Hiányzott a baloldalról a hitelesség, háttérbe szorult a korszakváltás, az Együtt-PM rossz kompromisszumokat kötött az MSZP-vel és a DK-val – Bajnai Gordon szerint emiatt is vesztett csúfosan a baloldal április 6-án.

Bajnai Gordonnal az Origo készített interjút, amiben azt mondta,azért vállalt politikai szerepet, mert súlyosan rossz irányba megy az ország. Számára ez lelkiismereti kérdés volt. Mindent beletettem ebbe a másfél évbe.

"Egy dolog biztos: az orbáni választási rendszer ránk kényszerítette és a jövőben is ránk kényszeríti az összefogást az egyéni körzetekben. Ha megmaradt volna a veszekedés a baloldalon, akkor a mainál még nagyobb vereséget szenvedett volna az oldal, még ha egyenként egyikünk-másikunk jobban is jön ki az eredményből" – tette hozzá.

Az önkormányzati választással kapcsolatban elmondta, az biztos, hogy sehol nem engednek többet rossz kompromisszumokat. "Kizárólag olyan jelöltet támogatunk, akivel lehet nyerni, és aki utána képes jól vezetni egy települést. A kudarchoz nincs szükség összefogásra."

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
@human: Igen,én is így látom,kiegészítve azzal,hogy naprakész az ország ügyeiben az általa megalapított Haza és Haladás alapítvány segítségével.Amelyet eredetiled azért hozott létre,hogy segítse a mindenkori kormányok munkáját.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Az ellenzék megkapta a maga pofonját. Ideje lenne észhez térni és újra felépíteni magukat.
2010 óta az mszp-ra csak akkor szavaztam, ha nem volt más értelmes ellenzéki jelölt. Számomra az Együtt PM az egyetlen párt, ami két lábbal áll a földön és nekem nem csak a jómódúaknak kedvez. Gyurcsánynak valóban nagyon jó a szövege, de nálam a duma semmit nem nyom a latban.
verőce21
Bajnai az egyetlen ellenzéki, aki legalább nevén nevezi a "csúfos és kijózanító" választási vereséget!
(A többi ugyanúgy hazudik tovább, mintha semmi sem történt volna. Pedig csúnyán cserbenhagyták a választóikat. A parlamentben ülő baloldali képviselők bamba pislogása meggyőzött arról, hogy nem értik és nem is akarják érteni, mit mondott a megválasztott miniszterelnök."
vukkocska
És akkor mi ez, ha nem sárdobálás? A politikában a "soha" szó törlendő, mert soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Bajnait szeretem az eszéért, éppen ezért nem kellene politizálnia. Főleg úgy, hogy saját magát hazudtolja meg. Elsőként, és mindenkit kizárva kötött együtt-szavazási egyezményt az MSZP-vel. Ha eleve nem zárták volna ki a többi baloldali pártokat az együttműködésből, és ezt nem az utolsó két hónapban változtatták volna meg, más lehetett volna a helyzet, nagy valószínűséggel ezért is nem ment el az emberek 40 %-a szavazni. Bajnainak azon is el kellene gondolkodnia, hogy mi lehetett az oka annak, hogy előkerülésük idején 12 % lett azonnal a népszerűségük, s a közvélemény kutatók adatai szerint a választásokra ez 4-5 %-ra apadt. Először mindig otthon kezdjük el a söprést, ha kész vagyunk, akkor megyünk át a szomszédba. Azt sajnos tudomásul kell venni, hogy össze kell fogni, mert egyetlen baloldali pártnak sincs olyan támogatottsága, hogy egyedül leverje Orbánékat. Éppen azért előre is kellene gondolkodni, nem az éppen az aktuális - most EU választás - érdekeknek megfelelően nyilatkozgatni.
varirmag
A politikusoknak ( így a választások után ! ) ideje lenne az országért,az emberekért dolgozni és nem egymás cseszegtetésével foglalkozni !!!

Nézzék már meg hogy működik ez Pl. a németeknél,az osztrákoknál vagy a szlovákoknál.
Már hánynom kell a minnél rosszabb, annál jobb,politizálásból és politikusokból.
Hellcat
@varirmag: Jelenleg 1 ember sem azért ül a parlamentben, hogy neked vagy nekem jobb legyen...
dr. prédikátor
Mi az hogy a Gyurcsány meg a Bajnai baloldali???Olyan messze vannak a baloldaltól mint Makó Jeruzsálemtől!! Mindegyik csak a maga hasznát hajszolja!!!Baloldali pártnak csak a Munkáspártot lehet nevezni.Ezek akik magukat baloldalinak vallják az elsők között voltak akik megtagadták a múltjukat!!!Arra az asztalra szartak ahonnan addig ettek!!!Most is csak e4gymás ellen munkálkodnak, egymást járatják le.!!!
amaramaistanna
@human: Igen,én is így látom,kiegészítve azzal,hogy naprakész az ország ügyeiben az általa megalapított Haza és Haladás alapítvány segítségével.Amelyet eredetiled azért hozott létre,hogy segítse a mindenkori kormányok munkáját.
Csizmás Kond
" azért vállalt politikai szerepet, mert súlyosan rossz irányba megy az ország."
viszont beismeri, hogy ...
"Hiányzott a baloldalról a hitelesség, háttérbe szorult a korszakváltás, az Együtt-PM rossz kompromisszumokat kötött az MSZP-vel és a DK-val"
...hát nem édes ?
Senara
Nem akar sarat dobálni, de nem kér többet Gyurcsányékból ...Miért éppen Gyurcsányékból , miért nem a szocikból , vagy már neki is Feri fóbiája van mikor ő is 4 emberrel van a parlamentbe ? Utólag okoskodni kár , de egy helyet elvesztettek , mert bevitték a szarkeverő Fodor Gabikát .
amaramaistanna
@Senara: Olvasd el az interjút,mert a nem kér többet Gyurcsányból nem Bajnai Gordon mondta,hanem az újság adta ezt a címet.Mesterházyról és Gyurcsányról egyformán nyilatkozott Bajnai Gordon és korrekt volt.
amaramaistanna
@Csizmás Kond: Foglalkoznál időnként a náci barátaiddal? Hazudtok éjjel nappal az embereknek! Persze a valódi éneteket takargatjátok!
tavaszi
te kis libás bajnai !...nem vagy olyan helyzetben,hogy feltételeket támassz...kivel mikor állsz össze . az általam megvetett-és undorral eltöltő Fletó uzsonnára megesz..te kis szerencsétlen.
Senara
@amaramaistanna:ma, 14:14 A lényegen mit változtat , mondta vagy nem mondta és ki mondta . Kár volt velük szövetkezni és kész . Sem ő sem Gyurcsány nem értette meg , hogy hátérbe vonulva többet érnek el . Gyurcsányt az öszödi beszéd kiforgatásával őt meg állandó libázással tették hiteltelenné a szavazók egy részénél hiába nyerte perek tucatját , mert kis terjedelmű helyreigazítás ,nem jutott el mindenkihez .
Csizmás Kond
@amaramaistanna: Náci barátaim nincsennek, de ilyen hülye mint te nap mint nap akad több is, és mint látod foglalkozok is veletek.
amaramaistanna
@Senara: Nem Bajnainak,hanem Mesterházynak és Gyurcsánynak kelett volna háttérbe vonulnia!
amaramaistanna
@Csizmás Kond: Látom a JOBBIK éned csak előjött.Annyi önbecsülésed sincs ,hogy magadat tiszteld és legalább magaddal szemben lennél őszinte!Elolvastam a kommentjeidet.Ezek alapján úgy látom ,hogy rasszista vagy, és roppant szűklátókörűen író és felteszem" gondolkozású "ember vagy.A tények számodra ismeretlenek.Kit is akarsz itt meggyőzni?
Csizmás Kond
@amaramaistanna: Senkit nem akarok meggyőzni de adósa sem szeretek maradni senkinek. Aki milyent tölt nekem én is olyant töltök vissza...esetleg hogy olyanabbat hogy ne nézzen skótnsk.
...és inkább raszista mint eurószakállas.
Desischado
Okulni kell a hibákból, és sokkal szélesebbkörű és radikálisabb jelenlétet kell összehozni!
kkalman
Nem kell sarat dobálni, dolgozni kell(ene), hogy az Együtt PM mindenféle szövetséges nélkül meghatározó legyen a politikai palettán. Ez nem egy-két évnyi munkát igényel, sárdobálással vegyítve. Többet, sokkal többet kell dolgozni, sárdobálás, és szövetségesnek mondott, belső ellenség - MSZP, DK - nélkül.
bretagne
Nem most kell erre rájönni. Én őt tartom hibásnak, mert amikor legelőször kiállt azon a bizonyos október 23-án, annyi ember volt jelen, és követték volna. Csak két évig azon marakodtak Mesterházyval, ki legyen a miniszterelnök. Persze, hogy közben megunták az emberek. Rájöttek, hogy neki is csak a hatalom a fontos. Ezt ő nyilván nem így élte meg, csak kár volt erre 2 évet elvesztegetni. És ha ő mindjárt kezdi a szervezést, az emberek nem hagyták volna magára. Ő sokkal jobb és több, mint Mesterházy. Kár volt megalkudni. Legyen határozottabb a jövőben.
nemjoezigy
Előttem a szocikból született (ál)baloldal csak akkor lesz hiteles, ha bocsánatot kér a gazdasági és ideológiai bűneiért, sőt valamit vissza is ad a szegényítetteknek. Mert csak azért lett a fideszkdnp 2*2/3-os győztes (ne feledjük alig 2.2millió szavazattal) mert a szoci éra megágyazott nekik. Annyira megutáltatták a rendszerüket és magukat, hogy a birka nép ezt a rosszat választotta a több bizonytalan helyett. (pedig a fideszkdnp is volt kezdő, tehát jól működött a fideszkdnpszocialista meggyőző kampány az új és bűntelen pártok ellen)
spu00
@bretagne: Nem tudom , hogy Bajnai milyen hitelességen lovagol,neki végig kellett volna nézni saját szerepét, tevékenységét, s annak eredményét amit 2010 előtti szereplése okozott, s nem rácsodálkozni az ápr.-6-i túlnyert választásra.Csak az önkormányzati tevékenységének eredménye az az eladósított önkormányzatok, gazdasági miniszterként felvett hitelek, s azok feltételei, min.elnökként a nyugdíjas adózás törvénybe iktatása, ezek után még kormányfő akar lenni? Itt nem is említettem a libás dolgait, a DATAPLEXET. Önök meg csodálkoznak? Miért?
Az emberek már nem csodálkoznak, kezdik megérteni, hogy nem csak a 4+8 év tette tönkre az életüket, hanem a 40 év alatt történtek, hogy az ország a vasfüggöny mögött technikailag teljes mértékben lemaradt, 90 után nem volt eladható ipari terméke, ami még hadra fogható volt, azt 94-98 között eladták, melyből kb.250 milliárd dollárt ki is vittek, s ez létre hozott egy olyan munkanélküliséget, melyre a jelenlegi helyzetben is min. 10 év kell , hogy vissza álljon egy elfogadható helyzet.Nem tudom miért nehéz Önöknek gondolkodni, eltöprengeni, hogy mi miért történt?
soljanka
Ez olyan érdekes, hogy ők eldöntik, hogy kiből nem kérnek.
Az, hogy az emberek kiből nem kérnek, az teljesen mindegy.
Én Bajnait és Gyurcsányt is szívesen látom a hazai politikai palettán. Az egyik szürke eminenciás, a másik túlmozgásos dumagép. Jól kiegészítenék egymást.
Az MSZP-t nullának tartom a primadonna vezérükkel, a megélhetési csúcstagokkal.
Ezért az összeborulásos mizéria nekem nem tetszett. nem is szavaztam rájuk. Mert az nem összefogás, ha kirekesztjük azt, aki ugyanazt akarja, amit mi,

A balfék ellenzék azt folytatja, ami miatt ekkorát bukott.
Megérdemli!
mariaberta
Ha az Együtt és a DK összeállt volna alakíthattak volna frakciót, Fodorról nem beszélek, mert annak csak az volt a célja, hogy bekerüljön a Parlamentbe, jó besorolást kapott és most fütyül az egész társaságra. Fő az egyenes gerinc.
De hogy azok, akik le akarták váltani Orbánt -és ez most nem sikerült- miért kezdik el a másik ócsárlását. Kedves elvtársak!!! Ez így nem fog menni és élvezhetitek Orbán elvtárs áldásos működését életetek, elsősorban a mi életünk végéig.
Azt gondoltam Bajnai ennél sokkal különb ember, hát néha nagyot csalódik az ember.
Éppen ezért szurkolok Gyurcsánynak, csak azért is!!!
rokkantnyugdijas
Gratula neked kis komcsi ivadék! A másik KISZ-buzeráns haveroddal szétkúrtátok a baloldalt! Csak saját magatoknak köszönhetitek a bukást!
bretagne
@spu00: Abban nincs igazad: Bajnai nem volt hibás a liba-ügyben. Több pert is megnyert ez ügyben. Plusz a miniszterelnöksége igen is sikeres volt, rendbe tette az országot, már amennyire 1 év alatt rendbe tehető volt. De amit 2 év alatt szerencsétlenkedett, Mesterhézyval azaon veszekedtek, ki legyen a miniszterelnök. Hidd el, ha az MSZP nem erősködik a pártelnök mellett, Bajnai javára kellett volna visszalépnie. Na, ezt a 2 évet unták meg az emberek.
amaramaistanna
@mariaberta: Talán nem a címet,hanem a szöveget kellene értelmezni.Gyurcsány másfél éven át ekézte Bajnai Gordont,aki mindig is úriemberként viselkedett.Többek között ebben az interjúban is.Engem mindig megdöbbent,hogy a Gyurcsányt kedvelők,inkább hívők egyre jobban elszakadnak a valóságtól,ugyanúgy mint a CÖF-ösök. Legyen már tartásotok és önkritikátok! Ne menjetek le cöfbe!
karma1
@verőce21: A baloldal "bamba pislogasa" nagyon jol ellenpontozza a fideszesek agynelkuli "IGEN"-gomb nyomogatasat,...:-)))
Tudod, eleg nehez is megerteni a baloldalon uloknek, hogy megis a "megvalasztott" miniszterelnok mar megint milyen baromsagot olvas fel az eleje tett papirbol, amikor megint maga moge akarja sorakoztatni a harcolo nepet?
karma1
@tavaszi: Ugorj mar le a libazasrol, reg dontes van rola, hogy semmi koze hozza, a cege korrekt volt, birosagi hatarozat van rola
karma1
@amaramaistanna: Eloszor is Bajnainak tiltakoznia kellett volna az Origo ujsagirojanal azzal, hogy nem ert azzal egyet, amit az ujsagiro ad a szajaba, illetve amilyen cimet adott a cikknek az Origo,...

Masodszor: Bar nem akar sart dobalni, de megis azt teszi, mikozben nagyvonaluan elhallgatja a sajat szerepet ezugyben: a kompromisszum megkotesehez ugyanis az O jovahagyasa, alairasa is kellett, nemcsak Gyurcsanye,... Tehat ezt bizony O (is) elb@szta, tehat most jobb lett volna, ha csondben marad, es inkabb magaban tartja az ertekelest a valasztason elert kudarcaval kapcsolatban, es inkabb levonja a kovetkezteteseket, es maskor nem koveti el ugyanazt a hibat... Az emberek nem veletlenul fordultak el tole ilyen gyorsan...
verőce21
@karma1: (10:41) Mindenesetre Bajnai az egyedüli, a Nagy Baloldali Összeomlás résztvevői közül, aki nevén nevezi a "csúfos és kijózanító" parlamenti választási vereséget!
(legtöbbjükre egy év múlva már a kutya sem fog emlékezni.) :)
mariaberta
@amaramaistanna: Nem megyek le Cöfbe, mert meg van a véleményem erről a társaságról. De nem tudom értékelni, hogy mivel az "összefogás" nem hozta meg a várt eredményt, most egymást - nem akarok trágár kifejezést használni- ezért csak a kezdőbetűt vagyok hajlandó leírni, de gondolom érthető , b-gatják.?
És azt sem értem, miért mindig és mindenben Gyurcsány a hibás? Mások soha nem hibáznak, oly tökéletesek, fedhetetlenek, stb.? Talán önvizsgálatot is érdemes volna tartani, különösen, azoknak, akik miatt sem az Együttnek sem a Dk-nak nincs frakciója.
mariaberta
U.i: Elfelejtettem megkérdezni? Ha nem akar sárdobálni, akkor ez most mi a csuda?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: május 12. 17:14 :))) Ez nagyon tetszik, az jutott eszembe róla, hogy "Madarat tolláról, embert barátjáról " :XD
JAJMÁR
Egyébként felfújt az egész cikk, és műbalhé. Nincsenek rosszban ezek az emberek,. Az tény, hogy az együttműködésük nem hozta meg a remélt politikai sikert, de hát manapság nem a tények, hanem a látszat a lényeg. A látszat meg az, amit a nagyobb hatalom láttatni akar. Vagyis Mo. jobban teljesít ! A Gyurcsány meg veszélyes! Jaj már :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.