L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárnak kellett volna felavatni a német megszállási emlékművet, de mégsem vállalta el a feladatot, így az utolsó pillanatban változott a program – írta források megnevezése nélkül a Blikk.

A kormány hétfőn akarta megtartani a Szabadság térre vasárnap éjjel felállított német megszállási emlékmű átadási ünnepélyét – közölte a Blikk.

A lap szerint az avatásra eredetileg L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárt kérték fel, de ő nem vállalta, így az utolsó pillanatban az ő ellenállása miatt változott a program. L. Simon a lapzártáig nem válaszolt a Blikk ezzel kapcsolatos kérdéseire. Hétfő délután Lázár János kancelláriaminiszter bejelentette, nem lesz avatóünnepség – idézték fel.

A Blikk szerint egyébként több mint száz rendőr őrzi az emlékművet a folyamatosan jelen lévő tiltakozóktól, ami a felsorakoztatott technikát és a rendőrök létszámát figyelembe véve, 3 ezer forintos rezsiórabérrel számolva napi 3-5 millió forint kiadást jelent a rendőrségnek.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@silber13: olcsóbb lenne, ha a generális admirális elszállítaná a kertje végibe a stadion mellé.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Bőségesen elég, ha rémséges versezeteit ( ő annak hiszi azokat a förmedvényeket) papírra kaparja, ne tetézze azokat a szörnyűségeket egy ilyen rettenet felavatásával. Azt hiszem, jól döntött! Avassa fel a csóti mindenhez értő , mélynövésű zsenialisszimusz!
pbalage
@silber13: olcsóbb lenne, ha a generális admirális elszállítaná a kertje végibe a stadion mellé.
bencemacska
@pbalage: És gyorsan menjen nyugdíjba, hogy egész nap nézhesse!!!
Vasárnapiiskolás
Nekem kicsit hihetetlen, hogy ez a hottentotta nyalonc nem vállal valamit.Farokcsóválva megtesz bármit, mert erős jellem?! A rendőrség pedig adóforintból lebzsel a téren.Fizesse inkább a széparcú őket..
perfekt
Tudom--hogy irritálja az emberek többségét,mondjuk azt --ez az emlékmű vagy "mű emlék" (zavaros szóképpel élve).Lassan zarándokhellyé válik, annyian kimennek naponta, ha nem is megcsodálni.Hagyni kellene úgy ahogy van---sok olyan alkotás--rendezvény van országunkban, amik más embereknek nem tetszenek.Mégsem gyülekeznek-körülötte az emberek friss tojásokkal dobálni.Napi 5-8 millió ft-ért őrzik naponta--ezt is mi fizetjük.El lehet mellette menni--mert így "Többe kerül a leves, mint a hús".Az eszmeiségét, pedig ne is említsük:
Senara
:Blikk: nem vállalta L. Simon a megszállási emlékmű felavatását ... Komolyan kérdezem egy ilyen embert választottak a szobor avatására avatásra ? .Most hogy felavattuk pártunk és korányunk nagyon fontos emlék művét hagy idézzek egyik versemből ..."a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam / miközben én már párizsban báboztam / iskolát alapítottam / és egy röhögő törpét követtem / akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk / gipszlenyomatokat". ... ez is mi ha nem a hatalom arroganciája
bencemacska
Ezzel, hogy még ő sem vállalta, leértékelte a giccset!!!
m.macskosz
@Hellcat: Nekem ez a fotó tetszik,
l.simon viszont nem. Nagyon nem!
Hellcat
@m.macskosz: Most elgondolkodtam, hogy ez amit csináltam esetleg sértő lehet a képen levő patkányra...nem?
m.macskosz
@Hellcat: Igen, de ő azt hiszem, nem olyan patkány, hogy emiatt felnyomjon,
mint azt a prominenseink szokták: papcsák, lázár...
Hellcat
@m.macskosz: Ha jobban megnézed a képen a patkányt akkor a tartásából látszik, hogy ennek van gerince! Na itt a nagy különbség :)
Jankó123
@bencemacska: Lesz az a pénz, amennyiért nem értékeli majd le!
:-(
Fradigege
Bekakilt a nyuszi. Félt, hogy tojást kap a nyakába a kis nyuszkó-muszkó.
Manhattan
A diktatúrának mindig szájszaga van. Ez a mondat mindent kifejez. www.youtube.com/watch?v=HyF7myUqxL4
Nil
Az avatás már megtörtént- a tojásokkal
egyébként meg ov-nak kellene avatni ha már annyira akarta - csak fél hogy ő is kap pár tojást, tortát, rohadt paradicsomot - gyáva- ez van.
Grafix69
Szédületes pazarlás ,őrzik a semmit eszméletlen, Horthy Miklós tetszik nem tetszik részese volt a deportálásoknak sőt a magyar csendőrség olyan aktív volt hogy napi két vagon helyett ( Magyarország akkor is jobban teljesített) 6 vagonra emelték a szerencsétlen sorsú emberek deportálását a halálba. Azt is nyilatkozta Ő fő méltósága ,hogy csak 1944 júniusában lett fogalma a deportáltak sorsáról,na ez sem igaz mert 1943n ban már tisztában volt vele.Nekem igazából maga az emlékmű nem okoz gondot de azért Magyarországot egy szegény elárvult tehetetlen kihasznált ifjú nőnek beállítani elég merész ,hiszen részese volt a a náci birodalomnak. Sajnos mindig annak volt a részese ( csatlósa) aki és ami csak bajt hozott ránk. Persze ,hogy nem akarják felavatni mert félnek a későbbiektől,olyan ez mint Paks szavazás senki nem volt ott aki kitalálta na ez is olyan senki nem vállalja fel mert hibás az egész persze ezt senki nem ismeri el.
lajospapa
Agyrém! A piramisok legalább állítólag látszanak a holdról. És építtetőiket kibelezve tették bele.
Desischado
@Nil: Ez a lényeg, ettől fél mindegyik! Pedig egy rothadt záptojás olyan jól állna mindegyiknek, főleg hazugovics viktátorovicsnak!
mariaberta
@Hellcat: Miért bántod ezt a szegény jószágot?
Pisti271
"Szarnak, bajnak nincs gazdája."
Moldova
világlátó
L.Simon László úr eddig is bírta szimpátiámat. Sok mindent hallottunk róla, rosszat is, jót is. Jó lenne, ha megmaradhatna a kultura hazai irányítói között.
Hellcat
@mariaberta: A patkányt vagy L. Simont?
mariaberta
@Hellcat: A patkány hű önmagához, azt tesz, amire a magasságos teremtette, de arról, hogy milyennek teremtette ő nem tehet. Nos tehát, summa- summárum, ne bántsd meg a patkincsot.
dr. prédikátor
Persze hogy nem vállalta a Lö simon! ahhoz gerinc is kellett volna, ami neki sincs!!!
Hellcat
@mariaberta: Igazad van. Az, hogy a patkányt az L. Simonhoz hasonlítottam nagyon sértő a patkányra :(
keresztapa
@Grafix69: Arra még nemvolt példa. hogy a ma igazságnak kiáltott hamisság, holnap csak egy igazság lehet! Az oroszokhoz is örök barátság fűzte a pártot amely most hisztizik, a MAZSIHISZ utasítására.
Dr. Felipe
Aszonta a vicctor hogy a szoborral minden rendben, akkor miért nem ő avatja? Pedig lett volna az avatáson még tojás, paradicsom, paprika és lecsó vicctor.
Desischado
@Dr. Felipe: Felipe, hát épp ettől fél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.