A kormány tárgyalt olyan kormányzati előterjesztést, amely a jelenleg hatályos jogszabályok módosításával korlátozná a külföldi állampolgárok Magyarországra történő beutazását – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter egy pénteken, a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszban.

A beutazási tilalom ügyében Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság tagja azt kérdezte, hogy készül-e "a magyar kitiltási lista". Erre Trócsányi László igennel felelt.

A miniszter válaszában felidézte, hogy október 21-én nyújtották be az Országgyűlésnek az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Az azóta már kihirdetett törvény módosította egyebek között a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt. A vámigazgatási bírság hatékony beszedése érdekében a jogszabály a megfizetés elmaradása esetén – a szabálysértési bírsághoz hasonlóan – lehetővé teszi a harmadik országbeli állampolgárok tekintetében a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését.

Ezzel összefüggésben a kormány tárgyalni fogja a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007-es törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítását is.

Mesterházy Attila azt is kérdezte a minisztertől, hogy a magyar kormány a közeljövőben tervez-e további intézkedéseket bevezetni. Ezzel kapcsolatban Trócsányi László közölte: megerősíti a miniszterelnök által december 5-én a Kossuth Rádióban elmondottakat, miszerint "Magyarország kormánya úgy fog eljárni, ahogy egy nemzeti függetlenségére büszke országnak el kell járnia".

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Egyre jobban belegabalyodnak már, mint a majom a házicérnába !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Gondolom a Goodfiend lesz az első a listán! De ha haza megy, hogy áll a bíróság elé, mert ugye már vissza nem jöhet! Tragikomikus az egész!
Clavigo
Remélem,hogy az azeri Baltás Haver nem fog rákerülni a listára...Még mindig van lejjebb,fitymaszbirkák...
nyanya001
Egyre jobban belegabalyodnak már, mint a majom a házicérnába !
Boszi27
@nyanya001: Nem bírom abbahagyni a nevetést! Ezt még nem hallottam, de nagyon jóóó!!
volvós
Ez azért is érdekes, mert külföldi, aki nem akar jönni
azt nem is kell kitiltani...Mint az óviban: Te jöhetsz, Te nem.
Ezeknek hiányzik a vasfüggöny, meg a vízumkényszer ??
Tényleg vissza a 80-as évekhez...Kinek lesz ez jó ???
karma1
@nyanya001: Draga Potolhatatlan Nyanyam! Ezt a "hazicernat" hogy talaltad ki??? Csak egyeterteni tudok Boszi27-tel, mert megszakadok a rohogestol...
Plane, hogy irto vizualis vagyok, es latom, amint orban, lazar, kosa meg a tobbi felhulye kuzd a spulnival, mint Laokoon a kelgyoval, mikozben banant eszik a masik kezevel,...:o))) Az osszhatas fenomenalis!!!
Toby
A volt osztrák-magyar határ mentén tonnákban áll ismét a szögesdrót, az oroszoktól ismét megkapjuk a H-63-as és az S-100-as jelzőrendszereket a határ védelmére ( elvégre ismét puszipajtások vagyunk ) az aknazár ismételt telepítése még nem eldöntött, de az "osztrák földfelvásárlások ellen " című mese az indok...haj...régi szép idők...
karma1
Megis honnan fogjak megtudni, hogy a delikvens nem akarja megfizetni a vamot, ha be sem akarjak engedni?
Aztan az utolso mondat, hogy mi milyen buszkek vagyunk a fuggetlensegunkre,... ez a felelet mindent alulmul a semmitmondasban...

Ha eddig meg nem boszitettuk magunkra az amerikaiakat, akkor most majd fog sikerulni, tutira...

Csak igy tovabb, fidiotak, mar csak egy-ket agat kell a s@ggetek alatt elfureszelni, aztan maris leeshettek a farol
nyanya001
@karma1: Szegény bátyám szokta volt mondogatni :)
karma1
@nyanya001: Pont olyan jo humora es eleslatasa lehetett, mint Neked...:o)) Legyen nagyon szep adventi hetveged, tartsd meg sokaig a csodalatos tulajdonsagaidat (na meg a scontent-kepeket...:o)))))
nyanya001
@karma1: Köszönöm és viszont kívánom ! :)
Fradigege
Aki sz@rral bírkózik, az maga is sz@ros lesz. Nem tanulnak semmiből a fiúk.
flatron4687
Biz' Isten ezeknek már agyukra ment a "három győzelem" mámora. Gátlástalanságuk és mérhetetlen arroganciájuk teljesen elnyomta bennük realitás érzéküket. Nem hiszem, hogy bármelyik amerikai potentát kitiltása megrengetné az Államokat. Az viszont nem kizárt, hogy magunkkal b... ki ! Hogy lehet úgy fát vágni magunk alatt, hogy nem vesszük észre, hol ülünk ?
gibgab
Most aztán bexarhat tőlünk a világ!
kkalman
Addig piszkálják az alvó oroszlánt, amíg fel nem ébred. Amerika meg pont leßarja, hogy egy Közép Európai ország minidiktátora pattog, mint nyúlßar a deszkán.
Dr. Felipe
Trócsányi gyurcsányi elvtárs! Aztán kiket fogunk kitiltani Nagy-Magyarbajdzsánból? Azt gondolom hogy nem a korrupt embereket. Talán esetleg a drogmaffiát? Mert úgy látom hogy habonyosárpi most ezt ötletelte ki nekünk hogy a drogmaffia elleni harc a fő csapásirány.
Magyarbajdzsánt megtisztítjuk a drogmaffiától, gondolom megint két hét alatt.
levi
Na , kitiltjuk Obamat, Merkelt, meg ilyeneket...szabad beutazás Putyinnak meg Kim Dzsong Un-nak...épül-szépül a demokrácia .
picike
A türelem rózsát terem ! Jobb a hegy csucsán lakni mint a háborgó asszonyal ! Ebből következik nincsen értelme a tiltogatásoknak.aki beakar a házba jutni befog jutni . csak a méreg a boszantás lesz a vége,ami nem jó lesz senkinek
Mobil123
Jaj de qrva sokba fog ez kerülni a magyar embereknek ez.
coyote3
A postagalamb a Nighthawk ellen :)))))))
Toby
A magyar kitiltási lista annyiban különbözik az amerikaitól, hogy a "nemzeti" de fleg kormánysajátosságokat is figyelembevéve, magyar állampllgárokat is ki lehet tiltani Magyarországról, elsősorban az "elégedetteket" aztán azokat, akik még 4 év alatt sem kaptak hangszálgyulladást a "nem leszünk gyarmat"-tól, aztán aki a birkamenetet gyászmenetnek nézi és megkoszorúzza őket, aztán aki nem vizelt elegendő mennyiséget és a mintából egyetlen egy hungarikum, tökös "nemzeti" szittyó sem mutatható ki...stb.
A drogosok és a homárok, valamint a közmunkával "elégedettek" a nyomtatványok kitöltése után szépen sorakozzanak fel a Dunaparton, lábbeloket egyvonalban, egymás mellé letenni...
Pestilence
Addig fog pattogni, amíg iszonyatosan megszívjuk a szabadságharcunkat. Jó lenne, ha a kormánynak lenne egy reality-check-államtitkára. Biztos futná rá. Ha nem másból, akkor az M0-ás új díjából.
nezelodo
Vasfüggöny meg a hetven dollár még várat magára? Igyekezzetek dakota testvérek, nehogy betekinthessünk abba rothadóba! A Tompika beléptető kapui pedig pont jók lesznek arra a célra, hogy megvizsgálják kit engedtek be csodálni a gazdaságunkat, és demokráciánkat!
Levendula
A hangya ki akarja tiltani az elefántot?
picike
@Levendula: csak az ebolát kéne kizárni !!
simmering73
Még mindig ezen rugóznak ezek a senkiházi maffiózók?
DR Eric CARTMEN
Így is rajtatok röhög már a fél világ !! Rátesztek még egy lapáttal ??
Nemezis
Mit szaroztok annyit? Üzenjetek hadat az USA-nak oszt jó napot, barmok.
Szimba
Gondolom, most a külföldi állampolgárok ébren hánykolódnak éjszakánként az ágyukban. És a magyarországi kitiltás miatt jobb híján elutaznak Franciaországba, USA-ba, Spanyolországba, Olaszországba, Törökországba, stb.
qxy
Ezek, úgy hülyék ahogy vannak. Olyanok mint az ovodások. Á, nem is mert azoknak már több eszük van.
Tudom milyenek. Olyan mint a nádi rigó.
Amit éjjel szarik, reggel nem tudja mi az és megeszi.
szöszmösz
A kettős állampolgárokat is elküldik a másik anyjukba? :)
Hofipisti
Reszkessetek amerikaiak, EU-s állampolgárok, mindenféle baloldaliak, demokraták, libsik, stb!
Engem viszont még mindig az érdekel legjobban, ki a további öt!
wagabund
kitiltási lista...
nekem tetszik..tisztelem a kormányt, mert ilyen egyszerűen megoldja azt, amit a művelt nyugat nem tud(ott)...

elég felsorolni azt a száztizenhét-ezer terroristát, és irigykedni fog ránk a világ, mert itt igazi közbiztonság lesz...
csak karban kell tartani a listát...
hip-hip hurrá...
mariaberta
@szöszmösz: Gondolom az idecsábított román -magyar, ukrán-magyar, stb kettős állampolgárokat, esetleg Tőkés Lászlót?
Meg a szlovák rendszámúakat?Alig várom.
kukac50
Nincsenek egy súlycsoportba,olyan ez mintha a kisegér az elefántot akarná bántani.
Fogják be a szájukat és vizsgáltassák ki a korrupt kitiltottakat akkor enyhülni fog a feszültség addig nem. Ezt egy normális politikusnak fel kellene érni ésszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.