Az orosz invázióval szembeni bátorító ünnepi üzenetet küldött karácsony estéjén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkij karácsonyi üzenete: legyőzzük a gonoszt!
Fotó: Telegram/Volodimir Zelenszkij

„A végén elvész a sötétség. Legyőzzük a gonoszt”

– mondta vasárnap közzétett videoüzenetében az ukrán elnök.

Hozzátette, hogy az egész ország együtt fog imádkozni az ünnepek alatt „a szabadságunkért. A győzelmünkért. Ukrajnáért”.

Zelenszkij köszönetet mondott az ukrán katonáknak, akik a fronton a lövészárkokban töltik a karácsonyt, és megosztotta gondolatait azokkal a családokkal, akik idén a harcoló férjük, a fiuk, apjuk nélkül töltik az ünnepeket.

„Valamennyi harcosunk Ukrajna őrangyala”

– mondta Volodimir Zelenszkij.

Ukrajnában január 7-ről előrehozták karácsony ünnepét december 25-re, amikor a világ nagy része ünnepeli. Január 7-én az orosz ortodox egyház ünnepli a karácsonyt, Ukrajnában csak a moszkvai patriarchátus fennhatóságát elismerő ortodox egyház tartja ezen a napon az ünnepet.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ilyenek az igazi hazafiak , aki harc nélkül nem adják az országukat , példa értékű ! Helyes , hogy az ünnepeket előre hozták mint Európa többi részén van , szakítva az orosz ortodox hagyományokkal .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Előre is bocsánatot kérek, minden jószándékú, tisztességes embertől. Amit ez a kiszolgált obsitos művel- az "objektivitás" látszata mögött- igy a "szeretet ünnepén", az gyomorforgató. És főként kegyeltsértő. Aljassággal párosuló sértés azokkal az emberekkel szemben akik a szülőföldjüket, a hazájukat védik- véráldozatot hoznak a hazaszeretet oltárán. És sérti mindazokat a gyermekeket, feleségeket, szülőket, testvéreket- akik 2023 Karácsonyán nélkülözni kényszerülnek szerettük, szeretteik jelenlétét a karácsonyfa körül, ha egyáltalán van módjuk karácsonyfát állitani. Egy nép élet-halál harcát vivja, a "minden oroszok" cárja terrorista csapatai ellen- amelyek gyilkosokat, rablókat, erőszaktevőket - a legalja népséget tud a sorai között. És akkor ez a kivénhedt obsitos osztja itt a nem létező eszét, az "erkölcsi" tudálékosságát- miközben lihegve ki sem veszi a nyelvét annak a fenekéből, aki nagy oroszországot álmodik- és ezért semmi sem "drága", főleg nem az ember élet. Gyermekek könnyeiből , véréből fon magénak glóriát a feje köré, korunk hitlere. És ezt mentegetik, és relativizilják itten , szinte már megforditva a valóságot: az agresszor lesz az áldozat, és az áldozat- aki a hazáját védi, az az agresszor.

Gyomorforgató, és köpedelem- sújtsa a tisztességes emberek megvetése a hitványsága miatt.
Csizmás Kond
@kereső: ...ez a palesztinokra is érvényes vagy neeem...
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
Másol
Magyarországon is van egy gonosz rákos sejt ami mindent felzabál
FLETÓ
Ja! Kamcsatkáig tolod az oroszokat egyedül! Ugyanis a népedet már vágóhídra küldted...
Yoda69
@Maccska: Hol a link? Ez csak origo-s cikk lehet :)
Nyírfa
@kereső: dec. 25. 12.54

++++++++++++++++++++++

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.