A Miniszterelnökség a kormány munkájának összehangolásáért, döntéseinek előkészítéséért és végrehajtásáért felelős szervezetként a magyar közigazgatási rendszer egyik legfontosabb, legnagyobb felelősségű intézménye – hangsúlyozta Lázár János a kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte: minden munkatársával együtt a jövőben is akár napi tizenkét órát dolgoznak.

Előzőleg a Jobbik parlamenti frakciója közleményben azt írta, "kifejezetten családellenesnek" tartják a Miniszterelnökségen és más állami intézményekben bevezetett napi tíz-tizenkét órás munkaidőt, ezért felszólítják Lázár Jánost, hogy sürgősen vonja vissza "embertelen intézkedését".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kiemelte, hogy az általa vezetett intézményben az egész ország számára kiemelt jelentőségű feladatok összpontosulnak, köztük az európai uniós források felhasználása, a közigazgatási rendszer fejlesztése, az agrár- és vidékfejlesztés, a bankrendszer átalakítása vagy az energia-, a tudomány- és társadalompolitikai stratégiák kialakítása, szervezése.

Lázár János a közleményben azt írta: tekintettel arra, hogy a kormányt és a minisztériumokat "igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért", kifejezetten érdekesnek tartja a sajtó jelenlegi aggodalmát a minisztériumokban dolgozók fizetésével és munkaidejével kapcsolatban.

A miniszter hangsúlyozta: megkockáztatva, hogy ezen aggodalmak tovább erősödnek, szeretné kijelenteni, hogy a Miniszterelnökségen minden munkatársával együtt, a jövőben is azon dolgoznak – ha kell, akkor nem napi tíz, hanem tizenkét órán át –, hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen.

Hozzátette: miként a versenyszférának, a közigazgatásnak is vannak olyan területei, amelyek az átlagosnál jelentősebb mértékű feladattal, felelősséggel és ehhez kapcsolódóan munkával járnak. Azt írta: "félreértés azonban ne essék: a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező". Aki ott dolgozik, tudja, hogy "elsősorban szolgálatot és nem munkát" vállal.

Közölte: a szolgálatnak és így a munkaidőnek náluk kezdete van, vége nincs, ezért a Miniszterelnökség "sajnos valóban nem egy családbarát munkahely". De – mint írta – ezt tudja és tudta minden munkavállaló, aki ott vállalt vagy vállal munkát.

A Magyar Nemzet kedden azt írta, hogy értesüléseik szerint tízórás munkarendre állhat át több minisztérium, illetve háttérintézmény is. Közölték: a Lázár János vezette Miniszterelnökségnél már eddig is napi tíz órát dolgoztak. A lap szerint több, gyermekes munkavállaló felmondásra kényszerült – őket "olcsóbb", fiatal munkatársakkal pótolták.

Kurucz Éva kormányszóvivő a Hír Tv-nek azt mondta: "amióta Lázár János előbb államtitkárként, majd miniszterként a miniszterelnökséget vezeti, azóta 7.30-tól 17.30-ig tart a munkaidő, ezt a munkavállalók megértették és elfogadták".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Akkor járnánk jól, ha Lázár és csipet csapata egyáltalán nem dolgozna, ott, ahol most csak kárt okoz. Nem tudnának elcseszni semmit. De ha már annyira dolgozni akar, ajánlom neki a közmunkát. Az a neki való.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
"félreértés azonban ne essék: a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező"- Neked sem b+!!!
Toby
Ja, dolgozhatnak többet is és akkor lesz napi 1 óra produktív munka és jut még a fácánokra is egy kis sörét !
Dr. Felipe
Remélem lesz még lehetősége dolgozni lézer jankónak ebben az életben, ott ahol én gondolom.
perfekt
Jelszó:Ne lopj--dolgozzál! "Non furtum facies mittite!Nektek azért a pénzért,napi 24 órából 25-öt kellene dolgoznotok,s nem saját zsebre!
volvós
Janó !!! Te meg a " dolgozni " ??? Vicc !!
Aztán ezért a pénzért bizony nagyon
sokat kell gályázni !!!
simmering73
Jani! Mindenki nyugodjon le a πcs@ba. Ennyi is elég.
1magyar
Amennyi pénzt őke elvesznek az államkasszából és a közösből fejenként legalább 500 ember életét kellene végigdolgozniuk.
Mert az nem munka,hogy a pályázati eu-s pénzeket elosztogatják stb.
Fradigege
A túlmunkának akkor van értelme, ha kézzel fogható eredménye van, hatékonyan tölti el a dolgozó. Csak nehogy kiderüljön, hogy Demcsák Zsuzsikát ez munkaidő alatt kúrogatja. Nem kötelező? Neked az lenne a kötelességed, hogy szolgálj. Úgy vágnálak ki a parlamentből, hogy a gázkamráig repülnél. Marha vagon se kellene neked! Nulla munkával, seggnyalással kapaszkodtál fel. Rapcsáknak voltál a csicska táskahordozója!
KERKA
Több száz ember dolgozik a MIniszterelnökségen. Valszeg tobb tonnányi szemetet kell eltakarítani, ha ennyi ember szükséges.
kkalman
Akkor járnánk jól, ha Lázár és csipet csapata egyáltalán nem dolgozna, ott, ahol most csak kárt okoz. Nem tudnának elcseszni semmit. De ha már annyira dolgozni akar, ajánlom neki a közmunkát. Az a neki való.
Desischado
Én is elküldeném ezt a parazitát közmunkára, éhbérért! Nincs igazság, hogy nem lesz része benne!
pbalage
szerintem sokkal faszább lenne az élet, ha az egész bagázs elhúzna pár év fizetésnélküli szabadságra.
bakegya
Nyegle és felelőtlen megnyilatkozásait-tudjuk honnan hozza-a keresztapjával együtt ott lesz alkalma 12 órában trógerolni a szarostalicskát-...
Yoda69
Kurucz Éva kormányszóvivő a Hír Tv-nek azt mondta: "amióta Lázár János előbb államtitkárként, majd miniszterként a miniszterelnökséget vezeti, azóta 7.30-tól 17.30-ig tart a munkaidő, ezt a munkavállalók megértették és elfogadták".

Gyenge. Tanulhatnanak a csuti zsirdisznotol, o napi 21 orat dolgozik.
Yoda69
@Yoda69: Ja es ezen mar csak kosalajos, a degeneralt tud tultejesiteni, napi 25 oraval. :)
Kata5210
@1magyar: Még, hogy nem munka? El tudod azt képzelni, hogy meg kell mozgatni az agytekervényeket, hogy megfelelően el tudják osztani azokat a pénzeket? Valamilyen taktikát csak ki kell dolgozni, hogy mindenki megmelegedhessen aki a tűz közelében van.
nezelodo
@Yoda69: Mit csodálkozol, alighanem nem tart ebédszünetet, és így már az ő matekja szerint kijön.
Manhattan
Lézerjanó! Hogy szakadnál meg a sok munkában, mint a véreshurka!
brutus
...igy meg több lesz a kar, ill. gyorsabban rabolnak es rombolnak !
m.macskosz
A szívem megszakad...
Nem mondom, ha napi 10 órában csákánnyal kellene követ törniük közmunkás bérért...
propeller.hu/itthon/2732324-kezzel-toret-kovet-erpatak-polgarmestere
keresztapa
Ennek a nokedlinek csak az a baja, hogy megszületett, a többi csak járulékos butaság. Szerinte akkor tíz óra a nép szolgálatába, 14 óra meg a tolvajlásra. Nem baj, ha Lázár hazudik, csak az igazat ki ne mondja.
1magyar
@Kata5210: A pénzt bárki el tudja osztani.
tivoli
@1magyar: Örök igazság, a pénzt a legnehezebb elosztani.
1magyar
@tivoli: A pénz IGAZSÁGOSAN legnehezebb elosztani. Ahogyan a vezetőink osztják ahhoz nem sok ész kell.
mariaberta
Nagy Feró!!! Hangosabban kell énekelned, -hogy az illetékes elvtársak is meghallják:
8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás...!/Bár ami a szórakozást illeti , abból mostanság van bőven./
m.macskosz
@mariaberta: A minisztériumokon kívül az emberek nagyon-nagy százaléka már réges-rég nem napi 8 órát dolgozik. Csak sajnos lényegesen kevesebb pénzért, mint a kehi-ben.
mate03
@keresztapa: Frappáns voltál! Köszönöm.
Senara
Minisztériumok létszámát is csökkenteni kell. Lézer így oldja meg . Tudom nem olvassa aki annyit is ér , akinek nincs munkája az 10-12 is dolgozna ... közmunka ennyi időre már rabszolgaság lenne .
keresztapa
@mate03: Minisztériumi dolgozók létszám csökkentését mindenkor a miniszterrel kell kezdeni,hogy a kiváltsága semleges legyen, érezze a munkanélküliség, veszélyét személyesen és élje is azt meg. A dolgozók létszáma csak azután csökkenhet, amikor a Minisztérium megszűnik. Munkát meg csak a börtönbe végezhet, mivel a munka törvényét tudatosan előre megfontolt szándékból, több ember sérelmére követte el. Mindennek tudatában ragaszkodott a törvény semmibevételéhez, mert beosztása mint minisztert, a mentelmi joga törvénytelenség elkövetésére biztosítja.
JAJMÁR
Nem teljesítménybéres munka, itt nem lehet többet, csak jobban lehet dolgozni.

Hallom, hogy az állammal kötött kis, 20-30ezer forintos, rendezvényekre, előadásokra, képzésekre kötött megállapodásokhoz tanulmányokat kérnek, ezerféle igazolást, fényképet, tanukat a teljesítésről, és mindent fönt, Bp-en intéznek... aztán fél év, mire az állam kifizeti, Persze érthető, nem bízhatják senki másra, - és a sok kicsi sokra megy addig is - .
(Ellenben ugye a sok százmilliós tanácsadásoknál nincs ilyen szőrsálhasogatás.)
csa-csa
.."a kormányt és a minisztériumokat "igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért",

HÁT NEM IS!
a fizetésükéért pedig nem aggódunk!
kukac50
A támogatási pénzeket számolgatja! nem sokára leváltja még Orbán Viktort is,ha így halad!
simmering73
A Miniszterelnökség intézményét sikerült teljesen lejáratnotok. Mert ennyit értek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.