Magyarország nemzetközi mércével mérve is versenyképes az egészségiparban, és nemcsak a nagy külföldi cégek jelenléte miatt, hanem azért is, mert lassan felnőnek melléjük a hazai közepes vállalkozások; ez az iparág jól láthatóan "él és mozog" – mondta Orbán Viktor kedden Szolnokon, a helyi televíziónak adott interjújában.

A kormányfő – aki ezt megelőzően a városban a Béres Gyógyszergyár Zrt. új gyártórészlegének avatásán vett részt – arról beszélt, hogy a gazdaságfejlesztésben 15 évvel ezelőtt azt tartották korszerűnek, hogy a gazdaság szerkezetét a szolgáltatások irányába kell eltolni. A gazdasági válság okán azonban kiderült, ha "ezt a módszert követjük", a gazdaság sérülékennyé válik, mert a válsággal visszaesik a kereslet, a szolgáltató szektor nagy része megáll – tette hozzá.

Orbán: ha így fejlődik a magyar ipar, az első helyet is megszerezhetjük

Ezért – mutatott rá a miniszterelnök – rendelkezni kell olyan ipari termékekkel, amelyek versenyképesek a világpiacon, és amikor kevesebb pénz van az emberek zsebében, akkor is szükség van rájuk. Ilyen termékeknek nevezte a gépjárműveket, a gyógyszereket.

"Erről ritkán szoktunk beszélni, de (...) Európa második legiparosodottabb országa éppen Magyarország, és nagyon jó esélyünk van arra, hogy ennek a választási ciklusnak a végére, tehát 2018-ra az első helyet is megszerezhetjük, ha ilyen ütemben fejlődik a magyar ipar" – mondta Orbán Viktor.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Aszongya ez a Félnótás.."Az EU. második legiparosodottabb országa ,,mi vagyunk"...:) :) :) :) :) :) Ez azért már brutál...:) :) Az 1700 mrd-os megszorítást meg fogjuk fel ajándéknak..:) :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vasárnapiiskolás
Tán figyelni kellene a gyógyszereire is a debilnek...
nevemnick
Ne tessék már röhögtetni... inkább kérjük vissza az esti mesét a királyi egyes tévébe.
Senara
"Erről ritkán szoktunk beszélni, de (...) Európa második legiparosodottabb országa éppen Magyarország,... csak nézek körbe és keresem a kandi kamerát . Gyógyszergyár avatásán mindenki leszedálva , nehogy kitörjön a röhögés ! :-((( csak azt nem tudom mi a bánatos lószerszámot kereset ott a kedves vezető mikor semmi köze a gyárhoz ...
2014. 09. 23.
Új gyártó részleggel ünnepel a 25 éves Béres
Több mint félmilliárdos beruházással, saját forrásból, 930 m2-es új gyártó részleget létesített Szolnokon a most 25 éves jubileumát köszöntő Béres Gyógyszergyár Zrt.
...
Kovács néni cipzár javításba kezdet az alaksorba tessék már felavatni !
nyanya001
És amikor felébredt, bilibe lógott a keze !
Clavigo
Aszongya ez a Félnótás.."Az EU. második legiparosodottabb országa ,,mi vagyunk"...:) :) :) :) :) :) Ez azért már brutál...:) :) Az 1700 mrd-os megszorítást meg fogjuk fel ajándéknak..:) :)
Szimba
"... Európa második legiparosodottabb országa éppen Magyarország, és nagyon jó esélyünk van arra, hogy ennek a választási ciklusnak a végére, tehát 2018-ra az első helyet is megszerezhetjük, ha ilyen ütemben fejlődik a magyar ipar" – mondta Orbán Viktor. Kell a fidesz rajongókat a rajongás szintjén tartani. Semmi több. Csak ezért.
Dr. Felipe
Milyen magyar iparról beszél ez az idióta? Meg milyen első helyről? Remélem adtak neki egy zacskó pirulát a visszaútra, mert a tünetek már nem kicsik.
Szimba
"rendelkezni kell olyan ipari termékekkel, amelyek versenyképesek a világpiacon...Ilyen termékeknek nevezte a ... a gyógyszereket. Akkor nem kéne a hazai gyógyszergyárakat szivatni holmi vak licittel, meg adókkal az orvoslátogatok után.
almosd
Gurul a gyógyszer,gurul a gyógyszer ,kitudja hol áll meg...Európa második legiparosodottabb országa ,helyesbítés ,második legelmaradottabb országa leszünk.
Vasárnapiiskolás
Ha tényleg így fejlődik , már csak fát kell keresnünk, amire vissza mászunk...illiberális módon.
micfild
@Dr. Felipe: Én is csodálkozom, hogy nem röhögték ki hangosan.
De végül is. .. anno ő is azt tanulta,, hogy ipari- agrár ország vagyunk . Pedig akkor még voltak gyárak is. Lehet azt hiszi most is vannak??
Szimba
@Dr. Felipe: a gyógyszeriparról és audiról beszélhet. Másról nem nagyon.
pityuka
1700 milliárd grátisz megszorítás a nemmegszorítások kormányától. Mi lenne, ha nem fejlődne így a magyar ipar.
Yoda69
Hogy tudja a zsirdiszno ezeket a vadbaromsagokat rohoges nelkul a valasztok kepebe hazudni?
szaboria1
Ez már megint egy újabb orvosi eset lesz. Graz is készülődik már!!!
coyote3
Ha már gyógyszergyárban volt, miért nem adtak neki pár mázsa pirulát a betegsége ellen???
Yoda69
@coyote3: Egyetlen pirula is segitene rajta. A vegyjele: As :)
m.macskosz
"...és amikor kevesebb pénz van az emberek zsebében, akkor is szükség van rájuk. Ilyen termékeknek nevezte a gépjárműveket, a gyógyszereket."
Mekkora baromság ez már megint?!
Amikor az emberek zsebében kevesebb pénz van, akkor nem Audit vesznek,
sőt szégyenszemre vásárlás nélkül kifordulnak a patikákból is,
hogy legalább zabálni tudjanak, te barom!
silber13
@szaboria1: 5:32-re : Graz készülődik, de a biztonság kedvéért erősítést kértek Döblingtől!
bretagne
Kabaréba illik, amiket itt összehord. Csodálom, akik előtt ezeket elmondta, nem kaptak röhögőgörcsöt. Ekkora lódítást!!!
Toby
Pssssszt ! A Marson is magyarok lesznek az elsők, megvezetjük a NASA-t !
Rózsika Hatházi
Aztán felébred és észreveszi, hogy bilibe lóg a feje.
Hellcat
@Toby: A Marson ugyan már...Qrbán egyből a Nap felszínére küld expedíciót...majd amikor mondják neki hogy ott bizony meleg van majd veri a mellét..."Ne nézzetek hülyének...éjjel fogunk menni"
Hellcat
1700 milliárdos megszorítás...CSAK ÚGY SZÁGULDUNK!!! a szakadékba
joopapa
Na mi van vityka, 25 év után újra a vas és acél országa leszünk? Ha azok az nagy külföldi ipari szereplők akik hazánkban üzemeket gyárakat létesítettek elhagynák az országot, hol lennénk azon a rang listán?
Fradigege
Ezt a nyomorékot vakítják. Nézd főni milyen modern ez a gyógyszergyár. Tök jó. Aztán ez látatlanban elkezd lebegni a föld felett fél méterrel. Nyalnak neki, nehogy megszivassa őket.
Desischado
@Yoda69: És micsoda agónia kiséretében hatna a gyógyszer!

Egyébként csak halkan kérdezem, hogy akkor minek a 17 000 milliárdos megszorítás, és tud e róla, hány vállalkozás szűnt meg tavaly? Egyetértek, nem értem, miért nem adtak neki gyógyszert? Nagy baj az agybaj, de sajnos, gyógyíthatatlan! Valaki szaladjon Grazba, szobát foglalni!
világlátó
Segítsen valaki abban, hogy egyszer láthassuk a hazai ipar állapotát, ágazatait, azok kapacitását, az általuk foglalkoztatottak létszámát, mit állítanak elő, exportra mennyi és hová, a GDP. hez való hozzájárulása mértékét, csak a publikálhatóság szintjén legalább.
A hazai sajtó olyan kevés információt ad erről. Legutóbb az UNIVER új beruházását láthattuk, ahol elhangzott miniszterelnökünk szájából hogy ha majd tíz, tizenkétezer ilyen KKv.-nk lesz, akkor már nem érinthet bennünket ilyen súlyosan az Európában és a világban kialakuló újabb válság.
Én nagyon örülök, amikor egy végzett jogász ennyire fölébe emelkedik hazai mértékadó közgazdászainknak, gazdaságpolitikusainknak, a versenyszféra vezető menedzsereinek, mert , ebből is látszik mivé tud válni egy politikus.
Ha még azt is közölné velünk, hogy felépíti Magyarországot úgy, hogy az itt megtermelt zöldség, gyümölcs, hús, tejtermékek minden részecskéje itt a hazai élelmiszer feldolgozó ipar , a teljes hazai vidéket behálózó bázisain kerül elkészítésre, majd EXPORTRA a világba és a hazai ellátásra, helyretéve ezt a kiszolgáltatottságot, akkor minden bizonnyal jobban figyelnék rá, talán még azt is elnézném neki, amit ma még nem.
hattorihanna
Szerintem a két kék sapkást már az elszállításához hívták,csak előtte még a felemelt kezű fickó megmutatja a kényszerzubbonyt vityának... :-D
libellle
@coyote3: Az a betegség ami orbánnak van, gyógyithatatlan
aremy
a képet nézve azt sem tudja a vezíír hogy hol van.
Meine Ehre heisst Treue
Fejlődik, hogy ne fejlődne! Visszafelé, az első helyet pedig hátulról kell érteni.
Meine Ehre heisst Treue
@nyanya001: Bizony, bizony, az ország tönkretételében Ludas Mutyi pedig (k@rva sokszor) háromszor veri el a magyar népen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.