Tizenöt ukrán harckocsit semmisített meg az elmúlt nap folyamán az orosz hadsereg, köztük kilencet a Donyeck körzetében vívott harcokban – közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

15 harckocsit lőttek szét az oroszok

Fotó: Anatolii Stepanov / AFP

A tárca szerint az orosz haderő három frontszakaszon nyolc rohamot vert vissza, az ukrán fél vesztesége az érintkezési vonal mentén nyolcszáz katona volt, akik közül a legtöbben, több mint háromszázan Donyeck körzetében estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok között és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett harcirepülő-lőszerraktárt Dnyipróban, egy másik hadianyagraktárt, egy Sztrela 10-es légvédelmi rakétarendszert, nyolc páncélozott harcjárművet, négy gyalogsági harcjárművet – köztük egy Bradleyt –, egy lengyel Krab, egy cseh Dana, egy szlovák Zuzana-2-es, egy brit AS-90-es és egy német Panzerhaubitze 2000-es önjáró löveget, hét amerikai M777-es és egy M119-es, valamint egy brit FH-70-es vontatott tarackot, továbbá 17 HIMARS- és Uragan-rakétát és 23 drónt.

Forrás: mti.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
A Magyar Távirati Iroda- arról mikor fog "értekezni", hogy az orosz lator állam, az észak -koreai diktatúrától vásárolt ballisztikus rakétákat teszteli élesben az ukrán embereken? He???
Sámannus
A hazugság ha fájna ti már rég megvesztetek volna.
Sámannus
Apropó, hány repcsátok, gyakorolta a szabadesé. Ugyi megkukultok, ha ezt is meg kéne mondni állítólag de is álltatok a számolással, mert bedöglött az abakusz.
qunta
@Alfa: menyi sok bolsi-libernyák van most itt ugye sok kecskebaszó szarházi pl:
@Alfa:, @simmering73, @m73, @kereső, @fideszes gyökér, @Peller Anikó , @troppauerhumer, @Clavigo, @Péter2 stb
LászlKovács
Az Ukránok talán teniszlabdának nézték az orosz páncéltörő lövedékeket??Mire számítottak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.