésre a helyszínen: "Kivel kellene tárgyalni? Oroszországgal? Minden után, ami történt?" vagy: "Terroristákkal nem tárgyalunk!" vagy: "Akkor mi értelme volt az eddigi áldozatoknak?" vagy: "A nemzet megmaradásáért harcolunk!"
Bizony, az ukrán emberek ösztönösen érzik, hogy nincs miről Putyinnal tárgyalni. Felhívom arra is a figyelmet, hogy hivatalosan sem Putyintól, sem szövetségesétől, Orbántól, nem jelent meg egyetlen (bár nyilvánvalóan amorális) békeajánlat hivatalosan, miszerint, megtartunk mindent, amit eddig elfoglaltunk, cserébe békét kínálunk. Az ukránok viszont érzik, nincs más választásuk, mert ez a harc az ő túlélésükről is szól.
Az első évben érzékelt lelkesedés már eltűnt, de az elszántság és a kitartás megmaradt.
Gondoljunk ma este azokra elsősorban, akik ma is a lövészárkokban vannak, és azokra is, akik otthon várják őket, és azokra is, akiket már soha többé nem látnak viszont."
Géza
@human: Kérlek, olvasd el Őrnagy összefoglalóját a Minszki megállapodásról. Természetesen az internet is rendelkezésére áll, hogy ezt ellenőrizd. Te most a nyilvánvalót tagadod. Ezen az alapon a Függetlenségi Nyilatkozat sem létezik. Bizonyítsd be, hogy van ilyen, mert mi nem voltunk ott, akik állítólag aláírták, azok még halottak. Szóval, a nyilvánvaló tagadása nekem nem opció egy vitában.
Putyin motivációja. Kérlek, csak egyetlen idézetet Putyintól, ahol kifejti, hogy a cári Birodalom visszaállítását akarja. Tessék, nyűgözz le, hiszen ha azt akarja, valamikor csak kimondta a birodalmi ambícióit! Nem szerződést kérek tőled, csak egy nyamvandt hivatkozást erre a vádra!
human
@Géza: @Őrnagy: Igazatok van felületes voltam, valóban léteztek a Minszki megállapodások. Csak betarthatatlanok voltak. A Miszk I-et az orosz barát szakadárok rúgták fel és kiújultak a harcok. Minszk II-t pedig mindenki másként értelmezte.
human
@Géza: "And we will never allow our historical territories and people close to us living there to be used against Russia. And to those who will undertake such an attempt, I would like to say that this way they will destroy their own country."
en.kremlin.ru/events/president/news/66181
human
@Géza: Putyin szerint csak azt teszi amit a cárok is tettek.
www.youtube.com/watch?v=N2sfJjl7_Zk
Géza
@human: Tegyük újra naggyá Amerikát! Drága vitapartnerem! Ez bizony általános és nem konkrét! Nem, nem, soha! Stb. A románok szerint a Tisza vonaláig övék az ország! A Birodalom és az élettér! Elzász vissza követelése. Na ezek már konkrétumok.
human
@Géza: Ha már tény, akkor tény, hogy Ukrajnát megtámadták az oroszok és a régi cári időket a jelenleg regnáló orosz elnök emlegeti. A Románok nem támadtak meg minket és erre való felkészkülésnek jele sincs. Nyilván minden országban radikálisan szélsőséges pártok amik mindig követelnek vissza valamit valakitől, az viszont teljsen más súllyal bír, ha erről egy kormányfő, egy elnök beszél és ezt tettekkel is igaziolja.
human
@Őrnagy: Ez komolytalan. Nem kellene egy nép kiállását saját országáért megpróbálni lejáratni. A családjukat védik és az önrendelkezésüket.
Géza
@human: A régi időket mindenki emlegeti, akinek van múltja. Mégse mondja senki, hogy azt akarja visszahozni. Benító kivétel volt, de nem is a Római Birodalom tért vele vissza.
A románok 1919 ben Budapestet is elfoglalták. Innentől nagy Romániáról álmodoznak. Mi még Erdélyből, mégse indulunk visszavenni.
Csizmás Kond
Ukrajna ha akarta volna, semmi cirkusz vagy háboruskodás nélkül kérhette volna az európai katyvaszba való belépést, de nem tette mert sem ideológiailag sem gazdaságilag nem felelt meg. A nato..hát az már háborús politika, ugyanis ott sokféle egyezmény meg semlegesizé közrejátszik...és mégis pont az a nagyin deficiles metódust akarta kierőszakolni...mert ugye a bohóc nem politikus csak szinházi báb és vele ezt játszatták el.
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
vacsi
Vajon azok is így gondolják, akiket erőszakkal soroztak be?!
kereső
Előre is bocsánatot kérek, minden jószándékú, tisztességes embertől. Amit ez a kiszolgált obsitos művel- az "objektivitás" látszata mögött- igy a "szeretet ünnepén", az gyomorforgató. És főként kegyeltsértő. Aljassággal párosuló sértés azokkal az emberekkel szemben akik a szülőföldjüket, a hazájukat védik- véráldozatot hoznak a hazaszeretet oltárán. És sérti mindazokat a gyermekeket, feleségeket, szülőket, testvéreket- akik 2023 Karácsonyán nélkülözni kényszerülnek szerettük, szeretteik jelenlétét a karácsonyfa körül, ha egyáltalán van módjuk karácsonyfát állitani. Egy nép élet-halál harcát vivja, a "minden oroszok" cárja terrorista csapatai ellen- amelyek gyilkosokat, rablókat, erőszaktevőket - a legalja népséget tud a sorai között. És akkor ez a kivénhedt obsitos osztja itt a nem létező eszét, az "erkölcsi" tudálékosságát- miközben lihegve ki sem veszi a nyelvét annak a fenekéből, aki nagy oroszországot álmodik- és ezért semmi sem "drága", főleg nem az ember élet. Gyermekek könnyeiből , véréből fon magénak glóriát a feje köré, korunk hitlere. És ezt mentegetik, és relativizilják itten , szinte már megforditva a valóságot: az agresszor lesz az áldozat, és az áldozat- aki a hazáját védi, az az agresszor.

Gyomorforgató, és köpedelem- sújtsa a tisztességes emberek megvetése a hitványsága miatt.
Csizmás Kond
@kereső: ...ez a palesztinokra is érvényes vagy neeem...
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
Másol
Magyarországon is van egy gonosz rákos sejt ami mindent felzabál
FLETÓ
Ja! Kamcsatkáig tolod az oroszokat egyedül! Ugyanis a népedet már vágóhídra küldted...
Yoda69
@Maccska: Hol a link? Ez csak origo-s cikk lehet :)
Nyírfa
@kereső: dec. 25. 12.54

++++++++++++++++++++++

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.