Tizenöt ukrán harckocsit semmisített meg az elmúlt nap folyamán az orosz hadsereg, köztük kilencet a Donyeck körzetében vívott harcokban – közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

15 harckocsit lőttek szét az oroszok

Fotó: Anatolii Stepanov / AFP

A tárca szerint az orosz haderő három frontszakaszon nyolc rohamot vert vissza, az ukrán fél vesztesége az érintkezési vonal mentén nyolcszáz katona volt, akik közül a legtöbben, több mint háromszázan Donyeck körzetében estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok között és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett harcirepülő-lőszerraktárt Dnyipróban, egy másik hadianyagraktárt, egy Sztrela 10-es légvédelmi rakétarendszert, nyolc páncélozott harcjárművet, négy gyalogsági harcjárművet – köztük egy Bradleyt –, egy lengyel Krab, egy cseh Dana, egy szlovák Zuzana-2-es, egy brit AS-90-es és egy német Panzerhaubitze 2000-es önjáró löveget, hét amerikai M777-es és egy M119-es, valamint egy brit FH-70-es vontatott tarackot, továbbá 17 HIMARS- és Uragan-rakétát és 23 drónt.

Forrás: mti.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Úgy tűnik lassan illetve gyorsan fogy az ukrán élő- és technikai erő!!!
A végén még L fogynak!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
troppauerhumer
Sztem félrehordó fegyverei vannak a ruszkiknak :

Az oroszok két irányított légibombával semmisítették meg a vovchanszki gabonatárolókat.

A támadás egy magtárat és egy gabonafeldolgozó épületet célzott. Szerencsére az incidens éjszaka történt, amikor csak biztonsági őrök voltak jelen, és személyi sérülés nem történt. Szerhij Bolvinov, a Harkiv megyei rendőrség nyomozati osztályának vezetője közölte ezt az információt.
ukrainelivereports.quora.com/?__ni__=0&__tiids__=139223914%2C139223729%2C139223678&__filter__=all&__nsrc__=notif_page&__sncid__=48068559834#anchor

Rögzítették a Kinzhal rakéta lelövését
Az Országos Rendőrség bemutatta a rakétadarabok lezuhanásának következményeit Csernyihiv magánszektorában. Senki sem sérült meg.

Több magánház és nem lakóépület is megrongálódott, egy épület csaknem megsemmisült. Egy kutya életét vesztette az egyik udvarban a robbanás következtében.

Megsemmisült az orosz hadieszközök 90 százaléka egy ukrán támadásban
Az egyik hely, ahol Ukrajna tavaly megvetette a lábát, a Dnyeper folyó keleti partja Herszon közelében. Az oroszok nem tudták felszámolni az ukrán hídfőt, mert az odaküldött tankok és egyéb eszközök 90 százalékát kilőtték az ukránok megfelelően irányított drónokkal.
novekedes.hu/hirek/megsemmisult-az-orosz-hadieszkozok-90-szazaleka-egy-ukran-tamadasban

A lelőtt orosz Kh-31P radar-elhárító rakéta roncsai
ukrainelivereports.quora.com/?__ni__=0&__tiids__=139223914%2C139223729%2C139223678&__filter__=all&__nsrc__=notif_page&__sncid__=48068559834#anchor
troppauerhumer
@Philip Marlowe: Hogyan lehet valakinek ilyen buta nézése vatnyik? beszoptad fogyatékos orosz-FideSS propagandát ez csak olyasvalaki számára "nyilvánvaló", aki kizárólag az orosz propagandából tájékozódik.-Rádtör a házadra egy rablóbanda ,ne balhézz ,add át a pénzed,az asszonyod ,hagy dugják hamár te nem vagy képes
troppauerhumer
@Philip Marlowe: nem az ukránok ,hanem az oroszok tankjai rohanták le ,ágyúzzák,bombázzák,rakétázzák az ukrán városokat,erőműveket,kórházakat stb..követnek el emberiségellenes háborús bűnöket az ukrán polgári lakosság ellen..2014 óta egy embert nem öltek meg a nàcik Ukrajnában.
"Mindeközben döntött a hágai Nemzetközi Bíróság is, az oroszoknak azonnali hatállyal fel kellene hagynia az Ukrajna elleni invázióval. A korábbi bejelentésnek megfelelően szerdán hirdetett ítéletet a szervezet, melyben kimondta, hogy Oroszországnak azonnali hatállyal be kell szüntetni a háborút, mert nem találtak bizonyítékot arra az orosz állításra, hogy a donyecki és luhanszki szakadár területeken népirtás zajlana az orosz nemzetiségű lakossággal szemben"
Indok kellett a támadáshoz..Úgy kezdődött, hogy az ukránok visszalőttek.Provokáció annál inkább aminek a forgatókönyvet Moszkvában írjak
troppauerhumer
@Philip Marlowe: Minden nemzetnek,embernek joga van hazáját,házát bármilyen arra alkalmas eszközzel ,erővel megvédeni .
Pro conclusio :
éppen az orosz agresszió mutat rá nem szabad engedni Putler területi követeléseinek mert az újabb háborúhoz vezet.Az EU,az ENSZ,az USA ,de a római pápa is megmondta
béke akkor lesz amikor Putler leállítja az agressziót és hazatakarodik.
Semmiféle területi engedmény nem engedhető ,hisz az újabb és újabb háborúk forrása .
Blinken: Nincs itt az ideje a tűzszünetnek!
Az amerikai külügyminiszter még a tárgyalások lehetőségét is kizárta.
„Oroszországnak el kell jutnia arra a pontra, hogy kész konstruktív tárgyalásokba bocsátkozni” – hangoztatta Blinken, amikor a Moszkva és Kijev közötti béketárgyalások lehetőségéről kérdezték.
A cél – mondta –
„egy igazságos és tartós béke kell, hogy legyen.
Egyesek számára a tűzszünet gondolata csábító lehet, és ezt meg is értem, de ha ez a jelentős ukrán területek Oroszország általi elfoglalásának de facto ratifikálásával ér fel, az nem lenne igazságos és tartós béke. Oroszország átcsoportosíthatná erőit, és egy idő után újra támadhatna” –Ki akar háborút ?ja Orbán se,szavakban ismerjük ne azt nézzék amit mondok ,ahogy azt is Orbán mindig másokat vádol azzal amit ő elkövet,deazé'putyinpincsiként belölről rombolta az EU-t,sorozatosan megvétózta az EU putyin elleni elítélését egészen mostanságig megakadályozta Ukrajna NATO tagságát ,amivel nem tört volna ki Putyin agressziója ,Putyin nem mer megtámadni egy olyan országot amelyik a NATO tagja,így Orbán is felelős cinkostárs Putyin Ukrajna elleni agressziójában.
Orbán .vegye fel újra összeszart békegalamb gatyáját oszt szájában Putler fasával repüljön Moszkvába köpje Putler asztalára
1kaszás
@Shikari: Akkor megnyugodhatsz, a tiéd is védve van,,,,
Péter2
Azért elég vicces jelentés , ez pont olyan mint a magyar propaganda , sikert sikerre halmoz , ahhoz képest nem előre hanem hátra megy , Magyarország helyzetében az ország , az oroszok az állandó siker elérése mellet csak ennyit tudnak , itt is úgy járnak mint Afganisztánba , csak itt már több a veszteség , ott is azt állították , hogy 300 katonát vesztettek , aztán mikor megbukott a rezsim 91-ben akkor kiderültek a valós számok , több mint 700 ezer katonájuk vesztett oda . Na ennyit az orosz sikerekről .
troppauerhumer
@Maccska: Bameg látom te lájkolod önmagad -a kreténkeltetű mandi orbánszoponcainál ez szokás- a net szerint aki önmagát lájkolja olyan mint leszopni-leoralizálni magát ...höhöö..
troppauerhumer
Kim Dzsongun átverhette Putyint, rengeteg tankot veszítettek az oroszok
Privátbankár.hu

Harctéri beszámolók szerint az orosz hadsereg Észak-Koreából érkezett lőszere lényegében használhatatlan. Egy szakértő szerint a felhalmozott szovjet muníciót 2024-ben ellövik az oroszok.

Az orosz hadsereg elveszthette a háború elején rendelkezésére álló harckocsik 90 százalékát – írta a Forbes. Régebbi és újabb típusokról van szó. Többségüket kilőtték, de több száz azoknak a száma is, amelyeket elhagyott a személyzete, és az ukránok kezébe került. A veszteséget a tankok helyreállításával és újak gyártásával igyekeznek pótolni az oroszok.
Me nem erősített örosz harctéri források szerint fabatkát sem ér az észak-koreai lőszer, amit az orosz tüzérség kap. Vélhetően nem ég el teljesen a puskapor benne, ezért a hatótávolsága nagyjából fele az oroszénak. Előfordul, hogy besül, tönkretéve az ágyút. Ezért csak végszükségben használják. Az iráni muníció használható.
privatbankar.hu/cikkek/makro/kim-dzsongun-atverhette-putyint-.html?utm_source=rss&utm_medium=referral
troppauerhumer
@Maccska: Ki a fast érdekel mit pampognak az oroszok ,Orbánt Putler hasbeszélőjét is letojta az EU ,kiküldik
fososkávéra
Clavigo
@Philip Marlowe: teljesen rendben a az őrmi " címzése "..
troppauerhumer
@Philip Marlowe:Ahogy nézem a kommenteket, te is szeretsz sétálni a f... szerdőben tátott szájjal. Nem baj híres leszel, most már tudja a fél ország azt, amit eddig csak a rokonaid tudtak. Konkrétan azt, hogy hülye vagy.

Az ukránok,Ukrajna nemcsak honvédő háborút vív az orosz agresszorok ellen,de helyettünk,az európai demokráciákért is áldozzák a véreiket ,Putler nem állna meg Ukrajna határán ,egyenként támadná meg előbb az északi nem NATO tagokat aztán az Európát

Zelenszkij jogászból lett színész,Orbán meg botcsinálta ,mihaszna jogászból pojáca Zelenszkij akit most az egész világ figyel jelenleg talán a világ legfontosabb ,de Európa tuti legfontosabb politikusa az ukrán vezető, miközben Orbánt már csak a full kretén szar ,bukottak fogadják pénzért mint a náci Löpicsa , vagy a szerb haveri ,hogy integessen az üres pályaudvarnak..O1G valójában irigy,itt ez a fickó,akire felnéz az egész világ,mert megvédi a hazáját és be mert inteni a ruszki hadseregnek, miközben ő tövig szopja Putlert.
jáger laszló
Maradjunk inkább a 15 kilőtt harckocsinál
Én L hiszem és nem kavarnám bele az ideológiát és főként a politikát!!
Remélem L fogadod!!??
csak ennyi
barátilag
J-L.
Peller Anikó
@troppauerhumer: 19:58, Itt a mai működés, még az is lehet, valódi hír. Az oroszok már eddig 3000 tankot vesztettek, ennyi volt nekik összesen. Már csak a gyártásról frissen kikerülők vannak nekik.

Russia launched a massive tank attack on Krinky, but Ukraine set a trap

www.youtube.com/watch?v=M5BJmvHo7Fo
Peller Anikó
@m73: Ez a 92 éves nagyóru faszfej leragadt a 2. vh-nál. Bele van betegedve ez a faszista állat, hogy a nácik megbuktak akkor.
fideszes gyökér
@qunta: azért csak megdöglik nemsokára a múmia.

De igazából szarlak le, mert valszeg túl fiatal vagy ahhoz, hogy megértsd a történelmet.
Vagy túl öreg komcsi ruszki idióta vagy.

A történelem nem az erősséged,
az ész és az erkölcs sem.

Ezért aztán hogy a kurva anyádba szakadt volna bele a fejed, amikor kipottyantott a mocskos picsájából.
qunta
@fideszes gyökér: nagyon jókat szoktam röhögni az ilyen idiótákon mint te. sztem te nem csak a történelmet nem érted, hanem úgy általában semmit sem. jóccakát. szlava putyin !!
Toller Béla
Ha ilyen sűrűságben állnának az ukránok arrafelé, az oroszok másnap nem vennék fel a cipőjüket !
jesz
A 15 tank személyzete? Ők is ott voltak, éltek, remélték a jobb életet.
Alfa
menyi sok fasiszta-keresztény-kommunista van most itt ugye sok kecskebaszó orbánista szarházi
@qunta: @Őrnagy: @Philip Marlowe: @Maccska: @Shikari:
kereső
A Magyar Távirati Iroda- arról mikor fog "értekezni", hogy az orosz lator állam, az észak -koreai diktatúrától vásárolt ballisztikus rakétákat teszteli élesben az ukrán embereken? He???
Sámannus
A hazugság ha fájna ti már rég megvesztetek volna.
Sámannus
Apropó, hány repcsátok, gyakorolta a szabadesé. Ugyi megkukultok, ha ezt is meg kéne mondni állítólag de is álltatok a számolással, mert bedöglött az abakusz.
qunta
@Alfa: menyi sok bolsi-libernyák van most itt ugye sok kecskebaszó szarházi pl:
@Alfa:, @simmering73, @m73, @kereső, @fideszes gyökér, @Peller Anikó , @troppauerhumer, @Clavigo, @Péter2 stb
LászlKovács
Az Ukránok talán teniszlabdának nézték az orosz páncéltörő lövedékeket??Mire számítottak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.