A Bors információi szerint Orbán Viktor kormányfő semmilyen biztosítást nem visz magával Brazíliába, azaz testőrök nélkül utazik a világbajnokságnak helyszínt adó, nem jó közbiztonságú országba.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az elődöntőkre és a döntőre is meghívta a kormányfőt. A költségeket állítólag maga fizeti és menetrend szerinti géppel utazik.

"Ha egy miniszterelnök magánlátogatásra érkezik egy külföldi országba, akkor a Külügyminisztérium felveszi az adott állammal a kapcsolatot, és szóba kerül ilyenkor a biztonság is. Brazília most fel van készülve a külföldi vezetők fogadására, ezért biztosak lehetünk abban, hogy Orbán Viktor sem lesz veszélyben" – mondta a lapnak Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Szegény Brazilok!! :-))) Nekik kéne testőr :-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
Nincs mitől félnie mert délamerikában nem ismeri senki
human
Erről az jut eszembe, mikor Obama gondolt egyet és spontán módon beugrott egy utcai hamburgereshez. Na ezt a spontán beugrást napokig szervezte a biztonsági szolgálat :)
Hellcat
@human: Nem visz testőröket csak a nagy kigyúrt napszemüveges barátait :)
Mobil123
Szegény Brazilok!! :-))) Nekik kéne testőr :-))
magyarbakancs
Kormány és államfők nem utazhatnak védelem nélkül.
A fogadó ország fogja védeni.
Aki elhiszi ,hogy Orbán csak úgy karistolhat Brazíliában egy maga testőrök nélkül az egy kicsit hülye.
Bedobtak egy gumicsontot a médiában és lehet róla írogatni napokat.
Senara
Dehogy nem visz testőröket , csak megy a süketelés ,nem költ a közpénzből a szórakozására. .Egyébként sem tehetné meg nemzetbiztonsági okok miatt .
lópicigáspár
Valaki megmondaná mennyibe kerül egy ilyen kiruccanás?
Cicamama55
Határunkon kívül ő is biztonságban érzi magát...Gyurcsány nem megy /legalábbis nem hallottam/! A meccseken a felesleges gőzt ki lehet adni, feszültségoldó hatása van. Valahol neki is pihennie kell...Azta paszta! Ezt a sok irigy embert!
Mobil123
@lópicigáspár: Sokba!! qrva sokba de Nekünk!!
human
@Cicamama55: Ez nem irigység, hanem harag a jólétet hazudó, egyeduralmát építő Orbánnal szemben.
töky
Kíváncsi lennék , hogy ott is megeszik-e két zacskó szotyit egy meccs alatt?
qxy
@dömdödöm: " De addigra szerzünk olyat aki meg fogja ismerni ha kell" " " : :
qxy
@Senara: Nem költ a közpénzből??? Az ki van zárva. csak abból költ. Csak nem gondolod hogy zsebbe nyúl? ? a sajátjába?? Majd a ti zsebetekbe ! ! !
dömdödöm
ez a fickó nemzetközi szinten nem tényező csak ittt nálunk rémisztgeti a lakosságot és probálja megrendszabályozni brüsszelt :-)
nyanya001
Ugyan már !
Még a klozet előtt is állhatnak a testőrök, majd éppen oda
nem viszi el őket !
pbalage
Az állam felé elszámolt költségek:

Magyar-Brazil húsipari kapcsolatépítési tárgyalások: 856.000.- forint
(hambi a pultosnál)
Nemzetközi beléptető kapu projekt vizsgálata, tárgyalással: 1.346.530.- forint
(belépődíjak)
Magyarország nemzetközi kapcsolatainak építése tárgyalások: 948.460.- forint
(whiskey fogyasztás egy helyi lebujban)
pbalage
@pbalage: ezt mondjuk vissza is vonom rögtön, a mi Kedves Vezetőnk nem olyan kisstílű bűnöző, mint mondjuk Lézerovics Janosimenov, lehet hogy tényleg ő fizeti, de azért biztos kapott rá valamilyen támogatást a felcsúti haveroktól.
Fradigege
Úgyis mindenhez ért. Oldja meg az esőerdők problémáját. Adjon néhány tanácsot adópolitikából. Azzal el lesz egy darabig. Legalább kapna érte honoráriumot és végre nettó befizető lenne Magyarország felé. Mert nyugdíj járulékot nem igen fizetett mióta kibújt az iskolapadból. A költségvetésünk tartotta el. Mi pedig itthon kifújhatjuk magunkat.
bretagne
Miről beszélnénk, ha ezt nem írták volna meg? Muszáj hősként feltüntetni őt! Szerintem pelenkát visz a hátizsákba!
qxy
@nemkati: Nem, de az enyémbe már nem nyúl. az én zsebemben Merkel asszony kotorászik de hagy is benne.
Berija
Jó lenne, ha a magyar miniszterelnök sértetlenül térne haza Brazíliából. Neki itthon, magyar bíróság előtt kell majd felelnie mindazokért, amit elkövetett Magyarország ellen, ezért fontos, hogy épségben hazajöjjön.
bakegya
Már ezt a luxust is megengedheti magának-aki kiirtotta a kommunistákat-attól mindenkinek van rettegni valója-imádkoznak érte a néppártosok!
karma1
@nemkati: Az enyembe se, hasonlo okok miatt... De nem kivanom azt sem, hogy magyarorszagon elo es adozo magyarok zsebebol emelgesse el ezt a "spontan" kirandulasi penzt,...

Olyanrol meg nem hallottatok, hogy valaki azert hal meg, mert eppen rosszkor van rossz helyen? Csodafolytan tortent veletlenek is vannak, ugyebar,...:-)))
nemkati
@karma1: Ne reménykedj! Csalánba nem vág a mennykő. :(
tivoli
@kacsa0707: tegnap, 12:01
S mint köztudott, ott nem nagyon szeretik a magyar "hazafiakat"!
bakegya
@karma1: nem éri ezt semmi,TŰZ ÉS VIZHATLAN!
Mobil123
@karma1: Tessék felébredni:-)) Az ilyen csak Velünk "pórnéppel" történik meg hogy rossz helyen vagyunk , de az ilyen futóbolondot még az isten is véd.
aremy
@qxy: pedig csak a zsebébe matat nézd meg a külföldi vezetőkel történő találkozásait
nem az aprót számolgatja.
bence
Csak tudnám , mitől bátorodott ennyire fel ? amikor a banki tüntetők elleni tömeghez is
az asszonyt küldte ki !
bence
@karma1: ! Már pedig "CSODÁK " igenis léteznek !!!
szandokan
@Mobil123: @lópicigáspár: Mi négyen megyünk, én és a 3 nagyobb gyerek, testőrök nélkül. Tényleg kíváncsiak vagytok, mennyibe is kerül kb. az út oda-vissza? (a többi részét hagyjuk).
csip-csop
lehet hogy lesz olyan szerencsènk, hogy egy eltèvedt golyò pont ot talàlja el? nagyon merem remèlni!
csip-csop
@Fradigege: most megnevettettèl amihez semmi kedvem nem volt nevetni.
karma1
@szandokan: Me'r, azon kivul, hogy entero vagy, te vagy talan kover vagy ader vagy netan luzerjani szemelyesen? Szoval neked elbol jarna a testorseg, csak te nagylelkuen nem tartasz ra igenyt? Jujjuj, meselj meg, olyan jo hallgatniiiiiii, olvasniiiiii...:-))))
csip-csop
@Berija: azt hiszem, hogy mire a birosàgra elè megy, addig mèg sok ido fog eltelni.(sajnos)
karma1
@bakegya: Azt csak o hiszi, Kicsim, ! Senki sem lo"hatlan, foleg nem egy olyan orszagban, ahol mar szep koverre hiztak a drogbarok, es ahol az emberelet egy lyukas garast sem er...:-((
karma1
@bence: Nemcsak hogy leteznek "csodak", de en hiszek is bennuk!...:-)) Velem mar szamtalanszor megtortentek! (Persze, csak a "jo" csodak!,...:-))))
szandokan
@karma1: Szandokan a nevem, mint azt láthatod, és ha akarnám, jöhetnének testőrök is velünk, mert tudod, ez nem azon múlik, hogy Lázár, Áder, vagy Orbán vagy, hanem hogy van e elég pénzed megfizetni. Nem ez lesz az első , és nem is az utolsó, hogy rangos sporteseményekre elmegyünk, és a két kicsi is eljöhet már 4 év múlva a következő VB döntőre. Nagy élmények ám ezek élőben, főleg a gyerekeknek.
karma1
@szandokan: Legyen jo szorakozasotok, eloben valoban minden sokkal nagyszerubb,...:-)) Itthon ugyis csak falabuakat latnal szalkat kiszedni a sajat labukbol egy-egy cselsorozat alkalmabol...:-))) (Ne mondd, hogy letezik magyar foci, mert ami nincs, azt nem lehet polirozni, akarmennyire is akarna' a nagyvezir...;-))
szandokan
@karma1: Hazai meccsekre még akkor sem mennék, ha fizetnének érte...:-)) Őszintén szólva némi kis félsz azért van bennem Brazíliával kapcsolatosan, de remélhetőleg nem lesz semmi gond.
karma1
@szandokan: Beszelj angolul, igyal jo sok tequilat, es valoban ne kerulj kereszttuzbe, mert az vegkepp tre'...:-))

Amugy ertekelem a f@szasagodat, azt is, hogy ki mersz menni egy nagyon is temperamentumos orszagba, ahol valoban eloszor lonek, utana kerdeznek,...:-((
szandokan
@karma1: Annyian kimentek eddig is, és még nem lőttek le senkit legjobb tudomásom szerint. Alázatosság, konfliktuskerülés.
bence
@karma1: ! Tudnod kell !, hogy Jó csodák csak Igaz Emberekkel történnek ! Róla (ovi)-ról ,pedig mindannyian tudjuk , hogy nem ebbe a katagóriába tartozik !
kkalman
@szandokan: "Alázatosság, konfliktuskerülés." írod, hogy ezzel túl lehet élni Brazíliát. Ezt megtaníthatnád Orbánnak is, mert ez a két tulajdonság hiányzik belőle.
bakegya
Röpüljenek csakkk a pénzeszsákjaikkal a szuperfaxok,csak nyugodtan-A KÉRDÉS AZ a GÉPET ki hozza vissza!!!DDD
whatthefuck
Bízik a féltesókban. :)
Mi is bízunk bennük! :))
dzurinda
@szandokan: Nem lesz gond, meglátod, minden utcasarkon rendőr lesz, nem engedheti meg Brazília magának azt az égést, hogy komolyabb bűncselekmények történjenek a turisták ellen a VB alatt.
postamester
@bakegya: ma 04:53
A kérdés már csak az, hogy a kedvelt hátizsákjában
bent van-e az önmegsemmisítö kütyü???
szandokan
@bakegya: Gondolom, majd a pilóta, vagy nem tudtad, hogy ő vezeti a gépet? Egyébként miért írod 3 k - val azt, hogy csak? Nem kell válaszolnod, csakkkkkkkkkkk úgy kérdeztem:-))
szandokan
@dzurinda: Én is így gondolom, máskülönben nem merném a gyerekeimet sem kivinni.
qxy
@bence: Itt az lenne a csoda ha el tűnne.
karma1
@bence: Mondjuk nem vele tortenne a "csoda", hanem mi varjuk, hogy kikeruljon valahogy az uralkodo rendszerbol, es mi jo emberek vagyunk, tehat talan velunk, nekunk megtortenik "valami" csoda!?
karma1
@qxy: Az nem csoda lenne, hanem oromunnep, hihi,...:-)))
bakegya
@postamester: ime a recept,csakkk neked-mikor élesbe csinálok valamit- a munkatársaim jobbnál jobb viccekkel próbálnak erősíteni-viccekk amiket egyébként képtelen vagyok nem csakkk előadni,de még megjegyezni se...anyós este fölül a biciklire,kérdezem hova hova ilyen fürgén büszkén?-Kimegyek fiam a temetőbe!-Igen,de a biciklit ki hozza vissza?..nos hát erre az analógiára építettem a véleményem erről a kiruccanásról,mert fék és ellensúly nélküli megnyilvánulásnak tartom.( Az okok ismertek)AZ ÉLET ÉRTELME EGYÉBIRÁNT A HALÁL-ezt nem én találtam ki,de maximálisan képes vagyok vele azonusulni-ugyanis az ellenkezőjére esküdtem és ezt az egyensúlyt még egész jól tarani sikerült-többek közt az életünk groteszk gubancainak önáltatásával együtt könyebb.
Abba a hátizsákba egyébként-amiről írsz -minden benne van-az is!-ebben biztosak lehetünk már, sajna...
bence
@karma1: ! Sok millió hontársammal ,bízom benne , hogy igen ! Ennek meg kell történnie mert ha még maradnak négy évig,amit ez a birka magyar még el is tűrne,akkor nekünk csak annyi ! Na de figyelve a külhonból érkező megvetést ami feléje irányul ,bizony lesz örömünnepben részünk !
bence
@qxy: ! Ez a feltételezett csoda ,melengeti a szívemet !
Mobil123
@szandokan: Akkor nem a vezírrel mész??:-))) Jó szórakozást egyébként Nektek.
TASzSz
Kár hogy nem most van a Riói Karnevál is!
karma1
@bence: Kedves @bence, hidd el, hogy a megvetes nemcsak kulfoldrol iranyul feleje, azerrt tudnek en otthon is egy-ket ellenfelet talalni a vityanak,...:-)))
szandokan
@Mobil123: Köszi, meglesz. Előtte még elmegyünk a megváltó szobrához is, élőben állítólag egy csoda.
Mobil123
@szandokan: Hát ha már ott vagytok nem szabad kihagyni ez tény. Jó utat. :-)
szandokan
@Mobil123: Köszönjük még egyszer. A meccsen meg akkor lenne a legjobb hangulat, ha a brazilok jutnának a döntőbe.
Mobil123
@szandokan: Hát nem tudok eligazodni a focin (annyira nem is érdekel igaz:-)) ) de van rá esélyük?
Nil
Én is testőrök nélkül mennék ha annyi pénzt kapnék/lopnék a befizetett adókból mint ov.
NAgyon nem bánnám ha kint maradna,de ha történne vele valami, akkor piedesztála emelnék és szentté avatnák
bence
@karma1: ! Bizony ,jó pár ellenfele van ,akik ugyan mélységesen megvetik de attól még a nyakunkon van és rendesen szívja a vérünket !
picike
azért csak biztositani kell !! biztos ami biztos!!
evacica
Még jó, hogy nem visz a mi pénzünkön testőröket is, de remélem kebel barátai, mint Mészáros Lőrinc csak visz magával? Igaz, ha jól meggondolom valahol ez is csak a mi pénzünkön történik. Meg aztán nem az a baj, hogy kimegy, ha nem az hogy vissza is jön.
Desischado
@szandokan: A gyerekekre száz szemetek?! És csak óvatosan! A kicsikre ki vigyáz majd?
Desischado
Egy dolog, hogy kimegy, de a baj az, hogy visszajön! Sajnos!
szandokan
@Desischado: A nejem otthon marad velük, ő nem mer kijönni. Hidd el, minden sarkon rendőrök állnak majd, egy VB alatt nem engedheti meg magának egy ország, hogy bármi is történhessen. A héten már nem leszek, most irány Eger a teljes családdal, majd augusztusban még egy út, de azt még nem tudom, hová.
Desischado
@szandokan: Ezt én is tudom, de jobb félni, mint megijedni. A VB engem nem érdekel, de mást szivesen megnéznék. Bár odakint legalább tudnak focizni, én ha focit akarok látni, Tsubasára és Hyugára szavazok. Az itthoni falábúak nem érdekelnek. Mindenesetre ahogy írtam, kétszáz, - nem is, ezer!!! - szemed a gyerekekre, tudod, milyenek! Sok a látnivaló, és a kalandvágy is munkál ám! Azért biztosan nagyon szép élmény lesz. Érezzétek jól magatokat!
szandokan
Köszönjük szépen, komolyan mondom, aranyos vagy. A gyerekekre meg kétezer szemmel fogok vigyázni, ebben azért a legnagyobb fiam már tud segíteni.
Desischado
@szandokan: Nem kétezer, hanem egy millió szemed rájuk! Ja és magadra is vigyázz, mert akkor kivel fogok itt ekézni?! (nevet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.