Nagy Feró fia­talon nem gondolta magát olyan fontos embernek, hogy elhiggye, bizony őt is megfigyelik.

Nagy Feró szerint a III/III. tette tönkre a kapcsolatát egy balerinával

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Beatrice frontembere nem is tévedhetett volna nagyobbat, ugyanis az „átkosban” folyamatosan készültek róla szóló jelentések, amelyek egyike nemrég látott napvilágot.

„1981. szeptember 10. A BRFK ügynöke jelenti, hogy Nagy Feró 'F-dosszié' személy, a Beatrice együttes vezetője, nem bírta a gyűrődést és feloszlatta a bandáját. Tervei szerint 'Backing Group' néven egy új együttest fog létrehozni, amelybe olyan tagokat akar felvenni, akik még a koráb­biaknál is ellenzékiebbek. Intézkedés: folytatják a személy ellenőrzését”

– áll a jelentésben, amelyet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára hozott nyilvánosságra. A Kossuth-díjas zenész elmondta lapunknak, ő mit is érzékelt ezekből a megfigyelésekből.

A zenész a rendszerváltás környékén ügyvédje tanácsára kikérte az irattárból a róla készült jelentéseket, s szinte sokkot kapott, amikor 140 oldalt nyomtak a kezébe.

– Megdöbbentő volt, hogy ennyire fontos voltam, és az is, hogy bárki bármikor megfigyelhetett. Mégis, kik voltak azok, akik jelentettek rólam? Féltem, hogy a zenekarból valaki elárult, de végül kiderült, hogy egyik testvérem sem szúrt hátba

– folytatta Feró.

– Más zenészek viszont igen. Volt egy Dobos fedőnevű, akiről később kiderült, hogy valóban egy lecsúszott dobos volt, és még voltak páran, akikről kiderítettem, hogy kicsodák.

A zenész számára a legmegdöbbentőbb az volt, amikor a kikért iratokból kiderült, hogy még a szerelmi életébe is beavatkoztak.

– Volt egy szép balerina, nagyon odavoltam érte. Erre küldtek valakit, aki elhintette nekem, hogy a lány mégsem szeret engem annyira, és nem is hűséges. Addig duruzsoltak a fülembe, amíg elhittem, szóval nemcsak a karrieremben, de a szívem ügyeiben is kárt okoztak

– emlékezett vissza Feró.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Megdöbbentő volt, hogy ennyire fontos voltam, és az is, hogy bárki bármikor megfigyelhetett. Voltál.
LETTÉL :
Egy gerinc nélküli alja tróger fityma Nagy Orr Bánod középső fején.
Ui: Megdöbbenhetsz szenilis vén hülye : Most is bárki bármikor megfigyelhet bárkit Álom Országodban.
Eladott Ország
Nagy Feróról márpedig tudjuk, hogy nála csak Orbán Viktor Kövér Köteles Lászlóval összeborulva váltogatta sűrűbben és meredekebben a meggyőződését. Szóval Nagy Feróval, - nem mellesleg erdélyi menekültek leszármazottja- akárcsak az ideológiai köpönyegforgatók nagy részével sem az a bajom, hogy liberálisból jobboldalivá, MDF-esből MIÉP-essé avanzsálta a gerincoszlopa, most meg ott tart, hogy a politikán kívüliség jegyében Fidesz-KDNP-s csoportképeken játszik biodíszletet. Az a baj, hogy meg is szólal, baromságokat beszél, és adja a lovat a baromságok jóízű elfogyasztására egyébként is bármikor kapható populáció alá. Megdöbbentő, hogy ennyire sikeres az állampárt propagandája, amelynek egyik áldozata Nagy Feró. A sors iróniája, az a Nagy Feró, aki erdélyi menekültek gyermekeként született Magyarországon, akinek az 1970-es évek végére meg kellett tapasztalnia, hogy a nézetei, elvei (?) miatt bevonják az útlevelét, felsőbb utasításra zenésztársai elhatárolódnak tőle, egy egész rezsim próbálja ellehetetleníteni, félreállítani. Közel 40 év után Nagy Feró beáll azoknak a sorába, akik ellen a rosszemlékű rezsim idején énekelt, olyan ordas eszmék mögé, amelyek ellen neki is harcolnia kellett. A liberálisból nemzetivé és nemzeti csótánnyá avanzsált rocker és punkzenész. Elrettentő példa annak szemléltetésére, miként képes eljutni egy zenész a hatalom elleni lázadástól odáig, hogy vénségére egy olyan hatalmat szolgáljon fenntartások nélkül, amely nem sokban különbözik attól, amely ellen 40-45 évvel ezelőtt szót emelt, és ez mennyire gusztustalan. Amely hatalom kedvéért, akár három-négynaponta is képes szembeköpni magát, és hazudni, mint a vízfolyás.
kissé felnőttem
@Eladott Ország: dijazott kos - os lett ugye? ja csakis a leirtakért ?és amit feró is tudhat azt ugye nagy ivben elhallgatja?
Pálinkás Pál
hazudsz te csíra...ha annak idején tudtuk volna hogy ilyen görény leszel...most nem adomáznál...
namihami
blikk.hu---hol máshol? Talán még a Bors, Metropol vagy a Magyar Nemzet.
fűre lépni szabad
Nem zártok ki, ti büdös gecik?
Hol van a Propeller központja?
Elemegyek értetek!

(annyira azért nem vagyok okos, hogy ne legyek önpusztító - de annyit viszek magammal, amennyit csak tudok)
Yoda69
Fero jo peldaja annak hogyan lesz a csotanybol patkany.
Akkor teged figyeltek meg, most te figyelsz meg masokat az orban maffia meg fizet erte.
fűre lépni szabad
Hű baszd meg, most aztán készeresen durván megfigyelnek!
Egyszersen is durva volt, na de kétszeresen...
Azasztán tiszta Kazahsztán!
Yeromos
Biztosan az volt a probléma, hogy nem egyforát jelentetetek.
namihami
""Nagy Feró szerint a III/III. tette tönkre a kapcsolatát egy balerinával""
Amiért az a balerina a mai napig nem győz eléggé hálásnak lenni...
pb56
CSOTANY !!! huzd meg magad, mint a 70-es vegen es a 80-as evek elejen !!! te penzert mindent megteszel, nem gondoltam volna !!! SZEGYELD MAGAD !!!
Néro
Egyébként ez a feró a Fidesz természetellenes evolúciójának végterméke . Csótányból patkány.
cirip
Hát, nagyon sz**lehet öregségére köztisztelet helyett közmegvetést kapni...
nezelodo
Sebaj Feró, legalább vénségedre eldicsekedhetsz egy régi rajongód "győrigáboros" figyelmével. A balerina pedig lehet, hogy szerencsés volt, mert már akkor kevés voltál neki.
Dr. Proktor
Nem bolt az ennxire komplikált, szimplán megismert!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.