Organikus stílusban épült meg a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sportcsarnoka, amely Makovecz Imre építész hagyatékát viszi tovább. Az épület kívül és belül is nagyon látványos, fából készült boltíves szerkezetek díszítik, vezető tervezője pedig Makovecz Imre tanítványa, Dobrosi Tamás volt.

Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mennyiről indult? Mert az se mindegy.
Gondolom, lehetett a kiírási ár cirka 400 millió. Ezért lett csak 6 milliárd. Olyan Úszó VB-s kalkulációval a végére ennyiből és ennyire jött ki
kereső
Hűtlen kezelés! Az összes országgyűlési képviselő bűnsegédletével aki megszavazta a TAO Tv. ilyen irányú módositását és a költségvetési törvényt! Felelősök mind!
Commenter
@kereső: tegnap a húsz millió/hó Fradis focis fizetések ma ez. Hány organikus Makovecz építménnyel kell még telerondítani az országot? Az adófizetők pénzén. Felcsút lesz a második főváros már lassan.
CsipkeRózsa
Uszodájuk is van, vagy az csak ezután épül?
Commenter
@CsipkeRózsa: Lesz még jégpálya is...
menekült
Gyönyörű! Remélem, ez már hozzájárul ahhoz, hogy a sportolóink ne mindig az utolsó helyen végezzenek. De ha nem, hát legfeljebb a szájnyalogatós majd építtet még stadionokat és sportcsarnokokat, amíg a gazdag magyar munkás és még gazdagabb európai munkás összedobja rá a pénzet.
Commenter
@nevemnick: és az összes makoveczes épület is.
CsipkeRózsa
Ezért is módosították a TAO törvényüket, hogy a sportlétesítmények fenntartására is adhassanak TAO-t. Országos szinten ennyi sportlétesítmény eltartani!?
CsipkeRózsa
@Zeta: Közel van Orbán házához, nem kell messzire utaznia, ha meg akar nézni valamit.
tudode
Ha már nem a DICSŐ SZÜLÖTTNÉL lesz a bukSZÁJA/szánk ki a fene fogja fenntartani ezekt az elsősorban a TERMÉSZETET romboló betonteknőket, a FA IZÉJÜK 3 évenkénti kezelésével.
.
Nem kell jósnak lenni, de úgy fognak ELROHADNI, mint a Stadler stadionja:
.
---- Így néz ki most Stadler József stadionja – képek
.
nb1.hu/hazai-labdarugas/igy-nez-ki-most-stadler-jozsef-stadionja--kepek
.
Ezzel is ELISMERI, hogy magasról leizéli FŐ FELADATÁT
.
--- Már a számok is azt mutatják, hogy az ország felében hatalmas a szegénység - részletek
.
nyugatifeny.hu/2019/02/26/mar-a-szamok-is-azt-mutatjak-hogy-az-orszag-feleben-hatalmas-a-szegenyseg-reszletek
.
hvg.hu/gazdasag/20190226_Fel_Magyarorszag_benne_van_az_EU_leggyengebb_fertalyaban
.
Na ez akkora POFÁTLANSÁG, mint a himALÁJA!
Commenter
@CsipkeRózsa: max az épületet nézheti, mert a stadionjai is konganak az ürességtől. Kisiskolásokat vezényelnek ki a Pancho Arénába meccsekre hogy legyen "közönség."
Nessy
Tessen mondani lakik még valaki Felcsúton Orbánon, és Mészároson kívűl, vagy már stadion komplexum az egész?
papa.49
@Commenter: '0 év múlva úgy fog kinézni ment most a Kisterenyei uszoda szerkezete ...
papa.49
@Commenter: Amit ez a faszi ,,alkotott,, az mind szétrohadt, mert nem ,,telített fából,, csinálják ...
Commenter
@papa.49: értettem de kösz. Én sem szerettem Lázárt, de ott kezdte el ásni a saját sírját amikor kimondta hogy esztelenség milliárdokat önteni a fociba és a kapcsolódó sportlétesítményekbe...
papa.49
@Commenter: A ,,telített fa,, az amelyikbe néhány száz bár nyomással belepréselik a konzerváló anyagot, ismerek több ilyen üzemet az országba ...
Commenter
@papa.49: organikus építészet nem? Tehát le kell bomlania...nagyon szomorú hogy egy ilyen embert zseniális építészként tartanak számon.
papa.49
@Commenter: A sok faszága ellenére ebben tök igaza volt ...
SystemError
Bárkiben van még kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy ez az ember nem normális. Felcsút lakossága 1688 fő. Tehát 2 millióért lesz fejenként stadionja annak, aki éhen hal..
papa.49
@Commenter: Nekem speciel nem igazán tetszik, de ez szubjektív, viszont egy biztos retentő nehéz az eredeti állapotában megőrizni, mivel a fa anyaga se tartós, ellenálló, és a rengeteg ciráda miatt munkaigényes is ...
A épületekben az egyszerű formákat kedvelem ezt az ,,organikus,, stílust, én egyszerűen cigány stílusnak szoktam nevezni ... Az épület legyen stabil funkciójában jól használható oszt slussz !!!
Commenter
@papa.49: nem érdekli az őket hogy nehéz a fát konzerválni. Ez nem az épületek funkciójáról, jól kihasználhatóságáról szól, hanem MI munkásságáról. Van aki továbbvigye, a tanítványa, a csuti meg továbbviteti. Nem érdekli hogy nem illik a környezetbe a "nomád" stílus.
cikicakk55
Itt már sokan ismernek,tudjátok,hogy Hódmezővásárhelyen élek. A várostól kb 5 km egy kis falu,Mártély a neve. Ott van a Tiszának egy holt ága.Valamikor májustól szeptemberig szinte tömeg volt. A holtág körül egyre több és drágább nyaralók épültek. Több nyaraló van,mint ahány ház a faluban. Makovecznek is volt vagy van ott egy nyaralója. Én évek óta nem jártam arra,de állítólag totál szétrohadt a nyaraló. Mondjuk 3-4 évente kiönt Tavasszal a Tisza és épp ezért a legtöbb nyaraló Beton oszlopokra épült.Makoveczé nem,így a fa szét is rohadt teljesen. Mondjuk az üdülő jellege is megszűnt a holtágnak,mert a vize teljesen használhatatlan,bűzös,már júliusban tele van " békalencsével" A horgászok közül a nagyon Őrültek még ki-ki járnak,de mára már csak pár ember aki még abban a vízben halat remél. Nekem soha nem tetszett a Makovecz féle építészeti stílus,főleg,hogy mindent fával próbál megoldani és túl sok a csicsás,giccses dolog benne és rajta. Ezeket az épületeket évente kéne karban tartani,mert a fa nem bírja az időjárás viszontagságait. Ráadásul kár is azért a rengeteg fáért,hisz a fa többet ér ha él,mint ha építőanyagnak használják.
Borsodi
@papa.49: A cigány stílus az találó és igen közel álló.Felcsútnak erre nagy szüksége van,elvégre még pár év és Megye székhely lesz,vagy űr állomás.
www.youtube.com/watch?v=K_RbDjoOWIU
menekült
@papa.49: Ha nem tetszik neked a felcsúti sportpalota, akkor ez biztosan tetszeni fog. :)
eletmod.transindex.ro/images/__leo/cikkek/cikkek_17021.jpg

Jártam már Tordán, de ezt nem láttam. Érdekes a cikk is róla, és a képek. Vajon Magyarországon mikor láthatunk már ilyen "gyönyörűséget"? :DDD
eletmod.transindex.ro/?cikk=4418&nyomtat=1
csipetke
Ez pont annyira hiányzott,mint mókusnak az erdőtűz.Egymásba érnek az ilyen-olyan sportcsarnokok,stadionok,ami nem lenne baj,ha minden más rendben lenne.Orbán veri a nyálát a sport miatt,de ő maga nem mutat példát.Pont olyan magas,mint amilyen széles 1. 60 X 1. 60-as gombóc
nevemnick
@Commenter: 19:18 nálunk is van, mi használjuk... ha van épület ami a céljának nem felel meg... tudnék róla órákat mesélni.
papa.49
@menekült: Mivel jártam már párszor Romániában ismerem ezeket a ,,borzadályokat,, a román 7 főút ami Brassn keresztül elmegy Bukarestig végig találsz mellette ilyen ,,viskókat,, ...
Gauntlet
Azt az eget már! És még írják hogy nő a Fidesz népszerűsége!
Clavigo
Ha bukik a Zsirmore,,,saját kezüleg kell elhordatni vele azt a szutykot,,a Vályog quarter pottyantós rötyije mögé,,,ahonnan indult ez a telibesz@rt Búvárruha...( Soros György pénzével,segítségével.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.