Össztársadalmi és politikai sunnyogás van, az állam lemondott 2-4 millió szegény emberről, nem tudjuk, ők hogyan kapnak nyugdíjat – mondta Holtzer Péter nyugdíjszakértő a hvg.hu-nak adott interjúban.

A szakértő többek között arról beszélt, hogy 2050-ben már 70 éves nyugdíjkorhatár lesz, hiszen a jelenlegi szabályozás szerint is a következő évtized elejére már 65 évre emelkedik. Eszerint egy ma harmincas évei elején járó magyarnak még nagyjából negyven évet kell dolgoznia.

Számításai szerint 20-30 millió forintot félre kellene tennie annak nyugdíjas korára, aki nem akar alábbadni életszínvonalából és hozzátette, hogy a nyugdíjrendszernek a mai 35-50 évesek a legnagyobb vesztesei.

A 35-50 évesek ugyanis már jó sok járulékot befizettek, viszont aki csak most kezd gondolkodni magáról, és már 50 körül jár, annak sokkal nehezebb lesz összegyűjteni egy megfelelő nyugdíjra valót. A fiatal generáció náluk valamivel jobban járhat, ugyanis még van ideje gondolkodni, és még nagyon keveset tett bele a rendszerbe – mondja Holtzer Péter.

Ami különösen fájdalmas és ijesztő az az, hogy a nyugdíjrendszer, ha továbbra is a jelenlegi logika alapján működik, 2050 körül már sokkal kevesebbet tud majd kipréselni magából, mint manapság. Ez három tényező miatt fog így alakulni: egyre tovább élünk, viszont egyre kevesebb gyerek születik, aki beléphet a munkaerőpiacra.

147 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Kettős állampolgárságért munkaviszony nélkül is ingyen magyar nyugdíj, az itt élők meg dögöljenek meg?! Ezt a rohadt kiba...tt világot ám!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nena
43 vagyok, de én már teszek a nyugdíjra, nem hogy gyűjtögetek... :(
bakegya
Nekem jó ahogy van-költőnek születtem-pénzköltőnek!Rakosgassa mindenki ahogy akarja a tolvajszarkákat utolérni nem fogja,ha csakkk le nem lövi.Ebben látok fantáziát.
Cicamama55
Kettős állampolgárságért munkaviszony nélkül is ingyen magyar nyugdíj, az itt élők meg dögöljenek meg?! Ezt a rohadt kiba...tt világot ám!!!
Nagy Testvér
@nena: Én is 43 vagyok. Mai vásárlóértéken kb. 40 ezer forintnak megfelelő összeg lesz 73 éves korunkban az első juttatás!!!
varrólány
Tudtam, hogy nem kell a nyugdíjamon gondolkodni !
gödörben
Hol élnek ezek?? A mai fizetésekből a nyugdíjra takarékoskodni??? Kajára és rezsire nem elég a törlesztés után. Rohadt lopós népnyúzó banda.
human
Had borzoljam a kedélyeket. Politikusaink gazdag fizetés mellett még nyugdíjat is kapnak:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/nyugdijaskent-is-kereshetnek-a-kepviselok-2113405

Pintér Sándor: fizetése 1,1 millió + nyugdíj 143 ezer
Harrahh Péter: fizetése 1 millió + nyugdíj 214 ezer

Mikor megkérdezték, hogy ők miért kivételek a válasz az volt, hogy nincs munkáltatójuk ezért speciális helyzetben vannak.
coyote3
Hogy kapnak nyugdíjat? Sehogy! El tudja képzelni valaki egy 70 éves ember munkabírását??? .Egyébként meg kevesen fogják megérni ezt a kort. De szükség is volt erre a manyup lenyúlása után...
magyarbakancs
Ez az önpusztító Magyar nép nem fogja elérni a hetven év nyugdíjkorhatárt.
Állambácsi beszedi a pénzt és nem fizet egy kannyi nyugdíjat.
Jól kivan találva.
Fizikai állományban dolgozok lejátszhatják magukat a WC-n és a nyugdíjukat..
Soha nem fognak nyugdíjat kapni sajnos.
Cicamama55
@human: Ez nem tetszik, de így van! S rajtuk kívül nagyon sok képviselőnek még! Maguknak megszavazzák a hatalmas fizetés emeléseket, érdekes módon azt soha nem fagyasztják be, mint a mienket,plusz a nyugdíjuk, ami szintén nem kevés...Szegényeknek még az útiköltségüket, irodai rezsijüket is a bolond itthoni magyar emberek fedezik...Csoda hogy meg tudnak élni!:(
volvós
,,",,,,viszont egyre kevesebb gyerek születik, aki beléphet a munkaerőpiacra..."

Igaz, hogy ezeknek a gyerekeknek nem lesz munkahely,
de a piac és a KSH majd zengi, hogy milyen jól állunk !!
human
@Cicamama55: 2013 elején életbe lépett egy törvény ami alapján a képviselőknek sem jár nyugdíj. Harrach Péter (akkor még) támogatta az intézkedést. 2013. júniusában már azt mondta, ha a többiek nem mondanak kel a nyugdíjukról, akkor nincs értelme neki is lemondani róla. Van pofa rendesen.
www.borsonline.hu/20130627_ragaszkodnak_a_nyugdijhoz_a_honatyak
Ulmus
Miért, ki gondolta, hogy 2050-ben még lesz nyugdij? Az egész rendszer úgy rossz, ahogy van, mindenki tudta, hogy előbb-utóbb összeomlik, csak hát egy politikus ezt nem mondhatja ki.
Dr. Felipe
A nyugdíjat már "megvédték" a fideSS moslékok.
DAKOTAVERRRŐ
Szerintem az emberek nem fogják megvárni ezt az ídőt,mert elég volt a szemétkedésből,ennek a cigány kormánytól! Lesz még itt újra 56 az tuti
DAKOTAVERRRŐ
Nem kéne lopni a kormánynak,és mindenki jól járna.Nyomják a lóvét a pénzverdében,és nem csak stadiónokra futja hanem az egészdégügyre,és nyugdijra.A szemét nav kicsontozza a népe aki vállalkozik minimum 70 rugót benyel,és panaszkodik a kormány hogy nincs pénze,persze mert minden képviselő milliókat kap takarmányra autóra,kuplerájra,ingyen kaja, mi kell még nekik?Nyomják inkább a pénzeket ki nem szarja le az eut,az is csak átok,mert csak a kormány tagok gazdagodnak,meg betegszenek bele a milliós eurókból,nekünk csak a kamat jut amit vissza kell fizetnünk,ők benyelik,élik a világukat,annyit összehordanak,hogy nem kell nekik a nyugdij!!!Kitalálta ezt a mocskos alkotmány jogászok,hagy ne érjenek értük a kijövő mentők,ha infarktus kapnak!
Macskaszem
Talán nem kellett volna bevédeni a magánnyugdíjakat, és nem kéne az ukrán nyuggereknek szórni a szavazatvásárló nyugdíjakat. Ennek a tetves kormánynak semmi sem drága azért, hogy uralmon maradhasson.
Rózsika Hatházi
Aztán, minek rakjon félre a mai 30-50-es korosztály? Hogy, amikor arra kerülne a sor, hogy nyugdíjba menjen, jön egy fityisz formátumú kormány és azt is lenyúlja ? Óriási szerencse, hogy én már nem fértem bele a magánnyugdíjba. Szegény anyukám három hétig rágta a fülemet, hogy elveszik a nyugdíjam, alig tudtam megmagyarázni neki, hogy amiben én vagyok, az az önkéntes nyugdíjpénztár.De ahogy nyugdíjba mentem, rögtön felmondtam, mielőtt még szemet vetett volna rá a kuszaszem, kuszafog és a hibbant cézár.
Nil
Ők azok akik Ratkó Anna parancsára megszülettek. És az ő gyerekeik.
És lassan megint parancsra kell szülni - éhezésre és nélkülözésre.
lajospapa
Ne aggódjon senki! 2050-ben előveszik azt a háromezer milliárdot meg a kamatait amit Selmeczi Gabriella őriz. Az fussa mindenkinek!
Szimba
A nyugdíj korhatár emelgetésével sok baj van. 1. álszent, mert Mo.-on ki éri meg - főleg férfiak - ilyen eü ellátás mellett a 70-t munkaképesként? Gondolok pl. arra, hogy bizonyos gyógyszereket bizonyos koron felül nem írhat fel az orvos. 2. 70 évesen melyik munkaadónak is kell az ember, csak úgy fognak ránézni - fiatal kollégákkal együtt - , mint kertész a hernyóra. 3. Nincs munkahely, nincs stárusz a cégeknél, mi lesz a fiatalokkal? Elfoglalják a helyet az öregek. 4. Kb. 65-70 év között is kötelező lesz közmunkát vállalni, ha netán munkanélküli vagy? 5. Hol lesz a nagymama, nagypapa, aki vigyáz az unokára, ha az beteg lesz, amíg a szülő dolgozna?
szandokan
@coyote3: Apám most 75 éves, és még mindig aktív, főleg szellemi fronton alkot még most is nagyot, mint a fia...:-)
szandokan
@DAKOTAVERRRŐ: Ez igaz, lesz itt még 56. 2056...:-)
szandokan
@Nagy Testvér: Ezért kell a nyugdíjas évekre elég pénzt felhalmozni, legalábbis annak, akinek ez megadatik. Havi 100 ezret ha félretesz az ember, az már nem rossz, ha többet, az meg a kánaán.
Január
@szandokan: Nagyon jól mondod, olyan fizetéseket kell megállapítani, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek öreg korukra egy tőkét tudjanak gyűjteni. Minimálbérből ezt nem lehet. Vagy akkor jön az állami gondoskodás?
Ami értéktöbbletet előállítottak a dolgozók aktív idejük alatt vissza kell juttatni nekik ez másként nem fog menni, nem lehet az egészet a munkáltatónak kisajátítani.
szandokan
@Január: Így igaz. A vállalkozóknak a szemlélete kellene hogy megváltozzon első lépcsőben, mert ők azok, akik tisztességes béreket is tudnának fizetni úgy, hogy az ne menjen az államadósság rovására.
Gyuri Géderről
Sír mindenki, és egymásra mutogat. Az önkormányzati választáson is a fidesz fog nyerni.
Addig amíg ez a baromarcú nép nem veszi kezébe a sorsát, csak erre számíthat.
Nil
Amikor elmentek szavazni - ne felejtsétek el ki vette el a nyugdíjmegtakarításokat és ki emeli 70 évre a nyugdíjkorhatárt amikor a születéskor várható élettartam főleg férfiak esetében még a hatvan évet sem éri el - ráadásul 40 év fölött már azzal hajtanak el hogy öreg vagy.
Kedves nyugdíjas szavazók a gyerekeitekről és az unokáitokról van szó!
szandokan
@Gyuri Géderről: Abba a baromarcú népbe te is beletartozol. Vagy te is külföldről igyekszel okos lenni?
Nagy Testvér
@szandokan: Forint lesz még 30 év múlva???
nyanya001
@lajospapa: Ne röhögtess mert cserepes a szám :))
Szimba
@szandokan: Sajnos az összkép szerint -lsd 2/3 - mindannyian beletartozunk a baromarcúakba. De egyénenként nem. És azok a baromarcok, akik ezer sebből véreznek a fidesz uralma, intézkedései miatt, de nem tesznek ellene semmit: tanárok, eü-sök, munkanélküliek, közmunkásoktrafik, föld mutyi áldozatai,stb., stb .
Grafix69
@szandokan: Na ez a külföldről igyekszel okos lenni kicsit sértő, nem vagyok okos de sokkal hülyébb lettem volna ott maradni a Te országodba azért , hogy a Te fajtád gyarapodjon én meg éhen dögöljek.:)))
Gyuri Géderről
@szandokan: Földrajzilag igen. De manapság több az ocsú, mint a búza, ettől jó a disznó dolga.
nyanya001
Na csak figyeljétek meg, amint lemennek az önkormányzati választások
belenyúlnak ezek a a mostani nyugdíjakba is !
szandokan
@Grafix69: Ha az én fajtám gyarapszik itthon, az miért baj? Lennének munkahelyek, tisztességes bérek, ennyi történne.
szandokan
@Nagy Testvér: Még azt sem tudom, én hol leszek 30 év múlva...:-)
szandokan
@Szimba: Nekem eddig sem a kormányok határozták meg az életemet, a nejem pedig, mint pedagógus 200 ezer felett kap nettóban. A munkanélkülieknek meg nem ártana intenzívebben munkát keresni, vagy képezni magukat, mert sokuknak még érettségije sincs. Ma úgy nehéz jó munkát találni.
hattorihanna
@szandokan: A vállalkozóknak?Te sötétebb vagy az átlagosnál is.A munkáltatónak átlagosan mintegy 28.5%-ot kell befizetnie a dolgozó bruttóbére után,a dolgozónak pedig ugyanebből a bérből még 37%-ot kell kipengetnie adóként állambácsinak.Ha az a 30% mondjuk nem lenne csak 10% a maradék 20-at oda lehetne adni a dolgozónak,de ez rohadtul nem a vállalkozók döntése.
szandokan
@hattorihanna: Mármint én sötét? Erre inkább nem reagálok semmit. Mondjuk nem is egy piti kis vállalkozó vagyok, mint azt már régen tudod. Akkor kibővítem: A gyárak, cégek vezetői, nagyvállalkozók, kisvállalkozók, amennyiben megtehetik, mert képesek arra tudásuknál fogva, hogy komoly nyereséggel termeljenek, akkor fizessék meg normálisan az embereiket. Amennyiben viszont csak vegetálnak, akkor zárjanak be, és menjenek el közmunkára, mert akkor nem valók sem vezetőnek, sem vállalkozónak. És most lehet megsértődni.
kkalman
Úgy aljasok ezek, ahogy vannak. De megérdemeljük őket, köszönhetően a két millió fideszbirkának, meg azoknak, akik baßtak elmenni szavazni.
Yoda69
Nagy hiba volt a fideSS reszerol megszuntetni a manyupokat. Persze megertem kellet nekik a 3 ezer milliard hogy aztan fel nap alatt eltozsdezzek. Most itt van 3 millio ember aki elvesztette a megtakaritasait, mert afelol senkinek se legyen ketsege, hogy sohasem lesz maganszamla az allami nyugdijnal. Hogy miert nem? Mert nincs ra penz. Elment stadionokra, rogan luxusnyaraloira, eltolcsi szuper irodahazara, na es orban tobb ezer hektaros birodalmara meg svajci bankszamlaira.
Szoval nem reklalmalni kell itt hanem elmenni szavazni oktober 12-en es elkezdeni visszaallitani a demokraciat. Ez a minimum amit minden joerzesu magyarnak MEG KELL TENNIE.
Persze vannak itt olyanok, akik a fidesz-maffia haszonelvezoi, mint pl szandokan. Ok sosem fognak megvaltozni, es nem erdekli oket ha az orszag szeteseik. Megszedtek magukat itt, es egy pillanat alatt kulfoldre menekitik a toket ha a helyzet megkivanja.
De a tobb millio magyar munkavallalo es nyugdijas mit tud tenni? Egy allamcsod eseten ok lesznek a legnagyobb vesztesei az orbani amukfutasnak, holott mar igy is ok azok.
silber13
@szandokan: 19:25-re Édesapádnak hosszú életet és jó gészséget! A fiacskájának meg nagyfokó önmérsékletet az önfényezésnél!
Grafix69
@szandokan: Na tényleg most már kicsit sok, ki mennyit keres. Ez valami minősítő mérce nálad ,talán az határozza meg ,hogy ki milyen emeleten van a táplálék láncban:)) Ezek szerint aki keveset keres az a moszatok ,algák és a kutya ürülék alatt tartózkodik az élet hierarhiájában. Gondolom a szemedben attól nagyobb valaki mennyi a havi jövedelme na akkor elárulok neked valamit itt egy nagyon alap család jövedelme ( melósok) a heti 200 000 ft körül mozog , én sajnos csak egyedül dolgozom és a feleségem még nem de hidd el havi 500000 ft elég soknak számít, legalább is nekem. A másik annyira lenéző a pénzel hivalkodni és méltatlan is ,hogy gyakran vagy egyszerűen ostobának tartalak vagy csak simán sajnálni tudlak.Számomra sokkal mérvadóbb az emberi viselkedés és tisztesség, becsület, tolerancia mint az ,hogy kinek mennyi pénze van. Azt hiszem az élet rövidsége miatt nem arra fognak emlékezni a nemléted után ,hogy na ez az ember egy tehetős gazdag volt ,inkább arra ,hogy milyen ember volt ,mennyire volt jó szívű és mennyien szerették. Szeretni valakit azért mert sok pénze van nem lehet , úgy is mondhatnám az elismerést pénzel megváltani képtelenség bár FIDESZ berkekben ez a gyakorlat. A nyugdíj korhatárt meg fel lehet tenni 100 éves korra is mivel manapság 45 éves embereket sem alkalmaznak szívesen a fiatalabbakat meg azért nem mert nem értenek semmihez így marad a pici réteg mondjuk a 25-32 éves korig bezárólag akiket felvesznek dolgozni már van hova és van minek, mert valjuk be nem lehet mindenki celeb meg politikus bár nagyon igyekszik mindenki a semmit tevésből megélni.
Grafix69
@szandokan: Na tényleg most már kicsit sok, ki mennyit keres. Ez valami minősítő mérce nálad ,talán az határozza meg ,hogy ki milyen emeleten van a táplálék láncban:)) Ezek szerint aki keveset keres az a moszatok ,algák és a kutya ürülék alatt tartózkodik az élet hierarhiájában. Gondolom a szemedben attól nagyobb valaki mennyi a havi jövedelme na akkor elárulok neked valamit itt egy nagyon alap család jövedelme ( melósok) a heti 200 000 ft körül mozog , én sajnos csak egyedül dolgozom és a feleségem még nem de hidd el havi 500000 ft elég soknak számít, legalább is nekem. A másik annyira lenéző a pénzel hivalkodni és méltatlan is ,hogy gyakran vagy egyszerűen ostobának tartalak vagy csak simán sajnálni tudlak.Számomra sokkal mérvadóbb az emberi viselkedés és tisztesség, becsület, tolerancia mint az ,hogy kinek mennyi pénze van. Azt hiszem az élet rövidsége miatt nem arra fognak emlékezni a nemléted után ,hogy na ez az ember egy tehetős gazdag volt ,inkább arra ,hogy milyen ember volt ,mennyire volt jó szívű és mennyien szerették. Szeretni valakit azért mert sok pénze van nem lehet , úgy is mondhatnám az elismerést pénzel megváltani képtelenség bár FIDESZ berkekben ez a gyakorlat. A nyugdíj korhatárt meg fel lehet tenni 100 éves korra is mivel manapság 45 éves embereket sem alkalmaznak szívesen a fiatalabbakat meg azért nem mert nem értenek semmihez így marad a pici réteg mondjuk a 25-32 éves korig bezárólag akiket felvesznek dolgozni már van hova és van minek, mert valjuk be nem lehet mindenki celeb meg politikus bár nagyon igyekszik mindenki a semmit tevésből megélni.
Mobil123
@szandokan: 22:56 és az akinek diplomája van és nem talál itthon munkát az mit csináljon? Vagy pl. Az az építő mérnök akinek van munkája ( igaz tavaly diplomázott és szereti amit tanult és kitűnő eredménnyel végzett tehát nem.hülye) most kapott munkát de úgy fizetnek neki hogy papíron minimálbér a többi zsebbe? Szerinted mit kéne az ilyen.vallalkozóval csinálni?és csak megjegyzés hogy Fidesz fán
Persze a nejed fizetését nem feltétlenül kellett volna előadnod megint. Látod az yen szöveget miatt "szeretnek "itt téged:)) és még csodalkozol ha rád ugranak.
kukac50
Aki végig fizikai munkát végez az már 60 éves korában is nehezen mozog,nemhogy hetven évesen. A fiataloknak kellene munkát biztosítani,hogy legyen aki fizet a nyugdíjalapba.
picike
@kukac50: na látod már tudjátok az utat? 70 év után ha addig is élsz ?
coyote3
@szandokan: Félreértetted. Én nem a 70 éves emberekről írtam pejoratív dolgot. Kívánok még apukádnak sok-sok aktív évet!
mate03
@szandokan: Gratulálok ,édesapádnak!További jó egészséget!
szandokan
@Yoda69: @Mobil123: @Grafix69: A múltkor megfogadtam, hogy az oldalon nem írok magamról semmit, de azt nem, hogy meg sem védem magam.Grafix, most te indítottad el a lavinát azzal, hogy azt írtad, az én fajtámat nem akarod itthon gyarapítani. Te sértegetsz, majd felháborodsz, mégpedig annyira, hogy kétszer is leírod a mondandódat? Yoda, te pedig jössz ezzel a rendszer haszonélvezői dumával. Te sem érted ugye, hogy nem azóta végzem ilyen szinten a munkámat, amióta a Fidesz van, hanem hosszú évek óta? Mobil, ez a tegnapi újabb enyhe kirohanásom ezek miatt volt megint. Ok és okozat. Vannak emberek, akik azt élvezik itt, ha engem csesztethetnek. Akkor én minek változzak?
szandokan
@coyote3: @mate03: @silber13: Apám nevében köszönöm a jókívánságaitokat!
Grafix69
@szandokan: Te nagyon felsőbb rendü csak annyit szerettem volna közölni veled , parasztosan írom : Ki nem szarja le ,hogy Te neked és a családodnak mennyi a jövedelme. Igen és nem akarom a Te fajtádat eltartani aki lenézi a melósokat , nem is fogom.
Grafix69
Még annyi Szandokan, volt egy műsor a magyar tv ben 1980- as években aminek az volt a címe ,hogy 66 . Ebbe a műsorba be lehetett telefonálni és tulajdonképpen akármit lehetett kérdezni ami közélettel kapcsolatos. Nos be telefonált egy illető és megkérdezte , hogy ő hányadik lehet a gazdagok listáján mert 600 000000 forintja van , a rend kedvéért ez 1984 ben történt ha jól emlékszem. Tehát hatszáz milliója volt a manusznak és kíváncsi volt mennyire gazdag ő itt Magyarországon. Nos a válasz elképesztő mert az első százban sem volt benne. A 80-as években amikor egy jó kereset havi 4000 ft volt.
szandokan
@Grafix69: Szerinted ha én lenézném a "melósokat", adnék nekik ilyen magas fizetést? Tévedésben vagy itt te is, meg még sokan. Nekem egészen más gondom van itt egyesekkel. 600 millió az szép pénz ma is, akkoriban meg pláne az volt.
Grafix69
@szandokan: Szerintem ha állandóan a jövedelmi helyzeteddel hozakodsz elő az roppant idegesítő. Nem feltétlenül azért mert másnak nincs annyi pénze mint éppen a tehetségedből vagy szerencsédből kifolyólag neked, hanem azért is mert a pénzel való dicsekvés a szegény ember kenyere , soha nem hallottam még egy igazán gazdag embert sem nagyképűsködni azzal milye van . Talán nem nézel le melósokat végtére is ezt nem tudhatom de az írásaid gyakran adnak okot erre.
qxy
Na csak menjek haza! adok én a pofátoknak! nyomom ki a szemeteket tolvaj banda! Legyen addigra pénz amire megyek nyugdíjba mert ha nem, egy két pofon el fog csattani.
de ez a kezdet! Várjatok csak! Dobtam én már ki az ajtón olyan politikust aki most a parlamentbe nyal az első sorban.
Mert " ? Ha én egyszer kinyitom a számat?
Ha én egyszer el kezdek beszélni??
Meine Ehre heisst Treue
@Nagy Testvér: És Magyarország, full magyar emberekkel lesz 30 év múlva?

@nyanya001: Rakjál rá hullámpalát.
tivoli
@mariaberta: ma, 09:04
Micsoda? A qxy nevű nagyzoló münchausen? :-))
pbalage
@szandokan: nekem meg van egy kutyám, bebeeee!
aremy
miért nem 90 mert akkor nem kellene senkinek fizetni
bundi
@szandokan: nem adsz a melósoknak egy kanyi vasat sem...hazudni én is tudok...amit a "melósoknak" adsz, egyébként is tőlem kéred kölcsön...igaz? nem ? bizonyítsd...a maradékot meg elszívod...mert erős dohányos vagy, és szeretsz szívni ezerrel...
mondom, ha ennyire szereted fényezni magad, tedd a fészbűkon...ott feltölthetsz képet is magadról, akár nevesítve is...itt csak kamuzol akármit is írsz, mert ugye anonimitásban mindenki azt hazudik amit szeretne...tehát vagy leszoksz erről, vagy megmondod ki vagy, milyen beosztásban tevékenykedsz, hol lehet ezt lecsekkolni...addig, meg ez a kamu kategória...
Mobil123
@bundi: Micsoda kérdéseid vannak:-))))))
szandokan
@bundi: A face nem való ilyesmire, már próbáltam. Volt olyan, aki szabályosan fenyegetett, mert látta a feltöltött fényképeimet például a házamról, vagy ahogy a gyerekek fürdenek a medencében. Voltak olyanok is, akik pénzt akartak kérni (ez már itt is előfordult), de a céghez is jöttek már érdekes email- ek. Sajnos itt is elkotyogtam már pár embernek dolgokat, szóval kiderítheted magad is könnyen. Ügyes gyerek lehetsz te, olvasva az okoskodó hozzászólásaidat.
szandokan
@bundi: Ja, és a lényeg: Mindezek végett töröltem magam, majd Tóth Tíbor néven feltűntem, a kép sem volt a sajátom, de ott sikerült lebuknom (elég nagy volt a hasonlóság a valódi és az ál face - em között), szóval a face - nek végleg annyi számomra. Nem biztos az, hogy jó, ha mindenki ismer.
szandokan
@Mobil123: Kötözködik. A vérében van.
Mobil123
@szandokan: De azért érdekes kérdést tett fel. :-)) Melyik cég is?
szandokan
@Mobil123: Amikor ezt priviben valakinek elküldtem, ráadásul olyannak, aki bőszen egyetértett velem, meg tetszikelt folyton, éppen az támadott utána hátba. Derítsd ki, ha annyira érdekel.
Mobil123
@szandokan: Hát én emlékszem a cégre , csak ott már nem találom a neved.
bundi
@Mobil123: hát igen nekem valaki mondta egyszer:
" Igazgatók, tulajdonosok pedig jönnek, mennek, vannak, akik önszántukból, és vannak, akik meg más miatt. Kövesd le őket...:-)"
de akinek vérében van a kötözködés, az erre azt mondhatná, hogy @szandokan: már megint kamuzik...mert ugye ezt sem lehet lecsekkolni...amit a fészbúkról mondott...mert ugye hogy is lehetne...
de akinek oly sok identitása van azzal ugye ezt elég nehéz megértetni...
itt csak vélemény, van...amivel vagy egyetért valaki vagy sem, és erről lehet győzködni a másikat... de minek idecitálni 5 gyereket céget adományokat havi fizetést?
bundi
@szandokan: egyébként tévedsz...
"A face nem való ilyesmire, már próbáltam."
az pont erre való...ha ennyire szereted magad fényezni, akkor tedd ott...
itt csak furán fintorog az ember ennyi önreklámtól...ami ugye nem köthető személyhez és épp ezért nincs semmi alapja, ellenőrízhetősége...tehát bárki kamuzhatja is akár...
Mobil123
@bundi: Hát igen ! A család számomra szent és bizony ennyire személyes dolgokat nem kellene idetenni. ( a jövedelem , ki vagyok mi vagyok nem kell) az aki meg priviben elmondja valakinek hogy kicsida , micsoda az a másik fél legyen annyira korrekt hogy nem adja ki . Igaz van itt olyan aki sz@rrá hazudta magát priviben is nem csak a falon.
Ha valamit elmondok magamról az akkor igaz amit meg nem az nem tartozik senkire, arról meg nem beszélek.
bundi
@szandokan: de a cikkhez vissza... szerinted fenntartható ez a rendszer?
mert miről is van szó...
mennyi a befizetés...
topceg.info/tartalom/adokulcsok-jarulekmertekek-egeszsegbiztositas-fizetendo-jarulekok-2014-ben
és a kereset?
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/let/let21407.pdf
és mennyien fizetik?
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21407.pdf
tehát havi szinten kb 4 127 000 fő fizet a 235 200 forint volt a bruttó átlagkeresetből havi 10 százalékot nyugdíjárulékként az kb 97 067 040 000 szerintem...ebben egyetértesz?
és mennyi a kifizetés...
mennyi is a nyugdíjasok száma?
www.onyf.hu/m/pdf/Statisztika/Ellaataasban_reeszesuelooek_1406.pdf
itt az is le van irva mennyit kapnak átlagosan havonta...
tehát havi szinten a 2 196 424 nyugger kap átlagosan 110 931forintat ami összesen 243 651 510 744 ft
ami kb szerese a befizetésnek...ez az arány a most aktuális befizetésekre és kifizetésekre igaz...
tehát szerinted a mostani rendszer fenntartható öngondoskodás nélül, a megszüntetett harmadik pillér kirugásával?
de tudod akinek a kötözködés a vérében van, az csak ilyen hülye kérdéseket tud feltenni...
és most lássuk te ügyvezető igazgatók gyöngye erre mi a reakciód?
bundi
@Mobil123: én például azon a nevemen jelentkeztem be, amin már több mint 20 éve ismernek pécs környékén, a főépítésztől a építész tanszék rektoráig...
lehet így is kiadni magad...de a családról, fizetésről, egyebekről ha jól emlékszem nem nagyon adtam semmit...a propelleren régebben kitehettél magadról képet a hozzászólásaidhoz...most ez megszűnt...de mindegy is...a lényegen ez nem sokat változtat de kíváncsi vagyok a cikkről mi is a véleménye...
szandokan
@Mobil123: Már nem is fogod. Tulajdonosként és tanácsadóként tevékenykedem már a cégnél kizárólag, mert elindítottam egy új vállalkozást. Az ügyvezető posztot átadtam másnak. Persze ugyanúgy tervezek, meg minden, csak ennyi változás történt. Vagy ez sem tartozott volna senkire? Valóban nem, de nincs benne semmi titok.
szandokan
@bundi: Bundi a neved? Az enyém sem szandokan volt, csak az első és mindenki által ismert nevemen kilőttek anno. Már nem én vagyok az ügyvezető, olvass feljebb kicsit. Egyébként persze hogy öngondoskodás nélkül nem tartható fenn a nyugdíjrendszer, de szerinted eddig az volt? Az átlag 70 ezer forintos nyugdíjból vígan éldegéltek a nyugdíjasok? Nem, barátom, éppen ezért is írtam azt, hogy mindenkinek még aktív korában kell azt elérnie, hogy ne legyen számára gond a nyugdíjas kor.
Mobil123
@szandokan: Igen láttam hogy átkerült a vezetés másnak.
Te indítottad el a lavinát azzal hogy ennyire kiadtad magad amit mondtam egyszer neked hogy egy vezető beosztású ember nem adhatja elő a véleményét így (bár ezt olyan megfogalmazásban tettem akkor hogy ha az én főnököm így adná elő a maga véleményét mint ahogy Te itt nem tudnám tisztelni mint főnököt) persze meg lehet a véleményed de nem lett volna szabad így kiadnod magad minden téren. /de ez csak én véleményem ami sokszor elég sajátos tudom/
szandokan
@Mobil123: Ennek ehhez semmi köze nincsen. Voltak még ezen kívül egyéb elképzeléseim is, amik nem fértek volna bele a céges koncepcióba, és így láttam a legjobbnak.
Mobil123
@szandokan: Tudod az baj hogy az aktív korban sajnos nincs annyi hogy félre tegyünk a nyugdíjas éveinkre. (megmernék esküdni hogy majd most jössz azzal hogy nem kell piálni , cigizni) Tudod ebben az országban vannak azok akik milliókat kapnak havonta jövedelmet és vannak akik örülnek ha fizetésig kihúzzák. (és nem azért mert pazarló életet élnek!) Tudod nem mindenki a Te cégednél dolgozik:-)
Mobil123
@szandokan: A lavinát itt indítottad el magad ellen (nem a cégvezetésre gondoltam) azzal hogy kiadtad magad a falon és ezek szerint priviben is. És ezért esik neked mindenki , mert ha leírod a véleményed korrket módon a fene sem jött volna rá hogy ki vagy mi vagy.
ja most lesz valami Orosházán (reklámba volt ), vérnyomásod rendben??:-)))
szandokan
@Mobil123: Kétségtelenül igazak, amiket leírtál. Én csak felvázoltam azt, hogy az átlag nyugdíj semmire nem elég.
Mobil123
@szandokan: Bizony semmire nem elég! De sajnos a fizetés sem és arra meg kiváltképp nem hogy még félre is tegyünk belőle.
szandokan
@Mobil123: Attól még nem kellett volna nekem esnie senkinek, hogy kiadtam magam. Senkit nem bántottam vele. Az az igazság, hogy nem is tudom már, hogyan kezdődött el a vesszőfutásom...:-)) Igen, szombaton lesz az újonnan épült főtéren egy rendezvény, ahol ingyenes szűrőprogramok lesznek, meg műsorok, gyerekeknek játszóház, zenebona, stb. A vérnyomásom 110-120/ 70 körül mozog.
Mobil123
@szandokan: Hát én jó két és fél éve pottyantam ide és akkor már rendesen tartott a "vesszőfutásod" és ez a dicskevésed, mások lenézése elég ingerlő tud lenni.
szandokan
@Mobil123: Pedig soha nem annak szántam, de valahogy általában így jött le. Hiába, ami nekem természetes, az másnak nem biztos.
bundi
@szandokan: oké nem érted vagy nem akarod érteni ismét... Nem a mostani 110 ezres átlaggal van baj hanem á fenntartható kb 40 - 50-es bevezetendővel... És ez nem a minimum nyögdíj lenne hanem az átlag...
pbalage
Basszus, mekkora sz@r lehet a másik oldal társasága, ha szandokan még ennyi odab@szás után is ide jár. Külön respect neki.
szandokan
@bundi: Ok, na és akkor mi a megoldás? Ha te lennél a miniszterelnök, gondolom sec-perc alatt megoldanád.
pbalage
@szandokan: lehet bundi nem oldaná meg, de ez az orbán gyerek se nagyon van rajta a témán.
Mobil123
@szandokan: 14:24 Pedig sokszor lett szólva hogy ne tedd . itt nem feltétlen milliomos emberek mondják el véleményüket a jelen és a jövő képről. Ha valakinek 8 osztálya van nem biztos hogy ostoba, buta ember tudod nagyon jól.
Azért @bundi: sem az az ember aki lenéz itt bárkit pedig ha jól emlékszem nem segédmunkás (akit Te mondjuk kapásból nem kultiválsz) hanem egyetemi tanár ha jól vettem le. Lehet mások bántása és dicskevés nélkül is véleményt mondani.
bundi
@Mobil123: nem az...de volt hozzá köze az elmúlt évtizedben...@szandokan: és most jöhet az örökzöld sikertörténet...a manyup szó mond neked valamit?
pbalage
@bundi: a NAV-os sztorit se felejtsd ki, meg a mostani ombudsmanos koncepciós pert se.
bundi
@szandokan: de gondolom ha te lennél a miniszterelnök és ilyen gondjai lennének az országnak te is számolatlanul tolnád a százmilliárdokat a fociba...
szandokan
@bundi: Azért elég erős túlzás 100 milliárdokról beszélni foci kapcsán. A munkahelyteremtés pedig nem úgy működik, hogy akkor én most teremtek egyet. Én teremtettem már egy párat, az igaz, meg még sokan mások is, de az emberek többsége erre nem képes, a legtöbben csak dolgozni akarnak valahol. Manyup? hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r Ebből minden érthető.
szandokan
@pbalage: Látod, nem véletlen, hogy itt vagyok a leginkább...:-)
bundi
@szandokan: na szóval kedves tulajdonos és tanácsadó úr...milyen tanácsot adna viktorkájának...
foci...vagy nyugdíj a népnek...
nyugdíj...vagy foci
gondolkodjon...
kérhet telefonos segítséget is, ha úgy érzi túl nehéz a kérdés...kiben kízik, kit hívna fel?
szandokan
@Mobil123: Igaz, de a milliomos embereknek is lehet véleménye. Jelentős részük sokat tett az emberekért, az országért.
szandokan
@bundi: Szerinted mennyi ideig lenne elég nyugdíjra az a pénz, ami eddig stadionokra elment? A gazdaság élénkítése jelenthet egyedüli megoldást a problémára. A most lehívott EU -s pénz 60 % - a erre fog elmenni.
bundi
@szandokan: csak egy kérdés...egyedül a puskás stadion mennyibe is fájhat?
és a többiről még nem is volt szó...egyébként még mindig a saját farkad körül forogsz...bizonyítsd be, hogy teremtettél akár egy munkahelyet is...
a manyupról meg...mondj jobb ötletet... kedves tanácsadó úr...
bundi
@szandokan: a stadionok élénkítik a gazdaságot? valami hasznot is termelnek, vagy az átadás után csak a karbantartásuk és fenntartásuk évi több 10 milliárdos terhet fog jelenteni...?
szerinted ezek tudnak piaci alapon működni?
szandokan
@bundi: Milyen bizonyítékot szeretnél? Maximum a honlap linkjét tudnám neked elküldeni, ahol én voltam sok-sok éven át az ügyvezető. Viszont ezt már úgyis tudod, ha meg nem, akkor elég tájékozatlan lehetsz. Mindenesetre amiről te beszélsz, az nem jelent megoldást semmire nyugdíj ügyben. A manyup jelentős része az államadósságra ment el, egy részét kifizették az embereknek, máskülönben a föld nyelte volna el pár év múlva. És most megyek a gyerekekért, szia!
szandokan
@szandokan: Mondjuk ez igaz, a kihasználtságuk, haszon termelésük eléggé kérdéses lesz. Valóban, az nem jó, ha valami csak viszi a pénzt, ahelyett, hogy hozná. Az esetlegesen rájuk fordított pénznek lenne jobb helye is. Ezen elgondolkoztam most azért...
pbalage
@szandokan: 16:25 hallod megint kicsesztél magaddal, de hát megszoktuk.

"Viszont ezt már úgyis tudod, ha meg nem, akkor elég tájékozatlan lehetsz."
pfff... még, még, még!

Őszintén szólva már kezdem bírni, legalább van min elképednem.
szandokan
@pbalage: Mivel már többeknek elküldtem, és még az is kiderült, hogy körbejárt már a propin, ezért tudom nehezen elképzelni, hogy valakinek még csak elképzelése sincs róla. Nincs ebben semmi pfff, és elképedni sem kell.
pbalage
@szandokan: okés, én is ismerlek régebbről is, de az előadásmódon akkorát vidultam...
Mobil123
@szandokan: Ha visszaolvasod amit eddig írtam akkor látni fogod hogy egy betűvel nem írtam hogy nem lehet véleménye a milliomosnak. De azt hogy Te vagy pl. Csányi stb milliomos lett ahhoz kellett a melós is!!
Nehogy már azzal gyere hogy csak a saját magatoknak köszönhetitek a vagyonotokat. Persze az ötletek, a találmányok az tiétek de annak a megépítésére kellett a kétkezi munkás , az öreg szaki például.
Itt csak magadnak köszönheted hogy így neked esnek , és újra mondom mindekinek lehet és kell hogy véleménye legyen de nem mindegy a tálalás , a körítés.
És továbbá ne nézd le a melósokat , szakembereket, beosztottakat és senkit csak mert ő nem olyan gazdag. Mindenki aki itt mondja el a véleményét tett le az asztalra nem keveset még ha te az ellenkezőjéről is vagy meggyőződve.
Biztos kevesünknek adatik meg hogy elmenjük Brazíliába meccset nézni, vagy Kínába menni egy delegációval mert nincs cégünk , mert "csak" dolgozók vagyunk.
Mobil123
@szandokan: Nekem nem :-))) Én mástól kaptam:-))))
szandokan
@Mobil123: Gondolom, kitől...:-) Egyébként azon csöppet vitatkoznék, hogy aki itt kommentel, az mind letett valamit az asztalra. Sokuk biztosan igen, de néhány kommentelőből azért lehet levonni más következtetéseket is.
szandokan
@pbalage: Annak csak örülök, ha jókedvre derültél...
Mobil123
@szandokan: Hát nőtől! Én azt gondolom hogy mindenki letett valamit (legalább egy sört:-D) az asztalra. Senkiről nem feltételezm azt hogy vakarta/vakarja a seggét. (legalább is akiknek a kommentjét olvasom mert azért ami igaz az iagz hogy szelektálok én is mert nem mindenki szövege jön be de nem bántom mert senki még én sem vagyok szent) De az alpári dumát én sem szeretem. A szúrkálódásokon jókat vigyorgok:-)))
szandokan
@Mobil123: Biztos voltam benne:-) Egyébként én is alpáriskodókra gondoltam.
Toby
"Magyarország jobban teljesít "
"Új irány"
"Tiszteletet a magyar ( nyugdíjas) oknak"
"Nem leszünk (nyugdíjas) gyarmat "
Amit ma elvehetsz - ne halaszd holnapra !
"Mindenkire szükség van " ( a nyugisokon még gondolkodom...)
" Senki nem született hiába " ( a nyugisokon még gondolkodom...)
A hazug embert előbb utolérik, mint kisnyugdíjast a lopott kiflivel !
"Sokkal tartozunk a mai nyugdíjasoknak" ( ez továbbra is így lesz...)
"Megette már a kenyere javát" ( be is oszthatta volna a kisnyugdíjas !)
JAJMÁR
@szandokan:
Te Szandokan, mint ember, érdekes vagy, de mint "gazdag ember" unalmas. Legalábbis azt hallgatni nagyon uncsi.
Olyan, mintha a valódi és érdekes énedet takargatnád, mindig ráhúzod a gazdagságod palástját, aztán megsértődsz, ha nem látnak át rajta. Hát, nehéz is... :) nekem is csak a zene... vagyis a rockzene csinált egy pici lyukat :)
szandokan
@JAJMÁR: Akkor beszéljünk a rockzenéről:-))
silber13
@JAJMÁR: @szandokan: Na végre egy hálás téma: a zene!
JAJMÁR
@silber13: 06:06 igen az,. és valamennyire jellemez is. Jól meglepődtem, amikor a mindig hencegő, másokat a vagyoni helyzetükön keresztül értékelő ember kiírta, hogy szereti Hair-t, sőt, az egyik kedvence. :-D
JAJMÁR
@szandokan: 00:40 Mit hallgatsz mostanában?
Zsuga
@szandokan: Azt mondod, az emberek többsége nem képes munkahelyet teremteni, csak dolgozni akar valahol. Ez így igaz, nem lehet mindenki olyan rátermett (és ez a szó nem feltétlenül csak pozitív jellemzőket takar), hogy a semmiből munkahelyeket is teremtsen. Lehet ugyanis egy jól képzett szakmunkás, diplomás vagy esetleg egy képzetlen, de akár egy betanított munkát is tisztességgel, szorgalommal végző ember valaki, ha az esze nem az erre a világra való, pénzcsinálók agya szerint működik. Ők azok, akik CSAK dolgozni szeretnének a tisztességes megélhetésért és talán egy tisztességes nyugdíjért, ha sikerül eljutnia odáig. Egyébként pedig nagy bajban lennének azok a bizonyos munkahely teremtők is, ha nem lenne annyi munkahelyet igénylő dolgos ember, akik között olyan fölényesen szelektálhatnak.
silber13
@JAJMÁR: 9:51-re : Hát én hozzá képest elmaradott zeneszerető vagyok! Leragadtam az ELP -nél, meg a ZEP-nél ls bűnömül róható fel, hogy tisztában vagyok a MOOG és aROLAND kütyüjeivel. Ami nem az ő világa!:-)))
varrólány
@JAJMÁR: 21 34 Nekem is feltűnt valahogy mindig az élet pénzes oldalához jutunk el, vagy visz el minket. Mintha nem lenne az életnek más értéke, és tudom hogy csak pénzzel lehet élemet venni és egyeltalán megélni de az igazi érték az mégis láthatatlan.
A zene az már engem is jobban érdekel!:-))
tivoli
@Zsuga: ma, 10:20
Azoknak az embereknek akik dolgozni akarnak másnak, mindenkor toleránsnak és lojálisnak kell lenniök a munkaadójukkal szemben, pláne ha jó fizetést is szeretnének. S az a munkaadó, amely hajlandó megfizetni embereit, joggal el is várhatja ezt.
Nem kell ezért szandokánt megszólni.
varrólány
@silber13: 11: 35 Ne tessék egy helyben állni , azóta már mennyi idő eltelt és mennyi dal született. . De némelyik azért szóra sem érdemes , és csak az eladhatóság miatt nyomják ezerrel.
Zsuga
@tivoli: Nem egészen értesz engem. Egyáltalán nem szólom meg a szandokánhoz hasonló munkaadókat - pláne, ha nincs miért. Éppen hogy az lenne jó, ha minél több lenne belőlük, aki persze nem kihasználja és zsarolja az alkalmazottjait, mert ugye ilyent is ismerünk már ebben az országban nem keveset, közöttük a leggazdagabb vállalkozókat is. Tapasztalatból tudom. Na és szerintem tisztában is van a legtöbb ember azzal, hogy egy hatékonyan működő vállalkozó ritkán működik 100%-ban törvényesen. Az alkalmazottakon IS nagyon sokat meg lehet takarítani. Bizonyos politikai körökhöz közelállóknak pedig ez általában következmények nélkül simán folytatható is.
silber13
@varrólány: Érdekes, van olyan is, aki egész életében egy szerzőre, vagy egy bandára esküszik. Azt hiszem, én is közéjük trtozom, nem mintha nem csípnék másokat, de akkor is, ő nálam a " primus inter pares" Ez egyaránt érvényes nálam a könnyű és a klasszikus zenére. Maradi vagyok.:-)))
tivoli
@Zsuga: ma, 12:12
Tudom, hogy olyan munkáltató is van amilyet te említsz, de ott nem hiszem, hogy fontos lenne a lojalitás. Ők azok akik azt mondják, hogy ha nem tetszik, mehetsz, állnak sorban az utcán százan. De az ilyeneknek vagy nem számít a minőségi munka, vagy éppen olyanokat alkalmaznak akik bármikor helyettesíthetők.
spu00
Ennyi félre tájékoztatott emberrel még nem találkoztam.Ha véleményezni akarnak valamit, akkor nézzenek utána keletkezésének, folyamatának meghatározó tényezőiről.
A mai nyugdíj meghatározó tényezője, az 1949-s Nyugdíjpénztár államosítása, mely arról szólt, hogy állami tulajdonba vették a pénztár ingó és ingatlan vagyonát, melyet feléltek, s be vezették az aktuális keresetekből történő járulék alapján a nyugdíj jogosultak részére történő kifizetést, s az egységes 60 éves korhatár, kivéve az egyenlőbbek.Az 1989-s rendszerváltásnál a pénztár üres volt. Ez után ott lehetett folytatni, ahol abba hagyták. Tömeges munkanélküliség, mivel az addig gyártott termékeket nem lehetett eladni, mivel az addigi nagy felvevő szovjetek azt mondták, hogy dollárért sz..t nem vesznek, tr. rubel meg megszünt. Ezt azért írom mert nem ennek a rendszernek a hibája a munkanélküliség megléte.Az 1997-s magánnyugdíj bevezetése, az akkori 28%-s infláció gyengítése céljából került bevezetésre, s a nép szépen bevette a cuclit, s még most is szopogatja egy része. A járulék eltérítése után is fizetni kellett a nyugdíjakat, termelés nem volt kielégítő, tehát hitel formájában kellett a szükséges pénzt előteremteni.A hitel kit terhelt, a népet. Én is vennék fel úgy hitelt, hogy Önök fizessék, s még mondanám is, hogy milyen rendes vagyok és okos.
A várható problémát csak a tényleges magán nyugdíjpénztárak megléte biztosíthatná, de annak tényleg magánnak kellene lenni, egyéni befizetéssel. A nyugati nyugdíj pénztárak a világ leggazdagabb társulásai között vannak, s ezekhez semmi közük a kormányoknak, max. tőlük kérnek kölcsön milliárdos tételben, dollárban, euróban.
Az, hogy 2050-ben milyen lesz a nyugdíj helyzet, azt meghatározza az ország gazdasági helyzete, s a demográfia alakulása. A jelenlegi helyzet pozitívnak mondható, de a fenti hozzá állások ezt megfordíthatják, s az fog bekövetkezni amitől félnek, csak nem attól akitől Önök félnek.
JAJMÁR
@silber13: 11:35 Gratulálok :) Tudom, hogy értesz a zenéhez, és a zenéléshez is, én csak "hallgató'" vagyok.
(Na, jó, furulyázni tudok . - azt tanulnom kellett! :)
Gitározni meg szeretek.
Hát, igen.. azok a hetvenes évek :) meg ami előtte és utána volt. Nekem a Pink Floyd és Guns'N Roses a legkedvesebb, de dobogós helye van az operának, a rockoperának és bizonyos musicaleknek is... és stílustól függetlenül, minden jó zenének.
( Na, de a Szandokan és a Hair ?? ! :) - Feltételezem, hogy érti is, nem csak a zene kedvéért... akkor pedig rossz ember nem lehet :) )
@varrólány: Jó ez a Propi, mert kibeszéljük a Szandokant, pedig itt sincs, de mégsem a háta mögött, mert ha ráér, elolvashatja :)
silber13
@JAJMÁR: 20:42-re A furulya egy igen komoly hangszer! Sokan vihognak rejta, pedig, ha annak idején Bachnak megfelelt ( igaz akkortájt Blockflöte volt a neve ) akkor nekünk, egyszerű halandóknak nem lehet kifogásunk ellene. A gitár meg az egyik szívszerelmem. De aztán, amikor meghallottam ezt a kislányt, elment minden kedvem a gitártól!
www.youtube.com/watch?v=LQNdpYETlWU
Szandokan zenei világát nem ismerem, lehet sokkal változatosabb, mint az az egy Hair Azt azért nem hinném, hogy rajong a Wagner tetralogia valamelyik rlészéért. Bár ki tudja!
bundi
@spu00: kicsit nagyot markoltál kicsibogár...egyébként usten hozott újra itt...aztán megint jön a pár hónapos durciszünet?
varrólány
@JAJMÁR: 20.42 Nem aggódok meg tudja magát védeni , ha akarja!:-)
Zenében pedig nincsenek határok ha tudnád én mennyi fajtát szeretek! Jó együtteseket szeretsz , azokat én is!:-))
silber13
@varrólány: Talán meg kéne határozni, hogy mik egy ú,.: jó együttes kriériumai. Mert szerintem meg lehet!
varrólány
@silber13: Lehetetlent kérsz tőlem legalábbis mert nem tudom mi alapján lehet jónak nevezni együttest. ( nem vagyok zeneszakos)
Gondolom mindenkinek mást jelent az hogy" jó". Számomra a lényeg , rám legyen hatással jól érezzem magam ha hallgatom vagy épp csak úgy ne kelljen gondolkoznom csak úgy vigyen a dallam ,hangszer ...
silber13
@varrólány: Na látod, megy ez! Gondolom ha 4 - 5 ilyen komolyabb véleményt összegyúrsz, már közelebb jársz az igazsáéghoz.
bundi
@szandokan: "Milyen bizonyítékot szeretnél? Maximum a honlap linkjét tudnám neked elküldeni, ahol én voltam sok-sok éven át az ügyvezető. Viszont ezt már úgyis tudod, ha meg nem, akkor elég tájékozatlan lehetsz. "
egy - hiába küldted már ezerszer körbe nem jelent semmit...és ha én az mnb honlapját küldözgetem körbe, az bizonyítja hogy én vagyok matolcsy?
kettő - "Mondjuk ez igaz, a kihasználtságuk, haszon termelésük eléggé kérdéses lesz. Valóban, az nem jó, ha valami csak viszi a pénzt, ahelyett, hogy hozná. Az esetlegesen rájuk fordított pénznek lenne jobb helye is. Ezen elgondolkoztam most azért..."
ez annak a fényében hogy ezt már egyszer eljátszottuk a felcsúti stadionos cikkeknél elég álságos...
JAJMÁR
@silber13: @varrólány:Köszönöm a zenéket, és rögtön helyesbítek is, furulyázni sem tudok :(

Milyen a jó zene? Varrólánynak igaza van, mindenkire más zene van hatással. Általánosságban pedig erre csak közhelyes választ tudnék adni, de inkább megpróbálom másképpen: nekem fontos, hogy üzenete legyen, és ezzel én tudjak azonosulni. Szeretem, ha mély érzelmeket vált ki - akár örömet, akár a könnyeimet, és az emberben utóélete van, mert ott van a fülben, a lélekben a dallam sokáig. Ezt azonban nem lehet "fél füllel" hallgatni.
Aztán van olyan, amit csak úgy hallgat az ember az autóban,vagy a háttérben, könnyű kis simogató, kedvcsináló.
Kokas Klára mondta: "A zene felemeli a kezeimet"' Nekem a lábaimat is, de/és a jó zene minden értelemben felemelő :)
silber13
@JAJMÁR: Ne tess mán viccóni szegény embörrel! Hát belefújsz az egyik végén ,aztán fúvás közben béfogdosod, vagy szabadá teszed a rajta lévő likakat! Oszt akkor megszólal.A gitár is olyan, megmarkolod a nyakát, szorítod a rajta lévő drótokat és bizseréled azokat!
Na de félre hülyeség! Látod, már ketten is nagy igazságokat mondtatok ki Varrólánnyal. Kíváncsi vagyok, esz - e még bátor megnyilatkozó! Köszi mindkettőtöknek hogy a meglátásotokat megismerhettem!
bundi
@spu00: oké tehát kedves szavahihető megbízhatő spuu elvtárs...lássuk mi is a hivatalos álláspont...tehát kb 4 hónappal ezelőtt :
hvg.hu/gazdasag/20140430_Varga_nem_lesz_megszoritas/
amiben is elhangzott...
"A nyugdíjrendszerrel kapcsolatban a konvergenciaprogram azzal számol, hogy pótlólagos költségvetési forrást nem kell átcsoportosítani a nyugdíjkiadásokra, és a nyugdíjak minden évben az infláció mértékének megfelelően fognak emelkedni."
valamint :
"Nem kell megszorító csomagokkal számolni a következő években – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2014-es konvergenciaprogram bemutatóján. A programot és a nemzeti reformprogramot ma délelőtt 10 óra után küldte ki a kormány Brüsszelbe. A kormány által kiküldött dokumentum gyenge forinttal, erősödő gazdasággal és csökkenő adósssággal számol 2017-ig. A programhoz tartozó konkrét megvalósítás részleteiről Varga viszonylag keveset tudott mondani. A program alapján nem várhatóak újabb rezsicsökkentések."

tehát ennek a tükrében elmondanád hol is a bibi abban amit írtam szandokan kollégádnak?
"mennyi a befizetés...
topceg.info/tartalom/adokulcsok-jarulekmertekek-egeszsegbiztositas-fizete
és a kereset?
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/let/let21407.pdf
és mennyien fizetik?
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21407.pdf
tehát havi szinten kb 4 127 000 fő fizet a 235 200 forint volt a bruttó átlagkeresetből havi 10 százalékot nyugdíjárulékként az kb 97 067 040 000 szerintem...ebben egyetértesz?
és mennyi a kifizetés...
mennyi is a nyugdíjasok száma?
www.onyf.hu/m/pdf/Statisztika/Ellaataasban_reeszesuelooek_1406.pdf
itt az is le van irva mennyit kapnak átlagosan havonta...
tehát havi szinten a 2 196 424 nyugger kap átlagosan 110 931forintat ami összesen 243 651 510 744 ft
ami kb szerese a befizetésnek...ez az arány a most aktuális befizetésekre és kifizetésekre igaz..."
várom kedves válaszod amiben megnyugtatsz minden 40-50 évest, hogy nyugi ...
bundi
@spu00: tehát megnyugtathatod a mostani40-50-es korosztályt, hogy nyugi már 5 éve a viktor kormányoz erőss kézzel, nem lesz gond, majd jön mr wolf és mindent elintéz...
ja és mi is történt most?kb 4 hónappal az előbbi bejelentés után...
fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/23/varga-mihaly-hatalmas-megszoritast-jelentett-be/
vagy itt...
hvg.hu/itthon/20140922_Orban_alig_birja_visszafogni_magat_mi_joh
de hát te ugye mindenre tudsz magyarázattal szolgálni...vagy nem?
tivoli
Tudnám, hogy a politikusoknak miből fussa évről évre több tiszteletdíjra, ha már annyira pénzszűkében van a haza, hogy nyugdíjra lassan nem is fussa?
bundi
@tivoli: abból az uniós pénzből amit az állampolgárok kontójára vesznek fel?
tivoli
@bundi: Nem lehetne felvenni esetleg a saját kontójukra némi nyugdíj kiegészítést?
bundi
@tivoli: amíg a kétharmad felhatalmazását bírják...?minek?
tivoli
@bundi: Nem egészen úgy van, mert vannak ott 1/3-osok is bőven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.