A hvg.hu arra volt kíváncsi, hogy a Békemenet résztvevői mit hámoztak ki Orbán Viktor ünnepi beszédéből.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@bretagne: Tudok. Ebben az egyben nem túlzás, amit a beszéd állít.
De könyörgöm, mi az a királyi többes, hogy "puskával vadásztak ránk?" Ez egy szándékosan elferdített tény, gyakorlatilag hazugság. Először is, nem volt "vadászat", tömegoszlatás történt, igaz, hogy megkérdőjelezhető eszközökkel, de akkor sem embervadászat folyt az aréna homokján.
Másrészről mit ért Viktorom az alatt, hogy "ránk?" Az ő száját ne hagyja el olyan, hogy "ránk", miután bevágta magát a páncélautóba, és elporzott.
A "békés tüntetők" kifejezés is megér egy szót. Voltak békés tüntetők, ez sem kérdés, de ne feledkezzen meg ilyen nagylelkűen a Molotov-koktélokat hajigáló, kendővel eltakart arcú, qurvaanyázó emberekről sem, akik nem egyszer a kamerák előtt rúgták fel a kukákat és törték be a kocsik szélvédőit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
A Tündik bündije
Hát, a vidit nézve azt kell mondjam, elég szellősen ácsorognak ott a téren... ez volt Széles egymillió embere?
hallgatag
Nézve ezt a riportot, hát volt egy olyan érzésem, hogy a kiválasztott " alanyok "
a riporter mellére tüzött leirt kinyomtatott papirról a válaszokat olvasták fel...
A zöld polós papa szeme csak ugy járt, mint Tv bemondó szeme a " súgógépen "...
Ügyesen kiválasztották ezeket a békameneteseket !!!
Hellcat
@A Tündik bündije: Úgy érted a maximum 200 ezer?
bretagne
@A Tündik bündije: Te tudsz olyanról, hogy 2006-ban kardlapoztak?
dömdödöm
A végén a footballszlogenes (Hajrá Mo...) elbúcsúzás utáni szorványos és gyenge taps mindent elárul , pl azt hogy rengetegen azért voltak ott mert jó idő volt és az állatkertetben a vizilovat már 300 X látták
valakiaki
Ebből az egészből orbán drasztikusan csökkenő támogatottságát lehet leginkább leszűrni.
Maszlag
Azért csak sikerült néhány értelmes tüntetőt megszólaltatni. :-)
Zsuga
Ez az ember nem fogja fel, hogy mennyire sértő a beszéde azokra a MAGYAROKRA nézve, akik nem őt kívánják az ország élén látni, akik nem őt akarják ismét megszavazni? Miféle demokráciát hirdet hát, aki minden ellenzéki szimpatizánst azzal vádol meg, hogy lövöldözni akarna a fajtájára, ha nem ő volna a vezér, ha a legutóbbi választáson nem sikerül lesöpörnie az ellenséget (szándékosan nem ellenfelet írtam, hiszen ő ellenségnek hazaárulónak tekinti azokat, akik nem őt istenítik) ? Ezt én személy szerint is rendkívül sértőnek érzem, mert alapvetően egy nagyon békés és békés nyugalomra vágyó ember vagyok annak ellenére is, hogy nem álltam be a békemenet soraiba.
A Tündik bündije
@bretagne: Tudok. Ebben az egyben nem túlzás, amit a beszéd állít.
De könyörgöm, mi az a királyi többes, hogy "puskával vadásztak ránk?" Ez egy szándékosan elferdített tény, gyakorlatilag hazugság. Először is, nem volt "vadászat", tömegoszlatás történt, igaz, hogy megkérdőjelezhető eszközökkel, de akkor sem embervadászat folyt az aréna homokján.
Másrészről mit ért Viktorom az alatt, hogy "ránk?" Az ő száját ne hagyja el olyan, hogy "ránk", miután bevágta magát a páncélautóba, és elporzott.
A "békés tüntetők" kifejezés is megér egy szót. Voltak békés tüntetők, ez sem kérdés, de ne feledkezzen meg ilyen nagylelkűen a Molotov-koktélokat hajigáló, kendővel eltakart arcú, qurvaanyázó emberekről sem, akik nem egyszer a kamerák előtt rúgták fel a kukákat és törték be a kocsik szélvédőit.
Zsuga
Érdekes az is, hogy a hallgatóság számára elsősorban a hatalom megtartására való buzdítás volt a fő mondanivalója a vezérnek. Hajrá Magyarország, hajrá Felcsút, hajrá magyar foci válogatott... és a többi és a többi
nyanya001
Orbán alighanem fordítva vette be a gyógyszerét
mert igen zavarosan beszélt össze - vissza !
dömdödöm
@A Tündik bündije: Tudod a Fantomasz az egy becsületes ember ,nem marad senkinek az adósa .A ciklus végéig kifizet mindenkit ( a mi pénzünkből ) akik segédkeztek a hatalomra juttatásában. A 2006 -os budapesti utcai műbalhé kirobbantásáért a Ferencváros szurkolók megkapták az új stadiont .Most Apple ! :-(
világlátó
A politikai marketing nagyon fontos eleme a politikai kommunikáció, a beszéd maga.
Ez a beszéd - bár nem vagyok szakértője ennek, /sem / - egy úgy összerakott szöveg, amely mesteri módon indított, részenként emelte a közhangulatot, durván visszaélt az elmúlt évek sarkos eseményei eleve túlzott értékelésének mondataival, szavaival, játszott a metafórákkal, tavaris - tovares, újra előhozza a pufajkásokat, a puskával vadásztak ránk, stb. sokkoló hatást kiváltó mondatokat, csupa félelmet, tiltakozást, védelmet kérő szavak , kifejezések ezek. Durva játék az emberi érzelmekkel. Így nem lehet politikai ellenfelekről csak ellenségről beszélni. A háborús kommunikáció már félrevitte a magyar szabadságharcos korszakok valóságos érzelmi értékrendjét. Egyre kevésbé lehet erre építeni, már a hazai pártpolitika silányságához amortizálták. Ezért elérkezett az ideje annak, hogy megvizsgáljuk ki a felelős ezért. Az ország kettészakításáért, a két fél közötti gyűlölet elmélyítéséért, a kibékíthetetlen, háborús retorikával sulykolt, ellenségeskedésért.
pbalage
@világlátó: engem személy szerint a bayer teharautóplatós beszéde is nagyon feldühített, uszított, és ráadásul úgy, hogy azt hazudta, hogy azok a másikak az uszítók.
A hívek ha meghallják az esetleges fideszt ellenző szavakat, most már a vezér támogatásával mondhatják az ellenkező vélemény tulajdonosára azt, hogy nemzetellenes. Később meg majd a hazaáruló és a kulák jelző is elő fog kerülni?
Gyalázatos, botrányos volt az egész esemény.
pbalage
ja és újból jelzem, hogy a fideszes lapban megint nem lehet hozzászólni ahhoz, amit a viktor mondott, csak a másik oldal gyalázására nyitották meg a lehetőséget.
űrbán
Nyugtassatok meg! A beszéd után az ápoltat vissza vitték az intézetbe ugye?
human
@világlátó: Nekem is úgy tűnt, hogy a félelemkeltésben teljesült ki az egész beszéd. A hátul álló egyenruhások erre csak ráerősítettek.
coyote3
"Mindig voltak olyanok, akik az ország nem javát akarták..." :))) Az egyik épp ott beszélt a tribünön.:)))))
Ismerve a hvg.hu mentalitást nem válogatták a nyilatkozókat. Akkor viszont elkeserítő a szellemi színvonaluk...
bretagne
@A Tündik bündije: A kardlapozásra nem emlékeztem. A békés tüntetők kissé túlzás. És bizony, ő menekült a páncélautójával, de nagyon gyorsan. Amit a tévé székháznál történt, mai napig azon röhögök, hogy a W.M. mártírasszony azt mondta, csak a büfében akartak vásárolni. Ezek beszélnek, amikor az egész balhét ők irányították.
Nil
És akkor jövőre polgárháború lesz? De jó! Olyan régen volt hogy magyar lőtt magyarra! Ez az ára annak hogy 56-ról is hazudnak és hogy egy Wittner Mária bent ülhet a parlamentben
Szvetlana
Szépen kidomborította az ő érdemeit visszamenőlegesen 1988-ig. Remélem ez volt a saját búcsúztató beszéde.
Manhattan
Én bezárnám a nyolcakat egy üres szobába. Nem kapnak élelmet, vizet és akkor jöhetnek ki, ha mindenben megegyeztek. Vagy éhen és szomjan halnak. A baloldaliaknak nincs még 4 évük megvárni, amíg politikai vezetőik felismerik az együttműködés fontosságát. Csak egy dologban kell megegyezni. Hogyan kell összefogni az orbáni diktatúra leváltásáért. Mert Orbán már csatarendbe állította csapatait.
GeoCravker
@Manhattan: Az orbán-rezsimet nagy valószínűséggel az utcáról fogják megdönteni. Ez ugyan nem tetszik, de egyre inkább ez látszik körvonalazódni.
Mobil123
"összejöttünk mint egy tömeg" - na ti aztán tényleg "egy " tömeg vagytok , és vezéretek meg Lancelot lovagnak képzeli magát , csak épp a magyarok ellen harcol !!
colibri
@GeoCravker: én is így gondolom. A magyar nép nem bír ki újabb négy évet orbánékkal.
GeoCravker
@colibri: Az orbanista tapsoncoknak is érdemes lenne megfontolni '56-ot különben.
innen endresy.blogspot.hu/2013/10/oktober-23-i-alulnezet-elonezettel.html
"1956 egyik tanulsága ugyanis az is lehetne, hogy ugyanazok a tömegek támogatták Nagy Imrét, a baloldali reformert, mint akik előtte tűrték Rákosi Mátyás rendszerét. Ami azt mutatja, hogy idővel, egy kis haszonélvező réteg kivételével széles rétegek szívták meg a lelkes hozsannázásuk jutalmát. Mert ugyanazt kapták jutalmul, mint az ellenzékük büntetésből. "
egyember
A békemenetesek között volt olyan aki megÉRTETT valamit? Nekik csak HINNI kell (szabad)!
mátmar
Azt értették meg, hogy háborúba hív, aki nem ért vele egyet azt meg el kell törölni.
világlátó
A megkérdezett emberek többsége érzelmi alapon rögzített szavakat, félmondatokat, egy - egy gondolatot. Nem győzöm hangoztatni, minden korokban minden vezér a legérzékenyebb emberi érzelmekre építette a hívó szavakat. A hazai történelem is tele van ilyen hívószavakkal. Emlékezzünk csak Torgyán József és pártja hívószavaira, Isten Haza, Család.
De hívószavak még többek között a " Készüljetek ! ", vagy a már sokszor idézett " Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok ! " A mohácsi síkon a Jézus ! Jézus ! , míg a szemköztiek az Allah , Allah ! szavakkal vetették magukat a harcba. Miért nem tanul ebből a mai ellenzék? A most vitatott összefogás , összefogás skandálás csak arra volt elegendő, hogy az Mszp. elnökét kizökkentsék állapotából. Ez nem elég arra hogy a hazai lakosságot megérintse. A tegnap előtt látottak sokkal inkább vitték az érdeklődőket a csalódás, a bizonytalanság és sajnos sokakat az apátia állapotába. Látom a legyintő kezeket, a lesújtó pillantásokat, a dühöt, mert nem történt meg a várt esemény. Az ellenzékiek között is fel kellett volna tenni a kérdést, ki mire emlékszik, ki mit tartott megjegyzésre érdemesnek?
A Hősök terén a záró mondatok egyike úgy szólt ...Aki nem a szabadságot választja, annak a szolgaság jut osztályrészéül, ... Ugyan ki az aki nem a szabadságot fogja választani?
elvira53
Engem csak egy érdekel! A liberálisok, a szocik nem kellenek soha soha többé!Nem vagyok Fideszes, de a baloldalból elég volt örökre.Még Orbán is jobb mint ezek! Ennyi!Majd ha lesz egy normális párt,egy normális vezetővel,
akkor lehet váltani addig meg marad amit megcsináltak maguknak a baloldaliak.
elvira53
A víziló helyett akkor a másik rendezvényt kellett volna meglátogatni! Lehetett volna ordibálni, hogy összefogást összefogást, meg egy pár új állatot is megismerhettek volna, közelebbről. A hősök terén, csak a zászlókkal ismerkedhettek volna,meg a díszőrséggel, bár egyesekre a bal szélről,ráférne, egy kis tanulás.
szablyafűrész
"Orbán-gyerek kérjél bocsánatot !"

Milyen lövetésről hablatyolt ez a dilis ?

"egyenlito.blog.hu/2011/02/24/a_fidesz_a_tomegbe_lovetett_volna_2006_ban

A tévészékház 2006-os ostromának másnapján együttes ülésen tárgyalta a történteket az Országgyűlés rendészeti és nemzetbiztonsági bizottsága. Az ott elhangzottakat 80 évre titkosították, de ezt a minősítést a Fidesz most eltörölte. Mindenki számára megismerhetőek a dokumentumok a Parlament honlapján. Ezekből az anyagokból egyértelműen kiderül, hogy Nyitray András, a Fidesz akkori országgyűlési képviselője szerint éles lőfegyvert kellett volna használni a tüntetők ellen.

Megértjük Nyitray Andrást. Nem kellett tartania attól, hogy szavai egyhamar nyilvánosságra kerülnek, ugyanakkor pártja érdekét szolgálta volna, ha rendőrök éles lőszerrel a tömegbe lőnek, ahogy az diktatúrákban szokás. Másnap lehetett volna Gyurcsányozni, diktátorozni, "ártatlan tüntetők" véres hulláit mutogatva a HírTV-n sápítozni. Szerencsére ez nem így alakult, mert az akkori MSZP-s vezetés nem értett egyet a fideszes Nyitrayval, azaz nem akart a tömegbe lövetni."

Oszt' - pofád befogd - jó napot !
P-Márta
Kezdjük azzal, hogy egy megemlékezésen, MIÉRT VOLT ORBÁN MÖGÖTT FEGYVERES HONVÉDSÉG???

- kiket AKART ORBÁN PROVOKÁLNI ?
- kikre AKART ORBÁN LÖVETNI?
- kikkel AKAR ORBÁN MINDEN ÁRON HARCOLNI ???
- KIKTŐL AKARTA MAGÁT MEGVÉDETNI a MÖGÖTTE ÁLLÓ FEGYVERES KATONÁKKAL???
-
Nil
@elvira53: látszik hogy fogalmad sincs miről szólt a szocializmus - mint eszme - sosem volt még a világon sehol szocializmus, mert ott nem az én számít hanem a mi - ahogy a viccben is- ez a különbség a menny és pokol között. "Az enyém s a tied mennyi lármát szüle,miolta a ..." És ennyiben igazad van - ez szocialista párt nem az aminek mondja magát, de azért nem szavaznék a jobbikra ...
Nil
@elvira53: aki mondja másra az mondja magára. Másképp más szemében a szálkát... Nem mindegy hogy mit tanulsz... nem mindegy hogy mindent elhiszel-e amit mondanak ... nem mindegy hogy mersz-e ellentmondani a vezérnek ... én azt gondolom hogy a világ attól szép hogy sokfélék vagyunk ... senki nem jó vagy rossz csak más - ha ezt végre megtanulnánk nem lenne létjogosultsága a jobbiknak és a neonáciknak - de hát ezt Jézus sem tudta megtanítani az embereknek 2000 éve és Mohamed sem 1500 éve - az aranyborjú elvakítja az embereket ...
szablyafűrész
@Nil: Szocializmus volt - kommunizmus nem volt ! A szocializmus - eredendően - a kommunizmus előszobája lett volna...ha a gazdaságot életben tudja tartani és nem függött volna a kapitalista hitelektől, politikai téren pedig nem adott volna táptalajt a személyi kultusznak !
lajospapa
@szablyafűrész: Elolvashatta volna Orbán a beszéd előtt az akkori jkv-t, melyben ök kérdőre vonták a minisztert azért, hogy mért tiltotta meg a fegyveres védelmet.
bakegya
@lajospapa: az Orbán által felhergelt focihuligánok fiatal életkéjét kímélte,de kíváncsi volt meddig megy el az orbán annak érdekében ,hogy előrehozott választásokat tudhatjon a magáénak!!!
Ez a hősök terén elhangzott üvöltése meg egy polgárháborús uszítással felért-a nélkül hogy bármi konkrétumot mondott volna.Akkora zsiványsággal dumál-arra vigyázva hogy semmiért se lehessen őt magát felelősségre vonni,hogy az már ordít.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.