Ugyanannyi ingatlana van, a tartozása kevesebb, a bankban lévő, feleségével közös pénze viszont valamivel több lett tavaly májushoz képest Orbán Viktor kormányfőnek, a Fidesz elnökének, akinek vagyonnyilatkozatából kiderül az is, hogy könyvkiadásból 5,5 millió forint követelése származik.

A miniszterelnök szombat délután hozta nyilvánosságra 2014-es vagyonnyilatkozatát a honlapján.

Orbán Viktor – a többi országgyűlési képviselőhöz hasonlóan – legutóbb a tavalyi év közepén, a parlament megalakulása után nyilatkozott vagyonáról.

Az akkori állapotokhoz képest az ingatlanvagyonában nem történt változás, Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a Fidesz elnöke bevallásában feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméternyi, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit – amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak –, valamint a 2013-ban vásárolt, szintén felcsúti házát.

Autója továbbra sincs a kormányfőnek.

A feleségével, Lévai Anikóval közös számlán lévő pénz azonban nőtt legutóbbi, tavaly május 26-i keltezésű nyilatkozata óta. Míg akkor 781 ezer forintot szerepeltetett, a most nyilvánosságra hozott bevallásban 930 ezret.

A miniszterelnöknek az Út a győzelemhez című könyv kiadásából származó követelése 5,5 millió forint.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még meglévő része, amely a tavaly év közepén fennálló 9 millióról 8 millió 289 ezer forintra csökkent.

Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott, törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.

Az országgyűlési törvény úgy rendelkezik, hogy a képviselőknek a megbízatásukat – azaz az alakuló ülést – követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Ez csak a hazai bevallása. Elfeledkezett a svájci bankbetétek után bevallást tenni.
Viszont az Anikó ügyesen megspórolt a konyhapénzen pár ezer forintot. Persze, mióta Ráhel férjhez ment és talpon áll, azóta 1 gyerekkel kevesebb eszik otthon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Monnyuk nem olvastam el. Egyrészt nem vagyok rá kiváncsi, másrészt hazugság.
KERKA
Ez csak a hazai bevallása. Elfeledkezett a svájci bankbetétek után bevallást tenni.
Viszont az Anikó ügyesen megspórolt a konyhapénzen pár ezer forintot. Persze, mióta Ráhel férjhez ment és talpon áll, azóta 1 gyerekkel kevesebb eszik otthon.
nemjoezigy
Kerka + a családtagoknak adott adományok. Mert ki hiszi el azt amit leírt? Még ő maga se!!!
miazavalami
@nemjoezigy: Nemhogy nem hiszi el, azt se tudja mit hadovált össze.
jancsipapa
Tényleg megesik rajta az ember szíve . Fidesznyikek !!! Gyűjtsetek a Vezérnek !!!
dr. prédikátor
Ezt a bevallást még meg kell szorozni százzal, akkor talán hihető lenne!!!de miért nem szerepel a bevallásában a Romániában lévő vagyona???
human
Kedves fidesz szimpatizánsok. Hozzászólás?
human
És az MNO-n nem lehet kommentet írni Orbán vagyonnyilatkozatáról szóló cikkhez természetesen.
Senara
A vége ... aki nem hiszi járjon utána :-( CSAK állampolgársági nyelőke 51 milliárd , gondolom ez a legkisebb tétel
zöldszem
@Horizont: "Nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát Orbán"
Nyilvánosan elismerte, hogy hazudik!!
Már a máriapócsi Szűz Mária sem könnyezik, egyenesen zokog!
lampa laz
A zemberek felszólítják adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert ami benyújtott, arról mindenki tudja, hogy hazugság.
papa.49
Emelem a lábam had guruljon ez a méretes hazugság!!!
Toby
Humoros csávó ez az orbán-csávó, de a "vagyonnyilatkoztát" miért nem a humoroldalra teszi ki ?
Amúgy biztosan nagyon vigyáz a TEK Sunyi Anikóra, merthogy az ő nevén van a tárgyiasult orbán-vagyonka jelentős része ! Meg Sumácskáén, meg Mészáros & Mészéros és Tsa(i) nevén, hogy a visszaosztás tuti legyen !
zöldszem
@Horizont: Nézd el nekem, hogy "hüleséget"beszélek! :))))
Barna vagyok, szőke beütéssel( melírozott)
nemjoezigy
Hogy mennyire nem igaz amit leírnak, csak a NÉP hülyére vevése, arra talán ékes bizonyíték az az egyszerű számítás, ne adj isten feltételezés, hogy az orbán családnak a havi bemenője minimum 3 millió Ft. Ezt mind elköltve(?) és nem gyarapodtak vagyonnyilatkozatba beírandóan? (Ez minimum 36 millió/év bevétel)
Vagy ilyen qrva drága a megélhetés Magyarországon?
Akkor hogyan élnek meg a minimálbéresek, a kevesebbet keresők, kapók?
Vagy esetleg ez is itt van orbán kán és gazdagok: privatbankar.hu/karrier/harom-reszre-szakadt-az-orszag-negymillio-magyar-helyzete-remenytelen-277395
human
@Horizont: 18:00-ra. Nem értek egyet. Egy miniszterelnöknek nem kellene szégyelnie magát csak azért, mert nem milliárdos. Azért sem ha az. Az a miniszterelnök szégyelje magát aki még a gyerekére is milliókat költ havonta, de a vagyonnyilatkozata szerint ezt nem tehetné meg. Jelenesetben ez Orbán Viktor. Orbán vagyonnyilatkozata azt üzeni az embereknek, hogy ebben az országban csak az adóelkerülők és a nyerészkedők élhetnek jól.
human
@Horizont: Azokat a könyveket szerintem nem ők írták, hanem felbéreltek valakit és ők aláírták. Olyan ez, mint mikor a boltokban valaminek Magyarország van megjelölve származási helyként, ami valójában azt jelenti, hogy Spanynolból behozták és itt átcsomagolták.
szandokan
@human: @Horizont: Felemésztette a vagyonát a lánya iskoláztatása meg az esküvő, van ilyen:-))
Nil
okos- a vagyont jól el kell tüntetni és akkor lehet mondani hogy ő milyen rendes miniszterelnök.
Szerintem ezért lett több gyerekük hogy mindenki nevére lehessen íratni valamit.
No meg bankban tartani a pénzt ma már nem menő-de mennyije van külföldi bankokban, cégekben eldugva?
Talán az sem véletlen hogy a kicsi lány Svájcban tanul ...
Dr. Felipe
Bibi van vicctor vagyonnyilatkozatában. A vagyonnyilatkozata nem igazolja hogy miből telik erre az urizáló életvitelre.
vonotok
@papa.49: Ha nekem kellene a jövedelem bevallásomat elkészíteni ekkorát én össze tudnék hazudni.
papa.49
@vonotok: Csak téged a nav. rögtön levágna, nem úgy mint a hazugovicsot...
Nézd meg előrébb a gibgab. hsz. ben van egy hivatkozás, jó hosszú de nagyon érdemes elolvasni, sok ,,érdekes dolgot,, tudhatsz a paliról...
Nem beszélve arról hogy ha ők elbaxák a nyilatkozatukat, semmi gáz, de ha te elbaxod a nav. jól megfingat, meg jól meg is büntet...
volvós
A cikk utolsóelötti bekezdése:

"...Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még meglévő része, amely a tavaly év közepén fennálló 9 millióról 8 millió 289 ezer forintra csökkent..."

Vajon ilyen Bank ez ??? Mert egy elözö cikkben szerepelt, hogy egy budapesti
család 2004-ben vett fel 20 milliót, a mai nap van a családnak 88 milliós
tartozása...Nem kettös mérce Bank ???
papa.49
@volvós: Ez már nem is ,,kettős mérce,, itt már nincs is mérce, tovább megyek mérőeszköz sem...
Ez ,,Mutyisztán,, a maga pőre valóságában...
human
@szandokan: Dehát a lánya a saját lábán áll :) Úgyhogy ne számold a kiadások közé.
papa.49
@human: Maradt ott még a ,,trózsákban,, bőven néhány száz milliárd, abból az ötszázból...
szandokan
@human: Saját lábán, de néha azért jól jön a segítség:-)
szandokan
@human: Mindenesetre, ha megnézed, neki nincsenek olyan kiadásai, mint mondjuk Mészárosnak, Szijjártónak. Ő nem vásárol hotelt, tavat, nincs több százmilliós osztaléka pár hónap leforgása alatt. Ő az ország miniszterelnöke, és éppen ezért nem értem valahol, miért nem meri a nép elé tárni a tényleges vagyonát. Számomra nagyon kevés vagyon ez egy miniszterelnöknek, ezek szerint én is, meg még jó néhányan lekörözzük, papíron legalábbis.
human
@szandokan: Én úgy tudom, hogy ez adóelkerülés. De akkor én miért legyek becsületes adófizető állampolgár, ha a miniszterelnök sem az? Te is erre gondoltál, ha jól értem.
Egyébként szerintem Mészáros Lőrinc Orbán vagyonának gondnoka amíg az vissza nem vonul.
köhögő bolha
A"HentesLázi" egy jó nagy trezor,néha egy-két milliárdról nem is tudja hogy van! A narancsforradalmár viszont eszi az ilyen bevallós dumát,mint mangalica a kukorica darát.
kkalman
Ezeket a röhejes vagyonnyilatkozatokat teljesen felesleges kitölteniük ezeknek a senkiháziaknak. Akármelyiket nézem, egy régi TV műsor jut eszembe. A Fele sem igaz.
Strassnoff Ignác
Ki a francot érdeklik ezek a szarpapírok? 930 ezer forintja van az asszonnyal együtt... Ó szegény pára! Csoda, hogy nem döglik éhen...
Esetleg a családtagok vagyonáról ha hallhatnánk... Amennyire lehet tudni, a nejének alsó hangon egy fél tucat jól menő cég van a nevén, a tenger egyéb dologról már nem is beszélve. De persze az ő vagyona nem nyilvános, hisz nem közszereplő. Mintha ugye még a vezír első uralkodása során sikerült volna emlékezetes körülmények közt a kedves famíliának szert tennie némi tokaji szőlőbirtokokra is. Persze az sincs Viktorka nevén... De amúgy ha azt írta volna a vagyonbevallásába, hogy bekaphatjátok, abba sem hiszem, hogy a KDNP-s barátai hibát találtak volna. Esetleg bekapják..
colibri
@dr. prédikátor: A romániai cucc sem kevés. Az ottlakók dicsekszenek a szállodáival a túristáknak. És ki tudja mi van még?!
colibri
A cikket nem olvasva azon töprengek, miért nem szerepel az évente megjelenő 100 leggazdagabb magyar neve között, mikor hozzáértők szerint benne van az előkelő első ötben?
kisangyalom13
Kedveseim menyivel lett kevesebb Orbán Viktornak, Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatánál?
Média is, az idegháborút segíti, vagy ez tisztességes?
Borda
Ugyan már,ennyire kikozmetikázni nem kellett volna! Nem érdekel senkit egy ilyen nyilatkozat amúgy sem,mert ettől még nekünk jobb nem lesz.
Pálinkafőző Rézüst
Nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát Orbán Viktor, és ezen jót röhögtünk! Bár inkább sírni kéne...
Strassnoff Ignác
@colibri: Én meg azon, hogy egyetlen fideszes szemétláda sem szerepel a legjobb adózók között. Pedig például Simicska, vagy Mészáros még hivatalosan is milliárdokat keres, de valahogy nem szakadnak bele a nagy adózásba. Érdekes mód adóellenőrzés még egyiknél sem volt. Az ország legjobban adózó vállalkozójánál meg annyiszor, hogy ráunt és itt hagyta ezt a szemétdombot.
Desischado
@szandokan: Ajánlom azt a linket amit Gibgab belinkelt, - én végigolvastam! És Ferenczi Krisztina Narancsbőrben c. könyvét! Ez a vagyon nyilatkozat egy nagy mese!
volvós
@Desischado: Mint ahogy " véletlenül " kifelejtette a felesége
43 (!) ingatlanját, + a földek...mert az is közös " szerzemény "...
1szomjas
@papa.49: Föl tudod annyira emelni, hogy ez elférjen alatta ? :D :D ;)
Vizual
Elszórakozhatunk ezeken a vagyonnyilatkozatokon, miközben eladják a kórházakat, megválogatják ki az akire érdemes gyógyszert költeni, szétcseszték az iskolákat, nincs nagy ipari és mezőgazdasági beruházás, a közpénzek elköltődnek, de mire, ellenben ezek a vagyonnyilatkozatok semmitmondóak. Még akkor sem ha ebben a csodaország, a korlátlan lehetőségek hazájában egy gázszerelő 4 év alatt milliárdos lesz Úgy, hogy lehet Orbán bevallásán csámcsogni, de ugy sem látod a lényeget. És azért ugye ott az ellensúly is, Gyurcsány. Ahol őt hozzák fel, az már terelés arról amit ne lássunk meg.
Abban a bevallásban nincs semmi olyan amiből megtudjuk, hogy miért élünk szarul és nehezen. Mert ugye egyre jobban teljesítünk. Mert a lényeg nem ott rejtőzik. ( lásd: Volvós kommentjét. 00:30 ) Na ott kell kutakodni. Annál a tehetséges asszonynál, Rahelkánál és még hasonló helyeken.
Talán van aki még emlékszik Rodolfóra ? Bűvész volt, nagy bűvész. Ő mondta: " A kezeimet figyeljék és ne azt amit mondok, ne a számat. Mert csalok. (kb) A többit tudjuk.
Vizual
És még hadd mondjam egy gondolatomat. Orbán nagysikerű könyvét. Nekem a címről egy másik könyv jut eszembe. Azt is egy lázas agyú írta és 51 millió ember életébe került.
1szomjas
@szandokan: Gondolom, neked nem okozna problémát elszámolni arról, amid van ... ,de, gondolom, te se tennéd kirakatba azt, amihez nem tisztességes úton jutottál...
human
@1szomjas: Hát biztos is, hogy nem szerénységből titkolja a vagyonát.
papa.49
@1szomjas: Legfeljebb felmászok a létrára hogy bizti elférjen a hazugsága a hazugovicsnak...
kukac50
A Papa bányája meg a többi családtag vagyonát miért nem sorolta fel?
Mészáros Lőrinc disznójából hány lehet az Övé ?
mate03
@Desischado: Kínomban csak röhögni tudtam,meg leköptem a monitort!Most takaríthatom!
papa.49
@kukac50: A ,,Lőrinc barát,, mindenféle értelemben, kb. 10-20 % ban tulajdonos, magyarul stróman...
silber13
Te csúti Hippopotamus! Hogy is énekelte Karády Katalin??
" Hazudj valami elfogadhatót..."
Yoda69
Ebbol hogy finansziroza rahel 20 millios svajci tanfolyamat? Hazudhatna finomabban is.
qxy
Kellene egy doki, aki ért a hipnózishoz, meg egy hazugság vizsgáló gép és mégegyszer a Média előtt meg kérdezni .- Na akkor még egyszer.- Mennyi is a vagyona???
nezelodo
Majd meggyónja az udvari püspökének.
Desischado
@Vizual: Nyilván a Mein Kampf-ra gondolsz. Sajnos, mindenben igazad van!

@mate03: Kedves barátom, hidd el, tökéletesen megértem az érzéseidet! Engem is a düh fojtogat, hogy ebben a bolond országban mindent lehet, törvényesen lopni, csalni, hazudni!
Törölt felhasználó
Ahogy kicsi lánya mondta az önzsebből félévente 15 millás tandíj kifizetésére: "boldogulunk":) Hát apci is "boldogul" valahogy, sok volt a zsíros deszka és a kínai vifon leves, de boldogulnak és megspóroltak pár forintot:)
brutus
Ne legyünk hülyek: Zorban VALODI vagyona (meg) stromannok kezeben van !!
brutus
LOP, CSAL es HAZUDIK ...meg vigyorog...(A POFANKBA) !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.