Sertés influenza: tünetek és védekezési javaslatok Már nem csak Mexikóban és Amerikában, hanem szerte a világon emelkedik a sertésinfluenza vírussal fertőződött betegek száma. Egyre több emberben vetődik fel a kérdés: Hogyan védhetem meg magamat?

Feltöltő: barben
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Evikati
Nagyon jó, hogy tájékoztatást kapunk az írásból. Mire kell figyelni? Ezek szerint összetéveszthető az influenzával. Én ilyenkor nagyon féltem a családomat. Tömegközlekedésen utaznak és emberekkel állnak kapcsolatban a munkahelyükön.:-(
barben
@Evikati: Igen, pontosan ez a helyzet, influenzaszerű tünetek, tehát gyakorlatilag csak a labor után derül ki, hogy valóban miről is van szó. Sajnálattal olvastam ma, hogy a WHO magasabbra emelte eggyel a riasztási-figyelmeztetési szintet.
Evikati
@barben: Igen és most már elhiszed nekem, hogy félek?
Koronix
@Evikati: vegyél nekik maszkot és mossanak kezet. ennyi.
barben
@Evikati: Elhiszem, én sem vagyok túl nyugodt.

@Koronix: Bár igazad lenne, és ennyi elég lenne.
Koronix
@barben: ha prevencióról beszélünk ennyi bőven elég.
Evikati
Elképzeltem a férjemet 8 órán keresztül interjút készít emberekkel - maszkban:-)
Diamont Frost
Evikati
Félni kell,de pánikban lenni nem!
Gondolkodjunk ésszerüen.Először is, eleinte csak egy-egy elszórt eset lehet.ezeket ellenőrzik,antibiotkumokkal kezelik. Mindezek alatt "ezerrel" dolgoznak a hatásos ellenanygon.Mivel ismerik a virus génszerkezetét az oltóanyag meglesz 1- másfél hónap alatt.Addig marad a védekezés.Rendszeres komplex vitaminszedés /az immunrendszer erősitésére/....gyakori alapos kézmosás,.pusziszkozás mellőzése... és lehet,hogy maszkot is kell hordani.A legveszélyeztetettek a kicsik és az öregek.Őket otthon kéne tartani.
A védőoltás néhány hétenbelül elkészül,aki kéri,megkapja. Egyébként is sokan meggyógyulnak a fertőzöttek közül, tudtommal kb 10 %-os a halálozás. Persze ez sok, de ha lesz oltás, lesz biztonság is.
Figyelni kell a hireket,és időben cselekedni.
barben
@Renrol: Tökéletesen igazad van, a pánik a legrosszabb, ami történhet bármilyen helyzetben.
Rengeteg dologtól megvédhetjük magunkat kis odafigyeléssel, és valóban világszerte azon dolgoznak a kutatók és a szakemberek, hogy a lehető legkisebb gond legyen ebből.

@Evikati: Inkább a maszk, mint egy vírus a fertőzött riportalanytól, nem?

Persze az egészséges para nem árt, az arra jó, hogy figyeljünk magunkra is és másokra is.

claude1
Gondolkodjatok higgadtan. A sima influenzában is halnak meg sokan, arról mégsem beszél senki. Hiszen akkor kiderülne, a védőoltás nem sokat ér.

Állandóan a spanyolnátha áldozatainak számával riogatják a népet. Gondoljatok bele, milyen higiéniai körülmények voltak akkor, és mi van most.

Kell a pánik, kell hát. A gyógyszeriparnak. Belegondoltatok, mekkora nyereség annak a gyógyszergyárnak, aki kijelenti, hogy neki van ellenszere? Persze mindez pánikhangulat nélkül nem érne fabatkát sem...

Nem kell görcsölni, influenza-influenza....nem attól függ, hogy miként bír el vele a szervezeted, hogy milyen típusról van szó. Hanem hogy mennyire erős az immunrendszered. Arcmaszk és gumikesztyű helyett inkább C-vitamint vegyeketek, az segít a szervezetnek könnyebben legyűrni a fertőzést.
barben
@claude1: Igazad van, nem kell görcsölni, oda kell figyelni. Legfőképpen magunkra.
A spanyol nátha száz éve volt, a szezonális influenza milliónyi embert öl meg évente, és rendszerint senki nem veszi komolyan, amikor járványról beszélnek.
Én azt hiszem egyébként, hogy világszerte 615 eset még korántsem járvány. A szezonális aktív időszakában egy városban több van ennél.
És itt a legfrissebb cikk:
www.propeller.hu/kulfold/493506-influenzajarvany-megsem-olyan-veszelyes
claude1
@barben: hát igen, nem minden az, aminek látszik. Teszem azt, ha holnap elkapom az influenzavírust, de közben meg mondjuk szívkoszorúér-betegségem van, és infarktust kapok, akkor is elsőként majd azt mondják, Úristen, meghalt influenzában!! szóval annyi az áldozat sok más betegségnél, amivel nem törődnek, mert szerintük "normális".

Ez kb olyan, mint az otthonszülés kontra kórházi szülés. Felhánytorgatják a sajtóban nagy visszhanggal, hogy már vagy 4 gyerek meghalt otthonszületéskor a 2000-ből, vagy annak következményeként. De azt persze senki sem firtatja, hogy hány de hány újszülött hal meg a kórházakban születéskor, vagy azt követően szülési komplikációk miatt, holott jóval nagyobb a halálozási arány.

Sosem szabad mindent egyben el- és befogadni, amit a média mond, mert a médiát megfizetik, hogy azt mondja, ami a megbízó érdekeit és főleg pénztárcáját szolgálja.
claude1
don't worry, BE HAPPY :D

Csak éljétek az életeteket ahogy eddig, nem kell pánikolni, parázni. Ha eddig nem volt gond, eztán sem lehet, ha csak a sok pánikgondolattal be nem vonzzátok magatoknak a bajt is :)
Evikati
@claude1: Erre gondoltam én is, hogy valakik felturbózták ezeket a híreket. Én legalább 15 éve nem voltam influenzás, de még náthás sem. Remélem, hogy most is elég lesz a sok vitamin:-) (Gyümölcs, zöldségre gondolok, nem tablettákra!)
Zsoltika
látom sokan bevették ezt a maszlagot is.
sebaj, majd jön a magyar vakcina, nagyhatalom vagyunk úgyis!
hihetetlen...
Rockxy
A maszk azért hatásos eszköz. mert ha felveszed, a vírus nem ismer meg ;-)
Zsoltika
és a maszkgyártók megint jól járnak:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.